Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @erncndr Merhaba, benim eşim de Amerika vatandaşı ve Amerikan bir şirkette uzaktan çalışıp Türkiye’de benimle yaşıyordu. Amerika’da düzenli olarak tax’lerini ödemeye devam ediyordu. Görüşmede bana “Eşinizle ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz?” diye sorulduğunda burada benimle yaşadığını söylediğim zaman eşinizin Amerikada’ki domicile’ını gösteren bir şey var mı yanınızda diye soruldu. Ben de hemen o an verdim ve görüştüğüm kişi aslında çok detaylı bir şekilde bakmadı bile sadece tamam deyip geri verdi ve vizemi onayladı 🤗

• @Ekto-Oktan biz de bekliyoruzzz

• @Refiks O kadar çok iranlıda Türk vatandaşlığı mı varmış hepsi iranlı dediğinize göre bir çoğunda var o zaman o kadar vatandaşlık neden var? Kafamda deli sorular vallahi doğru söylüyorsunuz hocam bu mantık ile evet şimdi soru kendini cevaplamış oluyor 😅

• @bamboo Sizinle benim aramdaki Tarih farkı çok hoş yalnız 21 Mayıs 2025 bende 4 Haziran 2025 Muhtemelen bir şaşırtmaca olmazsa sizden biraz sonra ben onay alıcağım biliyormusunuz referans kişimi buldum

Kendi onay tarihimi kestirmek için sizin onay almanızı bekleyip sizi referans alıcağım şaka bir yana umarım mutlu sonuca sizlerde erersiniz hocam sabreden derviş muradına ermiş muhabbeti hayırlısını diliyorum sizlere 💯

• Herkese günaydın, yarın bu saatler de mülakatta olacağım… ben resmi yerler de ciddi görüşmeler de hiç heyecanlanmam hatta çok eğlenceli ve neşelili geçiririm o görüşmeyi… yine heyecanım yok ama korkum çok fazla büyük ihtimalle 221g ya da waiver alacağım…
    221g alırsam ortalama 2-3 ay daha bekleyeceğim.
    Waiver alırsam ortalama 1 yıl daha bekleyeceğim.
    İnançlı arkadaşlarımızdan dua, diğer arkadaşlarımızdan ise bol bol güzel enerji istiyorum. 🥲

• @Refiks Hocam merhaba sizinle benzer bir durumda olduğumuzu düşünürsek şuanda yaşadığınız durumu gayet iyi hissediyorum ve anlıyorum ben. Ve inanın bu kadar beklemenin ardından Vizenizi almanızı temenni ediyorum alamazsanız bile alacaginiz en kötü sonucun 221g olmasini diliyorum

Yani Waiver basli basina tamamen yeni bir stres ve tekrar buna maruz kalmamanızı umut ediyorum. Tekrardan yolunuz açık olsun inanıyorum ki yarın iyi haberlerinizi duyabiliriz ^^

• @Ekto-Oktan evet ayni sayiliriz senkronize ilerleriz umarim, ben de tahmini haziran ortasi sonu bekliyorum, gerisi corap sokugu gibi gelecektir.Beraber beyin firtinasi yapariz zaten evraklar vs konusunda her ne kadar simdiden kaydetsem de is basa gelince illa sorular oluyor, ben daha once de basvurdum aldim cr1 sonra expired oldu ve donus yapmam gerekti ailevi sebeplerden simdi hem kendim hem oglum adina bekliyorum umarim puruz yasamayiz benim durumumda
    Olan var midir hic bilmiyorum redditten ,chatgptden sordum ama benzeri pek yok, hayirlisi olsun

• @umayy, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@seda-2 inş en kısa zamanda evraklarını ulaştırıp vizeni alacaksın🙏peki konsoloslukta dikkat ettinizmi yabancı uyruklu özellikle İranlı varmıydı acaba(21 ocakta 75ülkeye yasak başladıya acaba mülakata çağırıyorlarmı diye merak ettim 😔

Evet bu konudan bahsetmeyi unutmusum. Yuzde 70 iranli vardi bence. 2-3 kisiye sari kagitla yolladikladini gordum. 1 yasli cifte unfortunately diyerek ret etti gibi geldi bana .bi tane 4 kisilik aileyi de geri yolladilar ama tam olarak ne yasandi bilmiyirum. Turkiyede yasadiniz mi yada turk vatandasligi varmi gibi sorulRi da duydum.ona benzer seyler yani.

• @Refiks valal ben bile waiver almadim o yuzden gonlunu rahat tut. Bence isi zorlastirmaya calismiyorlar benim 2 yildan fazladid evli olmam olaya bakislarini degistirdi bence biran once kavusalm diye goz ardi ettiler beim overstayi gibi gedi bana

Simdiden bol sanslar diliyorum. Durust olmak her zaman iyidir yalan soylemezseniz sorun yasamazsiniz bence ben durustce overstyai herssyi anlattim ve bitane soru sormadi

• @Refiks Burada tüm insanlar arasında en niş dosyaya sahip kişi sen olabilirsin 🙂 Ama ben sandığın kadar kötü geçeceğini düşünmeyenlerdenim, ancak psikolojik olarak hazırlandığını görüyorum 🙂 Hallet de gel, yarın burada kutlama yapalım 🙂

• @Mahmut-Can-Yapıcı Kimlik kartı 1-2 ay içinde geliyor ki bazen cok daha erken olabiliyor. Önceden ssn de eve gönderiliyoru ama yanlış bilmiyorsam şimdi yerine gidip form doldurularak müracaat ediliyor. Bu konu hakkında araştırma yapmanızı öneririm.

• @Refiks İyi şanslar diliyorum ama gönlülü ferah tut o anı yaşamayana kadar ne olacağını bilemezsin 🙂

• @Seyduna cansin, cok tesekkur ederim, emeginize saglik. Elinizden geleni yapmissiniz. Desteginiz icin sonsuz tesekkur ederim. En kisa zamanda iyi haberler almanizi cani gonulden dilerim.

• @Refiks lutfen bu sekilde olumsuz dusunceleri beyninden sil. Gorusmelerde rahat olman buyuk bir arti, cok rahat olma yanliz. Allah buyuktur, tabiki dualarimiz seninle ve diger tum arkadaslarla. Unutma bu insanlar cok iyi insan pisikolojisi egitimleri almis insanlar. Sorulan sorulara yogunlas ve cevaplarin net olsun. Ne olursa olsun durust ol, cunku hersey ekranlarinda yaziyor, sadece seni deniyor ve tepkini olcuyorlar. Hizir yardimcin olsun kardesim.

• Merhaba , 221g ya da waiver hangi durumlarda alınıyor ne demek aydınlatır mısınız arkadaşlar

• @Refiks her şey gönlünce olsun stres yapma sakin ol içini ferah tutup her şeyi güzel düşünürsen eminim her şey yolunca olacak bende yaklaşırken strese giriyorum ama karşına güzel çıkacaktır eminin 🙂

• @Mahmut-Can-Yapıcı mesela benim 180 gunden fazla kaldigim icin 3 yil bar im var yani yasak. Fakat gormezden geldiler. Takilsalardi waiver isticeklerdi , uscis e resmi bi yazi ve psikolijik raporlarla basvuru yapip overstayimin sebebiji aciklayacaktim. Bunun sonuclanmasi 2 seneyi bile bulabiliyormus.

221g ise eksik evrak oldugunda kagit verip yolluyorlar sizi tamamlaninca evraklari gonderiyoraunuz vizenizi basiyorlar

• @Refiks evet 21 Ocak öncesi iranlıların olduğunu sağolsun arkadaşlar hep söyledi biz 21 sonrasını merak etmiştik sanırım mülakat veriyorlarmış anlamiş olduk

• @seda-2 sana çok teşekkür ediyorum Seda🙏🙏

• @seda-2 anladım çok teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1589
  • 6
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |