Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Zübeyde-Cengiz Ben yazıp yazmamak konusunda arada kalmıştım, sorunuz vesilesiyle yazayım. Dün saat 16 civarı VFS bana mail attı, ödememi yaptım bana yakın UPS şubesinden teslim alacağım diye(Öncesinde VFS'den kendim teslim alacağım diye seçmiştim). Ödeme 750 TL. Bugün saat 3 civarı UPS kargoya vermişler, araya hafta sonu girdiği için yüksek ihtimal en yakın pazartesi günü alabilirim diye düşünüyorum. Ancak dediğiniz gibi Ankara VFS ofisinden de teslim alabilirsiniz ancak biri yazmıştı önceden randevu almanız gerekiyor sanırım


  • @Seyduna @Turhan-0 çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ayrıca tebrik ediyorum. Sağlıkla ve mutlulukla eşlerinize kavuşun. Pick up seçtim gitti. Vfs mail atacak sanırım gel al diye ondan sonra randevu alınır diye düşünüyorum. Her şekilde hızlı teslim alınabilir konsolosluktan çıktıktan sonra.


  • @Seyduna kargolar cumartesi de çalışıyor bence yarın alırsın.


  • @Zübeyde-Cengiz işte o randevu kısmını hiç bilmiyorum ama geçmişte bir yorum buldum yalnızca pazartesi randevular açılıyor demiş ama çok zaman geçti üzerinden, düzeltmiş de olabilirler açıkçası, sanırım deneyen olursa oradan öğreniriz :)


  • @Refiks Umudum o yönde biliyor musun :) Gelirse fırlayacağım direkt evden almak için :D


  • @Refiks merhaba sizin weifer alma ihtimaliniz hangi sorundan dolayı özel olmazsa yaza bilir misiniz


  • Benden istenen belge ve pasaportları fotoğrafla birlikte büyük elçiliğe ups kargo ile direk gönderdim.
    Ek belge taleplerini gönderen arkadaşlarımız direk konsolosluğa mı gönderdiniz yoksa vfs ofisine mi? Kargo için kayıt oluştururken aldığımız belgede büyükelçiliğe gönderin yazıyordu. Yanlış mı yaptım acaba? Konsolosta istenilen evrak ve pasaportu bize gönder demişti. Kargo teslim bilgilerinde teslim alan kişi en**** olarak görünüyor. Teslim edildi ama şimdi yine baktım dosyada olumlu veya olumsuz hiçbir değişiklik yok


  • @Turhan-0 Ben bununla ilgili bir entry girmiştim birkaç gün önceden, VFS sisteminden 1260 TL gibi bir ödeme yapıp kaydınızı oluşturduktan sonra UPS kargoya veriyorsunuz, pasaportunuzu ve evrağınızı koyduğunuz zarfın üzerine IV UNIT DiKKATİNE diye yazıyorsunuz o şekilde önce VFS Ankara'ya sonra büyükelçiliğe gidiyor, direkt gönderdiyseniz, nasıl bir işlem yapılır bilmiyorum


  • @Seyduna Stres ve dikkat dağınıklığımın zirve yaptığı berbat bir pazartesi günü geçirmiştim. Eşim ve avukatımız kargo için kayıt yapıp bana mail gönderdiler istenilen evrakları büyükelçiliğe gönderin diye okuyunca ups kargo ile direk konsolosluğa IV UNIT DİKKATİNE yazıp göndermiştim teslim edilmiş yanlış yapılan bir durum yokmuş ama önce VSF ofisine gönderirseniz dosyamız direk ilgili memura gidiyor ve işlemleriniz daha hızlı oluyormuş.
    Ek belge gönderecek arkadaşlarımız bu ayrıntıya dikkat ederek gönderirseniz benim gibi beklemek zorunda kalmazsınız 🥴
    VSF ofisine gönderilirse işlem süresi 1/3 iş günü arasında
    Direk konsolosluğa gönderilirse 3/10 iş günü arasında bir zaman alıyormuş
    Ups kargoya 430₺ civarında bir ödeme yaptım.


  • @Turhan-0 İşlem yapılıyorsa bir sorun yok bence, sadece bir an hiç işlem yapılmayacak gibi geldi, neyse ki öyle bir durum yokmuş :)


  • @Seyduna Bir hafta içinde birkaç yıl birden yaşlandım yemin ediyorum yok böyle bir stres
    Konsolosluğa gönderince Güvenlik → iç posta → ilgili birim İşlemlerinden geçiyormuş.
    Kargom konsolosluğun güvenlik / evrak kabul görevlisine teslim edilmiş
    Şu süreci bir tamamlasak 3 adak kurbanımız var bu süreç hem cebimizden hem ömrümüzden yedi 😂


  • @Turhan-0 Allah kabul etsin şimdiden :) o stresi o kadar iyi anlayabiliyorum ki, acayip kötü, kimsenin yaşamamasını temenni ediyorum


  • @Seyduna Amin Allah düşmanıma vermesin bu çaresizliği
    Yarın pasaportumu aldım haberinizi bekliyorum 🎉


  • @Turhan-0 umarım en kısa zamanda o güzel haberi alırsınız 🙏🥳


  • @seda-2 pazartesi sana bol şans diliyorum 🙏


  • @Seyduna harika bir haber🥳herşey gönlünüzce olsun🙏


  • @Seyduna merhaba, biz amerika kartıyla ödedik.


  • @Turhan-0 Merhaba, bosanma evrakiyla ilgili bir sey takildi kafama, belki yardiminiz dokunur. Bosanma evraklarini yeminli tercumana cevirtip noter onayi yaptirip goturmemiz yeterli oluyor diye biliyorum ama bir de apostil mi yaptirmamiz gerekiyor acaba? Cok karistim su anda ve esim de ben de daha once evlilik yaptik. Ben ABD'deyim o Turkiye'de su an. Istenen belgelerde mahkeme kayitlarinin orijinali ve noter onayli tercumeleri gerekiyor diyor ama siz yakin zamanda gorustugunuz icin belki bilginiz daha gunceldir dedim. Cok tesekkur ederim simdiden.


  • @umayy cok teşkkür ederim umudum tükendi valla bu hafta net olarak inş olumlu olur ama sanmıyorum :) düşünceniz icin teşekkürler 🤍


  • @ceen Merhaba apostil şart mı değil mi bunun net cevabını bilmiyorum. Boşanma kararı ve kesinleşme şehrini almaya gittiğim zaman adliyeden yönlendirdiler apostil yaptır diye. Adliyede talep ederseniz apostil yapıp veriyorlar. Noterde onaylanan bütün resmi belgeler valilik tarafından da apostil yapılıyor. Garanti olsun diye iki şekilde de yaptırmıştım.
    Belki de sadece tercüme ve noter onaylı da kabul ediliyordur. Bu şekilde mülakata giren arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum