Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, bugün ben ve oğlumun durumu "Card is being produced" aşamasına geçti, eşimin durumu ise hala "Immigrant visa fee payment received" olarak görünüyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bu durumu yaşayan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@saydogan, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhaba, bugün ben ve oğlumun durumu "Card is being produced" aşamasına geçti, eşimin durumu ise hala "Immigrant visa fee payment received" olarak görünüyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bu durumu yaşayan var mı?

Evet bu çok sık yaşanan bir durum.
    Greencard basım süreci her birey için farklı ilerleyebilir. Aynı adres bile olsa farklı tarihlerde gelebilir. Merak etmeyin bu bir sorun olduğu anlamına gelmez.

• @Serapp Teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 
  • ⭐⭐⭐⭐

@ismailipek

Verdiğiniz adresin posta kutusunu arkadaşınızın sıklıkla kontrol etmesi dışında bir seçeneğiniz yok ne yazık ki şu aşamada. Gelmez ise diğer kartlar, kesin göç ettiğinizde kartların adresinize ulaşmadığını beyan ederek ücret ödemeksizin tekrar basılmasını talep edebilirsiniz. Forumda başka bit konu başlığında izlenecek yol ve güncel deneyimler mevcut. Sorunsuz ulaşması dileğiyle 🙏🏻

• @ATS16 çok teşekkür ederim. duruma göre güncelleme yapacağım.

• Merhaba, greencartım arkadaşımın evine teslim edildi bende 6 aydır türkiyedeyim 2. Girişim olucak bana kargoyla yollaması sorun yaratır mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@zeynepk3535

Sorun yaratmaz. UPS, FedEx, DHL gibi takip edilebilir güvenilir firmaların airmail hizmetini kullanabilirsiniz. Her postanın kaybolma ihtimali kadar bu postanın da kaybolma olasılığı tabiki var, bunu da unutmamak lazım.

Arkadaşınız kargolarken zarfın içeriğinde ne var sorusu sorulunca “personal letter” olarak beyan etmesi uygun/yeterli olacaktır, yasal bir evrak olarak olduğunu beyan etmesine gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@karemkuzey https://yesilkartforum.com/forum/post/528770 bu başlıktan cevap vereyim bu iletinize, daha doğru olur konuyu buradan ilerletmek.
    İmzanızdaki vize türünü şimdi gördüm. Muhtemelen DV vizesinden farklı olabilir sizin greencard takibiniz diye düşündüm ve IR1 ile ilgili başıkta arama kutusuna greencard yazınca şöyle birşey gördüm;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir-1-cr-1-süreci-ve-mülakat-deneyimleri-abd-vatandaşı-ile-evlenip-türkiye-de-green-card-almak/9261
    bu sayfadaki ilk birkaç iletiye bakınca takip şekillerimizin aynı olduğunu gördüm.
    Ancak USCIS Fee ödediğinizde aldığınız IOE numarasının sizde neden işe yaramadığını anlayamadım tabi, bu cevabı yazdığım bu başlıkta birşeyler bulabilirsiniz belki.
    Kolaylıklar dilerim.

• @hukukveonline green card’ım adresime teslim edildi arkadaşlar 24 aralıkta ilk girişimi yapmıştım

• @Serapp Merhaba, ben 29 ocakta giriş yaptım 10 gün oldu henüz gelmedi biraz daha beklemem gerektiğini biliyorum ama kartın ne aşamada olduğunu nasıl öğrenebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@Serapp Merhaba, ben 29 ocakta giriş yaptım 10 gün oldu henüz gelmedi biraz daha beklemem gerektiğini biliyorum ama kartın ne aşamada olduğunu nasıl öğrenebilirim?

https://yesilkartforum.com/forum/post/495693

• @ATS16 Teşekkür ederim. Linkde anlatıldığı gibi yaptım ama numara hata veriyor case bulunamadı diyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç

Uscis fee’yi ne zaman ödemiştiniz? Fee’yi ödemenize ve ülkeye giriş yapmanıza müteakip normal şartlarda IOE ile başlayan numarayı https://egov.uscis.gov sitesindeki arama ekranına girerek dosyanızın durumunu gözlemliyor olabilmeniz gerek.

• Cok tesekkur ederim@aysegul

• @ATS16 Ödemeyi 20 ocakta yaptım. Ödeme yaptıktan sonra IOE ile başlayan bir kod olan mail aldım. Fakat statü kontrolü yaptığımda benden çevrimiçi takip kodu istiyor. 14 haneli bir rakam. Ayrıca direk gelen maildeki linkden kontrol ettiğimde IOE ile başkayan numara ile kontrol ettiğimde dava bulunamadı diyor.

• @ATS16 Çok teşekkür ederim

• Herkese merhabalar, henüz Amerika'ya yeni giriş yapmış bulunuyorum. Şuan anda statüm Payment Received olarak görünüyor. Sanırım pasaport ile çalışamıyoruz. Çünkü bugün bir iş yeri SSN olmadan çalışamazsınız dedi. Bu konuda sormak istediğim basımdan önce SSN numaramı öğrenmenin bir yolu var mı? Sanırım USCIS ofisine gitmem gerekiyor ama emin değilim. Bazı arkadaşlarımız SSN numaramız geldi falan diye yazmışlar ama bu nasıl oldu pek anlamadım. Birileri yardımcı olabilirse gerçekten çok minnettar olurum. Herkese iyi forumlar ve teşekkürlerimi sunuyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Seyduna, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Herkese merhabalar, henüz Amerika'ya yeni giriş yapmış bulunuyorum. Şuan anda statüm Payment Received olarak görünüyor. Sanırım pasaport ile çalışamıyoruz. Çünkü bugün bir iş yeri SSN olmadan çalışamazsınız dedi. Bu konuda sormak istediğim basımdan önce SSN numaramı öğrenmenin bir yolu var mı? Sanırım USCIS ofisine gitmem gerekiyor ama emin değilim. Bazı arkadaşlarımız SSN numaramız geldi falan diye yazmışlar ama bu nasıl oldu pek anlamadım. Birileri yardımcı olabilirse gerçekten çok minnettar olurum. Herkese iyi forumlar ve teşekkürlerimi sunuyorum

Çok yeni ve yakın bir tarihte giriş yapmışsınız. SSN basım ve postada gecikme olmaz ise 7-10 iş günü içerisinde basılı SSN kartınız verdiğiniz adrese ulaşacaktır. SSN ile ilgili doğru konu başlığı da aşağıda mevcut.

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

• @ATS16 çok teşekkür ederim, çok makbule geçti gerçekten 🙂

• Selamlar, benim kartım teslim edildi ancak eşim ve çocuğumunki teslim edilmedi. 13 şubata kadar teslim edilecek diye bilgi vardı uscis ile sorgulama yaptığımda. şimdi https://egov.uscis.gov/e-request/ndc buraya yönlendiriyor ancak buraya ödeme makbuz numarasını girince "The form submitted for this case is not available for this tool. For more information, call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired)." uyarısı alıyorum. nasıl bir yol izlemem lazım fikri olan var mıdır? şuan türkieydeyiz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |