Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar, amerikaya giriş yaptıktan sonra ssn numaran green kartın ne kadar sürede geliyor şuan göçmen olayları karışık ya ordan ice dan dolayı diyorum aşırı bir endişe var o belgeleri isteseler sunamayacağım sonuçta

• @Mahmut-Can-Yapıcı Pasaportumuza basılan vize bir yıl boyunca Green Card yerine geçiyor o konuda endişelenmemize gerek yok bence. Ama ben de merak ediyorum ne kadar sürede gelir diye.

• @ceen Evet görüşmeye gitmeden bende çok endişeleniyordum umarım bir evrak eksik olmaz yada hepsi doğru bir şekildedir falan ama içiniz rahat olsun. Şunu söyleyebilirim. web sitesinde tüm bilgiler var ve yönlendirme yapıyor. sadece iyi okumak lazım. Sonrasında zaten bir sorun çıkmıyor.

• @gigi25 Teşekkür ederim şu sıralar çok karışık ya oralar bu yüzden endişelenmiştim

• Bu ileti silindi!

• @Mahmut-Can-Yapıcı bizler kaçak değiliz her şeyimiz legal... ICE'nin yaptığı gözaltılar bizi etkilemiyor, greencardımızı evimize gönderecek birim ICE değil.

• @Mahmut-Can-Yapıcı gözüme ilk çarpan askerlik belgesi (başvuru sahibi erkekler için) oldu. tax konusunda benim eşim maaşı yeterli olduğu için hiç bir evrak sormadılar. ben yinede (I-864 ,w2,1040,1099,paystup) hazırlamıştım.bu arada sisteme öncesinde yüklediğiniz tüm belgeler ne ise kontrol edin .Çünkü bu kişiden kişiye göre değişiyor. ve mutlaka o belgelerden birini görmek istiyorlar.

• @Mahmut-Can-Yapıcı avukatınız zeynep hanım mıydı :)

• avukatımız bize bunları atmıştı eksik var mı bilmiyorum bu listede

Mülakata / Doktora Götürülecek Evrak Listesi
    • İstek yapan kişinin nüfus kayıt örneği
    • Gelecek kişilerin arşivli adli sicil kaydı
    • Gelecek kişilerin nüfus kayıt örneği
    • Pasaport
    • Doktor raporu (elektronik gönderilecek)
    • Mülakat tarihini gösteren e-posta
    • UPS kayıt belgesi
    • Evlilik cüzdanı (orijinal – kırmızı defter)
    • DS Formu onay sayfası (Confirmation)
    • Sponsorun 2024 vergi evrakları
    • İstek yapan kişinin 1040 tax formu
    • Son yıla ait tax transcript
    • 2 adet biyometrik fotoğraf
    • Önceki evlilik varsa boşanma kararları (orijinal)
    • I-864 Sponsor Formu
    • Son 3 yıla ait vergi evrakları
    • Birlikte çekilmiş fotoğraflar
    • Evliliği kanıtlayan her türlü belge
    • Banka dökümleri / para transferleri
    • Ortak ev / mal / mülk varsa belgeler

• @Bircan Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim hocam eminim ki siz de en kısa zamanda alacaksınız onayınızı. Süreçte böyle şeyler yaşayabiliriz ama yolun sonu güzel olacak :folded_hands_light_skin_tone:

• @nurgul arşiv kaydı.

• @Mahmut-Can-, @gigi25 ; arkadaslar bu durum 40 gun kadar surer, tabi eyalerler arasi farkliliklar gosteriyor. Gideceginiz sehirlerde ki ''social security administration office'' lerle iletisme gecerek durumlarinizi ogrenebileceksiniz. Onemli olan burda amerikaya ilk girisinizde pasaportunuz kontrol eden memura dogru adres vermenizdir. Gelecekteki yasaminizda sonsuz mutluluklar dilerim.

• Günaydın herkese, 23 şubat 2024 i130 başvurusuyla başlayan süreç az önce pasaportlarımızın teslimiyle tamamlandı.Bir avukatla çalışmamıza rağmen bu gruptan öğrendiklerimle çok şey ekledim dosyaya.Ayrıca psikolojik destek te oldu bize bu grup.Herkese ve tabi bu platformu kuranlara teşekkür ediyoruz.Bazı arkadaşların süreçlerini imzalarında paylaşmadığını görüyorum.Emin olun seneler sonra forumu okuyanlar için çok faydalı oluyor.Vaktiniz olursa lütfen imzalarınızı tamamlayın .Cevaplayabileceğim bir soru olursa herzaman sorabilirsiniz iyi günler…

• @umutmuftahi Sizin adınıza çok mutlu oldum, hayırlı uğurlu olsun🌺

• @Turhan-0 Teşekkür ediyorum ve sizede kolaylıklar diliyorum.Herşeyin yolunda gideceğine inancım tam sizin adınıza .Az kaldı :)

• 🚨🚨🚨Benim için acil bir durum 🚨🚨🚨
    Konsoloslukla ilgili bilgi alabileceğim bir danışma hattı müşteri hizmetleri numarası var mı arkadaşlar?

• Merhaba arkadaşlar, çok verimli bir sayfa olmuş. 2 gündür üşenmeden tüm deneyimlerinizi okumaya çalıştım. Biz de bugün başladık sürece, eşim Amerika vatandaşı ve Amerika'da yaşıyor. Umarım biz de en kısa sürede hallederiz. İkimizde daha önce evlenip boşandık ilk süreçde eşim benim adıma başvura yaparken mahkemeden onaylı belgeleri yüklemek gerekiyor mu? Yoksa görüşmeye giderken mi götürüyoruz. Şuan sadece e-devlet üzerinden ulaştığımız boşanma belgelerini yükledik.

• Arkadaslar selam görüsmeden cıktım şimdi düşündüğüm gibi overstayim e takılmadılar bu cok iyi oldu :) tek sorun eşimin ilk evliliğin orjşnal bosanma evragı oldu. Amerikadan onun gelmesini beklıcem daha sonra pasaportu kargolicam onaylanıcak anladıgım kadarıyla gerginliğimi atınca detaylo yazıcam :)

• @seda-2 Süper, çok sevindim, gözünüz aydın, umarım hemen halledip, en kısa zamanda alırsınız vizenizi :)

• @seda-2 Gelmiş geçmiş olsun mutlu sona son bir adım 🎉 tebrik ederim

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k