Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Bircan evet biraz stress oldum bu konudan sagolun🙏 gecen yil subat basinda eline ulasmisti esimin, muhasabeci bir kac ginde yapabiliyor ama transcript olarak almak 2-3 haftayi buluyoro yuzden acele etmek de istemiyorum. Cunku bir cok yerde okudugum kadariyla return olunca transcript soruyorlarmis. Ben de guncel gelir kaniti ne sunabilir diye arastiruyorum.

• Arkadaslar
    Ceviri gerektiren evraklarin cevirisini nerede yaptirdiniz?

• @zeynep1212 @Seyduna
    Ben de ne kadar yeterli olur bilemiyorum. Ama internetten araştırdığım zaman şöyle bir site buldum:

Sayfanın altında verileri giriyorsunuz. Mesela kaç tane göçmene sponsor olacaksınız? Hangi vize için? Evde kaç kişiye bakıyorsunuz gibi sorular var. O soruları cevaplayınca size değeri veriyor.
    Ben örnek olarak evde 6 kişiye bakıyorum, bir tane göçmene sponsor olacağım dedim. Minimum gelirimin 60,812 dolar olması gerektiğini söyledi. Ben Maryland e göre dedim. Ama daha pahalı eyaletler belki daha çok isterler.
    $60,812
    is the minimum income requirement in the following situation.
    Petition Type: CR1/IR1 Spousal Visa
    Number of Alien(s) Being Sponsored: 1
    Military: Non-military
    Sponsor's State: Maryland
    Household Size Before Petitioning: 6

Evde yaşayan her kişi yaklaşık 7bin dolara yakın ekler minimuma.
    Mesela aynı hesabı, 1 göçmen ve 2 kişilik evde yaşaya göre aynı eyalette yaptığım zaman minimum gelir 33,312 dolar diyor. Garantiye almak için biraz da üzerine pay bırakın diyorlar.
    Gideceğiniz eyalete ve sizlerin sayılarınıza göre siz de deneyin calculatorden. Ne çıkacak görün.

Yalnız ben de uzmanı değilim. Bu durumu görünce azıcık araştırdım fakat doğru göründü oradaki rakamlar karşılaştırınca.

• @Mahmut-Can-Yapıcı bunu bende merak ediyorum ekrana yüklerken İngilizce çeviriyle attım lakin süresi doldu konsoloslukta sadece e devletten alınan Türkçe belge yeterlimi yoksa yeniden ceviriylemi götürmeliyim kimsede açıklamamış

• @Mahmut-Can-Yapıcı e devlet resmi kurumdur, konsolosluğun kabul ettiği tek evrak e devletten alınandır.

• @zeynep1212 tax return formlarını götürdüm 2022’den itibaren. ayrıca eşimin 2025 yılındaki maaş dökümlerini de götürdüm. eşimin benimle birlikte doldurduğu tax formları vardı onu götürdün. 2025 tax formunu daha doldurmadığı için böyle yaptım. 1099 formu sanırım kendi işini yapanlarda oluyor bende o form yoktu. aklıma gelenler bunlar.

• @zeynep1212 ben eskişehir’de yeminli tercüman bularak yaptırdım.

• @mdk biz belgelerimizi mayıs ayında yüklemiştik o yüzden süresi dolduğu için ben e devletten adli sicil kaydını ingilizce aldım. nufüs müdürlüğünden de diğer belgeyi alıp yeminli tercümandan çeviri yaptırdım. nüfus müdürlüğünden alınan belgelerin başka ülkeler tarafından tanınması ve geçerli sayılması için apostil yaptırmak gerekiyor bu nedenle kaymakamlıktan apostil belgesi yaptırdım. sanırım birth certificate e devletten de alınabiliyor ama internet sitesinde nüfus müdürlüğünden de alınabilir yazıyordu ben yukarılarda atmıştım siteyi orada civil documents kısmından türkiyeyi seçerek görüntüleyebilirsiniz belge şartlarını. güncel belgeleri de mülakattan önce siteye yükledim çevirili belgeyi önce türkçe asılı sonra tercüme en son tercüman belgesi olarak ekleyerek yükledim. benim deneyimim bu şekildeydi. bu şekilde bir sorun olmadı.

• @Beyza-Nur-Çakal ben burada bugüne kadar kimsenin apostil yaptırdığını görmedim. burada bir yanlışlık olabilir mi? ben de yanlış biliyor olabilirim.

• İstenen belge sadece e-devletten alınan adli sicil belgesi ve vukuatlı nüfus kaydı değil mi?

• @Refiks bana nüfus müdürlüğündeki çalışanlar apostil de yaptırın dediler o yüzden yaptırmıştım ama benimde konuştuğum başka kişiler yaptırmamış ama apostil yaptırmakta bir hata olsa bu belge geçersiz derlerdi muhtemelen. benimki extra iş yükü gibi oldu. kesin yaptırın demedim zaten, benim bu şekilde kabul edildiğini anlattım. bir düzeltme yapayım ben kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.
    Bu link resmi sitede yer alan bilgileri içeriyor;

• Bu ileti silindi!

• @Beyza-Nur-Çakal ayni seyi Oglum icin nufus Dan nufus Kayıt ornegi alirken yasadik. Oradakiler apostil sun mutlaka deiler. Sonra avukataa gonderdim apostil kismina gerek yok dedi ve o kismi olmafan yukledi sisteme tercume yaptirarak. Ama dediginiz gibi olmasinda da bir sakinca yok.

• @Yuri-Spaky evet simdi hesapladim Ben de t sekkur ederim Tum ayrintilar icin🙏 burada bir arkadasimiz yazinca farkettigim bir sey oldu, yarin avukataa soracagim ama belki sizin bilginiz vardir. 864 formunu Avukat doldurdu , ogluma kocam sponsor oluyor 2024 vergimiz birlikte yaptik ama Avukat sadece kocamin geliri Ile sponsor olunacagini soyledi beni dahil etmedi. Ama simdi bakiyorum income kismina toplam gelirimizi yazmis. Sadece onun net gelirimi ywzmasi getekmezmiydi? Evet sisteme sadece kocamin W2 ve 1099 I yuklendi bu sekilde dq oldu ama teknik olarak bana dogru gelmedi bu durum. Cunku bildigik kadariyla Eger esin geliri de kullaniliyorsa onunda formu doldurup imzalamasi gerekiyor . Ama Ben birsey doldurmadim. Biraz kafam karisti. Orada gorunen toplam net gelir ikimize ait ama basvuruda sadece kocamin imzasi var.

• @Beyza-Nur-Çakal sakin ol yahu kimseyi yanlış yönlendiriyorsun demedim : ) bu zaman a kadar kimseden duymadım avukatlardan bile belki ben yanlış biliyorum öyleyse yaptırırım diye sordum hepsi bu.

• Arkadaslar yardimci olabilirseniz sevinirim;
    Bir kac arkadasimiza sordum ama buraya da yaziyorum Umar bilgisi olan vardir🙏
    2024 vergimiz esimle birlikte yaptik. Oglum icin basvuru yapatken avukatimiz sadece kocamin geliri Ile basvuru yapacagini soyledi. Fakat dun 864 e baktigimda adjusted gross income kisminda yazan ikimizin toplam gelir tutarini yazmis forma. Ben herhangi bir form doldurup imzalamadim. Teknik olarak bana yanlis geldi. Sadece kocamin net gelirimi ywzmasi getekmezmiydi forma? Cunku sisteme sadece onun W2 ve 1099 Nini yukledik. Bu sekilde dq olduk fakat konsolsolukta bu sorun yaratir mi acaba? Bildigim kadariyla hane halkindan bir in geliri gosteriliyorsa formda , onun daimzasi olmasi gerekiyor.

• @zeynep1212 maalesef o konu hakkında bir bilgim yok 🙏🏻

• @zeynep1212 bana kalırsa elinizde gelirinize ait ne varsa götürün

• Arkadaşlar, belgeler konusunda bir şey sormak istiyorum. E-devletten aldığımız nüfus kayıt örneğini, tercüme mi ettirmemiz lazım apostil olmasada?

• Merhaba, Unganlara giderken covid-19 aşı bilginizi yanınızda götürdünüz mü?

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 9
  • 965
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |