Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @zeynep1212 Çok teşekkürler. En son giriş yaptığımda çok basit sorular bizlere de soruyorlardı. Mesela yanınızda 10bin dolardan fazla para getiriyor musunuz da bunlardan biriydi. Diğerleri zaten hiç ilişiğimiz olmayan konularda sorular, fakat öyle hızlı soruyorlar ki biz otomatikman hemen anlayıp no, no no diyip geçiveriyoruz, onlar da bunu bekliyor zaten. Ama İngilizce bilmeyen birisi ne kadar hızlı konuşuyor diye de düşünebilir, göçmen olarak gelince ne olur bilmiyorum. Gerekirse telefonunu açacak ve öteki uçta biz yardımcı olmaya çalışacağız. Ama dediğiniz gibi ben de sorun olmaz diyorum ama eşimi rahatlatmak için biraz da araştırıyoruz. Yanıtınız bizleri rahatlattı.

Bir de sanıyorum eşimin konsolosluktan pasaportu elden alma bir durumumuz olmayacak. Sanki öyle birşeyler okudum gibi geliyor burada ama emin değilim. Tek opsiyon kargo veya posta ile adrese gönderiyorlar değil mi? Ankara'da iki gün daha bekleyeyim de pasaportu vize basıldıktan sonra konsolosluktan elden alıp döneyim deme ihtimalimiz var mı onu araştırıyoruz.

• @erncndr Çok teşekkürler. Dediğiniz gibi bir şekilde ilerleyecektir. Biraz rahatlatıyor yorumlarınız inanın o rahatlamaya bile ihtiyaç duyuyoruz.

• Arkadaşlar çok teşekkürler sağlık randevusu ile ilgili yanitlariniz için .
    Oğlum için yüklediğimiz evrakların hepsini orijinallerini mi yanımızda götürmesi gerekiyor? Nüfus kayıt örneğinin çevirisi var fakat aslı yok çünkü Amerikada bir avukat aracılığı ile yapmıştık pdf olarak var. Bunun dışında randevu şubatta olucak ve dolayısıyla yeni vergimizi muhtemelen yapmamış olacağız. Güncel gelir kanıtı istiyorlar mı? Ve bilmem gerek başka bir şey varsa paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

• @Yuri-Spaky rica ederim. Açık aşı pasaport nasıl geliyor ben de bilmiyorum. Belki deneyimi olan bir arkadaşımız yazarda öğrenmiş oluruz 🙏

• Merhabalar , birinin başına gelmiştir diye sormak istedim;

14/02/2026 ta askerliğim okul yüzünden ertelemesi bitiyor 27/02/2026 ta konsollukta görüşmem var yoklama kaçağına düşeceğim abd ye giderken bir sıkıntı yaşar mıyım ?

Biraz endişeliyim bu konuda beni aydınlatır mısınız lütfen

• Bu arada hepinizi tebrik ederim arkadaşlar çok sevindim sizin adınıza 👏🏻

• @zeynep1212 Rica ederim ne demek, tüm evrakları orijinalleriyle ve çevirileryle getirmenizde fayda var Covid aşısını da mutlaka isteyeceklerdir.

• Hello All,

Happy New Year to everyone, and congratulations on your Interview letters. Is there any foreigner from July DQ onwards who hasn't received the IL? I think it's been distributed until November DQ, but only to citizens. Thank you for your response. I am a foreign resident with case IR1, DQ Aug.

• @zeynep1212 merhaba kısaca cevap vereyim
    Biz yeni girdik sağlık kontrolüne covid aşı kartı getiren olmuştu ama almadılar çünkü zorunluluk kalktı.Mülakata giderkende nvc ye yüklediğiniz evrakları istiyorlar yanınızda olsun diye gelen mailde yazıyor(mülakat maili) zaten ayrıca türkçe olmayan evrakların tercümesi isteniyor ama siz tercüme ettirebilirsiniz o ayrı

• @yeşim-yıldırım tesekkur ederim. Ben amerikadayim burada ds260 864 evraklarini biz yaptik. Bu evraklarini sadece imza kisimlari var bende. Bunlari ceac Dan mi indirmeliyiz? Bir de mesela benim.esim amerikali dogum belgesi ve evlilik evraklarimizi da yuklemistik onlarin orjinallerinj de isterler mi acaba? Son olarak guncel gelir kaniti olarak birsey istiyirlar mi? Cok sorun sordum kusura bakmayin🌸

• @umutmuftahi cok tesekkurler. Aslinda islemleri Avukat Ile yaptik ama onlar turkiye kismina sanki cok Hakim degiller gibi. Cunku burada okuduarim Ile avukatin soyledikleri pek ortusmuyor. Ben de dogal olatak tedirgin oluyorum. Biraz once y sim hanim'a sordum ama sizin de bilginiz varsa cevaplayabilirseniz sevinirim. Ds260 864 formlarinin imzali kisimlari var sadece bende cunku Avukat dildurdu ve yukledi. Bu evraklari ceac Dan indirip sunmamizda bir sakinca var mi? Islak imzali sayfalar da isteniyor mu? Esim amerikali ve dogum belgesi in orjinali amerikada bizde bunun da orjinali gerekli mi mulakatta? Oglumun dogum belgesi in cevirisini Avukat yapti ve oyle yukledi ve bana pdf olatak gonderdiler bunun orjinini de onlarfan almalimiyim? Ve son olarak mulakat guncel gelir kaniti isteniyor mu ? 1099 calisiyir esim isveren mektubu yeterli olur mu sizce? Cok sordum size de kusura bakmayin 🙏

• @zeynep1212 burdaki tüm postları okudum.Öncelikle tüm dosyaların hikayesi farklı ve denk geldiğimiz memurlarda farklı.Yani başkası için eksik denilmeyen evrak sizde bizde istenebilir.Ben bizim yapacaklarımızdan size örnek verebilirim
    İ864 gibi formların ( bizde sponsorda var) avukattan taratılmış hallerini istedim orjinallerini götürmeyi hiç düşünmüyorum. Sponsorun doğum belgesi pasaportu vergi formları zaten taranmış halde var bizde onlarıda tekrar yazdırıp yanımıza alıcam. Kısaca nvc aşamasında yüklediğimiz evrakları yazdırıp yanıma alıcam.E devletten daha önce aldığınız evrakların süresi geçmiştir vukuatlı nufüs kayıt örneğini ve diğer gerekli evrakları yeniden almanız gerekiyor.Bende tekrar alıcam oğlum ve kendim için ama tercüme yaptırmayacağım çünkü gelen mailde evrak türkçe değilse tercüme ettirin diyor.şimdilik aklıma bu kadar geldi .Bende ocak ayında başlayacak mülakat deneyimlerini dikkatle takip edicem orda yeni bir evrak görürsem eklerim aklıma şimdi geldi sponsorun güncel paystubs larınıda götürücem

• @umutmuftahi evet simdi siz söyleyince baktım evrakların süresi doluyor mülakat tarihinde. Bir de oğlum için adli sicil kaydı istenmisti .nvc sitesinde 2 yıl geçerli sayılıyor diyor. Beldelerin üzerinde de bir tarihi belirtilmemiş .Çok teşekkür ederim 🙏ben de takipte kalacagim. Benim eşim hem w2 hem 1099 ama w2 geliri dusuk 1099 yüksek. O yüzden o kısmı işveren mektubu ile çözebileceğim sanırım.

• Dostlar doktor vize randevusu alacağım Ir1 vizesi için hangi vize kategorisini seçmem gerekiyor immigrant mı seçmem gerekiyor

• @ahmetZ yani hepimiz immigrant‘ız.

• Ankara vize görüşmesi hangi adreste yapılıyor acaba ben araştırdım 2-3 adres çıkıyor

• @zeynep1212 Aslında ben de çok hatırlamıyorum, sırası geldikçe yönergeleri okuyup yapmaya çalışıyorum. Ama Bazı formlarda ıslak imzalı kısımlar vardı. Eşime sponsor olduğum formu ABD de doldurdum, ıslak imza kısmı vardı, sonra bu formu kargo ile eşime Türkiye'ye gönderdim. Yani islak imzalı form eşimde şu anda. İsmini hatırlamıyorum ama 864 olmalı bir nevi tam sponsor olma durumu gerektiriyor. Yani sponsor olunan kişi ileride sponsoru tarafından kendi geçimi sağlanmazsa sponsorunu dava edebilir ve davasını kazanır. Form açıklamalarında onlar yazıyordu. Ciddi ve resmi bir vekalet ve yükümlülük almak aslında. Dolayısıyla eşim o formun islak imzalı kısmını da götürecek. Size de tavsiye ederim.

Türkçe ve İngilizce olan dokümanlarda çeviri şart değil diye okuduğumu hatırlıyorum. Ama Yunanca veya Arapça gibi başka dilde belgeler varsa onları çevirmeniz gerekir yazıyordu resmi web sitelerinde. Fakat e-devletten alınan belgelerin QR kodlarının yeni ve aktif olduğundan emin olmak gerekecek. Sizin doğum belgeleri hangi dil bilmiyoruz. Ama şu adreste bilgi var:

(Include a certified translation of your document with your original (i.e. foreign language) document in a single file. Please note that a translation is not required for documents in the language of the country where your visa interview will take place.)
    Türkçesi: Belgenizin onaylı tercümesini, orijinal (yani yabancı dildeki) belgenizle birlikte tek bir dosyada gönderin. Vize görüşmenizin yapılacağı ülkenin dilindeki belgeler için tercüme gerekmediğini lütfen unutmayın.

Yani belgeler Türkçe veya İngilizce ise çeviri gerek yok diyor. Ama umarım konsolosluk da çeviri istemiyordur.

Ben oğlumun ABD doğum belgeleri de dahil, kendi vatandaşlık belgelerimin asıllarını eşime kargoladım. Sonuçta her belgenin aslını istiyorlar. Ama burada birazcık tolerans gösterirler mi bilemiyorum. Hastane ABD de çift doğum belgesi vermişti o nedenle birini gönderdim DHL ile. Kaybolmadı.

Yalnız bunları yazmaya çekiniyorum tabii çünkü kimseye yanli bilgi vermek de istemem. Belki o belgelerin aslını istemeyeceklerdir, ama bekleme süresi o kadar uzun geldi ki, artık risk almadan herşeyi fazlasıyla hazırlamakta fayda var dedik.
    Avukat hiç kullanmadık.
    Maaş bordrolarında tabii ki değişiklikler oldu. Güncellenen bilgileri gelen emailde CEAC sistemine yükleyebilirsiniz diyordu. Ama bundan önce CEAC e ONAYDAN SONRA dokunmayın diyen avukatlar oluyordu çünkü işlem tekrar başlayabilir diye korkutuyorlardı, ama randevu emailinde artık yüklemeniz sürecinizi uızatmaz diyor: (Submitting new documents to CEAC will not make you wait longer for your immigrant visa appointment to be scheduled.) Ama iki seneyi geçen bekleme süresini göze alınca insan her türlü durumu düşünüyor tabii.
    Yakında bütün dokümanları kontrol edip toplamaya adım başlayacağım.

• @zeynep1212 Mesela şu adrese bakıyorum:

Şöyle diyor:
    Please do not submit your new or updated police certificates to NVC.
    You must bring original police certificates to your interview appointment.

Ama NVC den bu hafta gelen emailde şunlar yazıyor:
    If you need new police certificates, submit them to your Consular Electronic Application Center (CEAC) account at https://ceac.state.gov/IV.

Ne yapacağız? Kesinlikle yeni sabıkasızlık kaydı edevletten alıp süresi geçmeden aslını konsolosluğa götüreceğiz. Sisteme yüklemek hala soru işareti. Sanıyorum email daha göncel olduğu için daha doğrudur diyip sisteme de yükleyeceğiz. Ama soru işareti hep olacak tabii. O gibi nedenlerle bizlerin değil de, süreci tamamlayanların verecekleri bilgiler gerçekten çok değerli.

• Peki e devletten alınan belgelerin süresi ne kadar geçerli? Aralık 25 inde hazırladım belgeleri geçerli olur mu?

• @Yuri-Spaky cok tesekkurler cok ayrintiki yazmissiniz buna ihtiyacin vardi🙏 Bende toparlamaya basliyorum cunku yakinda turkiye gelecegim ve orjinal bir kac evragi da yaninda getirecegim. Baska bir forumda okudum orjinal bir onceki evliliginde olan bosanma evragi yaninda olmadigi icin eksik evrak olarak degerlendormisler mulakatta. Bazilarina da hic sormuyorlar. Biz tabi imizden geleni yapalim illa birsey burlarsada biz de iletiriz artik:) ama umarim olmaz🙏☺️guncel olarak vukuatli nufus Kayıt orneklerinj ve adli kaydini da alacagim.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 3116
  • 41
  • 5888
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |