@totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Nilüfer-ALKAN Şu anda ankara 13K lerin sonlarına doğru mülakat ataması yaptı neden size gelmesi umut ederim ki gelir ama en önemli etken yine yasak çok can sıkıcı cok- stresli gerçekten
-
@Umayalp07 Merhaba, evet bize de geçen hafta aynı cevap verilmişti , fakat muayene olmak istediğimizi ve konsolosluğun cevabını ileterek yeniden randevu talep edeceğiz.
-
Lise diplomamı istemişlerdi şimdi böyle bir mail geldi bunu herkesten mi istiyorlar
Dear MAT, MUHAMMED ENES ,Thank you for your email.
Please provide all documents ( including the copy of High School Diploma and Graduation Certificate) in English translation to this office by responding to this email as soon as possible.
Thank you.
Consular Information Unit (RL)
-
@maskrein, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Lise diplomamı istemişlerdi şimdi böyle bir mail geldi bunu herkesten mi istiyorlar
Dear MAT, MUHAMMED ENES ,Thank you for your email.
Please provide all documents ( including the copy of High School Diploma and Graduation Certificate) in English translation to this office by responding to this email as soon as possible.
Thank you.
Consular Information Unit (RL)
Lise diplomanızın Türkçe taranmış kopyası, lise diplomanızın yeminli tercümandan çevrilmiş İngilizce tercümesi, lisede aldığınız dersleri gösteren Türkçe transkript, Türkçe transkriptin yeminli tercümandan çevrilmiş İngilizce tercümesini taratarak email ile göndermeniz ve orijinallerini de mülakata yanınızda götürmeniz bekleniyor sizden.
-
@maskrein
Merhabalar, her konsoloslugun DV vizesini isleme surecleri farklilik gosterebilmektedir. Bazi konsolosluklar sizlerden istenilen belgeleri onceden kendilerine gondermenizi isterken bazi konsolosluklar ise mulakatlariniz sirasinda talep edebilmektedirler. Hong Kong Buyukelciligi’nin ozellikle lise diploma vurgusu ise, gecmis senelerde bazi Turk talihlilerin sahte lise diplomasi sunmus olmalarina dayanmaktadir. Hatta gercekligiinden emin olamadiklari bazi lise diplomalarini ise, Ankara Buyukelciligi araciligiyla teyit ettirdikleri gecmis donem mulakat deneyimlerinde yer almaktadir. Forumun arama motoruna ilgili konsolosluk adini ya da bilgi almak istediginiz konulari, anahtar kelimelerle aratarak gecmis yillarda paylasilmis deneyimlerden faydalanabilirsiniz. Bol sanslar. -
Amerika da greencardin gönderileceğini adresi nasıl belirlediniz adresi tanıdıkları olmayanlar vs
-
@Kemalalp kemal bey nasılsınız
-
@onur12 Önceki yıllardaki kazananlar ile iletişime geçebilirsiniz. Telegram grubu veya forumda ilgili başlık varsa oradan arayabilirsiniz.
-
Günaydın, Excel tablosunda 19xxx case number’lı birinin Ankara’dan 20 Nisan mülakatı aldığı görünüyor. Acaba tabloda bir yanlış giriş mi var yoksa önceki yıllarda da böyle sıralama atlamaları oldu mu, Alttaki case sayısı çok fazla olduğu için böyle bir şey yaşanması mümkün mü merak ettim.
-
Merhabalar, bugün 8.00 da mülakatımız vardı, eşimin önceki evliliğinin boşanma belgesini istediler E devletten aldığımız formül B da eski evliliği gözüküyordu ama kabul etmediler, eksik evrakı bize yollayın dediler, eşim şimdi adliyeye gitti bir çıktı alabilmek için,
Ankara dan ayrılmadan bu belgeyi elden teslim etme şansımız olur mu böyle bir uygulama yapan oldumu mülakattan sonra tekrar dönüp evrak teslim eden ? Bilen yaşayan varsa yazabilirse çok mutlu olurum teşekkür ederim -
@meral bu arada evrak teslimi sırasında evrakı kabul ettiler ama mülakatta eksik evrak dediler yani mülakata girdik bitiminde bu evrakı yollayın dediler sarı kapıdın üzerine not düşerek
-
@meral Hayırlı olsun öncelikle, inşallah yasak kalkar da siz de biran önce eksik evrakınızı gönderir ve vizenize kavuşursunuz. Ve evet boşanma belgesini yani karar yazısını mutlaka isterler, formül B Ankara için değil yurtdışındaki konsoloslukların dikkate aldığı bir evraktır. Ankara mülakat deneyimlerini okursanız kimseden Formül A veya B belgelerinin alınmadığını göreceksinizdir.
Mahkeme evrakları, police certificate'ler(yurtdışında belli bir sürenin üzerinde yaşandıysa), yurtdışında doğan biri varsa birth certificate'ler önemli. Birçok insan edevletin işe yarayacağını düşünüyor, ancak malesef bu 3ü için edevletten alınacak alternatif evraklar işe yaramaz, Ankara için.
Ankaradaki bir adliyedeyse boşanma işlemi; ilgili mahkemenin kaleminden karar yazısının bir örneğini alıp konsolosluğa dönüp şansını deneyebilir eşiniz teslim alırlar belki. O şekilde kabul etmezlerse de gönderirsiniz, sorun değil.
(Daha önce fotoğrafları yanlışlıkla talihliye iade eden konsolosluk görevlileri, aynı talihlileri birkaç saat içinde arayarak hala Ankaradaysanız fotoğrafları geri getirir misiniz demişlerdi, demekki aynı gün içinde birşeyleri teslim alma opsiyonları var, ama bu her zaman çalışmıyor bilginize) -
@aysegul tamamdır Ayşegül hanım dediğiniz gibi bi şansımızı deneyelim çok teşekkür ederim


-
@TRP, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@aysegul, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mülakat tarihi almış talihlilerin, belge (vize basılı pasaportunuzun size ulaştırılması için mesela) teslimat tercihini seçip; pasaport no, ds260 conf.number, case number vs bilgilerle sisteme kaydını yaptığı işlemdir bu ustraveldocs kaydı. Vize basılı pasaportunuzun size nasıl ulaştırılacağını seçiyorsunuz bu kayıt aşamasında. Mülakat tarihi aldığınız andan, mülakatınıza 2 gün kalana kadar yapabilirsiniz bu kaydı. ustraveldocs.com
Ustraveldocs kaydı ile ilgili sistemin yeni olması sebebiyle de yeterince kaynak yok malesef. Başlayınca evet kolaylıkla ilerliyor ancak benim gibi garantici ve temkinli insanlar küçük bile olsa hata yapmaktan korkunca bu iş bile insanın gözünde büyüyor malesef. Ben evli ve 2 çocuk sahibi bir asıl talihli olarak nasıl kayıt yaptığımı anlatayım istiyorum. Ancak en başında belirteyim ki, ben sadece kendi kayıt yaptığım şekli paylaşıyorum, daha farklı daha pratik bir yolu var mıdır bilmiyorum, bunu peşinen belirteyim, sonra yok ben duymadım bilmedim olmasın

Ustraveldocs sitesinin ana sayfasında ülke seçerek başladım. Bizim mülakatımız Ankara’da olduğu için Türkiye Cumhuriyeti olarak seçim yaptım.
Açılan ekranda göçmen vizesini seçtim. Açılan pop-up ı kapatıp, sağ üstteki “vize girşi”ne tıkladım.
Daha önceden bir kaydım olmadığı için Şimdi Kaydolun a tıkladım ki yeni hesap açabileyim.
Hesap oluştururken kullandığım kullanıcı adı, şifre ve güvenlik sorularına verdiğim kısa cevapları bir notepad e kaydettim. Çünkü her girişte soracağını okumuştum. Sonra bu oluşturduğum profile şifremle ve 2 güvenlik sorusuyla giriş yaptım.
Profilimle ilgili yanlış hatırlamıyorsam dil, ülke vs bilgilerin olduğu bir kısmı güncellememi istedi.
(bu arada başka bir şey var mıydı hatırlayamadım, bir de DS160 yazıları kafanızı karıştırmasın, sorun yok, oyna devam)
Açılan sayfada Başvuruya Başla kısmına tıkladım. Doğum yeri telefon vs bilgileri girdim, mailing adres olarak abd değil türkiye adresimi girdim, Ankara’da mülakata girdiğim için(böyle bir bilgi okumuştum daha önce, yani hnk da mülakata girecekseniz hnk adresi girmeliymişsiniz, ancak bunu kesin olarak bilmiyorum, sadece okuduklarımdan bunu anladım, çünkü bu kayıt belge teslimatı yani pasaportun teslimatı ile ilgili). Pasaport bilgilerimi doğruluğunu kontrol ederek girdim. Submit ettim. Visa options sayfasında vize tipleriyle ilgili şu seçimleri yaptım. İmmigrant-ankaraıv-ank2(belge teslimatı ile ilgili bir şey yazıyor bunun yanında)-dv1 ve submit ettim. Ds260 confirmation numberı girdim çıkan ekranda(AA ile başlıyor, ds260 ı submit ettikten sonra aldığımız conf.number). Sonra ne olduğunu tam hatırlamadığım manasız bir şey çıkmıştı ona da ya yes ya ok deyip geçmiştim
Bakmakla Yükümlü Olunan kişiyi bul ve ekle ekranı çıkıyor. Ben bu aşamada kendi hesabımdan çıkıp, en başa yani Şimdi Kaydol kısmına gidip bu sefer eşimin email adresiyle eşim için de bir kayıt oluşturdum. Aynı bilgileri onun için de doldurdum, sadece DV1 yerine DV2 yi seçtim, spouse olduğu için. Aynı şekilde onun ds260 conf numberını girdim en son, sağ üstte isminin yanında çıkan numarayı (UID) notepade yine kaydettim lazım olacak çünkü onu kendi hesabıma eklerken. Neyse, yine oturumu kapat diyerek onun hesabından da çıktım. Eşim için yaptığım her aşamayı 2 çocuğum için de ayrı ayrı yaptım. Çocuklar için de DV3 seçtim (child). Yine onların da isimlerinin yanında çıkan numaraları kaydettim. Yani 4ümüz için de birer hesap oluşturmuş oldum.
Şimdi şöyle, kendi kaydımı oluşturduktan sonra çıkan Bakmakla Yükümlü Olunan kişiyi bul ve ekle ekranında, bul ve ekleye tıklayınca oradaki Yeni Bakmakla Yükümlü Olunan Kişi Oluştur gibi bir seçenek vardı, belki ona tıklayarak oradan da bir profil oluşturulabiliyordur eş ve çocuklar için ayrı ayrı. Ancak ben daha önce bir yerlerde herkes için ayrı ayrı kayıt oluşturulmalı diye birşeyler okuduğum için belki uzun olan yolu seçmişimdir bilmiyorum açıkçası. Burada tercih sizin.
Bu notu da belirttikten sonra devam ediyorum.
Tekrar kendi hesabıma girdim(asıl talihli benim bu arada). Artık Başvuruya Başla değil, Başvuruya Devam Et seçeneği vardı, buna tıkladım. Karşıma Doc Delivery kısmı çıktı, hemen bir adım geri gittim, çünkü eşimi ve çocuklarımı eklemem gerekiyordu. Her biri için kaydettiğim numaralar yoluyla her birini ‘bul ve ekle’ seçeneğiyle UID numaralarıyla eklemiş oldum. Sonra devam edince yine Doc Delivery kısmına geldim. Burada premium location işaretleyip bana yakın bir ups şubesini seçtim. Herhangi bir ödeme yapmadım. Pasaportlar hazır olduğunda gelen emailde teslimat seçeneğiyle ilgili yine de linkler olacakmış, bazı arkadaşlar o aşamada teslimat şeklini değiştirmişler aynı zamanda ödemeleri de o aşamada yapanlar olmuş, öyle okudum forumdaki deneyimlerde, bunu ileride deneyimleyeceğiz. Neyse, devam ettiğimde sanırım bu son aşamada Case Numberımı istedi, arada sıfırlar olacak şekilde girdim, kabul etti ve nihayetinde içinde 4ümüz içinde barkod bulunan bir belge çıktı(nedense eşim için dv2 seçtiğim halde çıktıda dv1 olarak görünüyordu, pek önemsemedim, yani bence önemli değildir, pasaport numaraları isimler ve barkod doğru olsun yeter dedim kendi kendime
) ). Bunu da pdf olarak kaydettim. (Barkodlu çıktıda herkes için belge teslimat seçeneğinin yazılı olmasına dikkat edin) İşlem Tamamlandı yazısını gördüm ve bir oh çektim, artık başvuruya devam et yazısı gitmişti yerine Transaction Completed yazısı gelmişti, ona tıklayınca yine barkodlu sayfa çıkıyor, en alttada pasaport last 4 digits, teslimat yeri, vize türleri vs bilgileri gelmişti. Barkodlu çıktıda da her bir kişi için ayrı ayrı belge teslimat türü ve konumunun seçildiğinden emin olun.
Ve ben artık evrak hazırlama günlerine kadar rahatım çok şükür
Herkese kolaylıklar dilerim.Edit : Eskiden ais ve ptt vardı, artık bu ikisi yok. Ustraveldocs kaydı var, sonrasında mülakattan sonraki pasaportlarınızın ve vize paketlerinizin size teslimi için VFS Global* ve tercih edilirse UPS* var. Yazının içinde de bahsettiğim gibi her konsolosluk için bu kayıt gerekli değil, kendi konsolosluğunuz için deneyimlerden faydalanarak (forumda kısa bir aramayla bulabilirsiniz) hangi konsolosluk vize basılı pasaportunuzu(ve vize paketinizi) elden veriyor (yani ustraveldocs kaydına gerek yok demek), hangi konsolosluk posta yoluyla veriyor (mesela ankara için vfs* veya ups, dolayısıyla ustraveldocs kaydı gerekli) bu bilgiye ulaşabilirsiniz.
*Barkodlu çıktı alamayanlar için zaman içinde şöyle bir yöntem buldu arkadaşlarımız, dili ingilizce yapıp sonra tekrar profilinize giriş yaptığınızda sayfanın size barkodlu çıktıyı veriyormuş, sonrasında deneyen başarılı olan arkadaşlar oldu çokça, deneyebilirsiniz.
*Barkodlu çıktı alamayıp Transaction Completed yazılı sayfanın (alt taraftaki belge teslimat seçenekleri, pasaport last four digits, vize türleri, bakmakla yükümlü olunan kişi sayısı vs olduğu kısımla birlikte) çıktısıyla mülakata giden ve sorun yaşamayan çokça talihlimiz var, bu da bilginize.
*Ustraveldocs kaydı ile ilgili sorularınız için şu numara ve tuşlamalarla bir temisilciye ulaşabilirsiniz. Tuşlamaları dikkatli yapmalısınız, örneğin göçmen olmayan vize birime bağlanırsanız size yardımcı olamazlar.
+908503901950
Tuşlamalar şöyle olacak ;
Türkçe için 1 - göçmen vize 3 - IV adres kaydı 5 - bir temsilci için 5.*VFS Global için; vize basılı pasaportları ve vize paketlerini(zarf) sahiplerine, Ankara'daki ofislerinde(Mahall) elden teslim yoluyla veya UPS üzerinden posta yoluyla ulaştırılmasını sağlayan aracı kurum diyebiliriz kısaca.
*UPS ile teslimatı seçerseniz iki seçenek var, Premium Delivery(adrese teslim) veya Premium Pick Up/Location (bir ups şubesinden teslim alma).
*Ödeme ekranı bazen ustraveldocs kaydı sırasında çıkıyormuş, benim karşıma çıkmadı, o yüzden mülakattan sonra gelen emaildeki linkler üzerinden kayıt oluştururken ödeme yaptım ve Premium Pick Up hizmetini satınaldım, o şekilde pasaportlarımızı ve vize evraklarımızı teslim almış olduk. Bununla ilgili deneyimler profilimdeki mesajlarda mevcut.
Bu mesajın son kısımlarındaki notlar, yazıldığı gün değil, ileri tarihlerde zaman içinde güncellenmiştir. Son Güncelleme Kasım 2025
Bugün USTravelDocs kaydımızı başarıyla tamamladık. Ayşegül Hanım, tam da tarif ettiğiniz şekilde ilerledim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Desteğiniz ve emeğiniz için çok teşekkür ederim, elinize sağlık.
Aynı adımları yaptım cep internetinde ama case numaramı kabul etmedi bugünde giriş yapıyorum bekleme ekranına atıyor hesaba girilmiyor... Ustraveldocs işkenceden hallice bir hal aldı benim için barkod alamazsam görüşmede de sıkıntı olur mu acaba bilgisi olan var mı!
-
@kemal85 Ben de benzer bir süreç yaşadım. Bilgisayarda farklı tarayıcılar üzerinden denedim. Hem Wi-Fi hem de hücresel veri kullandım. Son aşamayı telefondan hallettim; biraz zahmetli oldu ama sonunda başardık
-
@meral mülakatta teslim edilen boşanma ilamları mahkeme mührü olacak şekilde teslim ediliyor çünkü mahkemeden kesinleşme şerhini de alıyorsunuz islak imzalı, boşanmaya karar veren mahkeme hangi ildeyse o yapabiliyor bunu da siz yine de Ankara’dan deneyin fakat müdürler kendi kaleminden verilmeyen kesinleşme şerhlerini imzalamazlar. Önemli olan konsolosluğun şerh ve ıslak imza olmadan kabul edip etmeyeceği eğer ediyorsa zaten vatandaş uyap sisteminden bu evraklara ulaşabiliyorsunuz Ankaradaki adliyeye de gitmenize gerek yok.
-
@TRP Case numaramı kabul etmiyor son adım da kalıyor en sinir bozucu kısmı da o. Bu günde Bekleme ekranı ile karşılaştım nedense.
-
@meral Meral hanım konsolosluğun istediği evraklar arasında evlenip boşanmış kişilerin mahkeme kararını ibraz etme zorunluluğu olduğu yazıyor ama neyse sorun değil alır gönderirsiniz. Eğer bugün gün içinde elden teslim şansınız olursa forumu bilgilendirirseniz çok iyi olur.
Mülakatınız için tebrikler. Umarım durdurma kararı kalkar ve vizenizi alırsınız. -
@kemal85 Kemal bey mülakat tarihinize daha çok var. Henüz erken olduğu için dosya numaranızı kabul etmemiş olabilir. Ustravel kaydının aciliyeti yok, stres yapmayın. Mülakatınızda başarılar!
-
@tumra cevabınız için çok teşekkür ederim
Biraz önce Ankara da bir adliyeden belge aldık ama ıslak imzalı mühürlü değil sadece belge çıktısı, üzerinde karekodu var ama o da uyap sayfasına yönlendiriyor, muhtemelen bu evrağı kabul etmeyecekler Artvin’e gidip orjinalini almamız gerekecek,
Ben asıl şunu merak ediyorum, eksik evrağı pasaportla yollayın yazıyor ama şuan pause durumu var bu durumda bize pasaportu geri mi yollayacaklar malum vize vermiyorlar zaten,
Benzer Başlıklar
160
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum