Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ceen Evet görüşmeye gitmeden bende çok endişeleniyordum umarım bir evrak eksik olmaz yada hepsi doğru bir şekildedir falan ama içiniz rahat olsun. Şunu söyleyebilirim. web sitesinde tüm bilgiler var ve yönlendirme yapıyor. sadece iyi okumak lazım. Sonrasında zaten bir sorun çıkmıyor.

• @gigi25 Teşekkür ederim şu sıralar çok karışık ya oralar bu yüzden endişelenmiştim

• Bu ileti silindi!

• @Mahmut-Can-Yapıcı bizler kaçak değiliz her şeyimiz legal... ICE'nin yaptığı gözaltılar bizi etkilemiyor, greencardımızı evimize gönderecek birim ICE değil.

• @Mahmut-Can-Yapıcı gözüme ilk çarpan askerlik belgesi (başvuru sahibi erkekler için) oldu. tax konusunda benim eşim maaşı yeterli olduğu için hiç bir evrak sormadılar. ben yinede (I-864 ,w2,1040,1099,paystup) hazırlamıştım.bu arada sisteme öncesinde yüklediğiniz tüm belgeler ne ise kontrol edin .Çünkü bu kişiden kişiye göre değişiyor. ve mutlaka o belgelerden birini görmek istiyorlar.

• @Mahmut-Can-Yapıcı avukatınız zeynep hanım mıydı :)

• avukatımız bize bunları atmıştı eksik var mı bilmiyorum bu listede

Mülakata / Doktora Götürülecek Evrak Listesi
    • İstek yapan kişinin nüfus kayıt örneği
    • Gelecek kişilerin arşivli adli sicil kaydı
    • Gelecek kişilerin nüfus kayıt örneği
    • Pasaport
    • Doktor raporu (elektronik gönderilecek)
    • Mülakat tarihini gösteren e-posta
    • UPS kayıt belgesi
    • Evlilik cüzdanı (orijinal – kırmızı defter)
    • DS Formu onay sayfası (Confirmation)
    • Sponsorun 2024 vergi evrakları
    • İstek yapan kişinin 1040 tax formu
    • Son yıla ait tax transcript
    • 2 adet biyometrik fotoğraf
    • Önceki evlilik varsa boşanma kararları (orijinal)
    • I-864 Sponsor Formu
    • Son 3 yıla ait vergi evrakları
    • Birlikte çekilmiş fotoğraflar
    • Evliliği kanıtlayan her türlü belge
    • Banka dökümleri / para transferleri
    • Ortak ev / mal / mülk varsa belgeler

• @Bircan Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim hocam eminim ki siz de en kısa zamanda alacaksınız onayınızı. Süreçte böyle şeyler yaşayabiliriz ama yolun sonu güzel olacak :folded_hands_light_skin_tone:

• @nurgul arşiv kaydı.

• @Mahmut-Can-, @gigi25 ; arkadaslar bu durum 40 gun kadar surer, tabi eyalerler arasi farkliliklar gosteriyor. Gideceginiz sehirlerde ki ''social security administration office'' lerle iletisme gecerek durumlarinizi ogrenebileceksiniz. Onemli olan burda amerikaya ilk girisinizde pasaportunuz kontrol eden memura dogru adres vermenizdir. Gelecekteki yasaminizda sonsuz mutluluklar dilerim.

• Günaydın herkese, 23 şubat 2024 i130 başvurusuyla başlayan süreç az önce pasaportlarımızın teslimiyle tamamlandı.Bir avukatla çalışmamıza rağmen bu gruptan öğrendiklerimle çok şey ekledim dosyaya.Ayrıca psikolojik destek te oldu bize bu grup.Herkese ve tabi bu platformu kuranlara teşekkür ediyoruz.Bazı arkadaşların süreçlerini imzalarında paylaşmadığını görüyorum.Emin olun seneler sonra forumu okuyanlar için çok faydalı oluyor.Vaktiniz olursa lütfen imzalarınızı tamamlayın .Cevaplayabileceğim bir soru olursa herzaman sorabilirsiniz iyi günler…

• @umutmuftahi Sizin adınıza çok mutlu oldum, hayırlı uğurlu olsun🌺

• @Turhan-0 Teşekkür ediyorum ve sizede kolaylıklar diliyorum.Herşeyin yolunda gideceğine inancım tam sizin adınıza .Az kaldı :)

• 🚨🚨🚨Benim için acil bir durum 🚨🚨🚨
    Konsoloslukla ilgili bilgi alabileceğim bir danışma hattı müşteri hizmetleri numarası var mı arkadaşlar?

• Merhaba arkadaşlar, çok verimli bir sayfa olmuş. 2 gündür üşenmeden tüm deneyimlerinizi okumaya çalıştım. Biz de bugün başladık sürece, eşim Amerika vatandaşı ve Amerika'da yaşıyor. Umarım biz de en kısa sürede hallederiz. İkimizde daha önce evlenip boşandık ilk süreçde eşim benim adıma başvura yaparken mahkemeden onaylı belgeleri yüklemek gerekiyor mu? Yoksa görüşmeye giderken mi götürüyoruz. Şuan sadece e-devlet üzerinden ulaştığımız boşanma belgelerini yükledik.

• Arkadaslar selam görüsmeden cıktım şimdi düşündüğüm gibi overstayim e takılmadılar bu cok iyi oldu :) tek sorun eşimin ilk evliliğin orjşnal bosanma evragı oldu. Amerikadan onun gelmesini beklıcem daha sonra pasaportu kargolicam onaylanıcak anladıgım kadarıyla gerginliğimi atınca detaylo yazıcam :)

• @seda-2 Süper, çok sevindim, gözünüz aydın, umarım hemen halledip, en kısa zamanda alırsınız vizenizi :)

• @seda-2 Gelmiş geçmiş olsun mutlu sona son bir adım 🎉 tebrik ederim

• @seda-2 Tebrikler 🎉

• @Turhan-0 [email protected] sanırım buradan ve +90 850 390 1950 buradan ulaşıyorlar ama emin değilim. kontrol edin

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    204k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k