Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @gucarslan Davalar ve avukatlar konusunda cogunlukla sizin görüşlerinize katılıyorum. Belirsizliklerle dolu bu surecte avukatlar bulduklari her fırsatı degerlendiriyorlar ve aslında işilerini yapıyorlar bir noktada. Yanlız kafama takılan gectigimiz yıllarda konsolosluklarin tavrı davalarda önemli rol oynuyordu. Yani davadan ne cıkarsa cıksın mulakat alamadigimiz icin esasında bosa bir cabaydı. Bu senede işin ilginci konsolosluklarin performansi ortada ( aman bozulmasin diyorum ) ve yine gectigimiz yılların kosullarindan bagımsız ( covid , tier konusu )bu sene bu pause icin mahkeme yolu ile bir sonuc alinamayacagini düsünüyor musunuz? Zaman geciyo,mevcut yönetimin bir grup DV kazananini düsündüğünü sanmiyorum. Elden bisey gelmiyo beklemekten baska ama bu sefer bu davalardan bisey cıkar mı sanki cıkabilir gibi geliyo bana. En azindan bir ay bile kazandirsa , ap de bekleyen bircok kisi vizesini alir. Ama zaten en basindan bu pause u kaldirmayacagini bile bile bu kadar insani mulakata alip , para harcatıp 9 ay sonunda hersey bitti de derlerse ......

• Kişisel görüşüm; hükümet bu illegal durumu çok fazla taşıyamayacak ve çok uzak olmayan gelecekte süreç açılacak. bir süre sonra (belki bu davaların açılması da birilerinin DV yi hatırlamasına sebep olup) birilerinin sesleri çıkmaya başlayacaktır. birden dondurulan bültenin bir anda neredeyse geçen senenin rakamlarına erişmesi, hali hazırda hemen her gün bir sürü sistem ve bildiri güncellemeleri yapılıyor olması, sitelerde alt yapı çalışmaları yapılıyor olması bir şeylerin hazırlığı olduğunun kanıtı.

Diğer yandan bunca insana mülakat randevusu verip yine bir sürü potansiyel davacı yaratıyorlar. bu da hükümet için baş ağrısına sebep olacak bir sebep. her ne kadar önümüzdeki günlerde açılacak davaya katılsak yada katılmasak ta, dava açıldıktan sonra burada konu ile ilgili başlık açılacağı ve gelişmelerin detaylandırılacağı paylaşıldı. Dolayısı ile o davadaki gelişmelere göre ki eğer bu olumlu olur ise; değerli kan emici abilerimiz zannımca ikinci bir dalga dava sürecine gireceklerdir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak şuan için 600 küsür katılımcıdan bahsediyorlar (ki bunun %90 ı travel ban ülkelerinin vatandaşları) ve süreç olumlu olur ise mülakat randevusuna giden kişilerin yönlenmesi ile bu sayı binleri bulabilme potansiyeline varacak ve bu onlar için ilave kazanç demek olacağı için takip eden dava/davalar kaçınılmaz olacaktır.

Burada ne kadar tartışırsak tartışalım, forumun kuralları gereği bu davanın tarafı ile ilgili bilgi paylaşılması ilgili taraf için bir pazarlama aracı olarak değerlendirileceği için son nokta yöneticiler tarafından koyuldu. Dava açılması akabinde de dava ile ilgili başlık oluşturularak konunun takibi ve değerlendirilmesinin yapılacağı da açıklandı. DV sürecini ciddi anlamda takip eden hemen herkes bu davayı kimin hangi şartlar altında açtığına ve nasıl dahil olunabileceğine dair fikir sahibi az çok. Dolayısı ile katılmak isteyen var ise dilediği gibi aksiyon alabilir. Durum bir noktada beyin fırtınasından karşılıklı atışmaya giden bir hal aldığı için bu konunun artık üzerine gitmenin bir anlamı yok bence. Kimsenin birbirini kırmasına ne gerek yok. Herkesin süreci ile ilgili aldığı karar ve aksiyonlar kendi tercihi sonuçta.

• @gucarslan formun amacı zaten tecrubelilerin bilgi tecrubesinin paylaşılması sonucu hata yapmamak.ben sayın @gucarslan in deneyimleri ve bilgi aktarması sonucu maceraya girilmemesi gerektidini düşünerek dava konusunu hiç düşünmedim bile.Herkesin özgür iradesi herkese saygı duyarim

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan bahsettiğim cümle sizin değil diğer forum arkadaşımızınmış bu yüzden size cevap olarak yazdığım iletinin o kısmını siliyorum kusura bakmayın

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Arthur-Morgan olay sadece davayla alakalı değil dv sürecinizi bizle yürütün aman ufak bir yanlıştan elenmeyin diyip hiçbir bilgisi olmayıp para cukkalayan avukatlarında reklamının yapılmasına izin verilmiyor mesela forumda.

@Emre-Kurtulmuş, dediğiniz kişiler zamanında binlerce kişiye vize aldırdı; bilgisi olmadan bunu yapabildilerse, bu büyük bir başarı demektir. 🙂

Yazdığım yazının o kısmını doğru anlamadınız gibime geliyor bahsettiğim olay forumda dava dışındada bir çok avukatın reklamı yapılmasına izin verilmiyor özellikle dv sürecinin normal işleyişi konusunda. Sosyal medyadaki meşhur türk göçmenlik avukatlarının sürecinizi bizle devam ettirin hata yapmayın ds260 doldururken vs vs gibi oltalarından bahsetmiştim. Yani sadece bu sizin bahsettiğiniz avukat ve kişilere karşı yapılmış bir olay değil bu onu anlatmak istiyorum

• @Emre-Kurtulmuş Avukatlar bu kadar kötüyse neden Mayıs'tan beridir foruma her girdiğimde avukat reklamı görüyorum 😅

Ama haklı olunan nokta şu ki dava konusunda bilgi almak isteyen forum haricinde de bulur. Forumda bahsedilmesini engelleyerek hiçbir şeye mani olunmuyor. Benim hoşuma gitmeyen husus sırf davanın varlığından bahsettim diye, katıldığımı söyledim diye reklam yapmakla, "çığırtkanlık" yapmakla suçlanmam.

Her neyse, öyle veya böyle yeterince davaların bahsi geçti. Zaten çok az süresi kaldı. Ben daha önce dediğim gibi daha da konuşmak istemiyorum zaten bu konuyu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan dv konusunda sosyal medyadaki göçmenlik avukatlarının yetersizliği ve hatta yanlış yönlendirmelerini daha önce bir çok kez gördük forumda yazdığım yazının ilk başlangıcındada aslında dv konusu diye özellikle belirttim bu yüzden ama siz tabi o iletiyi değil diğer iletiyi gördüğünüz için gözünüzden kaçmış olabilir

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca

Geçmişte sizler tarafından desteklenen bir sürecin, sadece vize alamadığınız için bugün paylaşılmasının engellenmesi bana çok tutarlı gelmiyor.

üzülerek bu cümleyi kuruyorum ama; baya baya yalan söylüyorsunuz.

öncelikle ben / biz hiç bir avukatlık ofisini desteklemedim / desteklemedik. kimseye de kesinlikle davaya katılın demedik. bir bilgiyi foruma aktarmak o konunun oznelerini desteklemek değildir. o zaman bu başlığı da açmam yasağı / trump'i desteklemem anlamına gelmeli sizin soyleminize göre.

ben vize alamadım diye böyle bir şey yapacak olsam, DV2022 için açılmış, UAO v Biden, Bou v Blinken, Husu v KCC davalarını neden foruma aktarayim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cleszi

fakat insanların bu davaların oluşumundan haber almasını neden engelliyorsunuz ?

hala davadan rahatça bahsedebiliyorken nasıl oluyor da yukarıdaki cümleyi kurabiliyorsunuz anlamış değilim.
    siz bu davayı forumda açılmış bir başlıktan mı öğrendiniz de insanların bu bilgilere ulaşmasını engellediğimizi düşünüyorsunuz?

bu mahkemelerin hiçbir şekilde kazanılamayacağını size bu denli ne düşündürüyor açıkçası çok merak ediyorum.

açılan davaların hiçbir şekilde kazanılamayacağını beyan etmedim, etmem de. konuyu bu şekilde çarpıtıp farklı yöne çekme çabanızı da anlamış değilim.
    ben dava / davalar ile ilgili avukatların reklamının burada yapılmasının forum kurallarına göre yasak olduğunu söylüyorum.
    adlığınız risk olumlu olumsuz sizi bağlıyor. sırf siz girdiniz diye başka insanlar da girsin mantığını dikte etme çabanız beyhude bir çaba olarak kalacak kusura bakmayın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan

Avukatlar bu kadar kötüyse neden Mayıs'tan beridir foruma her girdiğimde avukat reklamı görüyorum 😅

bahsettiğiniz avukatlar foruma belirli kurallar dahilinde, gerekli incelemeler hukuki sözleşmeler ile girmiş çok farklı vize türleri için çalışan avukatlar.
    bunun dışında dv için çalışan, açacağı davaları duyuran bir avukat / avukatlık ofisi gördünüz mü?
    verdiğiniz örneğin konuyla alakası olmadığının farkındasınız ama; içinde "avukat" kelimesi geçiyor diye bahsettiniz.

biz, forum kullanıcılarına fayda sağlayacağınız inandığımız ve bize belirli bir kurallara uyacağınız taahhüt eden hiçbir firmayı elimizin tersi işe geri çevirmedik.
    ama dv için sırf DS260 formunu para karşılığı ile dolduracak avukatları da foruma taşıyacak kadar da alçalmadık.

lütfen siz de yapacağınız yorumlara, vereceğiniz örneklere aynı titizlikle yaklaşın.
    diğer türlü karıştırdığınız şey elma ile armut olmaktan çıkar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sekuba

bu sene bu pause icin mahkeme yolu ile bir sonuc alinamayacagini düsünüyor musunuz?

açılacak davanın argümanlarını okumadan bu konu hakkında yorum yapamam. sadece verecekleri argümanlar karşısında, karşı tarafın savunacağı argümanları açıkça görebiliyorum. 75 ülke vatandaşını ülkeye sokmayacak başkanlık kararnamesi, PP10014'den farklı değil. onda da dv için yasak getirmişti aynı başkan.

75 ülke vatandaşının yasağının kaldırılması için açılmış bir class davası varken ve dv'yi de kapsıyorken halen neden PI talebi olan farklı bir dava çılıyor bunu anlamlandıramıyor.
    sebep çok net, avukatların bunu maddi bir fırsat olarak görmesi. son rakam 429 kişiydi.. bu da şu ana kadar 214.500$'ı kasalarına koydular demek.
    ki bu da benim bahsettiğim argümanı doğruluyor..

eğer dv konusunda baş koymuş bir avukatlarsa, class talebi olan bir dava açıp kişi başı 100$ başvuru ücreti koyarak da bunu yapabilirdi.
    ya da diğer avukatlık ofisi gibi pro bono dava açıp insanları kurtarmak için gönüllü olabilirlerdi.

aynı bölgede açılacak class talepli bir dava olmayacağının garantisini vermedikleri sürece atacakları adımların bir anlamı yok benim cenahımda.

En azindan bir ay bile kazandirsa , ap de bekleyen bircok kisi vizesini alir.

demişsiniz ama bu rezerv vize kararı olmadan mümkün değil. yasalar gereği 30 eylül'den sonra hiçbir DV2026 vizesi basılamaz.
    rezerv vize kararı çıksa da, goodluck davasında 3 yıl sonra çıkan karar sonrası sonucu az çok kestirmek zor değil.

• @gucarslan yok rezerv vize olmayacagini cok iyi biliyorum 🙂 ordaki kastim olurda eylulden bir ay önce bile kalksa bu yasak bircok kişi halihazirda konsolosluklar vize veriyorken alip yollarina devam edebilirler. Ben sahsen 75 ulke yasaginin devam edecegini düsünüyorum.
    DV icin verilmis pause kararinin sebebi ise yoruma cok acik ve mahkemede bir sonuc alinabilecek gibi görünüyor bana.
    Cok da ulusal güvenlik uzerinden israr edilebilecek bir olay yasanmadi sanki o üniversite konusunda.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sekuba peki 75 ülke yasağı devam ederken, göçmen bir vize olan dv'ye nasıl ayrıcalık tanıyacak mahkeme?

ne diyecekler;
    75 ülke vatandaşı olup dv kazananlar geçsin gerisi kalsın mı?
    bir kere bu iki dava birbiriyle çatışıyor temelde. 75 ülke vatandaşından birine göçmen vize verdikleri anda verilen yasak delinmiş olur.
    vermedikleri anda da dv için açılan davaların temeldeki hukuki dayanağı kalmaz.

temelde oluşacak senaryoyu ben size anlatayım;
    avukatlık ofisleri dava açıyor ve davacı topluyorlar bu ticari bir yaklaşım. temelde yatan asıl mantıksa şu;
    yasak bir şekilde kendiliğinden kalkarsa bile bu davacılardan her şekilde kalan parayı alacaklar çünkü; yasakların açtıkları davalar sebebniyle kalktığını söyleyecekler.
    bu da günün sonunda 860.000$ daha alacakları anlamına geliyor. alınan peşinat ile bilirkte 1M$, sadece dv'den, case file ettiler diye.

diyelim ki dv için yasaklar kalktı ama 75 ülke için devam ediyor.
    sizce diğer class davasının avukatları bunu emsal göstremekten çekinir mi?
    böyle bir duruma düşmemek için hükümet, mahkemelere karşı tavrını nasıl gösterir ki 75 ülke için yasakları da delmesinler diye.

ulusal güvenlik konusu olmayan DV2020-21 PP101014 ve PP10052 yasaklarında bile toplam 4 yıl mücadele eden hükümet, konu öyle ya da böyle ulusal güvenlik olunca nasıl tepki verecek kestirmek zor olmasa gerek.

• @gucarslan Burda en azindan hedef bizim gibi 75 ulke icinde olmayanlar icin yolun acilmasi olacaktir diye düsünüyorum.
    hepimiz biliyoruz ki 75 ulkeyi baglayan gocmen vize kategorileri senelere yayılan konular icinde bir DV var zaman kısıtlamalı icinde benim bildigim.
    Bunlarin dısında kalan ulkeler su an gocmen vizelerde yollarina devam edebiliyor sadece dv dısında. Burda da bir sacmalık yok mu. bence var . Jesse Bless ile konusmalari dinleme fırsatım oldu , onlar sanki parayı makul tutarak biraz bu konuda gönüllü olmuslar gibi konusuyorlar. bakalım görücez kendilerinden cok eminler. Yasaktan yasaga kosan bu hukumetin tepkilerinden ise kitap cıkar. Savasmayi kafaya koydularsa zaten bu davalardan da bir sonuc cıkmasi zor 30 eylulde hersey biticek.
    İşin ilginci ,nazarlik isteyen ve umut veren taraf konsolosluklar. Kapı duvar olup yalvartanlar bu sene oldukca iyi gidiyor. Hep boyle devam etsin umarim insallah ve dediginiz gibi kendiliginden de bu yasak kalksın.
    Kendi ulkemizin dertleri yetmezmis gibi boyle sıkıntılı konularda da düsünce paylasimi yapabilmek önemli bence sizlerle. cok tesekkurler

• Geçmişte sizler tarafından desteklenen bir sürecin, sadece vize alamadığınız için bugün paylaşılmasının engellenmesi bana çok tutarlı gelmiyor.

üzülerek bu cümleyi kuruyorum ama; baya baya yalan söylüyorsunuz.

öncelikle ben / biz hiç bir avukatlık ofisini desteklemedim / desteklemedik. kimseye de kesinlikle davaya katılın demedik.

@gucarslan Arşivler yalan söylemez. Beni yalan söylemekle itham ettiğiniz için özür dileyecek misiniz?

evet, ne yazık ki bu sene de kurtuluş davalardan gelecek bu artik %100 belli. bu yuzden de imkani olan turkiye'deki dv talihlilerinin davaya katılmasını can-i gönülden diliyorum. çünkü büyük ihtimalle bu dava, DV2021 için açılacak son dava olacak. son açılan GohvBlinken davasi gibi bu da sadece DV özelinde olduğundan bu atlamak için son gemi gibi duruyor.

inşallah karar / karalar, öncelikle turkiye sonrasında da dünyadaki bütün dv talihlileri icin güzel sonuçlanır.

herkese tekrardan bol şans.
    Entry: http://yesilkartforum.com/forum/post/196845

umarim hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. bakarsınız DV2022'yi daha düşük bir cn ile kazanıp o tarafta değerlendirirsiniz şansınızı. yine de 500$ verip vize alabilme ihtimali halen varken, abd'de daha erken bir hayat kurma şansını da sakin ertelemeyin. şansınız bol olsun..
    http://yesilkartforum.com/forum/post/196970

DV2020'de binlerce insana vize aldırmış, yetmemiş tarihte görülmemiş bir karara imza atıp Gomez davasında mali yıl bitmiş olmasına rağmen rezerv kararı çıkartmış ve halen DV kazananları için savaşan avukatları bu kadar kısa sürede çözmüş olmanız gerçekten takdire şayan.

çünkü biz her iki yılda da onlarca hearing dinlemiş ve savundukları argümanları biliyor olmamiza ragmen bunu cozememistik, hata bizde demek ki.

tek temennim süreciniz sorunsuz gider de, hayatlarının şansını yakalamış insanlarin temsil ettiği avukatlar hakkinda biri çıkıp bu şekilde yorum yapma şansı olmaz. çünkü bu gerçekten moral bozan bir durum, bu dava benim davam olmasa bile. bizler tecrübe ettik ki, bir sorun olunca sarılacağınız yilan yine bunlar. ve yine biliyoruz surec başlarken bunu dile getirenlerin hepsi suan bu yılanlara sarılmış durumda..

bu mukabeleye ben yine eskilerin bir lafı ile son vereyim;
    bekara eş boşamak kolay..
    Entry: http://yesilkartforum.com/forum/post/220936

bir bilgiyi foruma aktarmak o konunun oznelerini desteklemek değildir. o zaman bu başlığı da açmam yasağı / trump'i desteklemem anlamına gelmeli sizin soyleminize göre.

Evet, değildir; ancak burada kendi içinizde çelişiyorsunuz. Eğer ben şimdi burada önümüzdeki iki davayla ilgili bilgi paylaşımı yapsam, bu paylaşım silinmeyecek mi?

Anlaşılan o ki, siz dava sürecindeyken bu tür paylaşımlar sorun teşkil etmiyordu; ancak sizin davanız negatif sonuçlandıktan sonra bazı şeyler değişmiş görünüyor.

ben vize alamadım diye böyle bir şey yapacak olsam, DV2022 için açılmış, UAO v Biden, Bou v Blinken, Husu v KCC davalarını neden foruma aktarayim?

Sizin davanız 2024’te sonuçlandı; burada söz konusu olan ve paylaştığınız davalar ise 2022’ye ait.

Eğer bu forumda, sizin reklamını yaptığınız avukatlar dışında herhangi bir dava ya da avukattan bahsetmek yasaksa, elbette buna saygı duymak bize düşer. Ancak bu kurallar yürürlükteyken “düşünce özgürlüğü” vurgusu yapılması ister istemez bir çelişki yaratıyor.

Bizim amacımız sizin de bir zamanlar yaptığınız gibi son iki aydır yalnızca forumdaki vatandaşlara, mevcut davaların varlığını hatırlatarak yardımcı olmaktı. Bana özelden yazan ve bu davalardan haberi olmayan insanlar var. Kurallarınıza saygı duyduğum için onlara açık şekilde yardımcı da olamadım/olamıyorum.

Ancak insan belli bir noktada kendi tutumunu ve olası hatalarını da sorgulamalı. Lütfen konuyu daha fazla zorlamayalım. Ve en önemlisi, kimseyi saf yerine koymaya çalışmayalım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca özrü öncesinde sizin dilemeniz gerekirken bir cümleyi çekip benden özür beklemeniz ziyadesiyle garip.
    vize alamadığım için bilgi paylaştığımı yasakladığımı söylemeniz yalan, bunu kastediyorum.
    kazanmadığım / vize alamadığım dava sonrası yaptım ben DV2022 dava paylaşımlarını. DV2022 süreci 1 ekim'de başladı ve sonrasında da dv davası açılmadı.
    açılmamış bir dava için nasıl bir paylaşım yapabilirim ki?

verdiğiniz ileti örnekleri de DV2021 davasına, yani şahsen katıldığım davaya ait.
    yani kendi mali yılımda katıldığım, parasını benim verdiğim, forumda yönetici olmadığım, normal sizin gibi kullanıcı olduğum zamanlar.
    tamamen kişisel yorumum olan bir ifadeyi o şekilde nitelendiremezsiniz. bu forumu bağlamaz.
    rezerv kararı çıkan olumlu sonuçlanmış bir dava, temyize gidip olumuz sonuçlanması hikayenin başka bir konusu.

Eğer ben şimdi burada önümüzdeki iki davayla ilgili bilgi paylaşımı yapsam, bu paylaşım silinmeyecek mi?

ilgili dava başlığında yaparsanız elbette silinmeyecek, neden silinsin ki.
    dün ya da bugün yaptığınız iletiler silindi mi, onlar da dava ile alakalı iletiler.

gelelim hala cevap beklediğim soruma;

bir şey merak ediyorum.

siz dava/lar ile ilgili bilgiyi nereden aldınız?

ve bu bilgiyi alırken sizi ben ya da bu forum tarafından engelleyen oldu mu?

yoksa eski yıllarda verdiğim bilgiler mi yön verip bi nevi ışık oldu, olmaya devam ediyor size?

neden buna cevap vermiyorsunuz?
    cevap verseniz kendinizle ve talebinizle ne kadar çelişeceğinizi ziyadeisyle anlayacaksınız çünkü.

Bana özelden yazan ve bu davalardan haberi olmayan insanlar var. Kurallarınıza saygı duyduğum için onlara açık şekilde yardımcı da olamadım/olamıyorum.

gayet de olabilirsiniz, sizin onlara özelden mesaj atmanızı mı yasakladık biz.
    onlar da sizin gibi nereden bilgi alıyorsa alabilirler. onlara özelden vereceğiniz bilgiler için bir yasaklama getirdiğimizi hatırlamıyorum.
    kurallara saygı duymak, açıkça belirtilen kurallar varken hala bunlar üzerinde ısrarcı olmak değildir.
    size ilk günden belirtilmiş bir kurala hala ısrarla karşı yorum yapıyor ve ısrar ediyor oluşunuz kurallara saygılı olduğunuzu ne yazık ki göstermiyor.

yukarıda sorduğum soruma cevap verecekseniz iletinizi dikkate alacağım.
    aksi takdirde lütfen konuyu daha uzatmayın. çünkü konu kişisel çekişmeye gidiyor, bunu devam ettirmenin anlamı yok.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@cleszi

fakat insanların bu davaların oluşumundan haber almasını neden engelliyorsunuz ?

hala davadan rahatça bahsedebiliyorken nasıl oluyor da yukarıdaki cümleyi kurabiliyorsunuz anlamış değilim.
    siz bu davayı forumda açılmış bir başlıktan mı öğrendiniz de insanların bu bilgilere ulaşmasını engellediğimizi düşünüyorsunuz?

bu mahkemelerin hiçbir şekilde kazanılamayacağını size bu denli ne düşündürüyor açıkçası çok merak ediyorum.

açılan davaların hiçbir şekilde kazanılamayacağını beyan etmedim, etmem de. konuyu bu şekilde çarpıtıp farklı yöne çekme çabanızı da anlamış değilim.
    ben dava / davalar ile ilgili avukatların reklamının burada yapılmasının forum kurallarına göre yasak olduğunu söylüyorum.
    adlığınız risk olumlu olumsuz sizi bağlıyor. sırf siz girdiniz diye başka insanlar da girsin mantığını dikte etme çabanız beyhude bir çaba olarak kalacak kusura bakmayın.

“hala davalardan bahsedebiliyorken” derken ? “dava” kelimesini buraya yazdıktan sonrasını insanların kendilerinin mi araştırıp bulmasını savunuyorsunuz gerçekten? o zaman buraya bazı kelimeleri yazalım ve insanlara git kendin araştır ve bul diyelim, bu forumun oluşumuna yakışır bir yaklaşım mı açıkçası bilemiyorum. bu davayı buradan bulmadım, kendim araştırıp buldum, bilgi edindim ve burada bilgimi insanlarla paylaşmak isterken iletilerimiz siliniyor. herkesin hür iradesi var, isteyen katılır isteyen katılmaz. böyle bir durum varken neden bu sürece, bu davalara bu denli katı bir tavırla yaklaşıyorsunuz? biz kimseye bu davaya kesinlikle katılın, katılacaksınız diye bir diktede bulunmadık. davaya kimin katılıp kimin katılmadığı da umrumda değil açıkçası. fakat elimize böyle bir şans gelmişken, geçmişle arasında farklılıklar varken ve elimizden bu konuya dair hiçbir şey gelmiyorken en azından ufacık bir şansımız varsa da denemek istedik.
    açılan davaların hiçbir şekilde kazanılamayacağını direkt olarak söylemediniz tabii fakat tamamiyle olumsuzsunuz. bunu inkar edebilir misiniz? bu da bir nevi yönlendirme değil mi ?
    sizin de dediğiniz gibi “ aldığımız risk olumlu ya da olumsuz bizi bağlıyor” bunu reddettik mi ? hayır. bu davalar “açıldıktan” sonra başlık açacağınızı söylüyorsunuz. sizin döneminizde herkese “bu şans gelmişken kesinlikle 500 dolar ödeyip katılın” diyen siz değil miydiniz? yönlendirme yaptınız, biz yapmıyoruz. sadece bilgi aktarıyoruz, isteyen katılır isteyen katılmaz.

ayrıca:

“26 Şub 2026 22:52

@gucarslan formun amacı zaten tecrubelilerin bilgi tecrubesinin paylaşılması sonucu hata yapmamak.ben sayın @gucarslan in deneyimleri ve bilgi aktarması sonucu maceraya girilmemesi gerektidini düşünerek dava konusunu hiç düşünmedim bile.Herkesin özgür iradesi herkese saygı duyarim “

bu iletiyi yazmış olan arkadaşımıza cevap vermemişsiniz. yönlendirme yapmadığınızı söyleyebilir misiniz ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

belli ki burada bir kaç arkadaş kendi çalıp kendi oynamak istiyor.
    buna yabancı değiliz, alıştık artık. geçmiş senelerde dv için dava açan avukatlardan maddi gelir elde ettiğimizi söyleyenler de oldu, onlarla ortak olduğumuzu söyleyenler de.

dv için verdiğimiz emekleri onlar gibi keşke para kaşılığı verseydik, şimdi forumun server parasını cebimizden ödemek zorunda kalmazdık sanırım 🙂

her neyse şöyle yapacağız.
    bu ve bunun dışındaki başlıklarda dava ile ilgil iyazılan iletilere gerekli düzenleme yapılana kadar izin vermeyeceğiz.
    birilerine destek olmak isteneler bunu istediği şekilde yapabilir, forumun özel mesaj özelliği dahil.
    onun haricinde forumda kalmak istiyorsanız kurallara uymanızı salık verir, süreçlerinide başarılar dilerim.

• Bu ileti silindi!

• DV Pause sürecini doğrudan etkiler mi bilemiyorum fakat homeland security sekreteri kristi noem'in trump tarafından görevden alınması gündemdeymiş. kendisi DV sürecinin durdurulduğunu açıklayan yetkiliydi.

Edit: görevden alınmış. yerine Markwayne Mullin atanmış.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |