Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Beyza-Nur-Çakal ayni seyi Oglum icin nufus Dan nufus Kayıt ornegi alirken yasadik. Oradakiler apostil sun mutlaka deiler. Sonra avukataa gonderdim apostil kismina gerek yok dedi ve o kismi olmafan yukledi sisteme tercume yaptirarak. Ama dediginiz gibi olmasinda da bir sakinca yok.

• @Yuri-Spaky evet simdi hesapladim Ben de t sekkur ederim Tum ayrintilar icin🙏 burada bir arkadasimiz yazinca farkettigim bir sey oldu, yarin avukataa soracagim ama belki sizin bilginiz vardir. 864 formunu Avukat doldurdu , ogluma kocam sponsor oluyor 2024 vergimiz birlikte yaptik ama Avukat sadece kocamin geliri Ile sponsor olunacagini soyledi beni dahil etmedi. Ama simdi bakiyorum income kismina toplam gelirimizi yazmis. Sadece onun net gelirimi ywzmasi getekmezmiydi? Evet sisteme sadece kocamin W2 ve 1099 I yuklendi bu sekilde dq oldu ama teknik olarak bana dogru gelmedi bu durum. Cunku bildigik kadariyla Eger esin geliri de kullaniliyorsa onunda formu doldurup imzalamasi gerekiyor . Ama Ben birsey doldurmadim. Biraz kafam karisti. Orada gorunen toplam net gelir ikimize ait ama basvuruda sadece kocamin imzasi var.

• @Beyza-Nur-Çakal sakin ol yahu kimseyi yanlış yönlendiriyorsun demedim : ) bu zaman a kadar kimseden duymadım avukatlardan bile belki ben yanlış biliyorum öyleyse yaptırırım diye sordum hepsi bu.

• Arkadaslar yardimci olabilirseniz sevinirim;
    Bir kac arkadasimiza sordum ama buraya da yaziyorum Umar bilgisi olan vardir🙏
    2024 vergimiz esimle birlikte yaptik. Oglum icin basvuru yapatken avukatimiz sadece kocamin geliri Ile basvuru yapacagini soyledi. Fakat dun 864 e baktigimda adjusted gross income kisminda yazan ikimizin toplam gelir tutarini yazmis forma. Ben herhangi bir form doldurup imzalamadim. Teknik olarak bana yanlis geldi. Sadece kocamin net gelirimi ywzmasi getekmezmiydi forma? Cunku sisteme sadece onun W2 ve 1099 Nini yukledik. Bu sekilde dq olduk fakat konsolsolukta bu sorun yaratir mi acaba? Bildigim kadariyla hane halkindan bir in geliri gosteriliyorsa formda , onun daimzasi olmasi gerekiyor.

• @zeynep1212 maalesef o konu hakkında bir bilgim yok 🙏🏻

• @zeynep1212 bana kalırsa elinizde gelirinize ait ne varsa götürün

• Arkadaşlar, belgeler konusunda bir şey sormak istiyorum. E-devletten aldığımız nüfus kayıt örneğini, tercüme mi ettirmemiz lazım apostil olmasada?

• Merhaba, Unganlara giderken covid-19 aşı bilginizi yanınızda götürdünüz mü?

• @gokcesak benim burada gordug cogunlukla terce ettirildigi. Ama nvc nin sayfasindan girdiginiz ulkenin disinda bir Dile aitse ceviri gerekiyor yaziyor. Yani aslinda Türkçe oluyor. Ama sanirim her ihtimale karsi ceviri yaptirip giriyirlar mulakata. Ben de ceviri yaptiracagim.

• @yeşim-yıldırım merhaba ne yaptiniz , yarin icin bol sans insallah guzel haberlerinizi alacagiz🌸

• @zeynep1212 evet sanırım bende ne olur ne olmaz öyle yapacağım

• @gokcesak Ben tercüme ettirmedim. Nvc’ye kendimle ilgili yüklediğim edevletten aldığım hiçbir belgeyi tercüme ettirmemiştim ve bu şekilde onaylanmıştı. Sonuçta bu belge de o belgelerin güncel hali. Nvc ve konsolosluk aşamasında tercümeye gerek yok diye biliyorum mailde falan başka bir dildeyse çevirisini getirin diyordu. En son tercümeyi i130 formunda yaptırdık.

Mülakata giren arkadaşlar ne yaptılar çeviri istendi mi, burada öyle bir şey okuduğumu hatırlamıyorum

• @zeynep1212 bizim avukatımız çevirttirdi sisteme o şekilde yükledi yanımda da götürmemi söyledi bilginize

• @serdil tesekkur ederim. Biz de sisteme hep cevirili yukledik. Guncel olarak tekrar alip ceviri yaptiracagim🙏

• @gigi25 aslında bende öyle hatırlıyorum ama şimdi arkadaşlar böyle yazınca tedirgin oldum

• @Refiks teşekkürler

• @serdil bu aşının tarihi geçtiği için götürdüysek de bir kenara konuldu. Anlamı yok artık.

• @zeynep1212 Bana yabancı bir konu. Tam olarak da anlayamıyorum. Mesela eşinizle beraber joint vergi doldurduysanız olur heralde dıyorum. Ama öbür taraftan babası Amerikan vatandaşıysa çocuk da otomatikman ABD vatandaşı sayılır. Biz benim oğlumu vatandaş olmadığı halde konsolosluğa gittik ben vatandaşlık belgemi gösterdim ve onun da Amerikan pasaportunu alıverdik hemen. Tecrübem bu. Siz eğer baba ABD vatandaşıysa neden böyle bir yola girdiniz bilemiyorum. Haliyle size kendi tecrübelerimle fikir veremiyorum. Belki çocuk 20 yaşın üzerindedir veya ikinci evlilik olabilir. Karışık durumlar varsa avukattan fikir almak daha doğru olur gibi.

• Dostlar selamlar. şükürler olsun vizem pasaportuma basıldı. Allah bekleyenlere yardımcı olsun. belki de en zor süreci ben geçirdim. totalde 3 sene sürdü. tam 3 sene... 2022 Kasım 22 de başvurdum. 2025 Kasım 18 de pasaportum geldi.

• @Beyza-Nur-Çakal belgelerin üstlerinde yada altlarında geçerlilik tarihi diye bir şey göremedim her ihtimale karşı belgeleri yükleyecekmiyiz güncel yoksa yanımızda götürsek yeterli mi ?

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k