Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Durdurulma kararı sonrası, apar topar ilk girişimi yapmak için Danimarka Büyükelçiliği'nden geçici olarak pasaportumun iadesini istemiştim. 31 Aralık'ta İstanbul'dan uçuşum gerçekleşti. Pasaport kontrolünde ikametim olduğunu söyledim zorluk çıkartmadılar ve harç pulu ödemedim. JFK'de kimse yoktu, pasaport kontrol sırası bomboştu, çok şaşırdım (Terminal 4'e indik bu arada)

Pasaport kontrolündeki memur, 'Yeni evinize hoş geldiniz,' diyerek sarı zarfımı açtı. Adresimi söylememi istedi nerede kalacağımı ve okul durumumu sordu. Tüm işlemlerin bitmesine yakın, okulumun devam ettiğini ve son 4,5 ayımın kaldığını söyledim. Gir çık yaparsam problem yaşar mıyım? diye sorduğumda ise bana Pasaporttaki damga 1 yıl geçerli lakin yine de her ihtimale karşı çok uzun süreler dışarıda kalmamaya çalış. Durumunu anlayabiliyorum,' dedi. İşlemleri bitirdi ve geçişime izin verdi.

Yakında İstanbul'a geri dönüp okuluma devam edeceğim, Green Card ve SSN'im akrabamın evine ulaşacak. Son olarak ise herkese mutlu, sağlıklı ve huzurlu yeni yıllar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 hayirli olsun, hos geldiniz. Bir sonraki girisiniz esnasinda okuldan mezuniyet tarihinizi gosterir bir belge (gecici diploma, diploma supplement vb) ile seyahat etmek ve continious residency'i bozmayacak sekilde 180 gunu asmadan yapacaginiz ikinci seyahat plani yarariniza olacaktir. Bol sans!

• @ATS16 Çok teşekkür ederim,

Danimarka'da yapacağım zorunlu bir stajım var. Okulumun staj başvuru formu imzalı ve üzerinde başlangıç-bitiş tarihleri yer alıyor. Ayrıca tavsiyeniz üzerine geçici mezuniyet belgesi alıp kalıcı göç işlemlerimi tamamlayacağım. (Staj'ı tamamlamam şart mezun olabilmek adına acaba Transkript'i ve dersin açıklamasını da götürsem daha mı anlaşılır olur?)

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@ATS16 Çok teşekkür ederim,

Danimarka'da yapacağım zorunlu bir stajım var. Okulumun staj başvuru formu imzalı ve üzerinde başlangıç-bitiş tarihleri yer alıyor. Ayrıca tavsiyeniz üzerine geçici mezuniyet belgesi alıp kalıcı göç işlemlerimi tamamlayacağım. (Staj'ı tamamlamam şart mezun olabilmek adına acaba Transkript'i ve dersin açıklamasını da götürsem daha mı anlaşılır olur?)

Fazla gözükse de bahsettiğiniz ilave evrakların (transkript) bir dosya içerisinde sırt çantanızda durması çok zorlamayacaktır sizi bence 🙂

Mesleğiniz emek ve yaratıcılık üzerine ama kim bilir belki French Culinary Institute in New York-ICE’da bir fırsat doğar ve okulunuzdan kapalı zarf & kaşeli olarak alacağınız transkript ileride işinize de yarar başvurularınız için 👍

• Son gelişmeler neticesinde bizde 25 Aralıkta Boston'da giriş yaptık. Bir hafta konaklayıp tekrar geri döndük. Havaalanında herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Yanımda ilaçlarım vardı arama bile yapılmadı. Sadece üzerimizdeki para miktarı soruldu ve green card gönderilecek adresi teyit ettiler. Bir hafta etrafı gezdik, araçla şehri gezdik kafamızda planlar yaptık. Bizim için zor bir hafta oldu çünkü biz Antalya'da 15 derece havadan bir anda -17 feeling Boston'a geçiş yapınca zorlanmadık desek yalan olur 🙂 Ama güzel bir hafta oldu. Telefon hatlarımızı aldık, banka hesaplarımızı da açtırmak istedik ancak bank of america SSN olmadan şuanda işleminizi yapamayız o sürece kadar Boston keyfini çıkarın diyerek hesaplarımızı açmadı. Green card adresimiz arkadaşımızın adresi kartlar ona teslim edildiğinde oda kartlarımızı bize ulaştıracak ve ondan sonra temelli gitmeyi düşünüyoruz. Sürecin en başında beri yanımızda olan formun tüm üyelerine çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız 🙂

• merhaba , 8 aralık 2025 te O'hare havalimanından abd ye ilk girişimi yaptım. Fazla bekleme olmadı.Pasaport kontrolu ve giriş işlemleri çok uzun sürmedi hemen hemen beilki 10 dk sürmüştür. Hong kongtaki mülakatta adres yanlış yazılmıştı sarı zarfın üzerine dikkat etmemiştim sonradan fark ettim. Polis adresteki yanlışı düzeltti, işlemleri bitti ve abd ye ilk girişimi yaptım. Sonrasında yine aynı havalimanından farklı terminalden şimdiki yaşadığım yere madison wisconsina geldim. Şu an SSN nimi bekliyorum hala ulaşmadı bana, beklemedeyim.. Herkeze sürecinde başarılar dilerim. Gelecek olanlar mutlaka kalın giyinin sağlam soğuk var.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekremi

Umarım Madison, WI’da süreciniz planladığınız gibi geçer. Ben çok beğenmiştim Madison’ı, zamanında göç eden Alman ve İrlandalı nüfusun varlığı hala fark ediliyordu.

Yapmadıysanız State Capitol’da günün belirli saatlerinde yapılan rehberli tura katılmanızı (ücretsiz) ve üstteki terasından rüzgarsız bir havada şehri gözlemlemenizi tavsiye ederim. Bir de State Capitol’un karşısındaki Old Fashioned Restaurant’ta cheese curd ve Reuben sandviç bence çok başarılıydı ☺️ Bol şans 🍀

• @ATS16 Teşekkür ederim Capitol gerçekten güzel terasına çıkıldığını bilmiyordum mutlaka çıkarım, tavsiyelerinizi deneyeceğim. Biraz bazı şeyler netleştikten sonra deneyimlerimi paylaşacağım.

• @Ekremi merhabalar ilk giriş deneyinimizi okurken SSN hala gelmediğini belirtmişsiniz, yaklaşık 1 ay olacak bu süre normal mi bende 28 aralıkta girdim ülkeye Cuma günü SSN ofisine gittim işleme alındı 2 hafta içinde adresinize gelicek gelmezse lütfen buraya gelin dedi. Yada sizin yazınızı okuduktan sonra bende 1 ay bekleyecekmiyim diye kara kara düşünmeye başladım

• @mertcanaydin merhaba , durum şöyle ülkeye giriş yaptıktan yaklaşık 2 hafta sonra ssn ofise gidip durumu sorduğumda biraz bekleyelim resmi tatillerden dolayı gecikme olabilir başvurunuz yapılmış eğer kartınız ulaşmaz ise 4 ncü haftanın sonunda gelin başvuru yapalım dediler.Bana bir de başvuru formu verdi. Tabi daha öncesinde de ülkeye giriş yaptıktan 3-4 gün sonra ssn ofise gidip hemen başvurumun yapılıp yapılmadığını öğrenmiştim.
    başvuru var kart yok bakalım hayırlısı..takipteyim.

• Herkese merhaba, ssn’lerimiz bugün itibariyle geldi. Greencardlarımız için de “we ordered your card to be produced” güncellemesini aldık.

• ⭐⭐⭐⭐

@efemu35 süper, hayırlı olsun size de, giriş tarihi 20-21 olan 3 talihlimizin (sizinle birlikte 3 oldu yazan) greencardları için produced güncellemesini aldık.
    Yine o tarihlerde giriş yaptığını/yapacağını yazmış olan @swadze @timar @Dilan-Yalçın @Kardelen-Serin @ceyda01 'de, uscis check status ten kontrol edip, statusü produced olanlar varsa bir minik bilgilendirme mesajı yazabilirler 🙂

• @aysegul Ben de 21'inde girdim, ne SSN'den ses var ne de GC'dan 🙂 Acaba yavaştan şüphelenmeli miyim 🙂

• @aysegul merhaba,21 Aralıkta giriş yapmıştık bizde az önce kontrol ettim 5 ocakta “card is being produced” olarak güncellenmiş, fakat hala ssnlerimizi almadık, yarın gidip ssa ofisine sormayı düşünüyorum.
    Güncelleme, ssnlerimiz bugün geldi, arkadaşım yeni haber verdi:).

• @mhmtkz o bir şey mi ben sekizinze geldim hala ssn yok gc statu güncellemesi aldım bu arada

• biz 24 ünde giriş yapmıştık. SSA ya 3 kere gitmemize rağmen, kapıdan çevrildik. sizin işlemleriniz randevu ile yapılmıyor. christmas tatilleri dolayısıyla sizi alamayız dediler. sonrasında 2 ocak ta bir daha gittik bu sefer de bekleyin posta ile gelecek dediler. işlem kısmına geçemedik bile. başvuru yapılıp yapılmadığını bile kontrol edemedik. sinir bozucu oldu. greencardlarımız ise hala ödendi aşamasında bekliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

biz 24 ünde giriş yapmıştık. SSA ya 3 kere gitmemize rağmen, kapıdan çevrildik. sizin işlemleriniz randevu ile yapılmıyor. christmas tatilleri dolayısıyla sizi alamayız dediler. sonrasında 2 ocak ta bir daha gittik bu sefer de bekleyin posta ile gelecek dediler. işlem kısmına geçemedik bile. başvuru yapılıp yapılmadığını bile kontrol edemedik. sinir bozucu oldu. greencardlarımız ise hala ödendi aşamasında bekliyor.

@denizezgi adresinize yakın farklı lokasyonlardaki SSA ofislerini denediniz mi?

• @ATS16 2 ofisi denedik. 2 tane var burada. en sonunda birkaç gün daha bekleyip 15 gün bittikten sonra tekrar gitmeye karar verdik. 13.gün bugün ABD de. adresimizi de güncellemiştik. umarım yeni adresimize gelir. Aradığım SSA telefonundan da bir türlü insana bağlanamadım. 20 dk sonunda pes edip telefonu kapadım. işlemleri insana bağlamadan yapmak için zorluyorlar adeta. ne yazıkki biriyle konuşmadan ilerleyemediğim bir noktada tıkandım ve ordan da sonuç alamadım.

• 13 günde hallettiklerimizin de güncellemesini yapayım bağlanmışken. Austindeyiz. Ev tuttuk. Biz de Ferda Hanım vasıtasıyla bulduk evi. kendisi gerçekten çok tatlı ve ilgili biri. Airbnb den taşındık. ilk aşamada lazım olacak yatak masa gibi öncelikli eşyaları ikeadan eve sipariş ettik. Elektriğimizi açtırdık. su ve gas siteye bağlı. Internet açtırma konusunda da tıkandık biraz. telefondan halletmeye çalışıyorum çünkü merkeze epey uzağız ve kısa süreliğine kiraladığımız aracı teslim ettik ve araç alana kadar evdeyiz 🙂 Uber cep yakıyor 🙂 Bu sebepten AT&T den sitenin sağladığı sistemden bir internet bağlatmaya çalışıyorum. ama bir türlü bağlanması için geri dönüş call u alamadım. paket plan herşey seçildi bilgiler girildi ama bağlantı yok henüz. Bu süreçte bir de bank of america dan banka hesabı açtık. pasaportlar ve üzerinde isim yazan bir kredi kartımız yeterli oldu. 2 kimlik doğrulaması gerekliydi. kartlarımız da adresimize geldi. Şimdilik SSN ve GC bekliyoruz. Bu hafta belki fırsat bulursak araba bakacağız

Ben bu süreçte ağır bir grip geçirdim. yeni toparlanıyorum. o sebepten korkudan sağlık sigortalara baktım. Healthcare gov dan başvuruyu yaptım. henüz gelirimiz olmadığı için financial aid için qualified oldunuz sağlık planı seçin diye geri döndüler ama bu financial aid durumu sonradan greencard ve vatandaşlık sürecinde bir sıkıntı yaratır mı bilemedim. nasıl devam etmeliyim. Deneyimli arkadaşlar belki yol gösterbilir. aylık kaç dolarlık bir sigorta uygun olur. temel ihtiyaçları karşılar vs. Daha önce konuşulduğu bir başlık varsa oraya da yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum. telefondan sitede çok kolay bulamıyorum bazı şeyleri arayüz tam sağlıklı görünmüyor. @ATS16

• Arkadaslar selam bizde apar topar giris yapanlardaniz bugun SSNlerimiz geldi. Green cardlarimiz hala payment received asamasinda

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

6

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |