Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Yuri-Spaky Çok teşekkürler önemseyip titiz şekilde cevap verdiğiniz için

• @peaceful https://app06.ivmis.com/when/?language=tr_TR

Burdan kontrol edebilirsin. Benimde 13 subat Ben 10 subata aldim garanti olsun diye ama sorun olmaz sanirim

• @Refiks Aslında yüzde 90 sorun olacağını sanmıyorum. Burada da daha önce birisi korkmayın tercüman buluyorlar demişti. Ama eşim biraz tedirgin, eğer faydası olacağını bilsem ben de Turkiye ye gider onunla gelirim. Ama sonuçta gene ABD ye gelince ben başka kapıdan gireceğim o başka kapıdan. Faydası olmayacak. Geçenlerde ben giriş yaptığımda yaklaşık 15 - 20 tane soru soruyorlardı. Belki turistlere ve göçmenlere başka soruyorlardır. Ama bize sorduklarında alkollü içkilerden tutun pek çok konuya kadar soru vardı. Sıra da çok olduğu için hızlı hızlı soruyorlar. İngilizce bilmeyenler ne yapıyor kestirmek zor. Ama öteki taraftan her yıl binlerce green card kazananı ülkeye İngilizce bilmeden giriyor, vardır yolu zor değildir. Kötü düşünmemek lazım ama hazırlıklı olmalı.
    Acaba havaalanında rica etsem izin verirler mi o tarafa geçmeme? Belki? Yok ya sanmıyorum.

25-30 yıl önce green kart ile ABD ye geldiğim zaman havaalanında bir kız karşılamıştı. Demişti ki ben gönüllü geldim belki yardımım dokunur diye. Listeden bakıp rastgele seçmiş bizi. Böyle birşeye şahit olan başkası var mıdır bilmiyorum. Ama o zaman bile işlem bitince gçrmiştik onu. Göçmen odasında yoktu. Ve bir form doldurduğumu hatırlıyorum. Eh 30 yıl. Onu hatırlamam bile mucize. Ama İngilizcem vardı gene o zamanlar az da olsa. Eşimin hiç yok.
    Ve evet kesinlikle kesin aynı durumu yaşamış birisinin tecrübe paylaşmasında fayda var. Yoksa artık biz paylaşırız ileride. Ama araştıracağım. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bir ara havaalanına önceden gidip orada görevlilerle konuşmaya ve onlara sormaya çalışacağım. Ama önce vizesi konsoloslukta bir onaylansın. Sonra muhtemel soruları hazırlayıp bir kart olarak eşime verebilirim. Telefon hattının havaalanında kullanılabılır olduğundan emin olacağız. Google translate ve belge tercümesi yapan yazılımlar hazırlanacak. vs vs. Bunlar aklıma gelenler. :)

• @Refiks vpn kullaniyormusun?

• @Bircan hayır kullanmıyorum. ama açıp öyle de denedim olmadı.

• @Yuri-Spaky Bu sitede göçmen vizesiyle ABD'ye ilk giriş diye bir bölüm var biraz orada yazılanları okudum, gördüğüm kadarıyla herkes şöyle demiş, çok hızlı sürdü bir iki soru sorup hemen gönderdiler, bir kaç arkadaşımız da bir tane bile soru sormadı 1 dakika içinde mühürü bastı yolladı demiş... tabi bu havaalanına ve memura göre değişiyordur... ama çoğunlukta tecrübeler böyleydi...

benim bildiğim eşleri o bölüme almıyorlar, ama talep edilirse türkçe tercüman ayarlıyorlar... eşiniz spesifik sorulara ve cevaplara çalışırsa bence hiç bir şey olmaz, zaten vizesini gösterip ingilizce bilmediğini söylerse memur anlayacaktır ve bu duruma alışkındır bence, olur mu bilmiyorum ama acaba bir kağıda sorulabilecek her sorunun ingilizce cevabını yazıp ingilizce bilmediğini de o kağıtla memura gösterirse işlemleri çok kolay olabilir.

sizi zamanında gönüllü olarak karşılayan kişi yüzümü gülümsetti sabah sabah ne güzelmiş :)

havaalanında free wifiye bağlanabilir belki ama ben bu konuda da şöyle biliyorum göçmen ofisine girildiğinde telefona izin vermiyorlar diye, belki bu durumda memurun insiyatifiyle esneyebilir.

• @peaceful tesekkurler, saglik ile mulakat randevusu arasi 2 gun olmasi sorun olur mu? 11 ve 13 Subat olarak ayarlayabildik. bununla ilgili bilginiz var mi acaba?

• Merhabalar. Size bir sorum olacaktı. ABD'de Türkiye'deki hesabımızdan para çekmek veya hesaba para göndermek gibi işlemler için gitmeden Türkiye'de hangi bankada hesap açtırmamız gerekir?

• @beta83 teb den hesap açarsanız bank of america atmlerinden günlük ücretsiz 300 dolar çekebilirsiniz.ayrıca teb den boa ya para transferide uygun

• @Refiks ABD ye ilk giriş sayfalarına ilk fırsatta bakacağım. Teşekkür ederim.

• @beta83 Biz şu yolu yıllardır kullanıyoruz. Her ay Türkiyedeki Türk Telekom sim kartını iptal etmedik. Çünkü bankalar her işlem için SMS gönderirler. Ve yabancı telefona göndermiyorlar. Mesela bankaya şifre ile gireceğim zaman ya da havale ederken. Bankaya giriş yapıp Türk SMS kartının olduğu telefonu açıyorum ve güvenlik numarasını yazıp hesabıma internetten bağlanabiliyorum.
    Aman hata yapmayın. Çünkü İş Bankası çok titiz ve bir keresinde hesabınız bloklandı size en yakın ATM den bloğu kaldırabilir ya da şubemizi ziyaret edebilirsiniz demişti. İş Bankası güvenlik ayarlarını artırdı her denememde kalbim küt küt atıyor. EnPara ile rahatça işlem yapabiliyorum. Tabii aynı yöntemle.
    Eşime para göndermem gerektiğinde buradaki bankaların daha da geri olduğunu görüyorum. Yani geri değil de işlemler çok daha kısıtlı ve yavaş. Hatta bankalar arası ABD içindeki havale bile çok zor yapılıyor. Zelle diye ortak bir sistem bulmuşlar bir tek onu kullanabiliyorsunuz en rahat. Uluslararası transfer için ise Western Union ile banka hesabına transfer ediyordum. Aslında Almanya ile transfer Paypal ile inanılmaz kolay ama Türkiyede Paypal yasak. Wise kapandı. Geriye bir western union kaldı. Normal havale zor gerçekten.

Bu arada Türk Kredi kartlarını yurt dışına açtırmıştım gelmeden önce. Havaalanında indiğimde ilk otelde kaldığımda Türk kredi kartlarından harcayıp online işlemlerle kredi kartlarını TR içinde rahatça ödemiştim. Ama bu hep sürdürülebilir değil. Fakat Tğrk kredi kartlarını ödeyecek kaynak TR içinde varsa kullanarak TR den harcayabilirsiniz. İşlem masrafı çok fazla olmuyor.

• Arkadaslar selam biliyorum daha once de soruldu cevaplandi fakat suan bulamadim tam olarak hangi sayfada yazildigini o yuzden tekrar soruyorum.

Gorusmede benden bosanma evraginin orjinalini ve pasaportu konsolosluga kargolamami istediler. Sari kagitta yazan linke bastigimda tam olarak anlayamadim. Ups e gidip alici kisisine amerika konsoloslugu mu diyecegim yoksa bi adres vs varmi bulamadim ben. Bu evragi gondermek icinde sistemden bi odeme mi yapilmasi gerekiyor. Normal kargo gibi gonderilmiyor mu? Bilgisi olan yardimci olabilirse cok aevinirim tesekkurler

• @seda-2 Merhabalar. Amerikan Konsoloslugu Gocmen Vize Bölümü diye yazmanız yeterli.

• @peaceful Sağlığınıza bir sorun yoksa ki umarım yoktur, yeterli olacagini sanıyorum. Çünkü kontrol olduğunuzun ertesi günü sonuçlar size ve konsolosluga mail olarak gönderiliyor. Sizin yaniniza çıktısını almanız yeterli.

• @seda-2 Merhabalar, VFS'nin bir sistemi var oradan ödeme yapıp premium drop off sisteminden faydalanırsanız daha hızlı bakarlar. Bu konuyu ayrıntılı bir şekilde yazmıştım, profilimden ulaşabilirsiniz. Ancak direkt olarak UPS kargoya da verebilirsiniz ancak ilgili departmana ulaşması vakit alıyormuş bu sefer

• son dönemde vizesi onaylanan arkadaşların pasaport teslimi ne kadar sürdü? 2025 greecard çekiliş sayfasında ki yazıları okuduğumda çoğu kişiye mülakat gününden itibaren 3 gün sonra teslim edildiğini gördüm...

• @Refiks Perşembe girmiştim Salı teslim edilmişti. 3. iş günü oluyor sanırım.

• @Yuri-Spaky Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için, türk hattımı kapatmayayım öyleyse.Belki kontörlüye geçilebilir gitmeden

• @Zeyno-0 umarim oyle olur, cok tesekkurler.

• @hasanszym cok tesekkurler, verdiginiz linkten 11'i acikti o yuzden secimi oyle yaptik.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    758 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    465 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k