Arkadaslar merhaba, DV2025 ile 14 Subat 2025 itibari ile Amerika'da yasiyorum. Turkiye'de bilisim ogretmeni idim, Bilisim Teknolojileri ogretmenligi ve de MIS diplomaliyim. Ilk aylar is aramadan bos dolastim durdum. Son aylarda is aramaya basladim ama ozellikle IT alaninda biseyler bulamiyorum. Hatta farkli alanlarda dahi bulamiyorum diyebilirim. Hali hazirda devam eden IT certificate egitimlerim var. 10 aydir cepten yiyorum. Asker olmayi dusunmustum, ozellikle askerlik sonrasi olan benefitsler kaynakli ama Agustos 1982 dogumluyum, saniyorum en yuksek yas US Air Force aliyor ama onu dahi birkac ay ile kacirdim gorunuyor. Yasima gore daha iyi fizik ve kondusyondayim, saglikli yasayan ve hayati spor ile gecen biriyim.
Gerek burada baska bir arkadasin uyarisi, gerek internette arastirmamla gordugum waiver onerisi ile yas konusu halledilebilir seklinde gorusler var, bu konuda bilginiz var mi? FAA onayli drone pilotuyum ve FPV dahil dronelari prof seviyede kullaniyorum, SSI'dan Open Water Diver, PADI'den DiveMaster seviyesinde lisansliyim.
Amacim operasyon bolgelerinden ziyade askeriye icerisinde meslek branslari. Bekarim ve Amerika icerisinde her yere gidebilirim, saha operasyon disinda yurtdisi gorevleri de olur.
Su anda Los Angeles'tayim, ne yapabilirim? Bir yolu var midir? Okudugum kaynaklar disinda hicbir bilgim yok, yorumlari okudum da ust yas konusunda bir deneyim goremedim, tesekkurler.