Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@gizemezgi Merhaba sorularınıza cevap almanız ve forumda yasaklanmamanız için yapmanız gerekenler.

1. Sürecinizi imzaya taşımalısınız bunun için izlemeniz gereken yol bağlantı metni

2. Sorularınızı doğru konu başlığından sorunuz bağlantı metni

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   zakaria zakaria 

• Arkadaşlar herkese merhaba. Forumda çok yeniyim, gerekli bilgilerimi güncelledim ve bir soru sormak isterim, eğer zaman ayırıp cevap yazabilen arkadaşlar olursa gerçekten çok memnun olurum. Benim sıra numaram 12.000 lerde. İlk başvuru sırasında Hong Kong seçmiştim fakat excel dosyasından anladığım kadarıyla şuanda Hong Kong en son 7.000 lere randevu vermiş ve uzun zamandır bir hareket olmamış. Excel de yanlış görmediysem Ankara 10.000 lere gelmiş çok enteresan bir şekilde. Sizce ben dosyamı Ankara'ya taşımalı mıyım? Birde bu excelden anladıklarım doğru mu acaba? Lütfen kusura bakmayın çok yeni olduğum için biraz basit şeyler sormuş olabilirim.

• Bu pausedan sonra eski heyecan kalmadı. Sizlerde de öyle mi? Umarım tez zamanda kalkar.

• Herkese merhaba. Eşim için DS-260 formuna Bulgaristan pasaportunun bilgilerini verdik şuan Türk pasaportu geldi değiştirmek için ne yapmamız gerekiyor yada değiştirmemiz gerekiyor mu?

• @bketcrsur Banka hesap 6 aylik( cok da dikkat etmiyorlar hesaptaki paranin tutarina bakiyorlar ama siz 6 aylik gecmisi alin tarih araligi oyle gozuksun) hareket dokumunuzu ve ABD konsolosluga ( green card vizesi ) icin vereceginizi varlik dokumu ve ust yazi talebinizi ozellikle turkce ve ingilizce iletirseniz size vereceklerdir.Genellikle bankalar varlik dokumunu TL mevduatinizi fonlari altin hesabi veya bona ,repo doviz tl mevduat..vb hesaplarinizi( borsa haric ) dolar karsiligini ( alacaginiz ulkenin para cinsinden sterlin euro dolar...) verirler. Ben hatta hesabimda ki parayi biraz az buldugumdan garanti olsun diye gorusmeden iki gun once esnek hesaptan para cekip ( fazla faiz cok odememek icin son ana biraktim) dolara cevirip bankamda ki varliga ekledim yeni varlik dokumu ,hesap hareketlerini yeniden 6 aylik aldim,ve ust yazi aldim.Bunlardan birini ingilizce ve turkce aldim ama gereksizmis. Sadece turkece veya ingilizce isteseniz biri yeterli.Ama mulakatta finans evraklarini istediginde ben sadece ingilizce olani verdim ama hesap hareketlerini ve imza sirküleri gordu amagerek yok dedi geri verdi ve sadece ust yazi ve varlik dokumunu aldi,ama size banka verecektir alin goturun yine de. Belki gormek yeterli oluyordur.Hesap hareketlerinizin cok olmasi gerekmiyor sadece 6 aylik tarih araliginda olmasi yeterli . Benim daha onceki kasim ayi basinda girmiz iki kisilik çift 12000 Dolar civari gostermislerdi.Ben de 15000 gösterdim . Yalniz giden arkadaslardan biri de 9000 civari gostermisti o zaman .Ama ne kadar yuksek gosterebilirseniz şansa birakmayin bence.Ben birakmamak icin mulakata son iki gun hesaba bankadan iki gunluk esnek hesaptan faizi dusuk oldugundan para cektim yukarida belirttigim gibi. Konsosluk netlik istiyor kucuk ayrintilarda degil ne istedilerse o evragi istiyorlar fazla evrak derdinde degiller.Ben deli gibi evrak goturdum.Bana sadece e devletten( adli sicil dogum belgesi , nufus kaydi ..) evraklarinizi almaniz yeterliydi.Saglik unganlar diplomaniz en son bitirdiginiz yere ait( isterseniz 10 universite bitirin sadece 1 tanesinin asli ve 1 fotokopisini istiyorlar)evlilik cuzdani asli ve fotokopisi 2 tane istiyorlar...adamlarda zaten tum bilgiler var bizim dogru beyanda bulunup bunmadigimizi teyit ediyorlar.Sizlere basarilar diliyorum.

• @tulay malum faiz den o banka bu banka donadirdim ben hanginden alacaz 6 aylik anlamadim ki yaw

• @fearless1717 bende de aynı şekilde. Bir de cn yüksek olunca 😞

• Yasaklı

@excan bu bilgi sanırım doğru değil. rusça konuşulan gruplarda 221g metni yanlış çevrilmiş ve mektup alanlara reddedildikleri söylenmiş. Onlar da aynı şekilde 221g almışlar.

• Mülakata girip kazanıp ama Pause den dolayı beklemede olanların CEAC ta statüsü ne olarak görünüyor acaba. Bende Refused yazıyor.

• @Ramazan-Altan ceac te sorgulamayi nasil basardiniz bize surekli sonuc yok yaniti veriyor.

• VİSA STATUS CHECK den IMMIGRANT VİSA olarak sorguluyorsunuz dimi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ramazan-Altan turist vizesi için mülakata girmediyseniz öyle sorgulayın.

ayrica, forumdaki gerekli başlıkları okusaydiniz neden öyle göründüğünü anlardiniz;

https://yesilkartforum.com/forum/post/240589

• @excan benim normalde gozuken bir param vardi uzerine ilave yaptim gorusmeye iki gun kala hesapta gosterdikten sonra gorusme bitince o parayi bankaya yatirdim esnek hesaptan cekince sadece iki gunluk faiz odemis oldum. ben sadece iki gunluk çekip parayi hesapta gosterdim ama dedigim gibi bu paradan once gosterebilecegim para hesabimda vardi ama ben finansal degerlendirmenin vizeme engel olmasin istedim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Daniels35-0 neden değiştirmek istiyorsunuz peki?
    ilgili pasaport artık geçersiz mi?

• Bulgaristan’da yaşadığım dönemde sabıka kaydı almam gerektiği için bir avukatla işlemlerimi hallettim. Varsa sabıka kaydı alacak olan yardımcı olabilirim. 2 hafta sürdü sadece işlemler.

• @gucarslan hayır süresi devam ediyor sadece pasaporttaki ismi başka olduğu için Türk pasaportu ile devam etmek istiyoruz. Mülakat günü konsoloslukta değiştire biliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bketcrsur bu başlığa ilgili tüm detayları aktarırsanız ziyadesiyle yardımcı olursunuz. şimdiden teşekkürler;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/

• @fearless1717 inanın 3/5 /2025
    itibaren kimyam bozuldu:))

• ⭐⭐⭐⭐

@yceylan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba. Forumda çok yeniyim, gerekli bilgilerimi güncelledim ve bir soru sormak isterim, eğer zaman ayırıp cevap yazabilen arkadaşlar olursa gerçekten çok memnun olurum. Benim sıra numaram 12.000 lerde. İlk başvuru sırasında Hong Kong seçmiştim fakat excel dosyasından anladığım kadarıyla şuanda Hong Kong en son 7.000 lere randevu vermiş ve uzun zamandır bir hareket olmamış. Excel de yanlış görmediysem Ankara 10.000 lere gelmiş çok enteresan bir şekilde. Sizce ben dosyamı Ankara'ya taşımalı mıyım? Birde bu excelden anladıklarım doğru mu acaba? Lütfen kusura bakmayın çok yeni olduğum için biraz basit şeyler sormuş olabilirim.

Sizin oturumunuz yoksa Hong Kong yazarak hata yapmışsınız. Geçenlerde ds260 formunda oturumu olmadığı halde Bangkok yazan kişiye KCC mail yollamış ve oturum belgesi talep etmişti. Belgesini ibraz etmeyenlerin dosyasını kendi ülkesine taşıyacağını bildirmişti. Sanırım size henüz böyle bir mail gelmedi. Ankara'ya taşımanız mantıklı olabilir çünkü her halükarda oturum belgesi sorulabilir. Tabi sonradan taşıyanlar için geçerli değil bu, KCC'nin izni ile taşındığı için oturum vs talep edilmiyor.
    Ankara 106XX'e kadar mülakat dağıttı. KCC'ye oturumunuzun Türkiye'de olduğunu kanıtlayan belgeyi de ekleyerek mail yollayabilir ve Ankara'ya taşıyabilirsiniz.
    Ayrıca not olarak şunu da söylemeliyim ki Hong Kong tarafında uzun süredir hareket olmamasının nedeni çoğu kişi dosyasını Ankara'ya geri taşıdı, 11 bine kadar Hong Kong'da bekleyen hiç kimse yok.
    Kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |