IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@beta83 Biz şu yolu yıllardır kullanıyoruz. Her ay Türkiyedeki Türk Telekom sim kartını iptal etmedik. Çünkü bankalar her işlem için SMS gönderirler. Ve yabancı telefona göndermiyorlar. Mesela bankaya şifre ile gireceğim zaman ya da havale ederken. Bankaya giriş yapıp Türk SMS kartının olduğu telefonu açıyorum ve güvenlik numarasını yazıp hesabıma internetten bağlanabiliyorum.
Aman hata yapmayın. Çünkü İş Bankası çok titiz ve bir keresinde hesabınız bloklandı size en yakın ATM den bloğu kaldırabilir ya da şubemizi ziyaret edebilirsiniz demişti. İş Bankası güvenlik ayarlarını artırdı her denememde kalbim küt küt atıyor. EnPara ile rahatça işlem yapabiliyorum. Tabii aynı yöntemle.
Eşime para göndermem gerektiğinde buradaki bankaların daha da geri olduğunu görüyorum. Yani geri değil de işlemler çok daha kısıtlı ve yavaş. Hatta bankalar arası ABD içindeki havale bile çok zor yapılıyor. Zelle diye ortak bir sistem bulmuşlar bir tek onu kullanabiliyorsunuz en rahat. Uluslararası transfer için ise Western Union ile banka hesabına transfer ediyordum. Aslında Almanya ile transfer Paypal ile inanılmaz kolay ama Türkiyede Paypal yasak. Wise kapandı. Geriye bir western union kaldı. Normal havale zor gerçekten.Bu arada Türk Kredi kartlarını yurt dışına açtırmıştım gelmeden önce. Havaalanında indiğimde ilk otelde kaldığımda Türk kredi kartlarından harcayıp online işlemlerle kredi kartlarını TR içinde rahatça ödemiştim. Ama bu hep sürdürülebilir değil. Fakat Tğrk kredi kartlarını ödeyecek kaynak TR içinde varsa kullanarak TR den harcayabilirsiniz. İşlem masrafı çok fazla olmuyor.
-
Arkadaslar selam biliyorum daha once de soruldu cevaplandi fakat suan bulamadim tam olarak hangi sayfada yazildigini o yuzden tekrar soruyorum.
Gorusmede benden bosanma evraginin orjinalini ve pasaportu konsolosluga kargolamami istediler. Sari kagitta yazan linke bastigimda tam olarak anlayamadim. Ups e gidip alici kisisine amerika konsoloslugu mu diyecegim yoksa bi adres vs varmi bulamadim ben. Bu evragi gondermek icinde sistemden bi odeme mi yapilmasi gerekiyor. Normal kargo gibi gonderilmiyor mu? Bilgisi olan yardimci olabilirse cok aevinirim tesekkurler
-
@seda-2 Merhabalar. Amerikan Konsoloslugu Gocmen Vize Bölümü diye yazmanız yeterli.
-
@peaceful Sağlığınıza bir sorun yoksa ki umarım yoktur, yeterli olacagini sanıyorum. Çünkü kontrol olduğunuzun ertesi günü sonuçlar size ve konsolosluga mail olarak gönderiliyor. Sizin yaniniza çıktısını almanız yeterli.
-
@seda-2 Merhabalar, VFS'nin bir sistemi var oradan ödeme yapıp premium drop off sisteminden faydalanırsanız daha hızlı bakarlar. Bu konuyu ayrıntılı bir şekilde yazmıştım, profilimden ulaşabilirsiniz. Ancak direkt olarak UPS kargoya da verebilirsiniz ancak ilgili departmana ulaşması vakit alıyormuş bu sefer
-
son dönemde vizesi onaylanan arkadaşların pasaport teslimi ne kadar sürdü? 2025 greecard çekiliş sayfasında ki yazıları okuduğumda çoğu kişiye mülakat gününden itibaren 3 gün sonra teslim edildiğini gördüm...
-
@Refiks Perşembe girmiştim Salı teslim edilmişti. 3. iş günü oluyor sanırım.
-
@Yuri-Spaky Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için, türk hattımı kapatmayayım öyleyse.Belki kontörlüye geçilebilir gitmeden
-
@Zeyno-0 umarim oyle olur, cok tesekkurler.
-
@hasanszym cok tesekkurler, verdiginiz linkten 11'i acikti o yuzden secimi oyle yaptik.
-
@Seyduna evet verdiğiniz bilgiler çok kıymetli tekrar teşekkür ederim 🙏
-
@peaceful merhabalar bende sağlık randevusu almaya çalışıyorum fakat sonda CEAC barkod no yazıyor buraya siz ne yazdınız acaba CEAC teki CONFİRMATİON NO yazıyor AA ile başlayan o numarayı mı giriyoruz.
-
@Merve-Khan belli olmaz uzatabilirler siz son 3 yili ekleyin
-
Öyle yaptım ne olur ne olmaz diye 🙂 teşekkürler ☺️
-
@Refiks Cuma günü kargoya verilmişti bugün teslim aldım
-
Arkadaslar bi bilgi vermek isterim; Eksik evraklari konslosluga degil VFS GLOBAL e gondermek gerekiyor. ANKARA DROP OFF SECIP 1260lira odeme yapiliyor. Odeme yaptiginiz gtspremium sayfasinda DELIVERY INFORMATION a kendi adres bilgilerinizi yazmaniz gerekiyor cunku GONDERICI ADRES BILGISI kismina yaziliyor o bilgiler. Ben VFS ANKARA adresini yazdim gonderici ve alici Vfs oldu. Ama sorun olmaz diye dusunuyorum.
Ufak bir bilgilendirme yapmak istedim.
-
Arkadaşlar merhabalar size iki şey danışmak istiyorum ikiside birbirinden bağımsız konular.1.si ben pasaport teslimine Ankara VFS elden teslim demiştim ama şu an fikrim değişti İstanbul'a adresime gelmesini istiyorum bunu nasıl değiştirebilirim? 2.si de yukarıda arkadaşlar sordular ama kendim klinik psikologum ve online seanslar veriyorum, danışanlarım var. Ve 2 ev kira ücreti alıyorum pasif gelir olarak ama %50 şeklinde. Bunların hepsi şu an Türkiye'de ki hesaplarıma yatıyor. Amerika'ya gittiğimde bu paraları nasıl almak mantıklı ve vergi açısından beyan vermek gerekir mi? Biraz aklım karışık, fikri olan varsa yazabilirse sevinirim :)
-
@Turhan-0 tekrar çok tebrik ederim umarım benim dosyamda bu hafta onaylanır ve vizemi yollarlar hemen
-
Dostlar USAtraveldocs için UlD number numaramı nerden bulabilirim tam alarak nerede olduğunu bilmiyorum?
-
@gokcesak Merhabalar, mülakatınızdan sonra vizeniz onaylanırsa büyükelçilik pasaportunuzu VFS'ye teslim ediyor, VFS size kısaca izah edebileceğim şöyle bir mail atıyor "ya gelin alın, ya da premium servis kullanın" maildeki linke tıklayarak premium servis alabilirsiniz. Bu link ile ister yakınınızda bulunan bir UPS şubesine 750 TL ödeyerek, isterseniz de evinize 1200 küsür TL ödeyerek getirtebilirsiniz.
İkinci sorunuz ile ilgili Türkiye ve Amerika arasında bildiğim kadarıyla vergi anlaşması bulunuyor. Yani Türkiye'de vergisini ödediğiniz gelirinizi Amerika'da kullanabiliyor olmanız gerekir. Ancak gelirinizi Amerika'ya transfer ettiğinizde bunu nasıl Amerikan Hükümetine gösterebilirsiniz orasını bende bilmiyorum. Gerçekten karmaşık bir konu, bu konuda çok titiz ilerlemenizi tavsiye ederim IRS yarın öbür gün sizi çağırırsa gelirinizi açıklayabilmenizi isteyebilir. Ben de muhasebeciyim ancak bu konuda IRS'in bizim vergi dairesi sisteminden daha ketum olduğunu duydum. Yani size kaçakçılık yapıyormuş gibi bir mualeme takınabilirler ancak bütün kanıtlarınız yanınızda olduğunda bunu açıklayabilmeniz gerekir diye düşünüyorum ancak orada bir muhasebeciye danışarak bu konuda ilerlemek daha sağlıklı olacaktır, yani burada Türkiye'den aldığınız vergi tahakkuk belgelerinizi IRS'e gösterdiğinizde onlar da bunu anlayabilir mi? Bu kısım çok daha muallak. Ben açıkçası vatandaş olana kadar Amerika'ya swift yapmayı bile düşünmüyorum sırf IRS yüzünden ancak eminim ki çok kolay bir yolu vardır, muhtemelen henüz bilmiyoruz. Amacım sizi bu konuda korkutmak değil aksine daha titiz ilerleminize teşvik etmektir, Allah bereket versin bu arada :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum