Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar merhabalar size iki şey danışmak istiyorum ikiside birbirinden bağımsız konular.1.si ben pasaport teslimine Ankara VFS elden teslim demiştim ama şu an fikrim değişti İstanbul'a adresime gelmesini istiyorum bunu nasıl değiştirebilirim? 2.si de yukarıda arkadaşlar sordular ama kendim klinik psikologum ve online seanslar veriyorum, danışanlarım var. Ve 2 ev kira ücreti alıyorum pasif gelir olarak ama %50 şeklinde. Bunların hepsi şu an Türkiye'de ki hesaplarıma yatıyor. Amerika'ya gittiğimde bu paraları nasıl almak mantıklı ve vergi açısından beyan vermek gerekir mi? Biraz aklım karışık, fikri olan varsa yazabilirse sevinirim 🙂

• @Turhan-0 tekrar çok tebrik ederim umarım benim dosyamda bu hafta onaylanır ve vizemi yollarlar hemen

• Dostlar USAtraveldocs için UlD number numaramı nerden bulabilirim tam alarak nerede olduğunu bilmiyorum?

• @gokcesak Merhabalar, mülakatınızdan sonra vizeniz onaylanırsa büyükelçilik pasaportunuzu VFS'ye teslim ediyor, VFS size kısaca izah edebileceğim şöyle bir mail atıyor "ya gelin alın, ya da premium servis kullanın" maildeki linke tıklayarak premium servis alabilirsiniz. Bu link ile ister yakınınızda bulunan bir UPS şubesine 750 TL ödeyerek, isterseniz de evinize 1200 küsür TL ödeyerek getirtebilirsiniz.

İkinci sorunuz ile ilgili Türkiye ve Amerika arasında bildiğim kadarıyla vergi anlaşması bulunuyor. Yani Türkiye'de vergisini ödediğiniz gelirinizi Amerika'da kullanabiliyor olmanız gerekir. Ancak gelirinizi Amerika'ya transfer ettiğinizde bunu nasıl Amerikan Hükümetine gösterebilirsiniz orasını bende bilmiyorum. Gerçekten karmaşık bir konu, bu konuda çok titiz ilerlemenizi tavsiye ederim IRS yarın öbür gün sizi çağırırsa gelirinizi açıklayabilmenizi isteyebilir. Ben de muhasebeciyim ancak bu konuda IRS'in bizim vergi dairesi sisteminden daha ketum olduğunu duydum. Yani size kaçakçılık yapıyormuş gibi bir mualeme takınabilirler ancak bütün kanıtlarınız yanınızda olduğunda bunu açıklayabilmeniz gerekir diye düşünüyorum ancak orada bir muhasebeciye danışarak bu konuda ilerlemek daha sağlıklı olacaktır, yani burada Türkiye'den aldığınız vergi tahakkuk belgelerinizi IRS'e gösterdiğinizde onlar da bunu anlayabilir mi? Bu kısım çok daha muallak. Ben açıkçası vatandaş olana kadar Amerika'ya swift yapmayı bile düşünmüyorum sırf IRS yüzünden ancak eminim ki çok kolay bir yolu vardır, muhtemelen henüz bilmiyoruz. Amacım sizi bu konuda korkutmak değil aksine daha titiz ilerleminize teşvik etmektir, Allah bereket versin bu arada 🙂

• @ahmetZ Ustraveldocs hesabınıza giriş yapın ve Transaction Complete seçeneğine tıklayın. Burada bir çıktı verecek, bu çıktıyı print edin ve üzerinde UID number barkod şeklinde yazıyor olması gerekir. Transaction complete seçeneği yoksa muhtemelen kargo kaydı oluşturmamışsınızdır, oluşturmanız gerekir. Transaction complete seçeneğine tıkladığınız halde sayfa sizi atıyor veya boş bir şekilde yönlendirme yapıyorsa, sayfanın dilini ingilizce yapın, hesabınıza çıkış yapıp tekrar giriş yapın. Tekrar transaction complete seçeneğini deneyin. Yine olmuyorsa bir mühlet bekleyin ardından yine deneyin. Yine olmazsa bilgisayarınızın dilini ingilizceye çevirin ve yine deneyin. Yine olmazsa bir süre bekleyin ve tekrar deneyin. Yine olmazsa artık bu sorunun çözümünü bende bilmiyorum. Ustraveldocs yazılımsal olarak çok saçma bir site malesef

• @beta83 Biz halen TürkTelekoma fatura ödemeye devam ediyoruz. En düşük tarife üzerinden 450 - 500 TL gibi ödeniyor. Kontürlü belki daha hesaplı olur ama denemedim.
    Normalde yurt dışına çıkınca uluslararası dolaşım roaming ayarlarını telefonda açın derler. Ama bunu açınca bizde tarifeye bağlı olarak her gün için 500 TL faturaya eklenir. Bunu sakın yapmayın. Bir de açık unutursanız fatura iyice uçar. Uluslararası görüşmeye açın gelmeden önce ama Roaming ayarlarını hep kapalı tutun. O şekilde telefon SMS almaya devam eder ama açık olmadığı için arama yapamazsınız. SMS banka edevlet gibi işlemler için yetiyor zaten. Aylık 450 TL ile kurtuluyoruz. Bir de yılsonu yeni tarifeye geçmeyince tarifesiz fiyattan faturalandırmaya başlıyorlar. TArife bitince onu da güncelliyoruz yılda bir o telefondan arayıp. Kontürlü iyi fikir görünüyor ama test etmedim. Onu da siz denersiniz.

• @Yuri-Spaky Daha önce Polonyaya taşındığımda bende aynısını yapmıştım Mutlaka herkese aynısını öneririm Türkiye ile bağlantınızı kestiğimiz için Faturalı hat bir bağlayıcı Kontorlü hatta geçip aralıklarla bakiye yükleyip hattın açık kalmasını sağlamanız yeterli 3 ayda bir 200-300 tl ile numara aktif kalıyor ve kalanına ihtiyacınız bile olmuyor zaten herkese tavsiyem aynı bu arada eğer mümkün ise Kontorlüye geçin.

Aynısını Polonyaya göç etmeden önce yapmıştım ve gayet iyi işlemişti faturalarla başım ağrımıyordu vs vs öneriyorum o yüzden herkese

• @Seyduna Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Galiba vergi konusunda ve sağladığım gelir konusunda detaylı bir araştırma yapmam gerekecek. Sonuçta bir problem çıkmasını istemiyorum hele de vatandaşlığa engel bir durum. Çünkü maalesef bizim ülkemizde vergi konusunda kaçakçılık ultra üst seviyede. Bende doğru bir araştırma yaparak Amerika sistemine uygun hale getirmek istiyorum hatta mümkünse, gitmeden halletmek 🙂

• @gokcesak Kesinlikle haklısınız ancak bizim ülkemizde vergi kaçakçılığı olmasının bir nedeni var 🙂 Onları burada açıklamayayım 😃 ama orada bir muhasebeciye sorarsanız sizi kesinlikle doğru bir şekilde yönlendirecektir 🙂

• @Seyduna 😃 ben anladım anlatmaya çalıştığınızı merak etmeyin, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 🙂

• Fee ödeme konusunda sorun yasayan var mi biz numaramazi giriyoruz ama kayitli degil boyle bir numara falan diyor kac gundur hala ödeme yapamiyoruz

• Arkadaşlar yarın için pozitif enerjilerinizi ve duanıza ihtiyacım var çevremde kimse bilmiyor yarın görüşmem olduğunu ya olmazsa diye herkese cevap vermek istemiyorum çünkü bir yıl dedim olmadı. Hatta büyük bir lisede müdürlük yapıyordum istifa ettim nasıl olsa gideceğim diye iki buçuk yıl oldu halen buradayım. Pisikoloji diye bir şey kalmadı

• @kasım-doğan Umarım yarın mülakatınız sorunsuz geçer, iyi şanslar 🙂

• @yeşim-yıldırım DOC number olarak pasaportta yazanı değil de size e-mail ile gönderileni denediniz mi? Çünkü pasaportta yazan son iki veya üç hane fazla olması gerek

• Hayir denemedik ona da bi bakayim hemen @Seyduna

• Merhabalar sağlık randevusu alırken sonda CEAC barkod no yazıyor buradaki bahsettiği CEAC teki CONFİRMATİON NO yazıyor AA ile başlayan o numarayı mı giriyoruz.

• @kasım-doğan Mülakatınızda bol şans dilerim, burada herkesin hikayesi farklı ama amaçlarımız aynı. Dosyanıza güvenin, dosyanız sizi bekletti ama buralara kadar da getirdi 🙂

• @yeşim-yıldırım Tabii ben tam izah edemedim ama aşağıdaki pdf dosyasında daha net anlatmış

https://common.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/7/2024/03/Immigrant-Fee-MAR2024.pdf

• @gokcesak teşekkür ederim

• @Seyduna teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 3116
  • 1
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |