@beta83 Biz şu yolu yıllardır kullanıyoruz. Her ay Türkiyedeki Türk Telekom sim kartını iptal etmedik. Çünkü bankalar her işlem için SMS gönderirler. Ve yabancı telefona göndermiyorlar. Mesela bankaya şifre ile gireceğim zaman ya da havale ederken. Bankaya giriş yapıp Türk SMS kartının olduğu telefonu açıyorum ve güvenlik numarasını yazıp hesabıma internetten bağlanabiliyorum.
Aman hata yapmayın. Çünkü İş Bankası çok titiz ve bir keresinde hesabınız bloklandı size en yakın ATM den bloğu kaldırabilir ya da şubemizi ziyaret edebilirsiniz demişti. İş Bankası güvenlik ayarlarını artırdı her denememde kalbim küt küt atıyor. EnPara ile rahatça işlem yapabiliyorum. Tabii aynı yöntemle.
Eşime para göndermem gerektiğinde buradaki bankaların daha da geri olduğunu görüyorum. Yani geri değil de işlemler çok daha kısıtlı ve yavaş. Hatta bankalar arası ABD içindeki havale bile çok zor yapılıyor. Zelle diye ortak bir sistem bulmuşlar bir tek onu kullanabiliyorsunuz en rahat. Uluslararası transfer için ise Western Union ile banka hesabına transfer ediyordum. Aslında Almanya ile transfer Paypal ile inanılmaz kolay ama Türkiyede Paypal yasak. Wise kapandı. Geriye bir western union kaldı. Normal havale zor gerçekten.
Bu arada Türk Kredi kartlarını yurt dışına açtırmıştım gelmeden önce. Havaalanında indiğimde ilk otelde kaldığımda Türk kredi kartlarından harcayıp online işlemlerle kredi kartlarını TR içinde rahatça ödemiştim. Ama bu hep sürdürülebilir değil. Fakat Tğrk kredi kartlarını ödeyecek kaynak TR içinde varsa kullanarak TR den harcayabilirsiniz. İşlem masrafı çok fazla olmuyor.