Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seyduna merhaba 1040 zaten tax transcript in içinde ama ayrı olarak mı istediler anlayamadım. Bir de sizden işveren mektubu ya da pustub istediler mi? Ve son olarak son 3 yıla bakiyorlar mı yoksa sadece son yılı mı istediler sizden? Çok teşekkürler şimdiden

• @karemkuzey bir de boşanma evraginin orjinali olmalı.

• @gigi25 merhaba sizden mülakatta son 3 yılın vergisini görmek istediler mi? Genelde duyduğum sadece son yıla ait olanı istiyorlar. Bunun yanında yanımızda güncel gelir kanıtı olarak işveren mektubun götürmek yeterli olur mu acaba?

• @zeynep1212 Merhabalar, yani yıl bakımından mülakat sırasında bir şey belirtilmedi. Ancak şöyle bir durum var tabiki son 3 yıl olursa bu sizin sponsorunuzun sağlam olduğunu gösterir. Yani son bir yıl veya son 3 yıl olması tamamen size bağlı. Burada bir zorunluluk yok yani. Neden 3 yıl da, 4 yıl değil derseniz I-864 formunda sponsorun gelirini yazabileceğiniz son üç yıl bölümü var. Sanıyorum bu 3 yıl muhabbeti buradan geliyor.

Paystub amacı ise şu, bizler şuanda 2024 yılının tax belgelerini gösterebiliyoruz. Paystub burada şu anlama geliyor. Benim sponsorumun geliri halen düzenli olarak geliyor ve miktarı bu. Yani sponsorun sürekliliği mülakat esnasında, mülakatı yapan memura garanti görünür gibi düşünüyorum. Bu belgeyi de koyup koymamak tamamen size bağlı, benden istenmedi ama yine de koydum.

Benim asıl mesleğim muhasebe. Türkiye'de bulunan tüm beyannemeleri elimde sallarım, ama bu Amerikan beyannamelerini çözemedim henüz. Yani çok kafa patlamadım da. Benim sponsorum 1040 tax belgesinde aynı zamanda transcript de var diye ısrarla söyledi. Şuana kadar da transcripte hiç ihtiyacı olmamış. Ancak bana verilen 221g belgesinde adamlar ayrıca tax transcript yükle diye işaretledi. Yani bende huyum kurusun garantici bir insanım, meslek hastalığı dolayısıyla. Adam benden ötürü IRS hesabı açtı ve sağolsun gönderdi.

Yani bu belge yükleme açısından baktığımızda ne kadar belge yüklerseniz bu, sizin için iyi bir şey. Yani finansal belgeler gerçekten bir insanın finansal karakterini gösteriyor ki, vergilerini zamanında ve düzgün ödemek Amerika için çok büyük öneme sahip bir şey. Bizdeki işletmelerin vergi kaçırmasına biz alıştığımız için çok önem vermeyiz ancak vergi bir vatandaşlık görevidir özünde

• @Seyduna merhaba şimdi anladım siz tax return vermiştiniz onlar transcript istedi. Bizim 2022 ve 2024 transcript olarak var ama maalesef 2023 hala yüklenmedi irs ile defalarca görüştüm.. umarım geçmiş yıl olduğu için yakılmazlar. Bu arada 2024 bizim taksitle ödüyoruz vergiyi acaba taksitlendirildiğine dair bir evrak istiyorlar mı, çünkü bunu tax transcripts gormuyorlar.sadece vergini yaptığıni goruyorlar. Ödeme kısmını Acount transcripts gornunuyir ama daha önce bunu istediklerini hiç okumadım.

• @zeynep1212 Merhaba, benden herhangi bir finansal doküman göstermemi istemediler ben yanımda sadece son yıla ait olan dökümanları götürmüştüm nvcde son 3 yılı yüklemiştik

• Yarın 10:00 da sağlık muayenem var, çıkınca tüm detaylarıyla süreci anlatacağım, özellikle merak ettiğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz ve mümkünse gözlemlemeye çalışırım.

• @Refiks @Seyduna Guc bela bahsettiginiz seyleri yaparak esim cozdu. Ama o kadar cok seyi bir arada yapti ki emin degilim hangisinin ise yaradigindan 😂 Peki biz simdi ciktilari aldik, hala sistemde randevumuz yok gibi gorunuyor. Bu normal mi yoksa onun icin de ozel bir mucadele vermemiz gerekecek mi? 🙂

• @Refiks Üstadım oradaki yetkililerden birine 3 aylık bebeğini emziren annelerin bu aşıları olmasında bir sakınca var mı diye sorar mısınız? Yada emziren anneler için özel bir süreçleri var mı?

Canlı aşı olmadığı sürece sıkıntı yok dedi doktorumuz ama burada net bir cevap alamadım henüz kimseden.

En azından verecekleri cevabı öncesinden bileyim. 17 şubatta bizimde doktor randevumuz. Sorabilirseniz çok sevinirim 🙂

• Dostlar 5 gun once Ungan Family practice gittim 9:05 randevuya girdim sağlık için 4 kata randevu mailini gösterdim pasaportu verdim aşı kartımı istedim aşı kartım yok sadece korona aşısımin ciktisini verdim korona zorunluluğu yok dedi ve bunu getirmene gerek yok dedi ve fotomu çekti bir üst kata 5. Kata çıktım 2010 tl nakit ödedim vezneye kan verdim sonra 3 katta rontgen çektim sonra 4 kata gittim Vezne saat 11 de gel doktor muayene edecek dedi 11 de geldim vezneye 19000tl ödedim odaya geç soyun dedi önlük verdi önlüğü taktım uzandım falan sırtımı dinledi kadın doktor iğne yaptı iki kola yaptığı iğnenin ağrısı 5 gündür geçmedi ve sorular sordu cinsel yolla bulaşan hastalık geçirdin mi ruhsal hastalığın mı var mı sonra uyusturucu kullandin mi sanki torbacıyız sonra ingilizce biliyor musun mesleğin ne işte abuk subuk sorular sordu sonra karin Amerikan vatandaşımı orda mi dogdu sonra çıktım odadan vezneye gittim pasaportumu aldı işlem bitti dedi ve mail olarak size göndereceğiniz ve konsolosluğa ileteceğiz dedi toplam 21000 tl tutuyor pasaport ve mülakat mailini yaninizda olsun nakit ödeme tl dolar ile ödeme yapabilirsiniz farketmiyor

• @zeynep1212 Evet orjinali ve çevirisi var yedek olarak fotokobi ve PFD yaptırdım 🙂 az daha kaymakamlıktan aposile kadar götürecektim işi 🙂

• @erncndr sormaya çalışacağım ancak söz vermiyim ben kan verince tansiyonum düşüyor çünkü, yine öyle olursa katiyen aklıma gelmez ama gelirse soracağım:)

• @Refiks sıkıntı yok hocam sizin süreciniz tam tıkır sorunsuz hallolsun da gerisi önemli değil, aklınıza gelirse diye sorayım dedim ben sadece:)

• @ahmetZ kart geçmiyor mu hocam nakit mi olmalı illa ödeme?

• @erncndr Kart ile ödeme yapabilirsiniz

• @gigi25 çok teşekkürler ve tebrik ederim🙏

• @karemkuzey yaptırabildiğimiz herseyi yaptırıyoruz 😂

• Bu ileti silindi!

• Daha önce birileri unganların girişini bulmakta zorlandığını söylemişti, fotoğrafları paylaşıyorum.

image.jpeg

image.jpeg

• @ceen Randevu kısmına çok takılmayın o büyükelçilikteki mülakatınızla alakası olmayan bir yer, hepimizde aynı görünüyor yani. Henüz deneyimlemedim ama tahminime göre eğer Ankara'daki VFS ofisinden pasaportunuzu elden almak isterseniz öncesinde bir randevu almanız gerek. Buradaki randevu kısmı o işe yarıyor olabilir. Yani bu kısımlar mülakatınızdan sonra düşünmeniz gereken kısımlar diyebilirim 🙂

Benzer Başlıklar

• 2
  • 41
  • 3116
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |