Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐

@MKA, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Zelene
    merhabalar, konu hk. size ulaşmayı denedim ama mesaj atamadım. yardımcı olabilir misiniz?

Yazdım size

• @katafalk2 DV21 de bana çıkmıştı Ailece gidecektik olmadı dv26 oğluma çıktı o artık birey olduğu için yalnız gitdi Biz başka baharlara artık başvuruları kendim yaptım onun haberi yoktu süpriz oldu süreci hep ben takip ettiğim için ben yazdım Her şey çok yolunda gitti bu sefer tabi forum sayesinde bir kez daha teşekkürler🙏

• @essen Bahti acik olsun oglunuzun

• Bu ileti silindi!

• @bravist benim anlamadigim 12 aralikta basvurulmus ama bu durum 19 aralikta cikmadimi ortaya? Garip geldi belki bu 2027 cekilisi ile mi alakali idi acaba?

• Arkadaşlar bizde perşembe gecesi bostondan giriş yaptık. Beklediğimizden çok çook daha kolay oldu. Detayları abd giriş başlığı altına en kısa sürede yazacağım.

• Merhabalar bu akşam 18:10 kalkışlı İstanbul -New York (JFK) ya uçuşumuz hava koşulları nedeniyle iptal oldu ve aynı zamanda 27 aralık sabah 8:10 New York -Charlotte uçağımız da hava koşulları nedeniyle iptal oldu. Pazar günü tekrar almaya çalışıyoruz. Düşünenlere plan yapanlara bilgilendirme vermek istedim

• @uonur26 Merhaba Onur bey,biraz daha ayrıntı alabilir miyiz ? Teşekkürler ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@hukukveonline, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Arkadaşlar interneti anca ayarlayabildiğimden yazma fırsatım olmamıştı a itibarıyla Chicagoya giriş yaptım çarşamba günü gelmiştim.giriş işlemlerim taş çatlasa 20 dakika sürdü kimse yoktu önce green card yazan yazıyı takip ettim sonra oradaki personele sorunca o kısmın aslında green carda halihazırda sahip olanlar için olduğunu visa kısmına geçmem gerektiği söylendi o kısma geçtim hiç sıra yoktu memur otomatik kapıyı açtı eliyle buyrun işareti yaptı geldim nedem gelmiştiniz diye sordu green card için dedim baktı pasaportuma nasıl yani dedi anlayamadım bi sessizlik oldu sarı zarfım var falan dedim green card ile geldim vizem var dedim pasaportta diğer sayfayı açtı gc vizeme bakıp tamam anlıyorum dedi yine sessizlik oldu 😂 sarı zarfı gösterdim bunu size vermem gerekiyor dedim aldı bu ne için diyince az bi telaş olmaya başladım çünkü memur hiç anlamıyormuş gibi davranıyordu üstündeki talimatları okuyunca paketi açtı belgelere baktı tamam dedi pasaportuma imza attı bi de kaşe bastı 2 numarayı takip edin dedi önce valizlerimi aldım 2 numaralı alana geçtim kimse yoktu (1 numaralı alanda sıra çoktu) yine bi memur buyrun dedi bende pasaportu verdim green card mı dedi içine bakıp.ardından birine seslendi bi tek ne yapacağız ki şuan dediğini anlayabildim😂 1 numaralı sırada xray araması vardı beni oraya aldı herkesi bekletti önce sen koy dedi valizimi aldım xraya koydum diğer taraftan geri aldım hiç açtırmadılar ne valizimi ne çantamı soranda olmadı çıkışı takip edin demişlerdi tam valizleri alıp ilerlemeye başlarken o memur bakar mısınız dedi döndüö welcome to usa dedi bende kolay gelsin dedim selamlaştık çıkışı takip ettim bu kadar kolay olacağını sanmıyordum taş çatlasa 20-25 dk sürmüştür.herkes olaydan habersiz gibi davranıyordu o beni biraz şaşırttı bu arada cd yi size vermem gerekiyormuş dedim uzattığımda aldı bu ne için ki boşver gerek yok dedi arkadaşlar cd ile hiç ilgilenmiyorlar benim sarı zarfın bile ne anlama geldiğini anlamadılar bu beni şaşırttı onum dışında aksanından dolayı anlamadığım o memur bana 2 ay gibi bi süre içinde green cardımın geleceğini söyledi başka bi işleme gerek var mı dediğimde yok hayır hoşgeldiniz dedi.

Burada kafamı birisi karıştırdı arkadaşlar yardımcı olur musunuz ssn için sadece beklememiz mi gerekiyor yoksa şuan gidip bi başvuru vs işlemi mi yapmam gerekiyor bana burada gidip başvurman gerekli dediler ben öyle olmadığını biliyorum ama emin olmak istedim yapmam gereken tek şey şuan adresime ssn ve green card gelmesini beklemek değil mi

Bir de green cardın durumunu takip etmek için usps sitesine giriyorum ama çok fazla detay var takip edeceğim posta kodunu bilmiyorum bunları nasıl öğreniyorsunuz başlıkta okudum evet ama benim soruma yanıt olmadı postayı takip etmek için adresimi teyit etmeleri gerekiyormuş omay kodu 10 gün içerisinde adrese geliyormuş falan sitede böyle diyor ben mi yanlış bakıyorum ben ev sahibi ya da kiracı değilim kimliğimi doğrulayamıyorum ve bu olmadanda bana kargom/postam hangi aşamada söylemiyor üstelik posta numaramda yok bunu açıklayabilecek birisi var mı en kötü siteden bakmak yerine gelmesini bekleyeceğim

Detay konuları yaşadıkça anlatacağım arkadaşlar ama şuan için naçizane tavsiyem internet işini acilen çözün numara alacağım ama adres gerekliymiş fatura teyir vs gerekiyor birinden rica etmem gerek yoksa alamıyorum ve burada tekseniz dışarı çıkmak kesinlikle bi erişim gerektiriyor internet işini mutlaka önplana alın

Chicago’ya hoşgeldiniz!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş başlığını okumak şu aşamada sizin için en iyisi, endişe ve karışıklıklarınızı giderecektir.

SSN ve permanent resident kart ile ilgili şu aşamada bir şey yapmayacaksınız memurların işlemlerini düzgün yaptığını ve dosyanızda bir sorun olmadığını varsayarak. SSN 10-12 iş günü içerisinde, permanent resident kart 25-30 iş günü içerisinde normal şartlarda verdiğiniz adrese gönderilmesi beklenir. Gönderim sürelerinde Christmas tatili ve yeni yıl tatilini de göz önünde bulundurun, hem ofisler bazı günler kapalı hem de federal çalışanlar tatile çıktı.

Bu bekleyiş esnasında da ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri başlığını okumak size birçok konuda fikir verecektir.

Forumdan çok yararlanmamışsınız anlaşılan, gelmeden önce telefon hattı ve interneti çözebilirdiniz ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri başlığını okuyarak ve adres kanıtı içinde Adres Kaniti (Proof of Address)

SSN’i takip edebileceğiniz bir site yok, permanent resident kart basım ve posta gönderim güncellemesi içinde https://egov.uscis.gov/ sitesinden kontrol sağlayabilirsiniz.

Şehrimizin rüzgarı serttir, 12/31 gece yarısı Riverwalk’daki kutlamalara gidecekseniz dikkat edin, happy holidays 🎄

• Arkadaşlar selam durdurma kararı sonrası floridadan giriş yapan oldu mu?

• @excan, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@bravist benim anlamadigim 12 aralikta basvurulmus ama bu durum 19 aralikta cikmadimi ortaya? Garip geldi belki bu 2027 cekilisi ile mi alakali idi acaba?

Zaten değiştirmek istedikleri bir DV 2027 yapısı vardı, Brown üniversite olayından sonra DV olayını durdurma kararını açıkladı başkan. Dolayısıyla bu onaylandığında tüm DV yapısını değiştirebilme imkanları olacak. Yeni yılda Ocak ayının sonuna doğru DV kurallarının belirleneceğini düşünüyorum ve fazla gecikme olmadan böyle olmasını da diliyorum.

• @Zelene merhaba, mesaj atamadım size konu hk. şuan houstondayız pazar günü austine geçeceğiz. bilgi almak adına yardımcı olabilir misiniz?

• Merhaba herkese, süreç güncellemesi adına yazıyorum.

21 Aralıkta aniden gelmiştik. Uzun süre ne yapacağımızı düşündük ancak eşimle birlikte 3 ocak tarihine dönüş bileti aldık.

Şubat sonu kalıcı göçümüzü yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte ikinci girişini yapan arkadaşlar güncelleme yaparsa çok memnun olurum.

Herkese bol şans..

• @emr19 Houston'a hosgeldiniz. Ata Houston grubunu instagram üzerinden takip ederseniz yakın zamandaki etkinliklerde denk geliriz. Aklına takılan birşey olursada buradan ulaşabilirsiniz.

• @melisbasdurmus G. Bush a mı indiniz ? deneyiminiz nasıldı ?

• @cemciftcioglu Tesekkür ederim takip ediyorum:)

• @Cem-Çeliker merhaba, evet oraya indim. profilde var yazmıştın ekstra bi şey olmadı 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@bkio bizim de dönüş biletimiz 3 ocaktaydı, bir değişiklik yok, 3ünde dönüyoruz 🙂

• @aysegul Umarım ikinci gelişlerimiz ilklerinden daha stressiz olur Ayşegül Hanım 😊

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |