Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 784 513.8k 769

• @Emre-Çelik-1 merhaba Ankara'da mülakat tarihiniz belli oldu mu? Biz de aynı şekilde Ankara'ya dosyamızı taşıdık bugün ve aynı mail geldi. Umarım herkes için hayırlısı olur.

• @minebora hayırlısı olsun 🙏

• Merhaba, surecten oturu baya bir uzgun oldugum icin yazmamistim. Case numaramiz 28 binlerde ve yurt disindan mulakat alamadigimiz icin sizlere sormak istedim, dosya tasima icin bir sansimiz var mi hala? Yazan ve surecle ilgili olan 300 kusuruncu sayfaya kadar okudum ve sonlardan da bugun dune bakabildim. Ama anladigim yuksek caselere de mulakatlar verimeye baslanmis. Bu anlamda sansimiz varsa nedir ve ne sekilde hareket etmeliyiz, sizlere sormak istedim?

• Merhaba. Dosya taşıma için 28 Ağustos tarihi baz alınıyor lakin herhangi bir ülkede yasal oturumunuz var ise, elbette dosya taşıma talebinde bulunabilirsiniz.. dosya numaranızdan dolayı negatif düşünmeyin lütfen. 11 binden 20 bine nasıl çıktıysa, buradan da 30 bin yapabilir. Süreç her sene olduğu gibi bu sene de çok farklı ilerliyor

@Nilüfer-ALKAN, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, surecten oturu baya bir uzgun oldugum icin yazmamistim. Case numaramiz 28 binlerde ve yurt disindan mulakat alamadigimiz icin sizlere sormak istedim, dosya tasima icin bir sansimiz var mi hala? Yazan ve surecle ilgili olan 300 kusuruncu sayfaya kadar okudum ve sonlardan da bugun dune bakabildim. Ama anladigim yuksek caselere de mulakatlar verimeye baslanmis. Bu anlamda sansimiz varsa nedir ve ne sekilde hareket etmeliyiz, sizlere sormak istedim?

• @oktay3847 merhaba, cevabiniz icin tesekkur ediyorum. 20000 lere ciktigi gorunce zaten yazmak istedim, umarim her sey yolunda gider ve bize de mulakat gelir.

• @Nilüfer-ALKAN evet hala mail atarak KCC uzerinden tasiyabilirsiniz Ankara’ya. “ Ne yapmaliyim “ sorunuza gelince, sunu yapin diyerek yonlendirme gibi konusup bir sorumluluk alamam ama SUANA KADAR ANKARA’NIN PERFORMANSINI GOZ ONUNDE BULUNDURURSAK , ben sizin yerinizde olsam tasirdim fakat son karar yine size ait.

• @Spectator Merhabalar sizin mülakat tarihiniz excelde 29.04 imzanızda 29.05 olarak görünüyor acaba hangisi doğrudur

• @aysegul Ups kargo büyükelçiliğe direk evrak götürüyor diye biliyorsanız yanılıyorsunuz. Ne kadar çok telefon görüşmesi ve bizzat gidip ne kadar çok vfs global ve ups kargo ile görüştüğümü anlatmama gerek yok burada sanıyorum. Vfs global sadece UPS kargo ile çalıştığı için ups kargoları alıyor vfs ye bırakıyor vfs de bunu konsolosluğa götürüyor. Bu süreçte aslında hiç kimsenin bilmediği siteler linkler dönüyor. Neyseki işimi her zaman olduğu gibi kendim hallettim. Teşekkürler yardımcı olma isteğiniz için.

• Hayırlı geceler herkese yarın saat 7.30 da olan randevum için Ankaradayım uyumaya hazırlanırken yazıyorum bunları. Umarım yarın mülakatı olan herkesin görüşmeleri olumlu geçer sanıyorum ilk mülakatı ben vericem önümdeki mülakatları izleyip sakinleşebileceğim bir ortama sahip olmayacağım. Diğer arkadaşlarımız için sükunet verici bir mülakat geçirmeyi planlıyorum. Her ne kadar stresim tavan yapsa da sürece beraber hazırlandık ve böyle bir oluşum olmasaydı bu kadar bilinmezlik içinde bu değerli bilgilere erişim sağlayamayacaktık. İyi ki varsınız hepiniz. Teslim olmuş durumdayım artık elimizden geleni yaptık belgeler raporlar seyahatler vs mental olarak yıpranmış olsak da hiçbir çabanın boşa çıkacağını düşünmüyorum şahsen. Bu yolun sonu hepimiz için aydınlık olucak inşallah. Yarın diğer talihlilerimizle de tanışma fırsatım olacağı için çok heyecanlıyım her şey gönlümüzce olsun. Kıymetli vaktinizi ayırıp okudunuz şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte birbirimize hakkımız geçmişse (sorulmuş soruları sorduğum oldu çokça:) )benden yana herkese helal olsun siz de helal edin haklarınızı. Bu mübarek günlerde edilen dualar kabul olur şüphesiz bu kardeşinizi de dualarınıza dahil ederseniz çok müteşekkir olur. Mülakata girmeden önce duygularımı paylaşmak istedim sizlerle umarım sıkmamışımdır sizi . Hepinize Esenlikler Dilerim İYİ Kİ VARSINIZ.

• @Nilüfer-ALKAN Şu anda ankara 13K lerin sonlarına doğru mülakat ataması yaptı neden size gelmesi umut ederim ki gelir ama en önemli etken yine yasak çok can sıkıcı cok- stresli gerçekten

• @Umayalp07 Merhaba, evet bize de geçen hafta aynı cevap verilmişti , fakat muayene olmak istediğimizi ve konsolosluğun cevabını ileterek yeniden randevu talep edeceğiz.

• Lise diplomamı istemişlerdi şimdi böyle bir mail geldi bunu herkesten mi istiyorlar
    Dear MAT, MUHAMMED ENES ,

Thank you for your email.

Please provide all documents ( including the copy of High School Diploma and Graduation Certificate) in English translation to this office by responding to this email as soon as possible.

Thank you.

Consular Information Unit (RL)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@maskrein, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Lise diplomamı istemişlerdi şimdi böyle bir mail geldi bunu herkesten mi istiyorlar
    Dear MAT, MUHAMMED ENES ,

Thank you for your email.

Please provide all documents ( including the copy of High School Diploma and Graduation Certificate) in English translation to this office by responding to this email as soon as possible.

Thank you.

Consular Information Unit (RL)

@maskrein

Lise diplomanızın Türkçe taranmış kopyası, lise diplomanızın yeminli tercümandan çevrilmiş İngilizce tercümesi, lisede aldığınız dersleri gösteren Türkçe transkript, Türkçe transkriptin yeminli tercümandan çevrilmiş İngilizce tercümesini taratarak email ile göndermeniz ve orijinallerini de mülakata yanınızda götürmeniz bekleniyor sizden.

• @maskrein
    Merhabalar, her konsoloslugun DV vizesini isleme surecleri farklilik gosterebilmektedir. Bazi konsolosluklar sizlerden istenilen belgeleri onceden kendilerine gondermenizi isterken bazi konsolosluklar ise mulakatlariniz sirasinda talep edebilmektedirler. Hong Kong Buyukelciligi’nin ozellikle lise diploma vurgusu ise, gecmis senelerde bazi Turk talihlilerin sahte lise diplomasi sunmus olmalarina dayanmaktadir. Hatta gercekligiinden emin olamadiklari bazi lise diplomalarini ise, Ankara Buyukelciligi araciligiyla teyit ettirdikleri gecmis donem mulakat deneyimlerinde yer almaktadir. Forumun arama motoruna ilgili konsolosluk adini ya da bilgi almak istediginiz konulari, anahtar kelimelerle aratarak gecmis yillarda paylasilmis deneyimlerden faydalanabilirsiniz. Bol sanslar.

• Amerika da greencardin gönderileceğini adresi nasıl belirlediniz adresi tanıdıkları olmayanlar vs

• @Kemalalp kemal bey nasılsınız

• @onur12 Önceki yıllardaki kazananlar ile iletişime geçebilirsiniz. Telegram grubu veya forumda ilgili başlık varsa oradan arayabilirsiniz.

• Günaydın, Excel tablosunda 19xxx case number’lı birinin Ankara’dan 20 Nisan mülakatı aldığı görünüyor. Acaba tabloda bir yanlış giriş mi var yoksa önceki yıllarda da böyle sıralama atlamaları oldu mu, Alttaki case sayısı çok fazla olduğu için böyle bir şey yaşanması mümkün mü merak ettim.

• Merhabalar, bugün 8.00 da mülakatımız vardı, eşimin önceki evliliğinin boşanma belgesini istediler E devletten aldığımız formül B da eski evliliği gözüküyordu ama kabul etmediler, eksik evrakı bize yollayın dediler, eşim şimdi adliyeye gitti bir çıktı alabilmek için,
    Ankara dan ayrılmadan bu belgeyi elden teslim etme şansımız olur mu böyle bir uygulama yapan oldumu mülakattan sonra tekrar dönüp evrak teslim eden ? Bilen yaşayan varsa yazabilirse çok mutlu olurum teşekkür ederim

• @meral bu arada evrak teslimi sırasında evrakı kabul ettiler ama mülakatta eksik evrak dediler yani mülakata girdik bitiminde bu evrakı yollayın dediler sarı kapıdın üzerine not düşerek

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k