Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 18 Şubatta bir çoğumuz mülakata girdi. Bize verilen sarı kağıtta hiç bir kutucuk işaretlenmedi. Sadece pause durumundan dolayı vize basamıyoruz. Pause kalktıktan sonra bize mail atın denildi. Sizlere böyle bir şey söylenildi mi?

• @ozyurta Merhabalar, turist vizesi konusunda kendi durumumu aktarmak isterim. 2022 yılındaki ilk DV basvurumuz sonrasi amerikaya turist vizesi ile giris yaptık. Giris esnasinda bu konu ile ilgili herhangi bir sorgulama yasamadik. Daha önceki girislerimizden hic farklı degildi. 2023 yılında ise ( son seyahatimizden önce )oglumun vizesini yeniledik bu yenileme esnasinda DS160 daki ilgili gocmenlik sorusuna evet seklinde yanit verdik , DV basvurusu yapıldı seklinde ve sorunsuz yenilendi. Ama tabi bunlarin hepsi bir onceki yönetime ait surecte oldu. Yeni dönemde bircok surpriz kararla karsılasiliyor. Forumdaki turist vizesi bölümünü inceleyebilirsiniz. Ama bende sahsen mevcut surecte pause devam ederken turist vizelerinin iptalini art niyetli buluyorum. Olurda mülakat alirsak istenmedigi takdirde vizemi ortaya cıkarmam bu durumda . ( Vize eski pasaportumda ).Gerci iptal eden her sekilde eder 😞

• @ozyurta DS260 formunu gönderdiğiniz anda göçmen niyetiniz kesinleştirdiniz. Mülakata katıldığınızda göçmen vizenizi almazsanız bile turist vizeniz büyük ihtimalle iptal edilecektir. Mülakata katılmazsanız ve ilerde turist vize ile seyahat edersiniz girişiniz CBP memuru takdirindedir, sizi secondary inspection’a alabilir veya tamamen girişinize izin vermeyebilir.

• @bketcrsur Yurtdışında doğan biri, doğum belgesini oradan alması gerek. Formül A'ya bakmaz, sormazlar bile. Ayrıca, yurtdışından alacağınız Birth Certificate'i İngilizce değilse İngilizceye çevirtmeniz gerekiyor.

• @aysegul Pasaport bilgim hiç yoktu Aysegul hanım

• @Arthur-Morgan yanıt için teşekkür ederim. Acaba konsolosluğa mı yazacağız diye sorguladım. Şimdi netleşti. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻

• Bu ileti silindi!

• @iibrahimd biz de pasaport bilgisi eklememiştik ds260 formuna. Mülakat tarihi belli olduktan sonra Viyana konsolosluğuna mail atıp dosyamızı açtırdık ve pasaport bilgilerimizi güncelledik.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd eğer sadece numara değişikliği olsaydı 2 pasaportu da yanınızda götürün açtırmaya gerek yok derdim ancak hiç yoksa açtırıp girmeniz gerekir. Ancak mülakatınızın planladığı bilgisini alıp ondan sonra yapın işleminizi bence.

• Bu adım hepimize hayırlı olsun. Akıllardaki bir sürü soru işareti, insanların içindeki darlanma vb nin ilk aşaması elenmiş oldu. Hatta umut ışıkları bir kere daha parladı. Çoğu komplo teorisi de ortadan kalktı. Şimdi biraz rahatlama ve olumlama zamanı. ne zaman açılacağı gerginliği için kendimize biraz zaman tanıyabiliriz. Ama artık terazi biraz daha bizden yana ağır basıyor sanki. Sonuçta kongre onayı almadan direk iptal edebilecekleri bir süreç değil. Bu kadar yüksek rakam açıklanmışken davacı sayısı da bir hayli yükselecek ki bu da onlar için daha büyük bir baş ağrısı demek. Herkes için hayırlı olmasını dilerim umarım hepimiz en kısa sürede vizelerimize kavuşuruz

• merhaba kucuk bir sorum olacakti. abd de farkli yillarda yasadiysak da criminal record almamiz gerekiyor mu? sonucda ABD ye basvuru yapiyoruz diye gerekmemesi mantikli geliyor ama emin olamadim.

ayrica bu criminal record esim icin de gecerli mi onun da birden fazla ulkede yasamisligi var. 20k aciklanmisken yavastan alalim gec kalmayalim aydinlatirsaniz sevinirim.

• Merhabalar, 18.02.2026 tarihinde Ankarada eşimle mülakata gittik. 221 g yazan sarı belgeyi verdiler ama eşimin ikinci evliliği olduğu bir önceki evliliğinden boşandığına dair mahkeme kararı eksikti onu belirtip bu evrağı sisteme yüklemeniz ve bize yollamanız gerekiyor dediler. Ben şimdi bu eksik evrağı nereye yüklemem gerekiyor ve tam olarak hangi adrese nasıl yollamam gerekiyor? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• @kedisever abd için CR almanıza gerek yok, sizinle ilgili her türlü bilgiye sahipler zaten

• Tüm bu stresli bekleyişten sonra sabredemeyip mail atanlar parmak kaldırsın sayıyı bir bilelim, bize de motivasyon olsun 🤣🤣

• @aysegul

Ayşegül hanım bir şey danışmak istiyorum,Schengen vizemiz var fakat 26 Nisan’da bitiyor, mülakat tarihimiz henüz belli değil, inşallah o tarihlere denk gelirse zaten Viyana’da mülakata girmek istiyoruz, gelmezse bir Schengen daha zorlayacağız elbette, şayet vize tarihlerimiz dışında bir mülakat tarihi gelirse diye Ankara’ya geri taşıma konusunda geç kalmış olur muyuz acaba ? O an gelirse bu mümkün olabilir mi acaba ?

• Herkese merhabalar. Dosyasını Mayıs ayından sonra taşıyan var mı acaba? Özellikle Avrupa dışında dosya taşıyan?

• @elbruz örnek mail var mıdır ?

• Dosyamı Ankara'ya geri taşıma kararı aldım. Yollamam gereken mail hakkında daha önce paylaşılan örnek mail varsa linkini atabilir misiniz.

• @ozyurta mülakata girdiğimizde bizimde turist vizemiz devam ediyordu. Gc vizesini okeylediklerinde, mülâkatimizi yapan personel turist vizesini iptal etti ve pasaportlarımizi GC vizesi basılarak tarafimiza postalanmak üzere kendilerinde kalmıştı. Zaten 1 hafta içerisinde verdiğimiz adrese GC basılı pasaportlarımiz elimize ulaştı.
    Yani GC vizesi verildimi turist vizesi iptal ediliyor.
    Şu dönemde mülakat onaylanıp AP ye kalanlara zaten pasaportları direkt iade edildiği için turist vizeleri geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 153
  • 221
  • 7344
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |