Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Ceyda-Altun Utku Bey'in özellikle son 1 hafta-10 günde ne kadar çabaladığınızı gösteren postlarını hatırlıyorum, hem o günlerdeki hem de bugünkü çabalarınız takdire şayan gerçekten.
    Verdiğiniz detaylar da çok önemli bence Ceyda Hanım.
    Konsolosluk bugün çok üzücü bir tutum sergiledi ancak bununla birlikte size hemen bir sağlık raporu almanız, bir an önce yeni bir randevu planlanması için talep oluşturmanız ve özellikle ödemenin tekrar yapılmasına gerek kalmasın diye fişinizi saklamanızı salık vermeleri -vizeleri hemen basmayacak olsalar bile- bana çok olumlu geldi, yoksa sadece mülakatı yapamayız deyip, hiçbir şey söylemeden geri çevirip bütün kapıları suratımıza kapatabilirlerdi de sanki ve malesef Ankara bunu yapsa, şaşırmayacak çok insanız burada.. Ama öyle olmamış ve doğru şekilde yönlendirmeye çalışmışlar sizi.
    Ben bunca çabanın karşılıksız kalacağına inanmıyorum, Ankara'nın olumlu yönlendirmeleriyle de birlikte elinizden geleni yaptıktan sonra çok da uzun olmayan bir zamanda alacaksınız vizenizi siz ve diğer talihliler, ben inanıyorum..

• @ATS16 Public charge konusu oldukca onemli ve bundan sonra da bu konuya ozellikle dikkat edeceklerini dusunuyorum. Son zamanlarda Minesota'da yasayan Somalililerin yaptiklari sahtekarliklar ve bircogunun eyalet yardimlari ile yasadiklarinin ortaya cikmasi, tum Amerika genelinde hassaslik kazandi. Hatta, simdi artik baska eyaletlerdeki eyalet ve devlet yardimi alanlari da incelemeye aldilar. Daha dun bir yerde okudum. NJ de bu sekilde sorusturmalar baslamis.

• @Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 selamlar, polemiklik herhangi bir durum yok. Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Tavsiye verilir daha sonra kişi kendi kararını verir bu çok net. Ancak size soruyorum. Verilen tavsiye apaçık yanlış ve mülakat sürecini etkiliyor ise biz buna tepki gösteriyorsak foruma haksızlık mı yapmış oluyoruz. Ben herhangi bir emeği görmemezlikten gelmiyor. Forumu oluşturan kişilerden allah razı olsun. Ben de ziyadesiyle istifade ettim. Ben de teşekkür ederim ancak ortada yapılan apaçık bir yanlışa ses çıkartmıcaksak forumun amacını sorgulamamız gerekir. @Serapp sunulan seçeneğin yanlış olduğunu dile getirmekle, karar mercii olmanın ne alakası var anlamış değilim. Ayrıca forumun öneminin insanlar için farkındayım ben de sizin vesilenizle tekrar başta adminlere olmak üzere diğer birbirine yardımcı olan forum kullanıcılarına teşekkür ederim. Ancak ortada apaçık bir yanlış yönlendirme vardı. Ben bu konudaki görüşümü ifade ettiğim zaman sanki ''ilahi'' bir kişiliğe karşı çıkıyormuşum gibi gerek özelden gerek forumdan bana karşı yazılanlar oldu. Ortada güzel bir topluluk var ve bu topluluğun ilerlemesi için açıkgörüşlülükle devam etmek gerekiyor. Yönlendirme yapılmadığını düşünebilirsiniz ancak insanların yazdığı tek kelimenin başka insanların geleceğini kötü etkileyebileceğini unutmamak gerekir. Yapıcı eleştiriniz için teşekkürler. Saygılar..

Dediğiniz gibi tavsiye, yerine getirip getirmemek kişinin kendi iradesinde bu konuda mutabıkız. Apaçık yanlış ise tabiki tavsiyeye karşı fikir belirtmek normal ama ben sizin gibi düşünmüyorum tamamen yanlış diyemem çünkü yanlış hatırlamıyorsam Viyana konsolosluğu sağlık muayenesine girmeden gelin demiş formda bir arkadaş öyle yazmıştı.

• @Peyk74 viyanadan gelen bilgi daha yeni ortaya çıktı. Dikkat çekmek istediğimiz nokta daha önce bir belirsizlik var iken yönlendirme yapmak yanlış, sadece tavsiye noktasında ilerlemeliyiz. Evet bu konuda mutabıkız. Teşekkürler fikirleriniz için.

• ⭐⭐⭐⭐

@merve-yalcinkaya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba eşim mülakat yerini ilk başta bangkok olarak seçim yapmış. Mail geldi bugün ikamettah göstermeniz gerekiyor diye nasıl bir yol izlemeliyiz

Ds260 formunda mülakat yeri olarak ikametiniz nerede ise orayı belirtmeniz daha sonra dosya transferi isteğinde bulunmanız gerekiyordu. Dosya numaranız henüz aktif olmadığı için mail Bangkok Konsolosluğundan değil KCC'den gelmiş olmalı. Durumu açıklığa kavuşturmak için gelen maili gönderen yeri de belirterek bizimle paylaşabilir misiniz?

• @aysegul verdiğim detayları birebir yasadik bugün fakat elimize kagit verildiğinde AP kagidi sanacak kadar şok olmuştuk.Halen yerde miyiz gökte miyiz bugün ne yasadik bilmiyoruz.Ankara'ya mülakata gelen İranlılar bile sağlık raporu alıyor.Bizlerin almaması (bizim gibi süreci etkileyen kisisel durumu olmayan kişilerin) bile bile lades olur açıkçası.WhatsApp gruplarında yeniden mülakat planlanmayacagına dair yazı yazan arkadaşlar var -bilgilerinin kaynaklarını ben bulamadım.-Sizce bizim için tekrar mülakat planlanması mümkün mü?

• @Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 viyanadan gelen bilgi daha yeni ortaya çıktı. Dikkat çekmek istediğimiz nokta daha önce bir belirsizlik var iken yönlendirme yapmak yanlış, sadece tavsiye noktasında ilerlemeliyiz. Evet bu konuda mutabıkız. Teşekkürler fikirleriniz için.

Rica ederim, bende size teşekkür ederim.

• Bu arada Ceyda hanım sizler için gerçekten üzüldüm umarım yeniden bir randevu planlarlar.

• @ATS16 güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.Pasaporttan sonra bize ilk sorulan belge sağlık raporuydu.Diğer belgeleri de sormadı sağlık olmadığı için.Kurban benzetmesine de katılıyorum,ne kadar kişisel sebeplerle olsa da yasayip gördük ne olduğunu.Bizi güzel bir şekilde yönlendirmeleri de gerçekten tekrar planlamak için mi bunu da yasayip göreceğiz sanırım.

• Yasaklı

@Ceyda-Altun öyle bir şey yok şehir efsanesi o. forum gerçekten de bu konuda en iyi kaynak. herkes fikrini söylüyor ve karar almak size kalıyor. anında mülakat vermeseler de önünüzdeki süreçte müsait bir zamana randevu vereceklerdir.

ben de siz ve utku bey gibi süreçte evlendim ve eşimi ekledim bu arada. çektiğiniz zorlukları tahmin edebiliyorum.

• @Umut-P Umarım ki forumda ustraveldocstan tekrar mülakat planlayan biri bize yardımcı olabilir.Biz giriş yaptıktan sonra start applicationımı tıklamalıyız?Gerçekten zor olan süreç,süreçte evlenince daha da zor oluyor.

• @Ceyda-Altun WhatsApp Image 2026-01-07 at 22.27.42.jpeg Bugün bize verilen belge bu sekilde.Ustraveldocsta close application and start new applicatıon secenegini seçince Bu işlem, Grup veya Acil durum talepleri de dahil olmak üzere açık olan tüm başvuruları kalıcı olarak kapatacaktır.
    Mevcut geçerli vize ücreti makbuzunuzu kullanarak yeni bir başvuru oluşturabilir ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişileri yeniden ekleyebilirsiniz.
    Devam etmek istiyor musunuz?
    diye bir uyarı çıkıyor.Yes ve No secenekleri var.Nasıl bir yol izlemeliyiz ve bu işlemi sadece asıl talihli yapsa yetiyor mu yoksa ikimiz için de yapmalı mıyız?

• merhaba ankara evrakları türkçe ve ingilizce olarak kabul ediyor diye biliyorum. bulgaristandan alınan diploma için çeviri artı apostilde gerekecek. oğlumun doğum kayıtları onlarda çeviri ve apostil olacak doğru değil mi ? anadolu üniversitesinden aldığım digital diploma içinde noter onayı apostil falan gerekiyor mu yapan var mı daha önce acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ceyda-Altun bakmakla yükümlü olduğu diye bahsettiği çeviri nedeniyle öyle çıkmış olabilir bahsettiği asıl talihli eşi ve çocuğu yüksek ihtimalle. Contact us seçeneğinden yardım almayı deneyebilirsiniz emin olmak için

• @Emre-Kurtulmuş aslında sormak istediğimiz; ben ustraveldocs kaydı yaparken eşimi bakmakla yükümlü olduğum kişiler kısmına ekleyemedim bu sebeple eşim için de ustraveldocs hesabı açıp iki hesaptan application'ı sonuna kadar doldurup 2 farklı barkodlu confirmation çıktısı almıştık. Şüpheye düştüğümüz kısım, asıl talihli olan benim hesabımdan mı yeni mülakat tarihi talep edeceğiz yoksa bunu ikimizin ustraveldocs hesabından da ayrı ayrı yapmalı mıyız? önümüzdeki süreci en ufak hata yapmadan devam ettirmek istiyoruz. Bu işlemi daha önce yapmış sayın forum kullanıcıları yardımcı olurlarsa çok seviniriz 🙏🏻🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Peyk74 selamlar, polemiklik herhangi bir durum yok. Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Tavsiye verilir daha sonra kişi kendi kararını verir bu çok net. Ancak size soruyorum. Verilen tavsiye apaçık yanlış ve mülakat sürecini etkiliyor ise biz buna tepki gösteriyorsak foruma haksızlık mı yapmış oluyoruz. Ben herhangi bir emeği görmemezlikten gelmiyor. Forumu oluşturan kişilerden allah razı olsun. Ben de ziyadesiyle istifade ettim. Ben de teşekkür ederim ancak ortada yapılan apaçık bir yanlışa ses çıkartmıcaksak forumun amacını sorgulamamız gerekir. @Serapp sunulan seçeneğin yanlış olduğunu dile getirmekle, karar mercii olmanın ne alakası var anlamış değilim. Ayrıca forumun öneminin insanlar için farkındayım ben de sizin vesilenizle tekrar başta adminlere olmak üzere diğer birbirine yardımcı olan forum kullanıcılarına teşekkür ederim. Ancak ortada apaçık bir yanlış yönlendirme vardı. Ben bu konudaki görüşümü ifade ettiğim zaman sanki ''ilahi'' bir kişiliğe karşı çıkıyormuşum gibi gerek özelden gerek forumdan bana karşı yazılanlar oldu. Ortada güzel bir topluluk var ve bu topluluğun ilerlemesi için açıkgörüşlülükle devam etmek gerekiyor. Yönlendirme yapılmadığını düşünebilirsiniz ancak insanların yazdığı tek kelimenin başka insanların geleceğini kötü etkileyebileceğini unutmamak gerekir. Yapıcı eleştiriniz için teşekkürler. Saygılar..

Kendimde bu tavsiyeyi yapanlardan biriyim sizin dediğiniz gibi bu bir tavsiye kendimde dahil kimseye baskı yapıldığını görmedim bu konuda kendi içim rahat bir baskı yapmadan daha önceden yapılan bir yöntemin imkanı olmayanlar tarafından kullanılabileceğini hatırlattım, gözden kaçırdığım başka bir kişinin baskı içeren mesajı varsa ona birşey diyemem. Kaldı ki o tavsiyeyi verdiğim güne geri dönsek o günün şartlarında yine aynı tavsiyeyi veririm çünkü bu pratikte uygulanan bir yöntemdi. Öncelikle şu noktada yanlışınız var verilen tavsiye apaçık yanlış demişsiniz ne zamandır lottery süreçlerini takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bu işlem geçtiğimiz senelerde gayet normal bir şekilde yapılan işlemdi kendi veya çocukların okulu için geç giriş yapmak isteyen kişilerin, hatta başvuru sürecinde yaptığı hatadan dolayı eleneceğini bilerek mülakata giren talihli bile sağlık raporu almadan mülakata sorunsuz şekilde girdi yani ortada apaçık yanlış verilen bir tavsiye yok.

Bence bunu şunla karşılaştırabilirsiniz sene başında henüz bu dosya taşıma engellenmeden önce tavsiye bile vermeye gerek kalmamıştı dosya taşıma için artık alışılmıştı çünkü, dosyasını direk başka ülkelere taşıdı insanlar. Sonra bir anda bu süreç değiştirildi artık taşıma olmayacak dendi o gün halihazırda taşınmış dosyalara olanak sağlanmasa ve süreçleri sekteye uğratılsa ankaraya güvenmeyin taşıyabilen taşısın diyen kişilere apaçık yanlış öneri veriyor diyebilir miydik

• @bkaraca evet.. geçen sene ocakta ap kalmıştım belgemi saglık raporununa yetiştiremeden teslim ettim,olası durumda onlar sizi arayıp yada mail atarak tekrar istiyorlar zaten saglık raporunuzu

• ⭐⭐⭐⭐

@Ceyda-Altun o bilgilerin kaynağı olsaydı bence hemen paylaşırlardı, çok fazla afaki şey dönüyor ortalıkta, duymayın oraları bence.
    Bu sene çeşitli vesilelerle tekrar randevu planlayan talihlilerin olduğunu hatırlıyorum, e size de memur biran önce sağlık raporu alıp yeniden randevu planlanması için başvurun dediğine göre bence size tekrar randevu planlanması çok çok yüksek olasılık. Tabi olağanüstü durumlardan geçiyoruz, bu arkadaşların ne zaman ne yapacakları gerçekten belli olmuyor, ancak vereceklerine ben inanıyorum. Siz de çok hızlı aksiyon aldınız zaten. Bunun -en azından ilk- meyvesini, ilk adımda mülakat randevusu alarak toplayacaksınız bence. Hem temennim hem de size verilen bilgiler ışığında tahminim bu.

• 13 ocakta benimde mülakatım olcak sağlık muayene oldum 2 hafta oldu ne olacaksa olsun diyip ama bi sorum olcaktı güncel olarak takip ediyorum forumu para konusunda 1 ay öncesinde ayarlamaya çalıştım ama denkleştiremedim öğrenci olduğum için malum maalesef cuma günü yatırcam bu mülakatımda sıkıntı çıkarır mı?

• Arkadaşlar bültenin ayın 8’inden itibaren açıklanma olasılığı var değil mi?

Benzer Başlıklar

• 728
  • 57
  • 221
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |