IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Zübeyde-Cengiz işte o randevu kısmını hiç bilmiyorum ama geçmişte bir yorum buldum yalnızca pazartesi randevular açılıyor demiş ama çok zaman geçti üzerinden, düzeltmiş de olabilirler açıkçası, sanırım deneyen olursa oradan öğreniriz :)
-
@Refiks Umudum o yönde biliyor musun :) Gelirse fırlayacağım direkt evden almak için :D
-
@Refiks merhaba sizin weifer alma ihtimaliniz hangi sorundan dolayı özel olmazsa yaza bilir misiniz
-
Benden istenen belge ve pasaportları fotoğrafla birlikte büyük elçiliğe ups kargo ile direk gönderdim.
Ek belge taleplerini gönderen arkadaşlarımız direk konsolosluğa mı gönderdiniz yoksa vfs ofisine mi? Kargo için kayıt oluştururken aldığımız belgede büyükelçiliğe gönderin yazıyordu. Yanlış mı yaptım acaba? Konsolosta istenilen evrak ve pasaportu bize gönder demişti. Kargo teslim bilgilerinde teslim alan kişi en**** olarak görünüyor. Teslim edildi ama şimdi yine baktım dosyada olumlu veya olumsuz hiçbir değişiklik yok -
@Turhan-0 Ben bununla ilgili bir entry girmiştim birkaç gün önceden, VFS sisteminden 1260 TL gibi bir ödeme yapıp kaydınızı oluşturduktan sonra UPS kargoya veriyorsunuz, pasaportunuzu ve evrağınızı koyduğunuz zarfın üzerine IV UNIT DiKKATİNE diye yazıyorsunuz o şekilde önce VFS Ankara'ya sonra büyükelçiliğe gidiyor, direkt gönderdiyseniz, nasıl bir işlem yapılır bilmiyorum
-
@Seyduna Stres ve dikkat dağınıklığımın zirve yaptığı berbat bir pazartesi günü geçirmiştim. Eşim ve avukatımız kargo için kayıt yapıp bana mail gönderdiler istenilen evrakları büyükelçiliğe gönderin diye okuyunca ups kargo ile direk konsolosluğa IV UNIT DİKKATİNE yazıp göndermiştim teslim edilmiş yanlış yapılan bir durum yokmuş ama önce VSF ofisine gönderirseniz dosyamız direk ilgili memura gidiyor ve işlemleriniz daha hızlı oluyormuş.
Ek belge gönderecek arkadaşlarımız bu ayrıntıya dikkat ederek gönderirseniz benim gibi beklemek zorunda kalmazsınız 🥴
VSF ofisine gönderilirse işlem süresi 1/3 iş günü arasında
Direk konsolosluğa gönderilirse 3/10 iş günü arasında bir zaman alıyormuş
Ups kargoya 430₺ civarında bir ödeme yaptım. -
@Turhan-0 İşlem yapılıyorsa bir sorun yok bence, sadece bir an hiç işlem yapılmayacak gibi geldi, neyse ki öyle bir durum yokmuş :)
-
@Seyduna Bir hafta içinde birkaç yıl birden yaşlandım yemin ediyorum yok böyle bir stres
Konsolosluğa gönderince Güvenlik → iç posta → ilgili birim İşlemlerinden geçiyormuş.
Kargom konsolosluğun güvenlik / evrak kabul görevlisine teslim edilmiş
Şu süreci bir tamamlasak 3 adak kurbanımız var bu süreç hem cebimizden hem ömrümüzden yedi 😂 -
@Turhan-0 Allah kabul etsin şimdiden :) o stresi o kadar iyi anlayabiliyorum ki, acayip kötü, kimsenin yaşamamasını temenni ediyorum
-
@Seyduna Amin Allah düşmanıma vermesin bu çaresizliği
Yarın pasaportumu aldım haberinizi bekliyorum 🎉 -
@Turhan-0 umarım en kısa zamanda o güzel haberi alırsınız 🙏🥳
-
@seda-2 pazartesi sana bol şans diliyorum 🙏
-
@Seyduna harika bir haber🥳herşey gönlünüzce olsun🙏
-
@Seyduna merhaba, biz amerika kartıyla ödedik.
-
@Turhan-0 Merhaba, bosanma evrakiyla ilgili bir sey takildi kafama, belki yardiminiz dokunur. Bosanma evraklarini yeminli tercumana cevirtip noter onayi yaptirip goturmemiz yeterli oluyor diye biliyorum ama bir de apostil mi yaptirmamiz gerekiyor acaba? Cok karistim su anda ve esim de ben de daha once evlilik yaptik. Ben ABD'deyim o Turkiye'de su an. Istenen belgelerde mahkeme kayitlarinin orijinali ve noter onayli tercumeleri gerekiyor diyor ama siz yakin zamanda gorustugunuz icin belki bilginiz daha gunceldir dedim. Cok tesekkur ederim simdiden.
-
@umayy cok teşkkür ederim umudum tükendi valla bu hafta net olarak inş olumlu olur ama sanmıyorum :) düşünceniz icin teşekkürler 🤍
-
@ceen Merhaba apostil şart mı değil mi bunun net cevabını bilmiyorum. Boşanma kararı ve kesinleşme şehrini almaya gittiğim zaman adliyeden yönlendirdiler apostil yaptır diye. Adliyede talep ederseniz apostil yapıp veriyorlar. Noterde onaylanan bütün resmi belgeler valilik tarafından da apostil yapılıyor. Garanti olsun diye iki şekilde de yaptırmıştım.
Belki de sadece tercüme ve noter onaylı da kabul ediliyordur. Bu şekilde mülakata giren arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır. -
@Turhan-0 Çok geçmiş olsun. Açıkçası siz aile birleşiminden ziyade tamamen kişisel degerlendirilmissiniz diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin bir İslam ülkesi olmadıklarını biliyorlar ve sizlerden böyle bir evrak yasal olarak talep edemezler. Ayrıca söz konusu ceac sistemine resmi evlilik cuzdaniniz yerine bir imam nikahı onayı belgesi susarsınız, iki ülkenin bir birine fikir alışverişi sonrası belgenizin geçersiz olduğu ve hukuki evlilik cuzdaninizin geçerli olduğunu belirten bir mail alırdınız. Bunlarda bir yana zaten resmiyete boşanan çiftler arasında imam nikahı otomatikman düşer ve bu yüzden ayrı bir boşanma işlemi gerçekleştirilmesi. Uzun lafın kısası, bireysel tepkili bir değerlendirme olmuş ve yasal olmamış. Umarim bu sorun en kisa surede çözülür. Lütfen size verilen formun üzerinde belirten konsolosluk görevlileri ile iletişime geçin (cagri merkezi ile degil) ve bu durumun sizi ne kadar rencide ettiğini, istenilen belgenin Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde resmi veya resmiyet dışında dahi olsa bulunmayan bir evrak olduğunu, yapilan görüşmede vize yetkilisinin yeterli dil bilgisine sahip olmadığını ve bu durumun sizi rahatsız ettiğini vs. hepsini belirtilerek aile birlikesimi icin beklediginiz vizenizin en kisa surede tarafınıza ulaştırılmasını isteğinize fayda olacağını düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun, umarim güzel haberler ile donsu yaparsiniz.
-
@Zeyno-0 tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Belgeyi temin ederken gerçekten çok zorlandım ama istedikleri türde ki belgeyi fazlasıyla hazırlayıp gönderdim. İşleme alınıp değerlendirilmesini bekliyoruz sonuç ne çıkar bilemiyorum. İnşallah gerek kalmaz ama aksi durumda dediğiniz gibi bir hak arayışına gireceğiz.
-
@Turhan-0 o bahsettiğiniz evrak nereden ve ne şekilde alınıyor? eğer birisinin bu durumda kaldığını görürsek biz de yardımcı olalım yönlendirelim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum