Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @umayy, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @seda-2 inş en kısa zamanda evraklarını ulaştırıp vizeni alacaksın🙏peki konsoloslukta dikkat ettinizmi yabancı uyruklu özellikle İranlı varmıydı acaba(21 ocakta 75ülkeye yasak başladıya acaba mülakata çağırıyorlarmı diye merak ettim 😔

    Evet bu konudan bahsetmeyi unutmusum. Yuzde 70 iranli vardi bence. 2-3 kisiye sari kagitla yolladikladini gordum. 1 yasli cifte unfortunately diyerek ret etti gibi geldi bana .bi tane 4 kisilik aileyi de geri yolladilar ama tam olarak ne yasandi bilmiyirum. Turkiyede yasadiniz mi yada turk vatandasligi varmi gibi sorulRi da duydum.ona benzer seyler yani.


  • @Refiks valal ben bile waiver almadim o yuzden gonlunu rahat tut. Bence isi zorlastirmaya calismiyorlar benim 2 yildan fazladid evli olmam olaya bakislarini degistirdi bence biran once kavusalm diye goz ardi ettiler beim overstayi gibi gedi bana

    Simdiden bol sanslar diliyorum. Durust olmak her zaman iyidir yalan soylemezseniz sorun yasamazsiniz bence ben durustce overstyai herssyi anlattim ve bitane soru sormadi


  • @Refiks Burada tüm insanlar arasında en niş dosyaya sahip kişi sen olabilirsin :) Ama ben sandığın kadar kötü geçeceğini düşünmeyenlerdenim, ancak psikolojik olarak hazırlandığını görüyorum :) Hallet de gel, yarın burada kutlama yapalım :)


  • @Mahmut-Can-Yapıcı Kimlik kartı 1-2 ay içinde geliyor ki bazen cok daha erken olabiliyor. Önceden ssn de eve gönderiliyoru ama yanlış bilmiyorsam şimdi yerine gidip form doldurularak müracaat ediliyor. Bu konu hakkında araştırma yapmanızı öneririm.


  • @Refiks İyi şanslar diliyorum ama gönlülü ferah tut o anı yaşamayana kadar ne olacağını bilemezsin :)


  • @Seyduna cansin, cok tesekkur ederim, emeginize saglik. Elinizden geleni yapmissiniz. Desteginiz icin sonsuz tesekkur ederim. En kisa zamanda iyi haberler almanizi cani gonulden dilerim.


  • @Refiks lutfen bu sekilde olumsuz dusunceleri beyninden sil. Gorusmelerde rahat olman buyuk bir arti, cok rahat olma yanliz. Allah buyuktur, tabiki dualarimiz seninle ve diger tum arkadaslarla. Unutma bu insanlar cok iyi insan pisikolojisi egitimleri almis insanlar. Sorulan sorulara yogunlas ve cevaplarin net olsun. Ne olursa olsun durust ol, cunku hersey ekranlarinda yaziyor, sadece seni deniyor ve tepkini olcuyorlar. Hizir yardimcin olsun kardesim.


  • Merhaba , 221g ya da waiver hangi durumlarda alınıyor ne demek aydınlatır mısınız arkadaşlar


  • @Refiks her şey gönlünce olsun stres yapma sakin ol içini ferah tutup her şeyi güzel düşünürsen eminim her şey yolunca olacak bende yaklaşırken strese giriyorum ama karşına güzel çıkacaktır eminin :)


  • @Mahmut-Can-Yapıcı mesela benim 180 gunden fazla kaldigim icin 3 yil bar im var yani yasak. Fakat gormezden geldiler. Takilsalardi waiver isticeklerdi , uscis e resmi bi yazi ve psikolijik raporlarla basvuru yapip overstayimin sebebiji aciklayacaktim. Bunun sonuclanmasi 2 seneyi bile bulabiliyormus.

    221g ise eksik evrak oldugunda kagit verip yolluyorlar sizi tamamlaninca evraklari gonderiyoraunuz vizenizi basiyorlar


  • @Refiks evet 21 Ocak öncesi iranlıların olduğunu sağolsun arkadaşlar hep söyledi biz 21 sonrasını merak etmiştik sanırım mülakat veriyorlarmış anlamiş olduk


  • @seda-2 sana çok teşekkür ediyorum Seda🙏🙏


  • @seda-2 anladım çok teşekkürler


  • @Refiks maalesef bizim damatta Türk vatandaşlığı yok zaten olsa Türk vatandaşlığı üzerinden işlemleri
    yapardık 😔


  • @Ekto-Oktan yasaklarla bütün planlarımız alt üst oldu çok zor bir durumun içindeyiz ve çok haklısınız vize basılmayacaksa sağlık raporu ve mülakat gibi aşamalar neden yapılacak ve sonrasında bakalım geçerlide sayılacakmı bir sürü belirsizlik 😔


  • @Refiks umarım her şey yolunda gider ve çok pozitif birine denk gelirsin korktuğun hiç bir şeyde olmaz bol şans diliyorum sana🙏🙏🙏🙏🙏🙏


  • @Refiks Iyi dusunelim iyi olsun! Bazen icinde bulundugunuz duygu durumu daha cok ise yariyor inanin. Olmayacagina inandigimiz seyler surpriz bir sekilde puruzsuz gerceklesince insan duble mutlu oluyor :) Siz de oyle olacaksiniz emin olun. Dualarim sizinle! Hayirli haberlerle gelin insallah.


  • @erncndr bu site ne amaclidir vize randevusunu burdan mi aliniyor, yada harcimi burdan yatiyor? Hangi asamada bu site bize lazim olacak. Kafam karisti, aciklarsaniz sevinirim. Ilerde mutlaka lazim olacaktir. Simdiden sagolun.


  • @Refiks Hocam şuan konsolosluktasınız sanırım umarım her şey yolunda ilerliyordur. Aklıma siz geldiniz direkt siteye girince :) Umarım direkt vizeyi onaylarlar takılmazlar bir detaya.
    Merakla bekliyoruz güzel haberlerinizi 🙏🏻


  • Herkese günaydın!
    Vizem onaylandı!
    Detayları bir kaç saat sonra yazacağım. 💙❤️


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    757 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum