Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 519.4k 770

  • @gucarslan Benim anladığım kadarıyla @maximusonfire’un söylemek istediği şu:

    1- Eğer pause konusu için bireysel dava açarsak, bunun grup davasından farkı ne olacak? Grup davası kaybedildiyse, bireysel davanın kazanılma ihtimali neden daha yüksek olsun?

    2- Ayrıca, benim gibi dosya numarası henüz current olmamış kişiler için bireysel dava açmak zaten mantıklı görünmüyor. Çünkü henüz ortaya konabilecek somut bir zarar oluşmuş sayılmaz.

    3- Sizin döneminizde bireysel dava açan kişilerin sonuçları nasıl oldu? Bu kişiler vizelerini alabildiler mi?


  • @bkaraca çoğu kişinin aklına gelen sorular sayın @gucarslan abim yanıtlamak isterse çoğu kişinin aklındaki soruları gidermiş olucak sanırım


  • @bkaraca Soruyu bana sormadınız ama mandamus davası meselesi nereden çıktı? Mandamus davası işini yapmayan kurumun işini yapmaya zorlanması davasıdır. Şu an ortada işini yapmayan bir kurum yok. Pause olduğu için isteseler de vize veremiyorlar. Mahkemede pause hukuksuz bulunur da hala AP'den çıkılamazsa belki o zaman anlamı olur ama ne kadar zaman kalır, muhtemelen çok az.

    Şu olabilir, pause hukuksuzdur şeklinde bireysel dava açılabilir. Fakat 500$ vererek açabileceğiniz bir dava olmaz kesinlikle.


  • @gucarslan Merhabalar, CEAC Sisteminde bir sorunmu var acaba bilginiz varmı. Case numaramı her varyasyonda denememe rağmen giriş yapamıyorum.
    Sizin daha önce paylaştığınız CEAC giriş yönergesini de okudum ama bir türlü yapamıyorum.
    Saygılarımla,


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba,
    Ben sağlıkta çalışıyorum, Hepatit B ve İnfluenza aşılarım var e-nabızda da gözüküyor. Bu aşılar için kart düzeltip yanımda bulundurması faydalı mıdır?


  • @zakaria Evet e nabızda görülüyorsa sanırım onun çıktısını almanız da yeterli,yine de aşı kartı düzenletmeniz daha garanti olacaktır


  • Bu ileti silindi!

  • @bkaraca ben ne demek istediğini çok iyi anladım merak etmeyin.

    soru bana "şu anki olduğunuz durumda olsanız ve o güne geri gitseniz davaya yinede katılır mıydınız?" diye soruldu.
    ben de o günün şartları ve dinamiği ile bireysel davanın daha mantıklı olacağını düşündüğümü söyledim.
    burada DV2026 ile alakalı herhangi bir detaya dayalı cevap verdiğimi düşünmüyorum.


  • @gucarslan Peki, siz de DV2026’yı kazanmış biri olsaydınız, yıllarca deneyimi olan biri olarak bugünkü şartlarda ne yapardınız?


  • Bu ileti silindi!

  • Herkese merhaba, Bugün Viyanada mulakata giren arkadaslardan haber var midir? Nasil gecti mülakatlari acaba?


  • @CARL-COX @Fırat-0 Merhabalar eğerki tablo yanlış değilse bugünde sizler sanırım Bangkokta mülakata girmişsiniz nasıl geçti acaba?


  • Italyadan sabika kaydi alicak olan varsa “Certificato dei Carichi Pendenti” yaklasik 2 aya yakin surede cikiyor ve elinize ulasiyor. O yuzden bir an once almakta fayda var


  • @zakaria Boşuna uğraşmayın. Ne verirseniz verin yinede kafalarına göre aşı vuruyorlar ve parasını alıyorlar.


  • @sekuba selamlar. Pause dan dolayı 221g kağıdı aldık, onun dışında herhangi bir sorun olmadı. detaylı deneyimi müsait olduğumda ilgili başlıkta paylaşacağım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bkaraca onbinlerce kişinin çekilişi kazandığı bir senede, bütün dünyada toplam 37 kişi katılmış davaya.
    sanırım benim bi' şey dememe gerek yok her şeyi malum avukatlar kendi söylemiş..

    IMG_20260211_102949_749.jpg


  • @gucarslan saygilar soyle bir yazi okudum yorumunuz ne olur, bireysel inceleme giderlerse 212g kalanlar belki visa alabilir mi ?

    75 ulke icinde cogunluk 212a4a (public charge) ret aliyor bazilari 212f oda ret, ama iclerinde mali durumu iyi, egitimli olanlar 212g kalmis bu bir ipucu veriyor olabilir
    Tr ve avrupa 212g hep zaten


  • @gucarslan Herkes bülteni bekliyor; eğer yine düşük bir numara gelirse, maalesef kimsede umut kalmayacak.


  • @bkaraca 2 yorumum var

    1. Bulten fren basarlar ki mulakatlar yapilmasin, mevcut ap kalanlara vize verecekler elinde sonunda ama az verelim.

    2. Frene basmaz 20 25k kadar gider ama nasil olsa ap kalan kimse vize vermeyecekler 30 eylul de donem sonlandirilacak.

    Ama bir sabah paused kalkti hersey eskiye dondu umudu bende bitti.

    Şahsi düşüncemdir.


Benzer Başlıklar

  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum