Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks teşekkür ederim, toplam 2 saat 45 dakika boyunca içeride kaldım çok yavaş ilerledi süreç, 09:00’da kapıları açtılar ve göçmenleri içeri almaya başladılar, çok kişi yoktu toplamda ama İranlı vatandaşları çok uzun süre mülakatta tuttular. Sanırım az kişi olduğu için geç açıldı konsolosluk.

• @gokcesak teşekkür ederim sizin de güzel haberlerinizi alırız inşallah 🙏😊

• @zeynep1212 istenmiyor çünkü daha sistemlerine düşmemiş 2025 yılı, mülakatta birisi sordu ve böyle cevapladılar.

• @burak2344 geçmiş olsun. umarım kısa sürede halledersiniz. 1040 tax return transcript tek başına yeterli olmuyor mu? ne eksikti anlamadım.

• @gigi25 çıktısını aldık bu akşam yükleyeceğiz . Transcript yazan kağıtlar var. Bu sayfanın başında 1040 tax return yazan bişey var ondan olması gerektiğini söyledi. 1040 belgesi yokmuş benim götürdüklerimde. Eşim irs sitesinden indirdi biraz önce. Avukatta birşey demedi ne dediyse onları yolladık, getirdik sinir oldum. İnş bundan sonra onay verirler 😞

• @burak2344 evet zaten kolay ulaşılabilen bir belge kısa sürer. biz de irs sitesinden almıştık. avukatlar nasıl bu kadar basit bir şeyi gözden kaçırabiliyor gerçekten sinir bozucu. en azından kolayca halledilebilen bir şey 🙏

• Joint sponspor isterler mi, isteseler söylerlerdi dimi. Korkuyorum valla inş bundan sonra başka sıkıntı çıkmaz

• @yeşim-yıldırım tebrik ederim cok sevindim hayirli olsun🙏💐 baska hangi evraklari gormek istediler yesim hanim

• @yeşim-yıldırım Tebrikler. Belirsizlikler dağıldı, inşallah bundan sonrası da güzel devam ederö biz de sevindik.
    Bir sorum olacaktı, Edevletten aldığımız belgeler için çeviri yapmadık. Ama bazıları zaten uluslararası dilde alınıyor ama hepsi değil. Türkçe olan belgelerin İngilizce çevirisini istediler mi ya da zaten çevirttiyseniz gerek olup olmadığı konusunda bir izlenim edindiniz mi?

• Bu pasaportu nasıl onlara geri yollayacağız tekrar bilen var mı tecrübesi olan ? 😞

• @gigi25 ben de sizinle aynı şeyi yaptım. Ama edevletten alırken mümkün olanları uluslararası dilde alıp yüklemiştik, İngilizce alamadıklarımızı da Türkçe. Türkiye deki konsolosluk için Türkçeyi çevirmeye gerek yok diye yazıyorlardı. Fakat bazı belgelerin de İngilizce olmasını şart koşmuşlardı diye hatırlıyorum mesela Evlilik Cüzdanı. Ama cüzdanın aslı zaten uluslararası evlilik cüzdanı olduğu için onu da çevirmeye gerek yoktu. Bizimkisi eski cüzdan ve uluslararası dilde, umarım yeni evlilik cüzdanlarını da uluslararası dilde vermeye devam ediyorlardır.

• @Yuri-Spaky Merhaba, öncelikle teşekkür ederim 🙏 umarım sizler de kısa sürede ve kolaylıkla alırsınız vizelerinizi. Ben sadece nüfus kayıt örneğini tercüme yaptırmıştım diğerleri e-devletten çıkarıldı otomatik çevirili şekilde. Tercüme ettirdiğimiz kağıdı verdiğimde tercümesini bana geri verdi. Anladığım kadarıyla orada tercüme kâğıtlara ihtiyaçları olmuyor sadece ceac sitesine yüklerken istiyorlar. Ama her türlü yanınızda bulundurun.

Nüfüs kayıt örneği(doğum belgesi)
    evlilik cüzdanı (formül B değil!)
    İngilizce çıkarılmış adli sicil kaydı
    Pasaport

istediler evrak tesliminde sonra evlilik cüzdanını geri verdiler mülakat bitince.Ayrıca Evrakların orijinal ya da fotokopi olup olmaması gibi bir şey belirtmediler tax transcriptler de dahil.

• @zeynep1212 🌸 teşekkürler
    Nüfus kayıt örneği (doğum belgesi diyorlar ona)
    Adli Sicil Kaydı
    Aile cüzdanı
    Pasaport
    -eksik belge varsa onu belirtiyorlar ve yanınızda varsa hemen verebilirsiniz. Yoksa izin kağıdı yazıp çıkartmanız için zaman tanıyorlar aynı gün içinde tekrar geri gelmeniz için. Böyle bir şeye ihtiyaç duymadım hepsi yanımda olduğu için. İlk onay süreci kesinlikle evrak tesli sırasında oluyor bence öyle bir hissiyat aldım. İkinci kısımda ise prosedür tamamlanıyor ve onaylandı ya da onaylanmadı diyorlar.

• @yeşim-yıldırım nufus Kayıt in adli sil kaydini guncellwrinj sisteme yuklemismiydiniz mulakat oncesi? Bir de 2026 icin paystub eklemismiyidiniz yesim hanim 🙏

• @yeşim-yıldırım Çok teşekkürler değerli bilgiler için.

• @zeynep1212 sadece adli sicil kaydımın en güncel olanını çıkartıp elimde götürdüm tekrardan bir şey yüklemedim zaten gerekmiyor. Paystub eklemedim.

• Bu arada herkesin kafasını karıştıran I-864a hakkında bilgi vermek istiyorum. Joint sponsor eşiyle beraber vergi dolduruyor olsa bile (married filing jointly) 1040- tax transcript- W2 verdiğiniz zaman I-864a’ya gerek kalmıyor. Ayrıca dependent(bakmakla yükümlü olduğu kişiler) azsa ve tek başına sponsorun yıllık geliri minimum kazancın üzerindeyse rahatlıkla kabul ediliyor. Ama gelir sınırdaysa ve w2 sunmadıysanız o zaman I-864a soruluyor. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki dosyadan dosyaya “CASE BY CASE” istedikleri şeyler değişiklik gösterebilir. Benim eşim ve ailesi Amerikalı olduğu için bu şekilde ilerledi süreç. Herkese kolaylıklar diliyorum. 🙏

• @yeşim-yıldırım Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim 🌸 mülakatta ne soru sordular detay iletme şansınız varsa sevinirim teşekkürler.

• @yeşim-yıldırım Öncelikle tebrikler Yeşim Hanım!! Yanılmıyorsam geçmiş entrylerden siz mülakattan 4 gün sonrasına uçak bileti almıştınız değil mi? Pasaport o kadar hızlı teslim ediliyor mu? Bugün bizde uçak bileti almayı planlıyoruz mülakattan 1 hafta sonrası için ama pasaport yetişir mi yetişmez mi arada kaldık.

• @yeşim-yıldırım Çok teşekkürler bu bilgi için 🙏🏼😊

Benzer Başlıklar

• 9
  • 22
  • 3116
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |