Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @t-erbey001 Randevu tarihinde gittiğimizde tekrardan SSN kart başvurusu yapıldı. Bi 15 gün sonra ssn geldi. Bir form doldurmadık diye hatırlıyorum bilgisayardan halletiler. Randevuda işlem 5 dk bile sürmedi. Boşu boşuna günlerce beklendi.

• Houston a giriş yapacağım, ama ilk verdiğim adresi değişmem gerekiyor çünkü başka eyalete geçeceğim.

Adresi değişirken polise bildirim yaparken GC ların arkadaşımın evine gelmesini isitiyorum. Sonuçta şuan kalıcı adresim henüz yok.

Bu sebeple vereceğim adresi CONTAC PERSON OLARAK mı belirteceğim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   barisakkaya barisakkaya 
  • ⭐⭐⭐⭐

@t-erbey001, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Houston a giriş yapacağım, ama ilk verdiğim adresi değişmem gerekiyor çünkü başka eyalete geçeceğim.

Adresi değişirken polise bildirim yaparken GC ların arkadaşımın evine gelmesini isitiyorum. Sonuçta şuan kalıcı adresim henüz yok.

Bu sebeple vereceğim adresi CONTAC PERSON OLARAK mı belirteceğim

İlk verdiğiniz adreste yaşayan kişi taşındı mı veya posta kutusu güvensiz hale mi geldi de, ABD’ye yapacağınız ilk girişte adres değiştirmek istiyorsunuz?

İlk verdiğiniz adreste yaşayan arkadaşınızın fiziken durumunda değişiklik yok ise isterseniz New York’dan ilk girişi yapıp Hawaii’de hayatınızı kurabilirsiniz. Kartlarınız gelince arkadaşınız hangi eyalet yaşarsa yaşasın ona teslim edilir ve arkadaşınız size ülke içinde posta ile kartları ulaştırır. Kartlar size fiziken ulaşınca USCIS hesabınızdan change of address sekmesinden adres değişikliği online yaparsınız hayatınızı nerede kuracaksınız.

• @ATS16 ds260 ı doldururkende ilk verilen arkadaşımın adını ContactPerson C/O olarak belirtmemiştim. Peki bu sorun teşkil eder mi? Yani orada yaşamadığım için memur götürmeyebilir mi?

• @apexcruel bu mesajıma update, ülkeye gireli 1 ay olmasına rağmen SSN'imiz gelmedi. 1 hafta sonra da çıkış yaptığımız için aksiyon alma şansımız da olmadı. Bir önceki mesajımda belirttiğim adres konusu sebebiyle muhtemelen. GC'lerimiz de basım aşamasına geçmedi.

2 ay sonra tekrar gitmeyi düşünüyoruz, uzak tarihlere verilme riskine karşı şimdiden randevu almak faydalı olur mu? Bir de randevuyu login.gov üzerinden alıyoruz sanırım ama kimlik doğrulama istiyor ve onda da ID ve SSN no soruyor. Nasıl ilerlememiz gerekir çözemedim.

Sorum şu SSA randevusunu nereden nasıl alabiliyoruz bu engellere takılmadan?

• ⭐⭐⭐⭐

@t-erbey001 imzanızı güncelleyebilir misiniz?

• arkadaşlar bugün ssn için posta ofisine gittim (1 aydır gelmiyor)oradakilere durumu anlattım onlar da bana bir şey yapamayacaklarını bunu sosyal güvenlik ofisine sormam gerektiğini söylediler ben de ardından sosyal güvenlik ofisine gittim oradaki kadına sistemde bir numara olup olmadığını sordum sistemde numara olduğunu ama bana veremeyeceğini söyledi neden veremiyorsunuz dedim kart yenileme başvurusu yapmanız lazım dedi ben de bunu sistemden bakarsanız öğrenebileceğimi ,bunu başkalarının yapabildiğini duydugumu söyledim o bana ısrarla hayır dedi birazda tersleyip bağırdı gibi oldu arkadaşları dahil hepsi ona baktı gereksiz bir çıkış yaptı nedenini anlayamadım sonra biraz sakin şekilde tekrar hayır veremem dedi randevu alıp kartınızı yenilemeniz lazım dedi ben de buna neden gerek olduğunu sordum sadece beklemem gerekiyordu dedim o da bunu bilmediğini bildiği tek şeyin yeniden başvuru yapmam gerektiği olduğunu söyledi halihazırda bir aydır bekliyordum zaten üstüne en erken randevunun martta olduğunu söyleyince baya bir modum düştü resmen 2 ay daha beklemem gerektiğini söylüyor. ofisleri arayıp randevu var mı diye öğrenmek istiyorum ama İngilizce bilmediğim için ofisleri fiziken ziyaret etmem gerek numaramı alabilene kadar farklı ofislere gideceğim.sistemden numarayı söyleseler yeterli ama onu da söylemiyorlar velhasıl birisi bunu kabul edene kadar ofis gezeceğim. bir arkadaş ssa sitesindem ertesi güne bile randevu bulunabileceğini söyledi ama
    bir türlü bahsettiği yeri bulamadım giriş yapmamı istiyor login üzerinden orası da benden ssn veya vergi numarası istiyor zaten onu öğrenmeye çalışıyorum demek ki buradan ilerlemeyeceğim diyerekten ümidi kestim bakalım neler yaşayacağım gelişme oldukça paylaşırım umarım benle aynı süreci yaşamazsınız be yazdıklarım faydalı olur arkadaşlar.

ekstra : müşteri hizmetlerindeki memur bana postanın adresimize geldiğini ama teslim edilemediğini söyledi her gün evde birisi var ve dört gözle postayı bekliyoruz böyle bir şeyin olduğuna inanmıyorum ve bir de posta kutusu var zaten posta kutusuna atarsa nasıl teslim edememiş olabilir posta kutusuna atması gereken bir şeyi birinin teslim almamış olması bana inandırıcı gelmedi zaten kendisi de söyledi posta yolu ilgili bir problem yaşanmış olma olasılığı çok yüksek usps fazlasıyla hata yapıyor daha önce sürekli yaşanan bir olay dedi

• Merhaba,

E2 vizesi ile Houston 'da ailemle birlikte yasiyoruz. GEcen hafta basvurusunu yaptigim SSN 'im dun geldi, esiminki de haftaya gelecek. 12 ve 15 yaslarinda cocuklarim icin SSN nasil alirim? Almali miyim? Cocuk basina verilen vergi indirimlerinden (yanlis ifade etmis de olabilirim tam tanimi bilmiyorum) faydalanabilmek icin baska bir ID daha mi almam gerekiyor yoksa SSN bunun icin yeterli midir?

Degerli bilgi paylasimlarinizi icin simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla,

• @TemetNosce cocuklar icin calisma izni yoksa ITIN alabilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1633/bireysel-vergi-kimlik-numarası-itin?_=1769195517922

bu basligi inceleyin isterseniz. ben alamamistim nedenini bilmedigim sekilde ama size bir fikir verebilir.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• 30 ocakta Miamiden ülkeye giriş yaptım. Bugün SSN elime ulaştı.

• Merhabalar, 04 Şubat'ta ülkeye girdim, bugun SSN geldi

• Merhaba arkadaslar 3 Subatta Amerika ya giris yaptim 16 gün oldu SSN gelmedi beklemem mi gerekiyor yoksa ne yapmam gerekiyor

• @ahmetZ hocam takip edin derim, ben 3. hafta peşine düştüğümde ssn başvurumun hiç başlamadığını söylediler ve randevu alıp kendim yapmak zorunda kaldım. Yakınınızda bir ssn ofisi varsa oraya gidin, büyük bir ofisse biraz ricacı ve ısrarcı olursanız içerip alıp sıra numarası verebiliyolar ama küçük yerler direkt o ofisin lokal telefon numarasını verip onu arayıp sorun diyolar. İçeri alırlarsa içerdeki memurlardan, telefon numarası verirlerse o numarayı arayıp durumu anlatıp birkaç gerekli bilginizi paylaştıktan sonra telefondaki kişiden bilgi alabilirsiniz başvurunuz hakkında. Lokal ofis numaralarını aramanızı öneririm çünkü genel SSA numarası günün hangi saati ararsanız arayın bekletiyor, 1-1.5 saat bekledim sıra gelmedi hiç. Eğer başvurunuz başlamadıysa size manuel başvuru yapmanız için randevu veriyolar ama tek bir ofisle kalmayın, birkaç tane farklı ofisi gezip şansınızı deneyerek daha erkene randevu bulabilirsiniz. Biraz uzun bir cevap oldu benim sürecim böyle geçti o yüzden belki size de bir faydası dokunur diye ayrıntılı yazdım. Tabi umarım bunlara hiç gerek kalmadan birkaç gün içerisinde otomatik gelir SSN numaranız 🙂

• @Göktuğ-Yılbaşı çok teşekkür ederim 😊

• @hukukveonline bu durum bizim basimiza da geldi. Esimin ki 4ncu benimki 3 ncu seferde geldi. Her seferinde yenileme basvurusu yaptik. Eger izin veriyorsa online SSA hesabi acip oradan yapin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |