Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba. Dogru kategoride yazmiyor olabilirim ama en yakin olarak bunu buldum. Sorum:

    Dogum kaydini yaptirmadigim, yurt disinda evlilik icinde dogan cocuk, Amerikan pasaportu ile Turkiye'ye giris yapabilir mi?
    Dogum kaydi posta ile oluyormus ve yapabilirim ama pasaport icin sahsi gidip bir de sureci beklemek gerekecek ve buna vaktimiz yok suan. Ulkeye ABD pasaportu ile girebilir mi? Tecrubesi olan var midir acaba

  • ⭐⭐⭐⭐

    @erika

    Amerikan vatandaşları, her 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde toplam 90 günü aşmamak kaydıyla Türkiye'ye vizesiz seyahat edebilirler. Bebeğiniz ABD pasaportu ile Türkiye’ye sorunsuz giriş yapabilir.

    Bebeğiniz için yanınızda getireceğiniz orijinal veya aslı gibidir birth certificate’i Türkiye’de herhangi bir yeminli mütercim tercümede tercüme ettirdikten sonra size en yakın ilçe nüfus müdürlüğünden randevu alarak anne ve babanın nüfus cüzdanı ile giderek bebeğiniz için kimlik (nüfus cüzdanı) çıkartabilirsiniz ve nüfus kaydınıza işletebilirsiniz.

    Türkiye’den ABD’ye dönerken Türkiye’den çıkış yapacağınız pasaport kontrolde bebek için ABD pasaportu ve Türk kimliğini beraber ibraz edeceksiniz.

  • Devlet İşleri ve Bürokrasi bölümünden taşındı  crazycells crazycells 

  • @ATS16 Tesekkurler!
    Dogum tescilini ABD'den yaptirmak bir dezavantaj yaratmayacak anladigim kadariyla. Bu nedenle onu hemen yapacagim posta ile.
    1 hafta kadar kalacagimiz icin nufus mudurlugune basvursak bile kimlik cikmadan donmus olacagiz muhtemelen. Cikista da turist gibi cikabilir diye umuyorum. ABD'ye donunce de konsolosluga gidip sahsi basvururuz artik pasaport ve kimlik icin.


  • Guncelleme paylasmak istedim: TR'ye gitmeden hem dogum tescilini hem de kimlik basvurusunu posta ile Chicago baskonsoloslugu'na yaptik ve elimize cok cabuk ulasti oglumun kimligi.

    TR'ye giriste hicbir sorun vs olmadi fakat cikarkenki polis memuru bir sure ekranina baktiktan sonra oglumun Turk pasaportu olup olmadigini sordu. Yok dedigimde giriste sormadilar mi dedi hayir dedim tamam dedi irdelemeden gecin siz tonlamasiyla gecirdi bizi sagolsun. Sanirim para cezasina dair duydugum sey dogruydu. Belki birinin isine yarar bu tecrube.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @erika, içinde söyledi: ABD pasaportu ile TR'ye giris

    Guncelleme paylasmak istedim: TR'ye gitmeden hem dogum tescilini hem de kimlik basvurusunu posta ile Chicago baskonsoloslugu'na yaptik ve elimize cok cabuk ulasti oglumun kimligi.

    TR'ye giriste hicbir sorun vs olmadi fakat cikarkenki polis memuru bir sure ekranina baktiktan sonra oglumun Turk pasaportu olup olmadigini sordu. Yok dedigimde giriste sormadilar mi dedi hayir dedim tamam dedi irdelemeden gecin siz tonlamasiyla gecirdi bizi sagolsun. Sanirim para cezasina dair duydugum sey dogruydu. Belki birinin isine yarar bu tecrube.

    Para cezası ile ilgili duyumunuz nedir, biraz daha detay verebilir misiniz veya konu ile ilgili bilgi edinebileceğimiz resmi bir link var mı? Hoşgeldiniz!


  • @ATS16 Tesekkurler! Seyahat etmeden once bakmistim bu durumumuza internetten ve bir yerde okudum ceza ihtimalini ama hatirlayamiyorum tam olarak. Sonrasinda zaten telas olup foruma sormustum. 2 ayi astigi icin hatirlayamiyorum hic. Chatgpt'ye de sordugumu hatirliyorum. Orda okumus bile olabilirim. Kafa bulandirmak istemem kusura bakmayin!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum