Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca ben gold kartı çıkarttım bu işi çekilişle değilde parası olanın alabildiği bir sisteme çevirdim böylece bu işten gelir elde edip ülkeye para kazandıracağım derse neden olarak sorun yok o zaman. Burda yapılanın doğru veya yanlış olduğundan bahsetmiyoruz zaten olay bazı avukatların bu şansı değerlendirmeyi çok sevdiğinden ve bunu kendileri için gelire çevirmek istemelerinden bahsediyoruz. Çünkü onlarda biliyor bu sistemin milyonlarca kişi için nasıl bir umut olduğunu bu yüzden davaya kendisi bile inanmasa elde edeceği geliri görüyor

• @Emre-Kurtulmuş anlatmak istediğimin farklı cümleler ile tam karşılığı olmuş. Bu çok değerli POV için teşekkür ederim.

• @Emre-Kurtulmuş Düşünüldüğünde Emre abi hiç ümit bağlamamak daha iyi artık son açıklanıcak bültenede baktıktan sonra

• @bkaraca Normal Amerika olsa bu dediğiniz doğru, dava, kamuoyu baskısı vs. lakin şuanki yönetime bu durum talihlilerin lehinde olumlu etki etmeyeceği gibi ters bile tepebilir. Tamamen avukatların para yapma adına yaptıkları çakallıktan başka bir şey değil. 500 dolar ön ödeme deyip rakamı küçümseyin, 500 kişi toplasa 250,000 dolar gibi ciddi bir para yapıyor, ve yapacağı da hiçbir şey. Adamların acımadan kendi hükümetlerini kapattığı, federallere maaşlarını ödemediği bir dönemde, beklemekten ve gelişmeleri takip etmekten başka çare olmadığı kanaatindeyim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bu başlıkta davalar ve onlarla ilgili çokça ileti gördüğüm için bir açıklama yapma gereği hissediyorum.

dv sürecinde o dönemin başkanlarının getirdiği yasaklar ve buna istinaden açılmış davaların hepsinin özetini bu başlıkta detaylıca anlatmıştık.

dv için davaların açılmaya devam etmesi, bu pazarın her daim müşteri bulmasının getirdiği cesaretle olmakta.
    şahsi görüşümü çokça kere bu ve diğer dv başlıklarında dile getirdim biliyorsunuz. tekrar tekrar bunu ısıtıp ortaya getirmeye gerek yok.

çoğunuz sosyal medyadan ilgili avukatlarla atışmalarımı, öne sürdükleri argümanlara karşı verdiğim cevapları belki görmüşsümüzdür.
    tek söyledikleri "başka ne çözümün var" oluyor.

elbette bir çözümüm olmayacak, ben bu hikayede sadece bir karakterim.
    bizim misyonumuz, her şeyin düzgün ilerlediği bir sistemde insanlara vizelerini aldırmak.
    çok şükür ki o avukatların meslek hayatları boyunca aldıramadıkları vizelerin onlarca katını bu oluşumda aldırdık, aldırmaya da devam ediyoruz. bizim çözümümüz de bu işte..

ben / biz forum olarak bir davaya girin ya da girmeyin kesinlikle ama kesinlikle demeyeceğiz.
    amacımız, sizlerin bu konularda bilgi almasını sağlayıp talep ettiğiniz bir konuda destek olmak.

işin içine maddi konular girdiğinde, bu tamamen bireysel bir adım olmalı ki kişi kararından sorumlu olsun. evet belki 500$ çok gelmeyecek sizlere ama; avukarlar bu parayı 1000+ kişiden aldıklarında o zaman ortaya çıkan meblağ yenilir yutulur cinsten olmayacak.

şimdiden katılmış ve katılmayı düşünen herkese bol şans diliyorum.
    sabrınız, azminizden bol olsun.

çünkü ziyadeseiyle ihtiyacınız olacak.

• @Emre-Kurtulmuş , Çekiliş ile giden ve 1 milyon dolar verip giden insan profili aynı değil. 1 milyon dolar veren insan Amerikada hizmet sektöründe çalışmaz. Amerikada basit işleri yapmak için var olan bir çekiliş bu bildiğiniz gibi. o yüzden göçmenelere ihtiyaçları var. Ama Trump bunu tersine çevirip " kendi işimizi kendimiz yapalım" derdinde. bu da öyle hemen olacak birşey değil bence.

• Ben açıkçası bir yandan Epstein dosyalarının tamamen salınmasını bekliyorum. Trump'ın üstünde büyük bir baskı var demokratçı kesim bu dosyaların altını kazımaya çalıştığında çok agresif tepkiler veriyor, basına hakaret ediyor sorular sorulduğunda. Adı dosyalarda geçiyor, başkanın dokunulmazlığı var ama konu iğrençlik düzeyinde yani bir skandalın salınması durumunda dokunulmazlık ne kadar etki eder sizin yorumunuza kalmış. Amerika'da halk epey bir huzursuz ve bölünmüş durumda. İç karışıklık, dış politikada yalnızlaştırılma, agresif yayılma politikası, mütteffiklerin yavaşça da değil hızlı bir şekilde kaybedilmesine yol açıyor, Kanada kendini istemeyerek Çin'in kollarına atıyor gibi mesela, absürd bir durum.

Açıkçası biliyorsunuz adam neredeyse 80 yaşında sağlığıyla ilgili ciddi teoriler var ama ne detaya gireceğim ne bahsedeceğim çünkü bu tür haberler bu yaştaki politikacılar için hep yapılıyor ve doğruluğundan veya şiddetinden şüpheliyim. Yani hem bir yandan düşüncem Trump bir şekilde yönetimden olması gereken tarihten es kaza erken çekilirse bir şansımızın olması, endişem ise bu yola çıkılacak olursa tam olarak beklediğimiz Amerika'ya kavuşamayabiliriz. Bir yandan da ICE sorunu var, bunların yaptığı usulsüz gözaltılar ve cinayetler insanı düşündürmüyor değil. Biz legal göçmen de olsak adamlar vatandaş olmuş göçmenleri gün ortasında katletti geçtiğimiz haftalarda. Yanlış anlamayın lütfen, gitmeyi çok istiyorum, kimsenin moralini ve hevesini kırmak istemiyorum, sadece şu son 1 yılda, hatta mart ayındaki ilk greencard çekilişini kazandığımızda yaşadığımız heyecan ile şu anki senaryoya baktığımızda hangimiz aynı hevesi muhafaza edebildik? Yakında yeni güzel haberler duymak dileğiyle, şu an bir televizyon dizisi edasıyla ilerliyor.

• @Scythep Epstein dosyalrının hepsi an itibariyle basına verildi. Örtbas ettikleri belge yoksa tabi. Adalet bakanlığı tarafından başka belge yayımlanmayacak .

• @Scythep

epstein dosyalari baskani devirecek ve dv suspension kalkacak. Bizim icinse sadece 6 ay kaldi sunun surasinda 🙂

O degil de 2027 dv lottery ne zaman aciklanacak da ne zaman sonuclanacak? Bu sene aciklanmayacaksa durum hepten vahim demektir cunku beklentim eger suspend kalkacaksa 2027 duyurusu ve yeni getirilen sartlarla aciklanmasi yonunde. Ben bu suspension i nedense hep bu sene icin dusundum, yeni yili acmamaya kadar giderse party bitmistir.

• @jcmaxwell belkide tekrar ekim kasim doneminde acacaklardir olabilir mi umarim hemen acilir tabi

• ⭐⭐⭐⭐

@Hasan-Ayvaz aynı şey demiyorum zaten yazdığımı cevap verdiğim arkadaşımızın yazısıyla birlikte okursanız demek istediğimi anlarsınız

• @Emre-Kurtulmuş Gold kart ile DV’nin konu olarak bir alakası yok ve böyle bir açıklamayı mahkeme yapmaz; yapsa yapsa politikacılar yapar. Trump’ın DV hakkında söylediği şey, DV’yi Kanada’daki gibi beceriye dayalı bir vize sistemine dönüştürmek istemesiydi; fakat bunun için zaten mevcut vizeler var.

Ayrıca tabii ki avukatlar bunu gelir elde etmek için yapıyor, bu onların işi. Biliyorlar ki 500 dolar bizim için aman aman bir para değil; vizeyi alırsak bu tutar zaten 2.500 dolara çıkıyor. Ancak green card almak başlı başına çok pahalı bir süreç; hangi yoldan geçerseniz geçin en az 5–6 bin dolar maliyeti var (DV hariç).

Benim burada kendime sorduğum soru şu: 500 doları vermez, davaya katılmaz, davaya katılanlar vize alır ve biz alamazsak, ne kadar pişman olurum? Keşke bu tür şeylerle uğraşmak zorunda kalmasaydık ve herkes vizesini sorunsuz bir şekilde alabilseydi; fakat ne yazık ki son yıllardaki göç patlamasının günah keçileri bizler olduk.

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca alakası var demiyorum zaten mantıksız nedenlere durdurdular dediniz ya başka bir nedene bağlasalar duruma okey miyiz yani ondan bahsettim orda. Gold kart olduğuna nedenine takılmayın. Nedenin mantıklı yada mantıksız oluşu kişiden kişiye değişebilir çünkü.
    Diğer konuya gelirsek daha öncede bahsettim bana şu kısmı inandırıcı gelmiyor davaya katılanlara özel bir hak tanınacağını sanmıyorum çünkü avukatlar bile vize reserve edileceğini düşünmüyor, tek amaçları süreci açtırabilmek olacak yani açılırsada herkes için açılmış olacak zaten sırf davacılara açalım olacağını sanmıyorum ama bu tamamen benim düşüncem

• @Emre-Kurtulmuş Eğer süreci mantıklı ve hukuken geçerli bir nedene dayandırırlarsa, dava açsanız bile kazanmanız mümkün olmaz. Zaten böyle bir gerekçeleri olsaydı, süreci doğrudan kaldırırlardı. Bunu yapamadıkları için, şu anda ürettikleri bahanelerle süreci fiilen durdurmuş durumdalar.

2020–2021 yıllarındaki mahkeme süreçlerini okuyup okumadığınızı bilmiyorum; ancak o davaların bazılarında mahkeme, yalnızca davaya katılan ve davayı kazanan kişiler için istisna tanıdı. Benim okuduğuma göre DV2026 için açılacak davada da yalnızca davaya katılanlar adına vize verilmesi talep edilecek; herkes için genel bir uygulama söz konusu olmayacak.

Vize rezervasyonu ise ayrı bir mesele ve bu dava onu kapsamıyor. Nitekim 2021’deki davada da rezerve edilen vizeler fiilen verilmedi. 2021 sürecinin en büyük dezavantajı, davanın çok geç başlamış olmasıydı (Haziran ayında). Bu kez dava gelecek ay (Mart) başlayacak.

Daha geçen hafta, 75 ülkeye yönelik yasak nedeniyle açılan bir davada hâkim, belirli bir kategori için istisna tanıdı. Bu da hukuki mücadelenin sonuç verebileceğini gösteriyor.

Haklarınızı siz aramazsanız, kimse sizin adınıza aramaz. Avrupa’da yıllardır yaşayan biri olarak, bunu maalesef defalarca ve çok net bir şekilde tecrübe ettim.

Kim bilir, belki dava açılmadan önce ya da dava açıldıktan sonra hükümet süreci devam ettirmeye karar verir. Belki etmez ve sadece davayı kazananlar vizelerini alır. Belki de her iki senaryo da olumsuz sonuçlanır ve kimse vize alamaz.

Burada insanların karar vermesi gereken asıl konu, ne kadar risk almak istedikleridir.

Keşke avukatlar bu tür davaları pro bono olarak üstlense ya da en azından daha düşük bir ücret karşılığında yapsalar. Ancak Amerika kapitalizmin başkenti ve maalesef denize düşen yılana sarılıyor.

• Bakalım bir gelişme olur mu bu davadan

• @TRP bu davada davacıların lehine bir gelişme olursa bu bizim aleyhimize olur.

• başlık doğru mu emin olmamakla birlikte bekleyenler için paylaşmak istedim . Greencardlarımız elimize ulaştı . Giriş yaptıktan 10 gün sonra SSN - 1 ay gibi bir sürede de grrencardlarımız elimize ulaştı . Saygılarımla 🙏

• Bu ileti silindi!

• Trump’ın verdiği bazı kararları kendi vekilleri Cumhuriyetçiler bile sorgulamaya başladı, Trump’ın güven oyu belki de en diplere ulaşmış durumda.

• @Uğur-Çelik Hayırlı olsun!!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |