DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@gucarslan Burda en azindan hedef bizim gibi 75 ulke icinde olmayanlar icin yolun acilmasi olacaktir diye düsünüyorum.
hepimiz biliyoruz ki 75 ulkeyi baglayan gocmen vize kategorileri senelere yayılan konular icinde bir DV var zaman kısıtlamalı icinde benim bildigim.
Bunlarin dısında kalan ulkeler su an gocmen vizelerde yollarina devam edebiliyor sadece dv dısında. Burda da bir sacmalık yok mu. bence var . Jesse Bless ile konusmalari dinleme fırsatım oldu , onlar sanki parayı makul tutarak biraz bu konuda gönüllü olmuslar gibi konusuyorlar. bakalım görücez kendilerinden cok eminler. Yasaktan yasaga kosan bu hukumetin tepkilerinden ise kitap cıkar. Savasmayi kafaya koydularsa zaten bu davalardan da bir sonuc cıkmasi zor 30 eylulde hersey biticek.
İşin ilginci ,nazarlik isteyen ve umut veren taraf konsolosluklar. Kapı duvar olup yalvartanlar bu sene oldukca iyi gidiyor. Hep boyle devam etsin umarim insallah ve dediginiz gibi kendiliginden de bu yasak kalksın.
Kendi ulkemizin dertleri yetmezmis gibi boyle sıkıntılı konularda da düsünce paylasimi yapabilmek önemli bence sizlerle. cok tesekkurler -
Geçmişte sizler tarafından desteklenen bir sürecin, sadece vize alamadığınız için bugün paylaşılmasının engellenmesi bana çok tutarlı gelmiyor.
üzülerek bu cümleyi kuruyorum ama; baya baya yalan söylüyorsunuz.
öncelikle ben / biz hiç bir avukatlık ofisini desteklemedim / desteklemedik. kimseye de kesinlikle davaya katılın demedik.
@gucarslan Arşivler yalan söylemez. Beni yalan söylemekle itham ettiğiniz için özür dileyecek misiniz?
evet, ne yazık ki bu sene de kurtuluş davalardan gelecek bu artik %100 belli. bu yuzden de imkani olan turkiye'deki dv talihlilerinin davaya katılmasını can-i gönülden diliyorum. çünkü büyük ihtimalle bu dava, DV2021 için açılacak son dava olacak. son açılan GohvBlinken davasi gibi bu da sadece DV özelinde olduğundan bu atlamak için son gemi gibi duruyor.
inşallah karar / karalar, öncelikle turkiye sonrasında da dünyadaki bütün dv talihlileri icin güzel sonuçlanır.
herkese tekrardan bol şans.
Entry: http://yesilkartforum.com/forum/post/196845umarim hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. bakarsınız DV2022'yi daha düşük bir cn ile kazanıp o tarafta değerlendirirsiniz şansınızı. yine de 500$ verip vize alabilme ihtimali halen varken, abd'de daha erken bir hayat kurma şansını da sakin ertelemeyin. şansınız bol olsun..
http://yesilkartforum.com/forum/post/196970DV2020'de binlerce insana vize aldırmış, yetmemiş tarihte görülmemiş bir karara imza atıp Gomez davasında mali yıl bitmiş olmasına rağmen rezerv kararı çıkartmış ve halen DV kazananları için savaşan avukatları bu kadar kısa sürede çözmüş olmanız gerçekten takdire şayan.
çünkü biz her iki yılda da onlarca hearing dinlemiş ve savundukları argümanları biliyor olmamiza ragmen bunu cozememistik, hata bizde demek ki.
tek temennim süreciniz sorunsuz gider de, hayatlarının şansını yakalamış insanlarin temsil ettiği avukatlar hakkinda biri çıkıp bu şekilde yorum yapma şansı olmaz. çünkü bu gerçekten moral bozan bir durum, bu dava benim davam olmasa bile. bizler tecrübe ettik ki, bir sorun olunca sarılacağınız yilan yine bunlar. ve yine biliyoruz surec başlarken bunu dile getirenlerin hepsi suan bu yılanlara sarılmış durumda..
bu mukabeleye ben yine eskilerin bir lafı ile son vereyim;
bekara eş boşamak kolay..
Entry: http://yesilkartforum.com/forum/post/220936bir bilgiyi foruma aktarmak o konunun oznelerini desteklemek değildir. o zaman bu başlığı da açmam yasağı / trump'i desteklemem anlamına gelmeli sizin soyleminize göre.
Evet, değildir; ancak burada kendi içinizde çelişiyorsunuz. Eğer ben şimdi burada önümüzdeki iki davayla ilgili bilgi paylaşımı yapsam, bu paylaşım silinmeyecek mi?
Anlaşılan o ki, siz dava sürecindeyken bu tür paylaşımlar sorun teşkil etmiyordu; ancak sizin davanız negatif sonuçlandıktan sonra bazı şeyler değişmiş görünüyor.
ben vize alamadım diye böyle bir şey yapacak olsam, DV2022 için açılmış, UAO v Biden, Bou v Blinken, Husu v KCC davalarını neden foruma aktarayim?
Sizin davanız 2024’te sonuçlandı; burada söz konusu olan ve paylaştığınız davalar ise 2022’ye ait.
Eğer bu forumda, sizin reklamını yaptığınız avukatlar dışında herhangi bir dava ya da avukattan bahsetmek yasaksa, elbette buna saygı duymak bize düşer. Ancak bu kurallar yürürlükteyken “düşünce özgürlüğü” vurgusu yapılması ister istemez bir çelişki yaratıyor.
Bizim amacımız sizin de bir zamanlar yaptığınız gibi son iki aydır yalnızca forumdaki vatandaşlara, mevcut davaların varlığını hatırlatarak yardımcı olmaktı. Bana özelden yazan ve bu davalardan haberi olmayan insanlar var. Kurallarınıza saygı duyduğum için onlara açık şekilde yardımcı da olamadım/olamıyorum.
Ancak insan belli bir noktada kendi tutumunu ve olası hatalarını da sorgulamalı. Lütfen konuyu daha fazla zorlamayalım. Ve en önemlisi, kimseyi saf yerine koymaya çalışmayalım.
-
@bkaraca özrü öncesinde sizin dilemeniz gerekirken bir cümleyi çekip benden özür beklemeniz ziyadesiyle garip.
vize alamadığım için bilgi paylaştığımı yasakladığımı söylemeniz yalan, bunu kastediyorum.
kazanmadığım / vize alamadığım dava sonrası yaptım ben DV2022 dava paylaşımlarını. DV2022 süreci 1 ekim'de başladı ve sonrasında da dv davası açılmadı.
açılmamış bir dava için nasıl bir paylaşım yapabilirim ki?verdiğiniz ileti örnekleri de DV2021 davasına, yani şahsen katıldığım davaya ait.
yani kendi mali yılımda katıldığım, parasını benim verdiğim, forumda yönetici olmadığım, normal sizin gibi kullanıcı olduğum zamanlar.
tamamen kişisel yorumum olan bir ifadeyi o şekilde nitelendiremezsiniz. bu forumu bağlamaz.
rezerv kararı çıkan olumlu sonuçlanmış bir dava, temyize gidip olumuz sonuçlanması hikayenin başka bir konusu.Eğer ben şimdi burada önümüzdeki iki davayla ilgili bilgi paylaşımı yapsam, bu paylaşım silinmeyecek mi?
ilgili dava başlığında yaparsanız elbette silinmeyecek, neden silinsin ki.
dün ya da bugün yaptığınız iletiler silindi mi, onlar da dava ile alakalı iletiler.gelelim hala cevap beklediğim soruma;
bir şey merak ediyorum.
siz dava/lar ile ilgili bilgiyi nereden aldınız?
ve bu bilgiyi alırken sizi ben ya da bu forum tarafından engelleyen oldu mu?
yoksa eski yıllarda verdiğim bilgiler mi yön verip bi nevi ışık oldu, olmaya devam ediyor size?
neden buna cevap vermiyorsunuz?
cevap verseniz kendinizle ve talebinizle ne kadar çelişeceğinizi ziyadeisyle anlayacaksınız çünkü.Bana özelden yazan ve bu davalardan haberi olmayan insanlar var. Kurallarınıza saygı duyduğum için onlara açık şekilde yardımcı da olamadım/olamıyorum.
gayet de olabilirsiniz, sizin onlara özelden mesaj atmanızı mı yasakladık biz.
onlar da sizin gibi nereden bilgi alıyorsa alabilirler. onlara özelden vereceğiniz bilgiler için bir yasaklama getirdiğimizi hatırlamıyorum.
kurallara saygı duymak, açıkça belirtilen kurallar varken hala bunlar üzerinde ısrarcı olmak değildir.
size ilk günden belirtilmiş bir kurala hala ısrarla karşı yorum yapıyor ve ısrar ediyor oluşunuz kurallara saygılı olduğunuzu ne yazık ki göstermiyor.yukarıda sorduğum soruma cevap verecekseniz iletinizi dikkate alacağım.
aksi takdirde lütfen konuyu daha uzatmayın. çünkü konu kişisel çekişmeye gidiyor, bunu devam ettirmenin anlamı yok. -
@gucarslan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
fakat insanların bu davaların oluşumundan haber almasını neden engelliyorsunuz ?
hala davadan rahatça bahsedebiliyorken nasıl oluyor da yukarıdaki cümleyi kurabiliyorsunuz anlamış değilim.
siz bu davayı forumda açılmış bir başlıktan mı öğrendiniz de insanların bu bilgilere ulaşmasını engellediğimizi düşünüyorsunuz?bu mahkemelerin hiçbir şekilde kazanılamayacağını size bu denli ne düşündürüyor açıkçası çok merak ediyorum.
açılan davaların hiçbir şekilde kazanılamayacağını beyan etmedim, etmem de. konuyu bu şekilde çarpıtıp farklı yöne çekme çabanızı da anlamış değilim.
ben dava / davalar ile ilgili avukatların reklamının burada yapılmasının forum kurallarına göre yasak olduğunu söylüyorum.
adlığınız risk olumlu olumsuz sizi bağlıyor. sırf siz girdiniz diye başka insanlar da girsin mantığını dikte etme çabanız beyhude bir çaba olarak kalacak kusura bakmayın.“hala davalardan bahsedebiliyorken” derken ? “dava” kelimesini buraya yazdıktan sonrasını insanların kendilerinin mi araştırıp bulmasını savunuyorsunuz gerçekten? o zaman buraya bazı kelimeleri yazalım ve insanlara git kendin araştır ve bul diyelim, bu forumun oluşumuna yakışır bir yaklaşım mı açıkçası bilemiyorum. bu davayı buradan bulmadım, kendim araştırıp buldum, bilgi edindim ve burada bilgimi insanlarla paylaşmak isterken iletilerimiz siliniyor. herkesin hür iradesi var, isteyen katılır isteyen katılmaz. böyle bir durum varken neden bu sürece, bu davalara bu denli katı bir tavırla yaklaşıyorsunuz? biz kimseye bu davaya kesinlikle katılın, katılacaksınız diye bir diktede bulunmadık. davaya kimin katılıp kimin katılmadığı da umrumda değil açıkçası. fakat elimize böyle bir şans gelmişken, geçmişle arasında farklılıklar varken ve elimizden bu konuya dair hiçbir şey gelmiyorken en azından ufacık bir şansımız varsa da denemek istedik.
açılan davaların hiçbir şekilde kazanılamayacağını direkt olarak söylemediniz tabii fakat tamamiyle olumsuzsunuz. bunu inkar edebilir misiniz? bu da bir nevi yönlendirme değil mi ?
sizin de dediğiniz gibi “ aldığımız risk olumlu ya da olumsuz bizi bağlıyor” bunu reddettik mi ? hayır. bu davalar “açıldıktan” sonra başlık açacağınızı söylüyorsunuz. sizin döneminizde herkese “bu şans gelmişken kesinlikle 500 dolar ödeyip katılın” diyen siz değil miydiniz? yönlendirme yaptınız, biz yapmıyoruz. sadece bilgi aktarıyoruz, isteyen katılır isteyen katılmaz.ayrıca:
“26 Şub 2026 22:52
@gucarslan formun amacı zaten tecrubelilerin bilgi tecrubesinin paylaşılması sonucu hata yapmamak.ben sayın @gucarslan in deneyimleri ve bilgi aktarması sonucu maceraya girilmemesi gerektidini düşünerek dava konusunu hiç düşünmedim bile.Herkesin özgür iradesi herkese saygı duyarim “
bu iletiyi yazmış olan arkadaşımıza cevap vermemişsiniz. yönlendirme yapmadığınızı söyleyebilir misiniz ?
-
belli ki burada bir kaç arkadaş kendi çalıp kendi oynamak istiyor.
buna yabancı değiliz, alıştık artık. geçmiş senelerde dv için dava açan avukatlardan maddi gelir elde ettiğimizi söyleyenler de oldu, onlarla ortak olduğumuzu söyleyenler de.dv için verdiğimiz emekleri onlar gibi keşke para kaşılığı verseydik, şimdi forumun server parasını cebimizden ödemek zorunda kalmazdık sanırım :)
her neyse şöyle yapacağız.
bu ve bunun dışındaki başlıklarda dava ile ilgil iyazılan iletilere gerekli düzenleme yapılana kadar izin vermeyeceğiz.
birilerine destek olmak isteneler bunu istediği şekilde yapabilir, forumun özel mesaj özelliği dahil.
onun haricinde forumda kalmak istiyorsanız kurallara uymanızı salık verir, süreçlerinide başarılar dilerim. -
Bu ileti silindi! -
-
@moboz moral bozmak gibi olmasın ama bu kızıldereli abimiz çok katı göçmen ve sınır politikaları ile bilinen bir abimiz. Dolayısı ile başka göreve atanan abladan çok farkı yok hatta biraz daha sert olabilir.
-
@moboz hayirlara vesile…
-
dün yüksek mahkemenin trump'in mülteci yasakları hakkında verdiği kararı da paylaşayım sizlerle.
bu kararı veren mahkemelerin, diğer yasaklar için farklı adım atacağını düşünmek çok zor..
https://cdn.ca9.uscourts.gov/datastore/opinions/2026/03/05/25-1939.pdf
-
@gucarslan Bu DV pause kararinin amaci daha safe bir sistem tasarlayip tekrar acmak degil miydi? Size gore bu pause hic acilmayacak gibi..
-
@gucarslan vallahi o gun kuck ile gorustum bam baska bir konu icin.Full ego karsisindaki kisiyi ciddiye almama ,yok beni hire edersen bilmem ne .250 dolar verdim 12 gun bekledim.Sonuc kocaman sifir! Kagita yazdim tum sorularimi okumadi bile sonrada ben quick reader im dedi.hatta telefonla oynadi sona dogru.Ben buna guvenip de is yaptirmam.Ha seveni vardir isini zamaninda yapmistir ayri ama sunu kisisel olarak hissetim ki ,eskiden uscis memurlari bu egoistlerden korkuyormus adi bile yetiyormus kongre baglantilarindan.Simdi Trump gelince artik kadrolari mi yeniledi baska birsey mi oldu bilinmez bunlarin Alaina ciddiye aldirmiyor bam bam kararlar alehte cikiyor.Suphelendim acaba ben kuruntu mu yapiyorum diye reddit de falan baktim ,bu adamin asil isi para kaynagi daca basvurulari ve daca uzatmalari imis.Son zamanlarda da davalari ust uste kaybetmis ... Kisacasi Gucarslan beyin dedigi gibi kimseye para verdim isimi cover avukat yada kafamdakini onaylasin avukat diyip beklentiye girmeyin,kanun ortada ai agent lari da ortada gidin uyumlu musunuz uyumsuz musunuz kendiniz bakin iyi arastirin buraya sorun reddite sorun iyice bildikten sonra 1 tane defil birkac avukata sorun ama hire olarak degil. Su kadarini soyliyeyim su anda uscis ne diyorsa yonergesi kanunu aynen uygulaniyor eskiden musehemma gosterilen seyleri yapmiyorlar.Hepinize basarilar diliyorum
-
@Mirac-Skellrod DV2020 ve DV2021'deli PP10014 ve PP10052 tamamen bir yasaktı.
burada trump bunu bir "yasak" olarak değil, bir duraklatma olarak deklare etti. (75 ülkeye verilen yasağı kastetmiyorum, o başlı başına bir yasak)
duraklatma (pause) kelimesinden anlamamız gereken, tekrar devam edecek bir şeyi geçiçi olarak durdurmak hepimizin anladığı gibi.
ama şu an görünen nokta, ilgili yasak / duraklatma sonrası başlattıkları savaşı ön hazırlığıymış.
bir saldırıyı sebep gösterip (haksız demiyorum) 75 ülkeye yasak getirerek sonra o coğrafyada bir savaş başlatmak..bu durum böyle mi kalır, devam mı eder bilemem.
sadece sonrasında atılan adımlar çok derin anlamlar taşıyor, ilgili kararnamelerin çıkartılmasında. -
@Hasan-Duzgen her meslek grubu kendi içinde bazı egolar barındırır, bu hepimizin malumu.
c. kuck iyidir, kötüdür demek bana düşmez, kendisiyle çalışmadım ama her avukatın kendi özelinde iyi kötü yanları vardır.
uzmanlaştığı noktalar da hakeza öyle. dünyanın en çok göçmen alan ülkesinde göçmenlik avukatlarının egolu olması da oldukça normal.
çünkü onlar için siz / biz sadece birer rakamız. vize alıp almamamız çok önemli değil. onlar kazandıkları davalar için tahtaya x atıyor, kaybettikleri için değil ;) -
@gucarslan doğru katılıyorum.Göçmenlik isteyen kişi tüm ama tüm kaynakları/deneyimleri taramalı bunu o günkü koşullarla kıyaslamalı neredeyse avukat kadar bilip ardından 1 değil birkaç avukata realist biçimde emin olacak şekilde sormalı .Gerçi AI hepsinde iyi cevap veriyor ama insan+real hayat deneyimde zayıf kalıyor.Sizin dediğiniz gibi ben davamı kazandım ama vizemi alamadım normalde haklıyım mahkemede haklısın dedi ama vize alma süren geçmiş dedi.Bildiğin etik olmayan bir şey yaşamışsınız.Umarım çözülür çok insana yardımınız dokundu.Gelmeniz dileğiyle
-
Az önce okuduğum habere göre DV başvurularında pasaport zorunluluğunu getiren kural yarın yayınlanacakmış.
-
@emrewhite federal registera unpublished bir şekilde döküman yüklenmiş ve her şey güzel gözüküyor. Umarım 10 Nisan ya da öncesinde de pause kararı kaldırılır.
-
@emrewhite
2027 dv lottery baslangici olarak da gelecek ay olarak ifade edilmis? Bu ins, suspension icin bir gerekce olarak clearence sureclerinde iyilestirme olarak belirtilen surecin de sonuna gelindigi anlamina gelir. Beklentimiz hep 2027 dv lottery acilisiyla bu suspension in kalkmasi… -
@emrewhite, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Az önce okuduğum habere göre DV başvurularında pasaport zorunluluğunu getiren kural yarın yayınlanacakmış.
@gucarslan Bu cok sevindirici ve umut verici bir haber gibi gozukuyor, sizin yorumlariniz nedir?
-
@jcmaxwell Hadi inş arkadaşlar, hepimiz bu süreçte mental olarak çok fazla yorulduk ve stres olduk. Umarım kavuşacağız o vize damgasına :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum