@zeynep1212 Merhabalar, yani yıl bakımından mülakat sırasında bir şey belirtilmedi. Ancak şöyle bir durum var tabiki son 3 yıl olursa bu sizin sponsorunuzun sağlam olduğunu gösterir. Yani son bir yıl veya son 3 yıl olması tamamen size bağlı. Burada bir zorunluluk yok yani. Neden 3 yıl da, 4 yıl değil derseniz I-864 formunda sponsorun gelirini yazabileceğiniz son üç yıl bölümü var. Sanıyorum bu 3 yıl muhabbeti buradan geliyor.
Paystub amacı ise şu, bizler şuanda 2024 yılının tax belgelerini gösterebiliyoruz. Paystub burada şu anlama geliyor. Benim sponsorumun geliri halen düzenli olarak geliyor ve miktarı bu. Yani sponsorun sürekliliği mülakat esnasında, mülakatı yapan memura garanti görünür gibi düşünüyorum. Bu belgeyi de koyup koymamak tamamen size bağlı, benden istenmedi ama yine de koydum.
Benim asıl mesleğim muhasebe. Türkiye'de bulunan tüm beyannemeleri elimde sallarım, ama bu Amerikan beyannamelerini çözemedim henüz. Yani çok kafa patlamadım da. Benim sponsorum 1040 tax belgesinde aynı zamanda transcript de var diye ısrarla söyledi. Şuana kadar da transcripte hiç ihtiyacı olmamış. Ancak bana verilen 221g belgesinde adamlar ayrıca tax transcript yükle diye işaretledi. Yani bende huyum kurusun garantici bir insanım, meslek hastalığı dolayısıyla. Adam benden ötürü IRS hesabı açtı ve sağolsun gönderdi.
Yani bu belge yükleme açısından baktığımızda ne kadar belge yüklerseniz bu, sizin için iyi bir şey. Yani finansal belgeler gerçekten bir insanın finansal karakterini gösteriyor ki, vergilerini zamanında ve düzgün ödemek Amerika için çok büyük öneme sahip bir şey. Bizdeki işletmelerin vergi kaçırmasına biz alıştığımız için çok önem vermeyiz ancak vergi bir vatandaşlık görevidir özünde