@gokcesak Merhabalar, mülakatınızdan sonra vizeniz onaylanırsa büyükelçilik pasaportunuzu VFS'ye teslim ediyor, VFS size kısaca izah edebileceğim şöyle bir mail atıyor "ya gelin alın, ya da premium servis kullanın" maildeki linke tıklayarak premium servis alabilirsiniz. Bu link ile ister yakınınızda bulunan bir UPS şubesine 750 TL ödeyerek, isterseniz de evinize 1200 küsür TL ödeyerek getirtebilirsiniz.
İkinci sorunuz ile ilgili Türkiye ve Amerika arasında bildiğim kadarıyla vergi anlaşması bulunuyor. Yani Türkiye'de vergisini ödediğiniz gelirinizi Amerika'da kullanabiliyor olmanız gerekir. Ancak gelirinizi Amerika'ya transfer ettiğinizde bunu nasıl Amerikan Hükümetine gösterebilirsiniz orasını bende bilmiyorum. Gerçekten karmaşık bir konu, bu konuda çok titiz ilerlemenizi tavsiye ederim IRS yarın öbür gün sizi çağırırsa gelirinizi açıklayabilmenizi isteyebilir. Ben de muhasebeciyim ancak bu konuda IRS'in bizim vergi dairesi sisteminden daha ketum olduğunu duydum. Yani size kaçakçılık yapıyormuş gibi bir mualeme takınabilirler ancak bütün kanıtlarınız yanınızda olduğunda bunu açıklayabilmeniz gerekir diye düşünüyorum ancak orada bir muhasebeciye danışarak bu konuda ilerlemek daha sağlıklı olacaktır, yani burada Türkiye'den aldığınız vergi tahakkuk belgelerinizi IRS'e gösterdiğinizde onlar da bunu anlayabilir mi? Bu kısım çok daha muallak. Ben açıkçası vatandaş olana kadar Amerika'ya swift yapmayı bile düşünmüyorum sırf IRS yüzünden ancak eminim ki çok kolay bir yolu vardır, muhtemelen henüz bilmiyoruz. Amacım sizi bu konuda korkutmak değil aksine daha titiz ilerleminize teşvik etmektir, Allah bereket versin bu arada