DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@aliyonel evet şurada bahsettiğim durumun bir örneğini de siz deneyimlemiş olmuşsunuz, paylaşımınız için teşekkürler, çünkü bekleyen talihliler için ve süreçlerin doğru yönetilmesi için çok önemli. Yakın geçmişe kadar "numaranız aktif olduysa, dosyanızı ancak konsolosluğa başvurarak taşıyabilirsiniz" koşulu vardı, ancak yukarıda linkini verdiğim iletide kısmen paylaştığım yayınlanan kararla bu değişti. Eğer dosyalarını Ankara'ya taşımak konusunda eminlerse ve son kararlarıysa, artık bunun için KCC ye (kararda nvc yazmasına rağmen kcc taşıma işlemini yapıyor 3 deneyime göre de) müracaat etmeli talihliler.
İnşallah Ali Bey bu ay, en kötü önümüzdeki ay Ankara'dan mülakat tarihinizi alırsınız, hayırlı olsun. -
Bu ileti silindi! -
@Emre-Çelik-1 hepsinden önce kcc'den cevap beklemelisiniz. Eğer Ankaraya taşınırsa da bu ay veya önümüzdeki ay mülakat dağıtımı yapılırken siz de mülakat emailini beklemeli veya önümüzdeki haftalarda kccye email göndererek mülakat planlanıp planlanmadığını sormalısınız (bununla ilgili bu başlıkta 156579543 tane örnek deneyim paylaşımı vardır muhtemelen). önümüzdeki ay için de kccden mülakat planlanmadı bilgisini alırsanız o zaman Ankara ya müracat edip durumunuzu sorabilirsiniz. Şuan henüz çok yeni sürecinizin yeni aşaması.
2.olarak bahsettiğiniz şeylerle ilgili @ugursway in de bahsettiği gibi formunuzu açtırmanıza hiç gerek yok.
-
Merhabalar, nisan ayi icin aciklanan 20000 bizi sasirtti. Dosyamizi Hong Kong’a tasitmistik cekilisi kazandigimizi ogrendigimiz gunlerde hemen ve bir daha degistirmedik. Ancak simdi hemen 2NL mailimiz gelmeden Ankara’ya geri tasimali miyiz sizce? Ankara’nin durumunu okumayi ve CEAC verilerini anlamayi forumu ne kadar takip etsem de gercekten anlayamadim… Eger Ankara’ya guveniyorsak ekonomik ve ailece ulasim rahatligindan dolayi Ankara’ya tasitmayi dusunuyorum… onerilerinizi beklerim
-
@aysegul teşekkürler Aysegul hanım, bir risk aldım gerisi artık süreç bekleyip göreceğiz.
-
@aliyonel Anladım cevap için çok teşekkürler. Ankara tarih belirlerse onu da haber ederseniz güzel olur. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.
-
@hiafamily Bende sizinle aynı durumdayım şu an, eğer 2Nl gelmeden değiştirirsek mülakatımızı geç mi alırız diğer adaylara göre bunu da merak ediyorum. Ama net bir cevap da bulamadım.
-
Bu ileti silindi! -
@şeymaaaa bu paylaşıma bakabilirsiniz.
@FatihK-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba, Açıklanan bülten için konsolosluklar randevu davetini ayda bir kez mi yapıyorlar? Şuan 14.000'ler civarı davetler gelmiş görünüyor. Önümüzdeki hafta konsolosluklardan 20.000'e kadar olan numaralar için içinde yeniden davet gelebilir mi?
-
Girilen Vaka Numarası geçersiz. Lütfen Vaka Numaranızı teyit edin ve yeniden girin. Hatası alıyorum 2 gündür. Normal mi ?
-
@Spectator Anladım tşk ederim ama benim takıldığım sistemde sonuç yok demesi. Bütün bilgiler doğru olduğu halde sonuç yok diyor, yanılmıyorsam formda sonuç sayfasını olumsuzda olsa görüntüleyenler var. Bu sadece aklıma takıldı.
-
Merhabalar, kendi isteğim olmamasına rağmen otomatik olarak bangkok konsolosluğu ds260 formumu açmış, birkaç arkadaşımıza daha böyle olmuş, gelen mail bu şekilde:

ve bir de bizimle aynı günde mülakata girecek olan bir arkadaşımıza böyle bir mail gelmemiş (pasaport ve adress kısmını doldurduğu için gelmediğini düşünüyoruz)
ankara’da da böyle bir durum var mı?
ya da daha önce böyle bir şey yaşanmış mıydı? -
@hiafamily " Ankara’ya guveniyorsak " derken Ankara'da sıranın size gelip gelmemesini kastettiğinizi varsayarak konusuyorum, bundan sonrasını bilemeyiz tabi ama suana kadar Ankara gayet hızlı ilerledi, eger dosya tasıma yapacaksanız cok bir zamanınız yok gibi, bu noktada Ankara'ya tasımak benim acımdan daha mantıklı gibi gorunuyor ama nihai karar sizin tabi
-
Merhabalar. 4 kişilik bir aile olarak dosya numaramız 20xxx ve biz daha öncesinden dosyamızı Ankara yavaş ilerler diye Viyana'ya taşımıştık. Ancak sonrasında geçerli Turist vizemiz olduğundan AOS yapmayı da düşündük ve 3 ay kuralını da dikkate alarak (avukatlar ile de görüştük) nisan ayına biletlerimizi almıştık. Fakat şu anda hem sıra numaralarının inanılmaz hızlı ilerlemesi, Ankara Konsolosluğunun yüksek numaralara bile hızlıca mülakat vermesi, AOS yapmak istesek bile hükümetin hala kapalı olması nedeniyle aklımız karıştı. Son gelişmeleri göz önüne alınarak, sizce:
-
Nisanda ABD'ye gidip AOS yapmayı mı denemeliyiz?
-
Dosyamızı geri Ankara'ya taşıyıp mülakata burada mı girmeliyiz?
-
Dosyamızı Viyana'da bırakıp orada mülakata girmeyi mi beklemeliyiz?
Yardımcı olursanız seviniriz.
-
-
@hiafamily
ankara’ya sadece hız açısından mı güvenden bahsettiniz yoksa genel anlamda mı?ankara diğer konsolosluklara nazaran daha katı bir konsolosluk. daha 1-2 ay öncesine kadar sağlık raporu almamış arkadaşlarımızı kapıdan mülakata almadan geri çevirdiler. ki bu doğru bir şey değildi.
ayrıca ankara eskisine göre tabii ki çok iyi çalışıyor ancak mesela bizim dosya numaramız 134xxx ve bülten açıklanır açıklanmaz bangkok’tan mülakat aldık. dosya numarası 136xx ve dosyası ankara’da olan arkadaşlarımıza daha mülakat maili gelmedi.
yani numaranız 19xxx current oldunuz tabii ki fakat bundan sonraki süreçte current olan dosyaların mülakat atamasını kaç aya yayacaklar, bülten 20k’dan daha fazla artacak mı ? vs. gibi soruların cevabını maalesef ki bilemiyoruz. durdurma kararı da olduğu için açıkçası sizin yerinizde olsam maddi açıdan çok da probleminiz yoksa hong kong’da kalırdım. -
@cleszi @Spectator Cok tesekkur ederim. Evet Ankara’ya siramizin gelmesi konusunda guvenebilir miyiz acaba diye sormustum, su an current olsak bile 19xxx yine de cok buyuk bir dosya numarasi, belki bu seneyi kapatana kadar bize sira gelmeyebilir bile diye dusunuyorum. Ceac uzerinden takip etme konusunda benden baska herkes basarili mi acaba, bu konuda forumda gozumden kacan bir bilgi aciklama vs varsa ve iletebilirseniz cok sevinirim.
Tekrar tesekkurler -
@Pickle_Eagle000
Merhabalar, dosyaniz ozelinde sunu yapmalisiniz gibi bir yaklasim dogru olmayacaktir. Bu sizlerin bireysel arastirmalari sonucu, artisini, eksisini ozellikle masraflarini iyice analiz edip kendi kararinizi almaniz gereken bir durum. Bunun icin forumda bulunan ilgili basliklardaki diger kisilerin deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.
Size bunu yapmalisiniz diyemem ama yerinizde olsam eger Schengen vizesi sorunum yoksa Viyana’da kalma secenegine agirlik verirdim. Bol sanslar. -
@hiafamily o konuda maalesef bilgim yok fakat hong kong 15k ya kadar olan dosya numaralarına mülakat atadı diye biliyorum forumdan gördüğüm kadarıyla.
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum