Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@yusufeymen38 bilgi verdiğiniz teşekkürler.
    kısaca, sağlık muayenesi olmayacaksınız mülakat öncesi değil mi?
    yani siz randevu almış olsanız bile sizi sağlık muayenesine sokmayacaklar, konsolosluğun direktifi sonrası.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ceyda-Altun eşinizle az önce telefonla görüştüm ceyda hanım.
    daha önce sizi forma ekleme prosedüründe de görüşmüştük zaten.

nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda gerekli detayları verdim kendisine.
    o da ilk fırsatta gerekli kontrolleri sağlayıp işlemleri yapacak.
    ben de yakından takip ediyorum sürecinizi, şu an için telaş edecek hiçbir konu yok.
    içiniz rahat olsun.

• @yusufeymen38

Viyana, bana göre bugüne kadar en duyarlı ve yardımsever konsolosluklardan biri. Muhtemelen 6 ay geçerliliği olan bir muayene için insanların boşuna para ödemesini istemedi.

• @aysegul teşekkür ederiz yorumlarınız için

• @gucarslan ebet abi aynen öyle ben rapor alıp gitmek di niyetim görüşmeye randevu verdiler 5 dakika sonra iptal ettiler

• Yasaklı

@gucarslan bey sizle hiç bir problemim yok sadece bana bir kaç seferinde alaycı şekilde yaklaştınız bu durum da internetteki random bir insan olarak hiç hoşuma gitmedi. bunu bir şekilde dışa vurdum. daha önce beni uyardığınız konuların forum kuralı olduğunu bilmiyordum. alaycı bir tavır takınmadan bana hitap etseydiniz eminim sizle çok iyi dost olurduk. burada yaptıklarınızın saygıyı hak ettiğini ben de diğer herkes gibi düsünüyorum o bambaşka bir mesele. iyi günler dilerim.

• Herkese selamlar,
    Yakın zaman da yaşanan durumlar sonrası dosyamı HK'dan Ankara'ya taşıyıp süreci biraz akışına bırakmıştım.
    Bugün tekrardan süreci yakından takip etmeye başladım ancak tekrardan bilgilerin üzerinden geçmem gerekiyor,uzun süredir yazılanları çok takip edemedim.
    Bu süre de bir bebeğimiz oldu ve onu dosyamıza ekleyeceğim.Hatırladım kadarıyla CEAC sayfası üzerinden add applicant seçeneği ile bebeğimi doğrudan ekleyebiliyordum ancak kendi dosyalarımıza ekleyebilmem için dosyamı açtırmam gerekiyordu sanırım.Bu konu için KCC ile mi görüşmeliyim yoksa Case Number aktif olduğu için Ankara ile mi görüşmem gerekiyor.(Aktiflikten kastım açıklanan bülten numarasını baz aldım)

• @Ceyda-Altun biz buraya evet dedik .Biz de ilk once korktuk tum bilgilerimiz silinecek diye ama degisen pek birsey olmadi cunku baslangicta girdiğimiz kullanici adi ve passwordlar hatta guvenlik sorularinin cevaplari ayni duruyor.Sanirim bunun cevaplanmasi ilk randevu sureciniizin tamamlanip yeni randevu surecinin baslatilmasi için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yusufeymen38 çünkü doğru, olması gerektiği gibi olan prosedür bu.
    ankara'nın tutumu, iş yapış şeklinin yanlış olması; yaptıkları yanlış işlemin de doğru olduğunu göstermez.

her neyse.. süreç net.
    önemli olan yasakların kalkması.. diğer türlü sağlık muayenesinin de bir önemli yok.

• Arkadaşlar şubat bülteni ocak 10 15 arası açıkladı ve cutt of oldum diyelim ankara da bana da sıra geldiğini varsaydım tekrardan dosyami ankaraya taşıyabilir miyim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mruzum evet, ankara ile iletişime geçmelisiniz.
    web sitesindeki soru formundan ilgili durumu yazın, formuınuzu ya açacaklar ya da kendileri bu eklemeyi yapacaktır.

• @gucarslan selamlar,websitesinde ki soru formundan kastınız tam olarak neresidir,tam anlayamadım kusura bakmayın.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @yunustg Bildiğim kadarıyla önemli olan pasaport numarası gibi bilgileri doğru girmek.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zakaria merhaba,

Ödediğimiz mülakat ücreti ne zamana kadar geçerli onu sormaya unuttum

1 yıl geçerli ancak zaten dv için süreç 30 eylül'de son buluyor.

• @gucarslan selamlar, amacım yardımlarınızı göz ardı edip hakkınızı yemek değil, herhangi bir polemik yaratmak da değildi. Eğer buna sebep olduysam üzgünüm. Yazdıklarımı neden tek başınıza üstleniyorsunuz onu anlamış değilim (aslında bu konunun uzamasını istemediğinizin tabiki farkındayım). İlk tavsiyeyi siz vermiş olsanız da benim söylediklerim sadece size değildi. Kendinize haksızlık yapmayın. Ayrıca bir yanlışta tüm doğrularınız gidiyor değil, yaptığınız yardımları görüyorum. Ancak gel gelelim sonuca... Burda yaşanan şey mülakat yapılmadan ap ye bırakılma idi. Bu durumun sebebi de sağlık raporları olmadığı için... Bizim burda sonuca odaklanıyor olmamız yanlış mı? Sandığınızın aksine sürece genel itibariyle bakmaya çalışıyorum ve gördüğüm şey bu sene hiçbir şeyin belli olmadığı, insanlar verdiğiniz tavsiyeleri sizin de bir insan olduğunuzu unutarak doğru gibi kabul ediyor. Yani diyeceğim o ki verdiğiniz emekler paha biçilemez. Ancak her tavsiyenizde bir belirsizlik olabileceğini, konsoloslukların tavırlarının değişebileceğini açıklıkla bildirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi insalara da kendi kararlarını vermek düşüyor. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Topluluğa emek verdiğiniz için ayrıca teşekkürler.

• @Bugra0666 Buğra Bey merhaba ,okuyucuların yanlis anlamamasi icin bir noktayı düzeltmek zorundayım.Bize AP kagidi bile verilmedi,mülakata hiç alınmadık cünkü.Yeniden randevum oluşturabilmemiz için yönergelerin olduğu bir sayfa verildi dün buraya atmistim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666 merhaba,

izim burda sonuca odaklanıyor olmamız yanlış mı?

evet yanlış, tıpkı konsolosluk memurunun yaptığı gibi.
    ankara'daki iş bilmez birinin bu şekilde davranması yaptığı yanlışı kapatamaz.

insanlar verdiğiniz tavsiyeleri sizin de bir insan olduğunuzu unutarak doğru gibi kabul ediyor.

evet çünkü doğru. sebebi, ankara'da sadece göçmen vizesi olarak dv basılmıyor. onlarca farklı göçmen vize var ve hepsi sağlık muayenesi ile gitmiyor mülakata, gitmeyecekte.
    hamilelik sürecinde röntgen ve aşı olamayacak durumda bir çok insan sağlık muayenesi olmadan gidiyor mülakata. onların mülakatları oluyor, çünkü prosedür bunu söylüyor. kaldı kş @Ceyda-Altun ve eşi zaten sağlık muayenesi için tarih bulamadılar mülakatları öncesinde. bunu da konsoloslukta dile getirdiler. bulsalardı da ben yine sağlık raporu olmadan gitmelerini söylerdim, hala da bu fikrmin arkadasındayım. tıpkı viyana için söylediğim gibi.

Ancak her tavsiyenizde bir belirsizlik olabileceğini, konsoloslukların tavırlarının değişebileceğini açıklıkla bildirmeniz gerektiğini düşünüyorum.

bunu zaten yapıyorum. ben bu tavsiyleri verirken vizeyi verecek kişinin ben olmadığımı bilerek veriyorum, ki değilim zaten.
    bilmediğim ya da emin olmadığım bir konuda fikir beyan etmiyorum zaten.

sorumluluk da elbette beim olacak, başkasının değil. çünkü insanlar da benim yazdığımı referans alıyor aynısını yazarken.

yine, yeni, yeniden sağlık muayenesi olunmadığı için mülakat yapmamalarının hata olduğunu söylüyorum.
    ve eminim ki yakında muayenesi olmayan birileri mülakat yapıp çıkacka o binadan.
    o zaman anlayacağız hatanın o görevli özelinde olduğunu.

• Merhaba, dün konsoloslukta yaşadığımız olumsuzluklardan sonra ancak kendime gelebildim. Sağlık raporu almadan gitmek tamamen kendi tercihimdi. Zaten her hâlükârda 221(g) kapsamına kalacağımı düşündüğüm için, pause süresinin ne zamana kadar devam edeceğinin belirsiz olması ve sağlık raporunun geçerlilik süresi olması nedeniyle bu kararı aldım. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum.

Ancak mülakata girip bana AP kâğıdı verileceğini ve CEAC sisteminde durumumun Refused – 221(g) olarak görüneceğini sanıyordum. Meğerse durum böyle değilmiş. Amman’da mülakata girecek bir arkadaşıma konsolosluktan gelen epostada da aynı durum anlatılıyor (mail resimdedir).

Ayrıca evrak teslimi sırasında görevli oldukça yardımcıydı. “Sağlık raporu olmadan seni mülakata alamam ama diğer evraklara bakalım, başka eksik bir şey varsa kontrol edelim” dedi. (İsterseniz yaşadıklarımı daha ayrıntılı şekilde anlatabilirim.)

Şimdi yeni bir randevu oluşturmak istiyorum ve ona uygun bir sağlık randevusu da alacağım. ustraveldocs üzerinden Close application and start new application seçeneği ile devam etmemin herhangi bir sakıncası var mı?

photo_2026-01-08_16-18-55.jpg

• @yasinkoç teşekkür ederim Yasin Bey 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |