Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @peaceful tesekkurler, saglik ile mulakat randevusu arasi 2 gun olmasi sorun olur mu? 11 ve 13 Subat olarak ayarlayabildik. bununla ilgili bilginiz var mi acaba?

• Merhabalar. Size bir sorum olacaktı. ABD'de Türkiye'deki hesabımızdan para çekmek veya hesaba para göndermek gibi işlemler için gitmeden Türkiye'de hangi bankada hesap açtırmamız gerekir?

• @beta83 teb den hesap açarsanız bank of america atmlerinden günlük ücretsiz 300 dolar çekebilirsiniz.ayrıca teb den boa ya para transferide uygun

• @Refiks ABD ye ilk giriş sayfalarına ilk fırsatta bakacağım. Teşekkür ederim.

• @beta83 Biz şu yolu yıllardır kullanıyoruz. Her ay Türkiyedeki Türk Telekom sim kartını iptal etmedik. Çünkü bankalar her işlem için SMS gönderirler. Ve yabancı telefona göndermiyorlar. Mesela bankaya şifre ile gireceğim zaman ya da havale ederken. Bankaya giriş yapıp Türk SMS kartının olduğu telefonu açıyorum ve güvenlik numarasını yazıp hesabıma internetten bağlanabiliyorum.
    Aman hata yapmayın. Çünkü İş Bankası çok titiz ve bir keresinde hesabınız bloklandı size en yakın ATM den bloğu kaldırabilir ya da şubemizi ziyaret edebilirsiniz demişti. İş Bankası güvenlik ayarlarını artırdı her denememde kalbim küt küt atıyor. EnPara ile rahatça işlem yapabiliyorum. Tabii aynı yöntemle.
    Eşime para göndermem gerektiğinde buradaki bankaların daha da geri olduğunu görüyorum. Yani geri değil de işlemler çok daha kısıtlı ve yavaş. Hatta bankalar arası ABD içindeki havale bile çok zor yapılıyor. Zelle diye ortak bir sistem bulmuşlar bir tek onu kullanabiliyorsunuz en rahat. Uluslararası transfer için ise Western Union ile banka hesabına transfer ediyordum. Aslında Almanya ile transfer Paypal ile inanılmaz kolay ama Türkiyede Paypal yasak. Wise kapandı. Geriye bir western union kaldı. Normal havale zor gerçekten.

Bu arada Türk Kredi kartlarını yurt dışına açtırmıştım gelmeden önce. Havaalanında indiğimde ilk otelde kaldığımda Türk kredi kartlarından harcayıp online işlemlerle kredi kartlarını TR içinde rahatça ödemiştim. Ama bu hep sürdürülebilir değil. Fakat Tğrk kredi kartlarını ödeyecek kaynak TR içinde varsa kullanarak TR den harcayabilirsiniz. İşlem masrafı çok fazla olmuyor.

• Arkadaslar selam biliyorum daha once de soruldu cevaplandi fakat suan bulamadim tam olarak hangi sayfada yazildigini o yuzden tekrar soruyorum.

Gorusmede benden bosanma evraginin orjinalini ve pasaportu konsolosluga kargolamami istediler. Sari kagitta yazan linke bastigimda tam olarak anlayamadim. Ups e gidip alici kisisine amerika konsoloslugu mu diyecegim yoksa bi adres vs varmi bulamadim ben. Bu evragi gondermek icinde sistemden bi odeme mi yapilmasi gerekiyor. Normal kargo gibi gonderilmiyor mu? Bilgisi olan yardimci olabilirse cok aevinirim tesekkurler

• @seda-2 Merhabalar. Amerikan Konsoloslugu Gocmen Vize Bölümü diye yazmanız yeterli.

• @peaceful Sağlığınıza bir sorun yoksa ki umarım yoktur, yeterli olacagini sanıyorum. Çünkü kontrol olduğunuzun ertesi günü sonuçlar size ve konsolosluga mail olarak gönderiliyor. Sizin yaniniza çıktısını almanız yeterli.

• @seda-2 Merhabalar, VFS'nin bir sistemi var oradan ödeme yapıp premium drop off sisteminden faydalanırsanız daha hızlı bakarlar. Bu konuyu ayrıntılı bir şekilde yazmıştım, profilimden ulaşabilirsiniz. Ancak direkt olarak UPS kargoya da verebilirsiniz ancak ilgili departmana ulaşması vakit alıyormuş bu sefer

• son dönemde vizesi onaylanan arkadaşların pasaport teslimi ne kadar sürdü? 2025 greecard çekiliş sayfasında ki yazıları okuduğumda çoğu kişiye mülakat gününden itibaren 3 gün sonra teslim edildiğini gördüm...

• @Refiks Perşembe girmiştim Salı teslim edilmişti. 3. iş günü oluyor sanırım.

• @Yuri-Spaky Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için, türk hattımı kapatmayayım öyleyse.Belki kontörlüye geçilebilir gitmeden

• @Zeyno-0 umarim oyle olur, cok tesekkurler.

• @hasanszym cok tesekkurler, verdiginiz linkten 11'i acikti o yuzden secimi oyle yaptik.

• @Seyduna evet verdiğiniz bilgiler çok kıymetli tekrar teşekkür ederim 🙏

• @peaceful merhabalar bende sağlık randevusu almaya çalışıyorum fakat sonda CEAC barkod no yazıyor buraya siz ne yazdınız acaba CEAC teki CONFİRMATİON NO yazıyor AA ile başlayan o numarayı mı giriyoruz.

• @Merve-Khan belli olmaz uzatabilirler siz son 3 yili ekleyin

• Öyle yaptım ne olur ne olmaz diye 🙂 teşekkürler ☺

• @Refiks Cuma günü kargoya verilmişti bugün teslim aldım

• Arkadaslar bi bilgi vermek isterim; Eksik evraklari konslosluga degil VFS GLOBAL e gondermek gerekiyor. ANKARA DROP OFF SECIP 1260lira odeme yapiliyor. Odeme yaptiginiz gtspremium sayfasinda DELIVERY INFORMATION a kendi adres bilgilerinizi yazmaniz gerekiyor cunku GONDERICI ADRES BILGISI kismina yaziliyor o bilgiler. Ben VFS ANKARA adresini yazdim gonderici ve alici Vfs oldu. Ama sorun olmaz diye dusunuyorum.

Ufak bir bilgilendirme yapmak istedim.

Benzer Başlıklar

• 16
  • 148
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |