Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar bishop lei otelde konaklama için öncesinden rezervasyon yaptırmam gerekir mi? Yoksa direk gittiğimde oda sorunu yaşanmaz mı?
    Ayriyeten bishop lei otel haricinde güvenilir başka (daha uygun) bir otel bilen var mı

• @cnsgl merhaba. Evet Ankara 6 Nisan için randevu verdi bize.

• Ankara neden mülakat dağıtmadı son bültende? max 14 bin e vermiş mülakat tarihi.

• @Ahmet-KARA Dağıtmaya devam ediyor. Mailler genellikle en erken 1 bucuk ay önce geldiği için şuan sadece nisan ayına kadar olan mülakatları görebiliyoruz. Gün geçtikce mülakat sayısı artacak.

• Hongkok için sağlık randevusu alan var mı. Nicolson yada Andorson arasında bir fark mı var acaba. Geçmişte herkes Nicolson dan almış. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Sibel-Apaydın

Forumdaki arama kutusuna Anderson ve Nicolson yazarak farklı deneyimlere erisebilirsiniz.

• Arkadaşlar Dr.Molnar'a mail attım 28 Şubat günü dönüş alamadım bugün haftaiçi olmasına rağmen.Tekrardan mail gönderdim ds260 confirmation page ve 2nl belgelerini de ilettim bu kez yarın dönüş yaparsa bilgilendireceğim.

• Molnarın ofisi bizim 2025 deneyimlerinde tecrübe ettiğimiz üzere genellikle sabah 10-12 arası mailleri okuyor ve cevaplıyor.
    Okumadığı ve cevaplamadığı geride kalan mailler olabiliyor. Sabah mesai başlamadan mail atılması şeklinde bir yöntem bulmuştuk geçen sene.
    Size de tavsiyem sabah 8 gibi mailinizi iletin.

@itsahmet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar Dr.Molnar'a mail attım 28 Şubat günü dönüş alamadım bugün haftaiçi olmasına rağmen.Tekrardan mail gönderdim ds260 confirmation page ve 2nl belgelerini de ilettim bu kez yarın dönüş yaparsa bilgilendireceğim.

• @ATS16 Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Evet aynen öyle yaptım ve Dr. Nicolsonda karar kıldım , randevuyu kabul ettim.

• @cttl teşekkür ederim eğer yarında yanıt gelmezse ertesi gün sabah 8 gibi ileteceğim tekrardan

• @yasinkoç Nisan ayına kadar olan mülakat tarihlerinin 20 bin e kadar olması gerekmiyor mu? Diğer konsolosluklar uçtu gidiyor.

• @elbruz hocam çok detaya takılmayın dediğiniz şey baya baya önemli aslında.
    Biz Nisan grubuyuz muhtemelen bizden sonrası da olacak.
    Bu baya baya " adam söğüşleme" (Kimse içine kendimi de koyduğum bu ifadenin kusuruna bakmasın)

Çünkü bir bakış açısıyla yasakladığı 3. dünya ülkeleri bile bizden şanslı olabilir.
    Sayı belki 30.000 i bulacak.

Onlarca kişi ve aile kişi başı 100 bin ve üzerini bulan bir masraf. Bir çoğumuz aslında aşılanmış olsak da aşı kağıdı yok diye olduğumuz yığınla aşı. (Kimse lütfen bu yola baş koyduysan muhabbet yapmasın çünkü bu aynı şey değil)

Sonunda da bu 30.000 lik sayıya kusura bakmayın süre doldu demek... Bu baya baya düşülmesi gereken bir şey hele ki Nisan-Mayıs sonrası için.

Hakkımızda hayırlısı olsun + 1

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-KARA 20bine kadar olması gerekmiyor, 20bine kadar mülakat verilebilir ama

• Selamlar,
    Hong Kong Konsolosluğu'na mail attım. Artık bizim de Ustravel kaydı yapmamız gerektiğini söylemişler, benim anladığım.
    Ama sadece asıl talihlinin kaydı yapması yeterli demişler anladığım kadarıyla.
    Sanırım Ankara'da vs diğer kişiler içinde kayıt yapılıyordu diye hatırlıyorum. Bahsettiğim ve bahsedilen şey bu değilse lütfen bilgili kişilerin yorum yapmasını rica ederim.

Yine sizlere de lazım olursa diye onların mail adresini de ekliyim:
    [email protected]

Benim Mailim:

Last name: ######
    First name: ######
    Immigrant visa case number: ######
    Date of your interview: April 17, 2026

Dear Consular Section,

We have our Immigrant Visa (DV) interview scheduled for Friday, April 17, 2026. We recently received an automated email instructing us to register on the visa scheduling website to select a courier pick-up location.

Could you please clarify the following two points:

1. We know from past DV applicants that this online registration was not required in Hong Kong. Could you please confirm if creating this account and selecting a pick-up location is currently strictly mandatory for us before our interview?

2. Our return flight is booked for Wednesday, April 22. Since we have a very tight timeline between our Friday interview and our Wednesday flight, if our visas are approved and printed, would it be possible to pick up our passports directly from the Consulate in person (as was done in the past) to avoid any potential courier delays?

Thank you for your time and guidance.

Onların Cevabı :

Thank you for your inquiry. DV applicants is required online registration in CGI. The Consulate General uses CGI Federal (CGI) for all scheduling services. You should go to CGI at: Visa Application Home +ALc Customer Self-Service to create your profile and schedule your appointment in the category +IBw-All IV+IB0. You must present an appointment confirmation sheet, printed from the CGI website, upon your arrival at the Consulate General on the day of the interview. If you have any scheduling questions, you should direct your inquiries to the CGI call center at +-852 3853 8488
    , or by email at email [email protected].

Please be advised that only the principal applicant is required to schedule an online appointment. The eligible derivatives are not required to register an account on CGI and not required to schedule an appointment online. The eligible derivatives can come with the principal applicant on the appointment day.

Note there is no guarantee that the visa application will be approved or that there will be enough time to complete the processing before a specified travel date. Therefore, we do not recommend purchasing air tickets or making other non-refundable travel arrangements until your visa is issued and in your hands.

Consular Information Unit (XL)
    U.S. Consulate General Hong Kong and Macau
    Consular Section

• @uck Ustraveldocs kaydı yapın, eğer evliyseniz bakmakla yükümlü kişi ekle diyerek eşinizi ekleyebilirsiniz. Ama öncelik sizin yapmanızda. Mülakatta sizinkini mutlaka sorarlar.

• Merhabalar, 27 Nisan saat 09:30 için molnardan sağlık randevusu aldım. İlk etapta 23 Nisan a vermek istedi. 27 nisana verirse 28 Nisan saat 13.00a sonuçlar yetişir mi diye sordum ve büyük ihtimalle yetişebileceğini soyledi. Riske atıp 27 Nisan 09.30 için sözleştik. Takip eden arkadaşlara bilgi vermek istedim.

• ustravel kaydını mülakata girmeden önce kendi evimin adresimi yazarak pasaportlarımın buraya teslim edilmesini istediğim bir belge oluşturmuştum daha önce. bu barkodlu belge pasaportlarımı bana getirmeleri içindi. 221g ile eksik evrak istediler benden şimdi evraklı göndericem hiç kimse hiç bir şey bilmiyor. buradaki deneyimlerden de açıkcası net bir bilgiye ulaşamıyorum.. VFS global teslimat yapacak direk. istanbuldaki istanbula konsolosluğuna ankaradaki VFS ankara büyükelçiliğine evrak teslimi yapıyor. VFS global de UPS ile anlaşmalı olduğu için sadece UPS kargo kabul ediyor. Ben canlı destekleri ile görüştüm USTRAVEL sitesinden evraklarınızı alıp kendiniz VFS globale ön randevu oluşturmadan gidip bırakın dediler. Gittim randevu istediler nereden alıcam dediğimde de bu bilgiyi vermemiz yasak diyorlar. ben bu iki tane A4ü konsolosa nasıl göndereceğim hakkında hiç bir fikrim yok gerçekten. Bu durumu vizeler açıldığı zaman pasaport göndermek için herkes yapacak yarın öbür gün. şu anda bunu öğrenirsek hepimiz için çok iyi olur gibi geliyor. varsa bilen lütfen aydınlatsın çok yoruldum.

• Merhabalar,
    Ocak ayında yurtdışına 3 günlük seyahat gerçekleştirdim ve 14 Nisan'da mülakat randevum var. DS-206 formunu açtırıp Ocak ayında yurtdışına giriş çıkış yaptığımı eklemeli miyim? ve bunu nasıl yapabilirim? Desteklerinizi rica ederim.

• @Sibel-Apaydın Merhaba, mülakat günü verildiğini öğrenince ikisine de mail atmıştım. Andorson döndüğü için 11 mart için Andorson da randevu oluşturdum.

• @bketcrsur Allah yardımcınız olsun. Ben en çok bu tip işlerden kurtulmak için istiyorum gitmeyi. Paranla bile hizmet alamıyorsun. VFS , İDATA gibi firmalar vize işlemlerinde çok sıkıntılılar. Süreçler ve uygulamalar belirsiz. Randevu alamıyorsun. Sadece VİP randevu var. Kavgasız çözülmüyor. Karşınızdaki muhattap sizi dinlemiyor bile ve akıl veriyor.
    İnsanın ruhunu karartan , sıkıntı stres dolu süreçler.

Sizde eksik olan evrak neydi acaba? En azından bizler ona dikkat edelim hazırlık aşamasında.
    Size de bol sabır ve şans dilerim bu süreçte 😞

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |