Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar merhaba ben iki çocuğumla birlikte mülakata girmiştik ama eksik evrak vardı yükledik ama yine eksik olduğu için pasaportumu geçen hafta içinde sarı kağıtla yani 221g kağıdıyla geri yolladık ıRS tax transcript istediler avukatimiz sisteme hepsini yükledi eksiksiz olarak şimdi konsolosluk görevlisi ceac sisteminden nezaman bakar acaba ve nezaman pasaportunuzu yollayın vize basmak için maili gelir ?

• @ulgen Geçmiş olsun, mülakat sonrası belgelerle birlikte veya sisteme yükledikten sonra pasaportunuzu gönderin diye söylemediler mi? Bana bu şekilde söylemişlerdi.
    Pasaportunuzu gönderirseniz VSF ofisine gönderin direk konsolosluğa gönderirseniz işlemler daha yavaş ilerliyor. Ben bilmeden konsolosluğa gönderdim hala güncellenmedi.
    Şimdi tekrar okudum yazınızı gönderdim demişsiniz pasaportlar size tekrar nasıl geldi de tekrar göndermek için haber bekliyorsunuz?

• @Turhan-0 pasaportlar bende şuan eksik evragi sisteme yükleyin diye sarı kağıt gönderdiler bizde geçen pazartesi günü sisteme yükledik şimdi onların sisteme bakmalarını bekliyorum nezaman bakarlar sisteme tahminen yani kaç gün içinde

• @ulgen size verilen sarı kâğıtta pasaport yazan bir kutucuk var orayı kontrol ettiniz mi işaretlemişler mi?
    Şu gün bakarlar demek yanlış olur bilmiyorum, bizim pasaportlar Salı günü teslim edildi aynı gün ceac yükledik bekliyoruz. Pazartesi günü için ümitliyiz bir an önce sonuçlanır inşallah

• Bu ileti silindi!

• @Turhan-0 gelen sarı kağıtta sadece ceac sisteme yüklememiz gereken şey yazıyordu 2024 IRS tax transcript yükleyin işaretliydi avukatımizda geçen pazaresti günü sisteme yükledi şuan konsoloslugun bakmasini bekliyoruz inşallah bu hafta bakarlar ve pasaportlarimizi geri isterler vizeyi basmak için

• @Refiks insallah guzel yurekli kardesim,tesekkur ederim. Rabbim sesini duysun. Dedigini yapacagim. Bahtin acik olsun.

• @serdil insallah cok tesekkur ederim desteginiz icin. Hersey gonlunuzce olsun arkadasim.

• @Turhan-0 insallah arkadasim, cok tesekkur ederim guzel dileklerin icin. Hersey gonlunce olsun, rabbim baska sorunlar,engeller gormene engel olsun insallah.

• @can-bolatbaş kardesim; inan bana yemeden icmeden kesildim. Kardesim benden 45 gun sonra basvurdu ve o gecti, su an evrak hazirliyor NVC icin. Ne diyim bilmiyorum artik. 30 ile 45 gun sure diyor arastimalarimin sonucu aldigim cevaplar. Amerika bu aralar cok karisik, yilbasi tatili, tirampin yeni kanunlari ve 75 ulkeye karsi baslattigi yasaklar sureci iyice uzatti. Bu arada ankara hafikliyecek bunu biliyorum. Bir cok insan artik mulakat icin 6 yada 7 ay beklemiycek goreceksiniz. Sadece piyango bana vurdu, buna cok uzuluyorum. Esim icin cok uzuluyorum, cunku belirsizlik hem onu hemde beni bitirdi. Yine de sukretmek lazim, Allah buyuktur. Onumunzdeki haftadan cok umitliyim, hayirlisi bakalim. Bu acimasiz surecte size de basarilar dilerim, hersey gonlunuzce olsun insallah. Selamlar.

• @karemkuzey Web sitesinde ve tum yonlendirmelerde tercume ve noter yeterli diyor. Acikcasi boguldum artik evraklardan ve o sekilde deneyecegiz sansimizi. Cok tesekkur ederim.

• Merhabalar, amerikaya giriş yaptıktan sonra ssn numaran green kartın ne kadar sürede geliyor şuan göçmen olayları karışık ya ordan ice dan dolayı diyorum aşırı bir endişe var o belgeleri isteseler sunamayacağım sonuçta

• @Mahmut-Can-Yapıcı Pasaportumuza basılan vize bir yıl boyunca Green Card yerine geçiyor o konuda endişelenmemize gerek yok bence. Ama ben de merak ediyorum ne kadar sürede gelir diye.

• @ceen Evet görüşmeye gitmeden bende çok endişeleniyordum umarım bir evrak eksik olmaz yada hepsi doğru bir şekildedir falan ama içiniz rahat olsun. Şunu söyleyebilirim. web sitesinde tüm bilgiler var ve yönlendirme yapıyor. sadece iyi okumak lazım. Sonrasında zaten bir sorun çıkmıyor.

• @gigi25 Teşekkür ederim şu sıralar çok karışık ya oralar bu yüzden endişelenmiştim

• Bu ileti silindi!

• @Mahmut-Can-Yapıcı bizler kaçak değiliz her şeyimiz legal... ICE'nin yaptığı gözaltılar bizi etkilemiyor, greencardımızı evimize gönderecek birim ICE değil.

• @Mahmut-Can-Yapıcı gözüme ilk çarpan askerlik belgesi (başvuru sahibi erkekler için) oldu. tax konusunda benim eşim maaşı yeterli olduğu için hiç bir evrak sormadılar. ben yinede (I-864 ,w2,1040,1099,paystup) hazırlamıştım.bu arada sisteme öncesinde yüklediğiniz tüm belgeler ne ise kontrol edin .Çünkü bu kişiden kişiye göre değişiyor. ve mutlaka o belgelerden birini görmek istiyorlar.

• @Mahmut-Can-Yapıcı avukatınız zeynep hanım mıydı 🙂

• avukatımız bize bunları atmıştı eksik var mı bilmiyorum bu listede

Mülakata / Doktora Götürülecek Evrak Listesi
    • İstek yapan kişinin nüfus kayıt örneği
    • Gelecek kişilerin arşivli adli sicil kaydı
    • Gelecek kişilerin nüfus kayıt örneği
    • Pasaport
    • Doktor raporu (elektronik gönderilecek)
    • Mülakat tarihini gösteren e-posta
    • UPS kayıt belgesi
    • Evlilik cüzdanı (orijinal – kırmızı defter)
    • DS Formu onay sayfası (Confirmation)
    • Sponsorun 2024 vergi evrakları
    • İstek yapan kişinin 1040 tax formu
    • Son yıla ait tax transcript
    • 2 adet biyometrik fotoğraf
    • Önceki evlilik varsa boşanma kararları (orijinal)
    • I-864 Sponsor Formu
    • Son 3 yıla ait vergi evrakları
    • Birlikte çekilmiş fotoğraflar
    • Evliliği kanıtlayan her türlü belge
    • Banka dökümleri / para transferleri
    • Ortak ev / mal / mülk varsa belgeler

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 6
  • 58
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |