Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Alternative12 Merhaba Hocam bu ay içinde Mülakat Mektubunu Muhtemelen alirsiniz Backlog yüzünden Tam 7 ay bekleyenler oldu geçen periyotta. Ama şuanda Ankara Konsolosluğunda Bir Backlog yok ve acayip avantajlı bir durum bunu düşünürsek bu ay içinde vermeleri gerekiyor umarım bir an önce mülakat mektubu alırsınız

Ama konunun USCIS konusu ile alakası yok çünkü Mülakat işi NVC & Konsolosluk Bağlantılı Ve İki Kurumda Department Of State Çatısı Altında

USCIS ise Department Of Homeland Security Çatısı Altında durum bu olduğu için sizin süreciniz ile alakasız hatta kesinlikle Etkilemez umarım darısı bizlerin başına NVC aşamasına gelebiliriz umarım....

• @Ekto-Oktan Tam olarak birşey söylemek imkansız ama biz kendi deneyimlerimizden şunu gördük. USCIS Türkiye dosyalarını belli aya kadar biriktirdi. En son işlem dosyaların tarihi neredeyse 6 ay hiç değişmedi. Sonra bir anda hepsi peşpeşe gelince bir anda hızlandı. Konsolosluk randevuları da aynı şekilde oldu. Mesela Nisan da DQ olan da Kasımda DQ olan da hemen hemen aynı zamanlarda mülakata çağrıldı hepsi topluca halledildi. Sanki yıl içinde açılmış bir dönem var ve o döneme denk getirmeye çalışıyorlar gibiydi herkesi.

Bu benim izlediğim durum. Bu sene değişebilirde ama onu siz takip edeceksiniz artık. Biz bir kere deneyimledik. Ama bu detayı her yıl bu işi profesyonel deneyimleyen avukatlar bile bilmiyor belki istisnalar yanıltıyordur onları. Ama bu konuda bilgi bulmak zor gerçekten. Visatrackingg gibi sitelere de üye olmuştuk. Kimisini bildi ama bize doğru cevap vermedi o paralı siteler. Normal dışı bir seyirde olduğumu söyleyip duruyordu. Ama sonra burada başkalarını da görünce aslında normal seyirde olduğumuzu o zaman anladık.

Yani çözümü bilinemez bir sorun sizinkisi. Umarım bu sene herşey daha hızlı olur. Onu da sizler deneyimleyeceksiniz.

• @Ekto-Oktan evet haklısın ikisi de ayrı ama demek istediğim üstlerden bir uyarı geldiyse tüm süreçleri yavaşlatın diye kim bilir... Bunu 1 ayda mülakat tarihi almadım diye düşünmedim tabii ki 🙂 asıl sebebi USCIS son bir haftadır neredeyse hiç çalışmıyor dediğin için hocam. Niye böyle bir şey olsun aklım almıyor ama umalım ki en yakın zamanda düzelsin

• @Alternative12 Yok onlar gerçekten son 1 haftadır hiç çalışmıyor belki başka işler yapıyorlar ama Front Of The Line yani sıranın önü dosyaları paket paket işliyorlar ve durdular yani En son onaylar Şubat 24-25'e ait ve iyice geriliyor Backlog oluşmaya başladı yeniden ufak ufak

Belki geçici bir yavaşlamaydı bunu bilmiyoruz ama USCIS'in durumu biraz farklı Department Of State onlara göre kat kat hızlı çalışıyor yinede bu kesin...

• @Yuri-Spaky Yapıcak bişi yok biz bedevi gibi düştük çöle su vericek adam arıyoruz 😃 umarım bir an önce biter sıkıldım ben çok sıkıldım 9 aydır Amerikaya gidiceğim diye ara sıra düşünüyorumda motivasyon bile kalmadı 9 ayda motivasyonumda bitti artık gidebiliceğime dair inancımı sorgular oldum sabah kalkıp işe başlıyorum çalışmak istemiyorum çok boş hissettiriyor

Şu onay mektubunu alsam en azından sevinicem aha bir sonraki aşamaya geçtim tam gaz yüklen diyicem kendime onudav diyemiyorum adamlar motivasyonumu askıya aldı resmen 😅

• @Ekto-Oktan Canınızı sıkmayın bence. Ama işlemler uzun sürüyor buna da hazır olun. Durumunuzu bilmiyorum ama buradaki herkesin durumu aynı sayılır. Eşinizle aynı yerde yaşamak. İstenen belgeler ve diğer durumlar belli. Onları toplamaya çalışın hazırlanın. Burada yeterince bilgi var. Kendi durumunuza göre herşeyi fazlasıyla hazır edin vakti gelince düzelecektir. Ama uzun sürüyor ne yazık ki. Biz de çok bekledik. Beklemek en can alıcı nokta. Corona dan sonra büyük bir yığılma olmuştu. Onun acısını hepimiz çekiyoruz. Ondan sonra sınırdan geçen yasadışı göçmenler ciddi anlamda USCIS için yoğunluk oluşturuyordu. Bu durum bizi yavaşlattı bunu gördük. Yasadışı milyonlarca sınırı geçip gelen göçmenin dosyasının arkasındaydı bizimkiler. Bunu teyit etmiştik. Biz yasal olarak başvuruyoruz suçumuz ne demeye başlamıştık. Ve sınırı elini kolunu sallayarak geçenlerin dosyası artık USCIS in bakamayacağı kadar artıyordu. Sıra ne zaman bize gelecek, aksine uzaklaşıyordu. Ama onlar da durdu sayılır. Artık bir hızlanma bekliyoruz. Ama bu sefer de işlemler eski sisteme göre bölünmüş dilimlere ayrılmış. Bir an önce bunun da düzelmesini ve sizlerin ve bundan sonraki dilekçelerinin de hızlıca bitirilmesini bekliyoruz tabii. Ama motivasyonunuz bitmesin. Motivasyonunuz bitti dediğiniz için yazıyorum. Halen karışıklıklar tam düzelmedi ama azalıyor. Bence şimdilik bunu unutun ve işinize sarılın. Bu bir anda gelecek göreceksiniz.

K3 vizesine de başvurabilirsiniz. Bizim zamanımızda USCIS o kadar kilitlenmişti ki I130 daha çabuk kabul edilmişti. Güya K3 I130 gecikir diye çabuklaştırılmış bir vize ama o bile kilit olmuştu. Belki şimdi hızlanmıştır. Onu da ihmal etmeyin.

• Merhaba arkadaşlar,ben aranıza yeni katıldım,bizde biraz önce I-130 formunuza RFE aldığımızı öğrendik,eşim Amerika'da ben Turkiyede olduğum halde bizden ortak fatura, sigorta,banka hesabı gibi şeyler istiyorlar,bunu tecrübe eden varmı? Ayrıca tüm belgeleri yukledikten sonra ne kadar sürer acaba?

• 2024 ve 2025 in ilk aylarında hızlı randevu verip daha sonra 7-8 ay randevu vermediği yıllar oldu. Hatta 5 gün ile 7 ay bekleyenler oldu. Ben en son randevu alandan 10 gün sonra D.Q. oldum. O 2 ay sonra randevu aldığında benim randevum 7 ay sonraya verildi. Size tavsiyem randevu mektubunu almadan plan yapmayın, şu ay kesin giderim demeyin. Gerçekten herkesin süreci farklı. 5-10 gün ile süreç 7-8 ay uzuyor. Umarın sizin süreciniz daha hızlı ilerler.

• @bamboo @Ekto-Oktan Selamlar. Abd'de hukumet su anda kismen kapali. Devlet dairelerinde de isler yavasladi. Belki sizin durumunuzu da etkilemis olabilir diye dusundum.

• @ceen iyi akşamlar, federal govt shutdown meselesi mi? geçici fon sağlamışlardı onun sonuna mu geldiler ne oldu bilmiyorum hiç takip etmedim bilginiz varsa paylaşır mısınız

• @ceen Merhaba USCIS Fee Funded yani başvuru ücretleriyle dönen bir kurum hükümetin kısmen kapanmasından etkilenmemesi gerekiyor ama bu teoride ve lafta. Pratikte belki dolaylı etkisi olabilir dediğinizin doğru olma ihtimali var...

• @Alternative12 O Shutdown bittikten sonra geçenlerde Kısmi bir kapanma daha oldu ve hala devam ediyor bu seferde DHS yani USCIS'in bağlı olduğu (Department Of Homeland Security - İçişleri Bakanlığı ) Buranın fonlarını kestiler bunun nedenide ICE polisinin ağır göçmenlik operasyonları ve şiddet eylemleri uygulaması

• Arkadaşlar vizem onaylandi :))

• Dostlar ben Dallas a uçuyorum şu an uçaktayım herkese bol şans umarım ters bir şey yaşamayız herkesin Allah yardımcısi olsun hadi bakalım

• @Ekto-Oktan bu sıkıntıların bir an önce geçmesini umuyorum..

• @Burak-0 Hayırlısı olsun 🙂

• Arkadaşlar pasaportum kargoya verilmiş yarın teslim ediliyor yazıyor ve 8 mart pazar günü uçak bileti aldım bir gelişme olursa aktaracağım 🙂

• Az önce mülakat tarihi aldım arkadaşlar 13 nisan

• 28 ocak akşamı belgeleri gönderdik 5 şubatta DQ olduk 13 nisana mülakat verildi. Oldukça hızlı....

• @ahmetZ Ahmet Bey iyi yolculuklar. Girisinizle ilgili detayları paylasabilirseniz cok mutlu oluruz. Esim de ya Houston ya Dallas'tan giris yapacak cunku. Tesekkurler ve bol sanslar!

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1589
  • 6
  • 58
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |