Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Yelez Eğer Unganlar dan müsait randevu bulamıyorsanız bunu mail ile konsolosluğa bildirin son mülakatlarda Ankara sağlık raporunu ısrarla istiyor.Şu dönemki politikalardan dolayı riske atmayın.

• @Yelez maili bizimle de paylasmaniz mümkün mü

• @Ceyda-Altun Tabi seve seve paylasirim.

• Selamlar, Viyana konsolosluğundan bilgilendirme maili geldi. Değişen bir şey yok, mevcut durumu izah eden bir mail. Bilgilendirmek amaçlı paylaşıyorum:

Dear DV applicant,
    Thank you for scheduling an interview at the U.S. Embassy in Vienna. Before you travel to Vienna, we wanted to highlight the current guidance about the Diversity Visa program. As you can see in the article on our website, Travel.State.Gov, there is currently a pause in visa issuances to diversity immigrant visa applicants. Please see the article here: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-issuance-updated-guidance.html
    Please continue to monitor the website for policy updates. You can still be interviewed on your pre-scheduled date, but we will not be able to issue the visa until guidance changes.

• @Yelez eğer imkanınız varsa unganlara gidip rica edin yardımcı oldular bize randevu olmamasına rağmen. Ama yanlış yönlendirmek de istemem daha önce gittiğimizde sadece randevu ile alıyoruz demişlerdi. Telefon numaraları var sitelerinde. cevap verdikleri saatler de yazıyordu arayıp sorabilirsiniz.

• @CARL-COX kesinlikle Alın hocam Bangkok bu konuda çok katı ve yaşadıklarım ortada, bugün o belge istenmeseydi şuan greencardım ile Amerika’daydım hayat nelere kadir. Üstteki soruya gelirsek Amerika Konsolosluğu için Amerika’dan bir belgeye ihtiyaç yok diye biliyorum ben de.

• Birşey sorcam Bangkok kosnolosluğu evraklarrı tek tek inceler mi genelde.

• detaylı olarak

• @Firat-0 bey sorularınızı kısa mesaj (SMS) tarzında yazmayıp, paragraf şeklinde yazmayı deneyin bence. Hem anlam bütünlüğü olur, hem de biz ne istediğinizi net olarak anlarız.. sizin de işiniz çözülür..

• Herkese merhaba, süreci forumdan takip ediyor fakat yazı yazmıyordum. Son yaşanan olaylardan sonra yazma gereği duydum. 07/01/2026 tarihinde mülakat için 330 dolar vezneye ödeme yaptıktan sonra sıra numarası alıp belgeleri vermek için gittiğimde benden de ilk önce sağlık raporu istendi. Sağlık raporumun olmadığını söylediğimde süreçten dolayı mı diye sordu. Bende evet dedim sağlık muayenesini 30 Aralık tarihine aldığımı ama sürecin durduğunu öğrendiğimden iptal ettiğimi söyledim. Mantıklı davranmışsın ama üstlerime bu durumu bildirmem gerekiyor duruma göre senin belgerini almayacağım dedi. Sonra geldi ve belgelerimi aldı. Aynı sıra numarası ile mülakata girdim mülakat bittikten sonra Trump'ın süreci durdurduğundan bahsetti ve sarı kağıdı verdi. (bunu orada mülakata giren yabancılara da söyledi) Bu arada orada isimlerini sormayı unuttum belgeleri vermek için sıra beklerken genç bir çift ile konuşuyordum belgeyi vermeye gittikten sonra mülakat için beklerken onları bir daha görmedim. Foruma üyelermiş (ben peşinize kuyruk gibi takılanım. :D)

• @oktay3847 Anladım yoğun çalışıyorum bu aralar uçuş öncesi. Bu kadar kafaya takmaya gerek yoktu, ters bir ileti yerine anlayışlı olup daha düz bir cevap için kafa yorabilirdiniz. Yine de sağol

• @Firat-0

Evet, detaylı olarak inceleniyor. Hatta ilk evrakları teslim alan kişilerin anadili ingilizce değil dolayısıyla iletişime de dikkat etmeniz lazım, hem evrak teslimi hem de mülakat aşamasında beyanlarınız çok çok önemli bilginiz olsun.

• @koci Çok teşekkürler değerli tavsiyeniz için

• Yasaklı

@Oz-Erdem sağlık raporu olmadan mülakata girdiğinizi söylediniz doğru mu okudum?

• @Umut-P teşekkürler imza hatalı kalmış düzelttim.

• @Oz-Erdem @Ceyda-Altun siz olabilir misiniz?

• @Oz-Erdem Sizin evraklarınızı aldıktan sonra içerde ilgililerin mini bir toplantısı ile;daha evrak almayalım danışmayada bilgi verelim demeleri üzerine diğer arkadaşlarımızın evraklarını almamış olmaları olabilir mi?

• @Oz-Erdem sen bizden bahsediyorsun dışarıda bayağı seni bekledik seni de yollarlar diye şaka gibi aynı görevli bize sağlık raporunuz yok dedi ve almadı bizi mülakata

• @Oz-Erdem konuştuğunuz cift Utku ve benim.Çok şaşırdık gerçekten.

• @Fer-0 Biz beyefendiden önce girmiştik sıraya,dolayısıyla böyle bir şey olmuş olamaz . Bizi almadıktan sonra onu almislar .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |