DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Viyana konsolosluğundan gelen ve navigatore yönlendiren maile:
Dear Sir or Madam,
Thank you for your email.
I would like to confirm that my visa interview is scheduled for April 28 at 1 PM.
Could you please confirm whether I am required to obtain the medical examination report before attending the interview?
Based on your response, I will proceed with contacting Dr. Molnar to arrange the medical examination.
Thank you for your guidance.
Cevabını vermiştim. Tekrar dönüş yaptılar ve:
Dear Mr. O***,
If you wish to take the medical exam, you are free to do so.
We advise DV applicants not to take the medical exam simply to save money as the DV program is paused and we don't know if / when we are able to issue the visas.
Panel physician: www.medau.atKind regards,
Cevabını verdiler. Henüz onayla ilgili forumdan ve bahsedilen siteden araştırma yapmadım ama en azından mailime dönüş aldığımı gördum.
-
@Aslan-3
Ben Hk den Ankara'ya çekmek için mail attım, randevu mailinden sonra. KCC ye"KCC has completed your reassignment request from Hong Kong to Ankara. For more information, please contact the Embassy/Consulate at [email protected]."
Bu mail üzerine, aynı maili Ankara'ya da attım. Henüz cevap gelmedi bekliyorum. -
@ugursway endişelerinizde cok haklısınız özellikle " 6 ay " olayının vize basımından değil, saglık kontrolunden itibaren olması ve eger son aylarda acılması durumunda cok sıkısık bir durum olucak evet ama ben sürece hicbir şekilde güvenmediğim için yani önümüzdeki aylarda nasıl bir karar çıkacagına guvenmediğim icin , mulakata saglık raporu alıp gitmeyi dusunuyorum.
-
Arkadaşlar merhabalar grup davaları hakkında bilgisi olan var mı geçmişte grup davasına giren talihlileri bu davalar nasıl etkiledi . Katılmakta fayda var mı görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim . Teşekkürler
-
Şu an eyalet araştırması, okul seçimi, iş imkanlarını araştırmamız gerekirken sadece düşündüğümüz olay pause kararının akıbeti oldu.
Sağlık muayenesinden ziyade odaklanmamız gereken tek konu pause olayının kalkıp kalkmayacağı bence. -
@Hasan-Ayvaz tam aksine pause tarafında odaklanacagımız bir durum oldugunu cok dusunmuyorum cunku bizim yapabileceğimiz bir durum yok, saglık muayenesi konusunda dusunup bir aksiyon alınabilir ama pause konusunda sabaha kadar bile dusunsek alabilecceğimiz bir aksiyon yok.
-
@ozyurta

Bu şekilde bana gelen mail -
@Aslan-3 Evet ben de aynı şekilde mülakat planlandıktan sonra attım. ceac sitesinde Ankara görünüyor şuanda.
-
@Spectator Aslında burada en önemli detay sağlık raporunu almak değil raporun 6 ay geçerli olması ve o süre zarfında amerikaya giriş yapabilmek. Ama yasağın ne zaman kalkacağını kestiremediğimiz için
Rapor alan arkadaşlar küçük bir risk almış oluyor. -
Medical exam benim 18 agustos kadar valid yazildi bu baglamda eger pause temmuzda kalkar ise 1 ay sure var abd gitmek icin peki tekrar med yapsak bu bi 6 ay daha atarmi sizce?
-
@uck 3-7 Nisan arası resmi tatilleri olduğundan 31 marttan sonraki bir tarihe alamayacaklarını söylediler. Git gel yapıcaz gibi gözüküyor.
-
@uck
Merhaba, Ben de 24.02.2026 tarihinde current oldum.
HONG KONG için 28.04.2026 tarihine mülakat randevusu verildi. Asıl talihli benim ve eşime de form doldurmuştuk. Fakat gelen maildeki linke tıklayıp ESC sayfasına giriş yaptığımızda mektupta mülakat yeri ve saati bilgisi verilen alanın altında "BENEFICIARIES" alanı bulunuyor. Ve burda none yazdığını gördük. Yani eşime randevu verilmemiş. Bunun belki de sonradan verildiği bilgisine sahipseniz beni aydınlatırsanız da çok sevinirim. Ama çok endişeliyim şu an. Dilerseniz ekran resmi olarak da iletirim.
Sizin vize basılacak kişi sayısı 2 olarak bilgi verdiğinizi görüntüledim. Siz de mektubunuzu kontrol ettiğinizde burada none yazısı mı var, yoksa asıl talihli dışında mülakata götüreceğiniz kişinin ismi ya da bir sayı bilgisi mi yazıyor ? Konfirme etmek amacı ile sizden bir yanıt istiyorum. Eğer benimkinde bir hata varsa düzeltmek için şimdiden bir yere başvurmak ya da mail atmak için 🙏🏻 -
@Cego43 sizler çok uzun bir süre kafaları karıştıran, özellikle 28 Ağustos kararından sonra acaba oturum isteyecekler mi sorusuna cevap olacak, Hong Kong mülakatlarına girecek ilk kişiler olacaksınız. Dolayısı ile sorunuzun cevabını 2025 ve öncesi Aşamalar ve Mülakat Deneyimleri başlıklarında bulma olasılığınız daha yüksek olacaktır.
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar Hong Kong'da mülakata girecek olan kişilerden birisi bana yardımcı olabilir mi? Dr Nicolson a mail attım 4 gün cevap gelmedi dün en son whatsapptan mesaj attım (bir arkadaş böyle yapmış) ona da dönüş olmadı. Normal mi bu durum nedir neden sağlık randevusu için dönmediler sizce?
-
@minebora merhaba, whatsapp dan iletişime geçtiğiniz numara +852 6011 8607 mi ? Değilse biz bu numaradan iletişime geçtikten sonra dönüş sağladılar.
-
Bu ileti silindi! -
merhaba mülakatta eksik evrak var dediler kargo yapacağım evrakları pazartesi günü bunun için ustravel dan bir kayıt mı açmam gerekiyor anlamadım. direk ptt ye veremiyorum sanırım. VFS global falan da çıkıyor sitede kafam karıştı iyice. Tam olarak bu işlemi yapan var mı daha önce adım adım yardımcı olabilir mi bana da ?
-
@Umayalp07
Acaba sadece tarih confirme edielecekse yine de navigatör üzerinden mi yapmak gerekecek. Yoksa sizler tarih confirmesi haricinde başka konu/soru ekleyince mi sizleri navigatöre yönlendirmiş oldu? -
@bketcrsur PTT ile çalışmıyorlar artık, ups e vermeniz gerekli.
https://yesilkartforum.com/forum/post/530348
Bu deneyimde ups ile nasıl evrak göndermesi gerektiği söylenen bir talihlinin paylaşımı var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum