Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 2027 sohbet odasında böyle bir paylaşım gördüm, güvenlik incelemesi “concluded” olmuş diye yazılmış. Bu bizim pause durumuyla alakalı bir gelişme mi acaba, yoksa DV 2027 çekilişiyle ilgili bir şey mi? Açıkçası tam anlayamadım
    https://yesilkartforum.com/forum/post/529713

• @aysegul bulgaristandan aldığım sabıka kaydını Türkçeye çevirdim verdim onu da kabul etmediler. İngilizceye çeviri istedi. Bulgarca evrak vermedim ben mesela

• @tumra DV2027 ile akalalı. Kaç aylık mevzuyu daha yeni onaylamışlar. Her şeyi erteleyebildikleri kadar erteliyorlar.

• @Arthur-Morgan dv 2027 yi açarlarsa istedikleri şartlarda pause durumunun kalkmasina da olumlu etki yapmaz mı? Ne bileyim çekiliş yapıp mülakatta vize vermeden gönderecekler mi herkesi. İyi bir şey bence bu gelişme ya

• ⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur şöyle düzelteyim o zaman, örneğin adımıza varsa mahkeme kayıtları veya yurtdışından alınmış police certificate gibi kayıtların ingilizce tercümelerinin verilmesi gerektiği konusu forumda muhtemelen yüzlerce kere yazılmıştır. Ki bana gelen evrak emailinde de bunlar yazıyor diye hatırlıyorum (Original and English translate) Dolayısıyla yurtdışından alınacak herhangi bir belgeyi ben yerinizde olsaydım zaten ingilizceye tercüme ettirir öyle sunardım.
    Sizin için de geç değil zaten, zamanınız da var.

Burada önemli olan talihlilere takınılan genel ve yeni bir tavır mı var sorusunun cevabıydı, paylaşım yapan ve evrakları tam istenen şekilde veren arkadaşların geribildirimlerinden de anladığımız gibi yokmuş, bunu anlamış olduk ve hepiniz adına güzel birşey bu.

Sürecinizde bol şans.

• @tumra Eğer gerçekten de DV2027'nin devamını ima ediyorsa evet kesinlikle olumlu bir gelişme. Ne kadar olumlu hiçbir fikrim yok. Ama şu anda öyle bir vaziyetteyiz ki no news is bad news.

Gerçi X'te Fransızca postlar var Afrika ülkelerinin konsolosluklarının yaptıkları, bakın suspension hala devam ediyor ona göre hazırlayın kendinizi diye. Dün postlamışlar daha.

Bu arada ben bu ay ya da yakın aylarda açıklanacak bültenlerin çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Şu anda 20k'ya kadar çıksa da aynı da kalsa bence çok az şey ima eder bu bize. Artması süreci yasal sıkıntı yaşamamak için devam ettirecekler ama kimseye vize vermeyecekler olarak, aynı kalması suspensionı kaldırmaya niyetleri yok olarak yorumlanabilir.

• @Mert-A Pause devam ediyor diye EU aynı kalacaksa neden Afrika ve Asya çoktan current oldu.. çok ilginç zamanlardan geçiyoruz

• Bu ileti silindi!

• @btek14 Mart için 11k nisan için 20k mı açıklandı yani?

• ⭐⭐⭐⭐

@şeymaaaa evet nisan ayı 20bin olarak açıklandı

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @iibrahimd Gönlünüz temizmiş yeni bülten nokta atışı oldu 🙂 Current'a doğru gidiyoruz gibi. Arkadaşlar bu artış inşallah güzel gelişmelerin habercisi olur. Ramazan ayınız mutlu ve huzurlu geçsin

• Bir arkadasim soyle bir okuma yapti.
    Mart'ta ilerletmeyip ustune Nisan'i simdiden duyurmalarinin nedeni Mart'ta pause'un kaldirilip AP'ye kalanlarin process edilecegini dusunuyor. :D. Tamamen umut dolu bir okuma. Umarim oyle olur :).

• ⭐⭐⭐⭐

@Laths nisanı şimdiden açıklamaları derken bültenin normal işleyişi böyle zaten bu aya özel bir şey değil yani yorum yapan arkadaşınız görünüşe göre konuya çok hakim değil

• Çok büyük bir önemi olduğunu sanmıyorum bunun ama dediğim gibi, hiç yoktan iyidir. "Suspension kalkmayacak olsaydı artırmazlardı" diye kesinlikle düşünmüyorum.

Benim kafama asıl şu takıldı: Suspension meselesi yüzünden Hong Kongcular olarak dosyalarımıza ne olacak, o konuyu tamamen unuttuk gitti. Umarım Hong Kong'da dosyası bekleyen ve current olan birileri en azından şu illetten kurtulduğumuzun müjdesini verir bize artık.

• @Mert-A Kendim naçizane yorumumu yapayım.

Bülten konusunda çok karamsardım çünkü 15-16K olması gereken bülteni sabit bırakmışlardı. 11K'ya da zaten yavaş gelmişti. Mart ayını EU bölgesi için yaktılar gibi bir şey oldu. Ben pause ile alakalı olduğuna eminim, bunun kalıcı olabileceğinden korkuyordum açıkçası, hatta %50'den yüksek ihtimal veriyordum o yüzden karamsardım, 11500 gibi bir artış verip geçebilirler mi diyordum.

Şimdi böyle olmadığını görüyoruz. Dava açacak avukatlar bültenin artacağını söylüyordu, arttırmazlarsa mahkemede hiç açıklayamazlar, ayrıca bülteni belirleyen memurların siyasetle işi yok, verilere göre hareket eden insanlar, onların işi vize basılmayacak olsa bile her an basılabilecekmiş gibi sayıyı arttırmak diyorlardı. Haklı çıktılar.

Önceki konudaki karamsarlığım yanlış çıktı (şükür) ama ben pause konusunda tam olarak karamsar olmasam da bülten ile bir alakası olmadığını düşünüyorum. Bülteni hazırlayan kişiler pause'un kalkıp kalkmayacağını muhtemelen bilmiyor bile. Kalkacakmış gibi bülteni yazmışlar veya "yazmalarına izin verilmiş." Bu artışın pause'un kalkacağına dair gösterge olduğuna inanmıyorum yani. Kalkabilir elbette kısa veya orta vadede ama bülten bunun göstergesi değil, bu benim düşüncem.

• ⭐⭐⭐⭐

@Laths, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir arkadasim soyle bir okuma yapti.
    Mart'ta ilerletmeyip ustune Nisan'i simdiden duyurmalarinin nedeni Mart'ta pause'un kaldirilip AP'ye kalanlarin process edilecegini dusunuyor. :D. Tamamen umut dolu bir okuma. Umarim oyle olur :).

Yanlış bir okuma yapmış arkadaşınız. Ocak ayında açıklanan Şubat 2026 bültenini (01.03.26 ve sonrasına mülakat alabilecek dosya numaralarının yayınladığı bülten - EU11000) istese de değiştiremezdi şu an DoS.

• @Mert-A Ayrıca Hong Kong meselesini öğreneceğiz sonunda. Numarası 20K'dan düşük olup dosyası HK'da olan birkaç kişi e-posta gönderdi. KCC bugün mülakatı planlarsa bugün öğreniriz. Yoksa pazartesine kalacağız.

Benzer Başlıklar

• 728
  • 57
  • 73
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |