Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• ⭐⭐⭐⭐

@BatuhanGnc

Aynı tarihlerde ORD çıkışlı FRA aktarmalı IST varışlı Lufthansa uçuşu var, fiyat olarak kişi başı $30 daha fazla bulduğunuz KLM biletinden ama aktarma süresi hem gidiş hem dönüş bacağında 3 saat Frankfurt havalimanında. Kişi başı bilet fiyatı $780 ve 2 x 23 kg uçak altı bagaj dahil. Frankfurt aktarma uçuş için çok daha kolay, terminal değişikliği yapmadan (tüm uçuşlar terminal 1’den) yeni uçuşa geçebiliyorsunuz.

THY en ucuz bilet aynı tarihlerde 1 x 23 kg uçak altı bagaj dahil $1.200 kişi başı.

Bütçe konusunda limitlerinize uyuyorsa TK da tercih edebilirsiniz ama TK’ya ödeyeceğiniz iki bilet fiyatı ile Lufthansa’dan üç bilet alabiliyorsunuz. TK ile Lufthansa kabin içi servis detaylarında farklılık kalmadı gibi yeni TK düzenlemeleri ile. Yolcu profili ve uçuş kalitesi konusunda da sizin kriterleriniz ve geçmiş deneyimleriniz önemli burada.

Kedinizin kaygı ve sosyal durumu nedir bilmiyorum endişeniz yok ise bu konuda Lufthansa ile ilerleyebilirsiniz, daha önce ucmadiysaniz B747-400 Queen of the Skies deneyimlemis olursunuz okyanus aşırı dönüş bacağı uçuşta. Sn. @Karagoz’un tavsiyesini de göz önünde bulundurabilirsiniz tabii ki.

Lufthansa
    b5a49a38-c4f2-442d-ab0a-971ebb4b19a9-image.jpeg

THY
    213924a9-9111-4929-bed9-251096316007-image.png
    Lufthansa evcil hayvan taşıma kriterleri ile ilgili de @Flight101’in daha önce paylaşmış olduğu bu iletiyi inceleyebilirsiniz.

• @Karagoz global entry nedir maalesef bilmiyorum biraz aydınlatabilir misiniz ?

• @BatuhanGnc, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@Karagoz global entry nedir maalesef bilmiyorum biraz aydınlatabilir misiniz ?

Global Entry ile ABD'ye girerken hic sira beklemiyorsunuz. Hatta cantanizdaki pasaportunuzu/greencard'inizi bile cikarmiyorsunuz. Sadece bir kameraya bakip 1 sn gulumsuyorsunuz, polis size "Welcome home" diyor.

• @ATS16 Evet biz ailecek bu yaz Lufthansa ile gidip geldik. Hem daha ucuz hem kisi basi 2x23 kg valiz hakkimiz vardi. Giderken 2 saat bekledik, donerken hic beklemeden diger ucaga bindik.
    Yemek ve icecek kalitesi THY kadar iyi degil. Ama cok daha ucuz.
    Kedi icin yine de direkt ucus daha iyi olur diye dusunuyorum.

• @Karagoz çok teşekkür ederiz ilgilendiğiniz için

• @ATS16 çok teşekkür ederiz değerli bilgilerinizden ötürü.

• Bebekli olan aileler bebek için bilet alma işini nasıl yaptınız? 1 yaşındaki oğlum içinde koltuk satın alıp pusetini koltuğa bağlamak istiyorum. THY müşteri hizmetlerini aradım ancak bilgisiz birine denk geldim. Temsilci puseti uçağın içine alamazsınız dedi sonra tekrar aradı alabilirsiniz dedi. Yaşını büyük gösterip çocuk olarak girin dedi🙂 ama sistem kabul etmez dedim birşey diyemedi. Onu bebek olarak girip yetişkin ekstra koltuk satın alma şeklinde mi yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler. @ATS16 🙂

Not: Bu konu başlığında geçmiş iletiler de böyle bir deneyim var mı bilmiyorum, okumadım. Bir çok uçak bileti başlığı var bir kaçına baktım bulamadım. Bu konu başlığı çıktı ve yazdım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Talha-Furkan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Bebekli olan aileler bebek için bilet alma işini nasıl yaptınız? 1 yaşındaki oğlum içinde koltuk satın alıp pusetini koltuğa bağlamak istiyorum. THY müşteri hizmetlerini aradım ancak bilgisiz birine denk geldim. Temsilci puseti uçağın içine alamazsınız dedi sonra tekrar aradı alabilirsiniz dedi. Yaşını büyük gösterip çocuk olarak girin dedi🙂 ama sistem kabul etmez dedim birşey diyemedi. Onu bebek olarak girip yetişkin ekstra koltuk satın alma şeklinde mi yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler. @ATS16 🙂

Not: Bu konu başlığında geçmiş iletiler de böyle bir deneyim var mı bilmiyorum, okumadım. Bir çok uçak bileti başlığı var bir kaçına baktım bulamadım. Bu konu başlığı çıktı ve yazdım.

Tecrübesiz bir çağrı merkezi personeline denk gelmişsiniz. Bebeğiniz için uçuşa maksimum 40 x 40 cm ölçülerinde car seat yanınıza alabilirsiniz. Bu biletlemeyi sorun yaşamamanız için çağrı merkezinden yapmanızı tavsiye ederim. Puset dediğiniz için çağrı merkezi personeli karıştırmış olabilir, bebeğiniz için biletleme fiyatı 2-12 yaş çocuk fiyatı kullanılacak. THY çağrı merkezini arayarak “1 yaş bebek için ayrı koltuk ve oto koltuğu ile uçmak istiyorum” diyerek biletleme yapabilirsiniz. Detaylar için aşağıdaki linkten “Bebek ve çocuk yolcular için uçakta puset kullanımı ile ilgili nelere dikkat etmeliyim?” başlığını inceleyebilirsiniz.

https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/bebek-ve-cocuk-yolcular/index.html

Car seat’in emniyet kemer mekanizmasının uçuş için uygun olması (uçak emniyet kemeri bağlanabilir), IATA/FAA onaylı yeni bir koltuk olması gerektiğini uçuş öncesi kontrol etmeniz faydanıza olacaktır.

• @ATS16 teşekkürler hocam

• ⭐⭐⭐⭐

@Talha-Furkan rica ederim, pasaportlarınız fiziken elinize ulaştı mı vizeler basılmış şekilde?

• @ATS16 hayır hocam Tiflis Türkiye ye gönderim yapmıyormuş. Perşembe günü gidip alacağım

• Merhabalar tekrardan size kisa bir sorum olacak chicago dan amsterdam aktarmali ucus yapacagiz green cardliyiz amsterdamin atmis oldugunuz sitesinde baktigimda aktarma icin vizeye ihtiyac olmadigini goruyorum( usa vize var olarak isaretledigimde fakat biz GC liyiz aktif olarak biz usa vizemiz yok basilan vizeler 1 senelik) fakat ben yinede yakin zamanda amsterdam aktarmali ucan bir arkadasimiz varsa sormak isterim green cardli olarak amsterdam aktarma icin transit vizeye ihtiyaci oldu mu veya havalimaninda her hangi bir problem yasadi mi ? aktarmayi ayni terminalden mi yapiyoruz yoksa terminal degistirmemiz gerekiyor mu ? bu arada eski yorumlarin hepsini okudum amsterdam aktarma icin transit vize istenmedigini gordum yorumlarda fakat cok hizli kurallar ve regulasyonlar degistigi icin emin olmak adina yaziyorum. Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Saglicak ile kalin.
    IMG_9099.PNG

• @BatuhanGnc
    Tüm bu gidiş dönüş uçuşlarınızda, sadece
    Amsterdam havaalanında Amerika uçuşuna aktarmada boarding’de havaalanı görevlisine green cardınızı (veya süresi geçmemiş Amerika vizenizi) gösteriyorsunuz, uçağa öyle alıyorlar. Gidiş uçağınızda vatandaşı olduğunuz Türkiye’ye gittiğiniz için zaten herhangi bir belge sorulmuyor. Özetle, sadece dönüşte aktarmada green cardı göstermek gerekiyor o kadar.
    Biletlemeyi terminalden çıkmayacak şekilde bağlatılı uçuş (aynı PNR) yapınız, sorun yaşamazsınız.

• @erenotti yorumunuz ve değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz 🙏

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Merhabalar. Yaklaşık 8 aydır ABD’de GreenCard ile ikamet ediyorum. Buraya yazmadan önce bir çok yazı okudum ama güncel manada çok fazla değişiklik olabiliyor. O yüzden tekrar sormak istedim. Mayıs ayında Türkiye seyahati planlıyorum. Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı İzmir uçuşu yapsam aktarmada Schengen vizem olmadığı için sorun yaşar mıyım? Yakın zamanda deneyimleyen oldu mu? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yenidunya35 havalimanından çıkmadığın için hiç kimse sana engel olamaz

• @ayvalik10 teşekkür ederim. Mantıken ben de öyle düşündüm. Bilgi için çok teşekkürler.

• @ayvalik10 ABD, Canada, Avusturalya vizesi olanlar için transit vize gerekliliği YOK

• Merhaba,
    THY alternatifi olarak Luftansa, KLM, AİR FRANCE biletleri bakıyorum. Durumum şu;
    *ABD Green card vizem ile daha önce ABD ye giriş yaptım, Green cardımı ABD deki arkadaşıma yolladılar, KART ŞU AN BENDE DEĞİL ama elimde resmi var. Ayrıca süresi bitmiş olan, ama damgası 1 yıl geçerli olan DV lottery vizem de var pasaportumda.

• İngilitere'de 2028 yılına kadar geçerli oturum iznim var.
      Sorum şu;
    • Amsterdam veya Paris (CDG) aktarması yaparken (4 saate kadar) benden transit vize isterler mi?
  • ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Merhaba,
    THY alternatifi olarak Luftansa, KLM, AİR FRANCE biletleri bakıyorum. Durumum şu;
    *ABD Green card vizem ile daha önce ABD ye giriş yaptım, Green cardımı ABD deki arkadaşıma yolladılar, KART ŞU AN BENDE DEĞİL ama elimde resmi var. Ayrıca süresi bitmiş olan, ama damgası 1 yıl geçerli olan DV lottery vizem de var pasaportumda.

• İngilitere'de 2028 yılına kadar geçerli oturum iznim var.
      Sorum şu;
    • Amsterdam veya Paris (CDG) aktarması yaparken (4 saate kadar) benden transit vize isterler mi?

1-pasaportunuzda basılı olan göçmen vize ile ABD’ye ilk girişinizi hangi tarihte yaptınız, gün-ay-yıl?

2-permanent resident kartın fotoğrafının elinizde olması işinize yaramaz.

3-İngilitere vizenizin olması AMS veya CDG’de yapacağınız aktarmada işinize yaramaz.

4-ABD için geçerli bir göçmen vizeniz var ise (ilk giriş tarihine müteakip 365 günlük süre içerisindeyseniz ve bu vize üzerine basılan damga ile ilk giriş tarihi itibariyle 1 yıl boyunca permanent resident kart - greencard yerine geçen vize), uçuşlarınızın tüm bacakları tek bir PNR altında biletlendiyse, seyahatin başlangıç noktası olan havalimanında check in esnasında ikinci uçuş bacağı (ABD uçuşu) içinde boarding kartınız size verildiyse, bağlantı havalimanında airside tarafını terk etmediğiniz sürece transit vizeye ihtiyacınız yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |