Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @serdil inanın ben bu sorunları yaşamamak adına Ankara’yı sectim ve otobüse binip gidip pasaportları kendim teslim aldım 🙏aslında en doğrusu bu


  • Bu mülakata kaç adet fotoğraf baskı yapıp götürmeliyiz. Kimisi gerek yok diyor kimisi yanında bulunsun diyor. 300 fotoğraf yükledik uscise, kaç adet bastırıp götürsem yeterli sizce.


  • @burak2344 biz 50 tane bastırdık daha da inanmayacaklarsa kendileri bilirler. 200 tanesine 3-4 dk içinde bakmaları imkansız mülakat sırasında.


  • @yeşim-yıldırım nasıl bastırdınız acaba fotoğrafçıda büyük mü küçük mu boyutu nasıl


  • @Zeyno-0
    Çok teşekkürler. Ben belki konsolosluktan değişir diye de düşünmüştüm, iyi ki sormuşum. USCIS bize en yakın Baltimore da var. Oraya gideriz. Sanıyorum online adres değiştirme yeri de varmış. İkisini de yaparız. Hatta eşim gelmeden adres belli olunca ben önceden, daha gelmeden bile adresi değiştirmeye çalışırım. Şimdi heyecanlandım ABD'ye geldiği zamanı düşününce. Son yılların en mutlu günü olacak bizler için. :) Size de herkese de mutlu ve güzel günler.


  • @yeşim-yıldırım Lol 😆 of course they can’t check all at once but my advice to you is that upload lots of pictures and chats on your CEAC. I kept uploading every week and the officer asked for my chats and pictures but I gave him but he didn’t even check them. He just saw them and that was it and he approved me immediately. My case was updated on December 10 which means they might have checked most of the stuff I uploaded when my interview was getting closer. Because I kept checking and tracking our case, at that time, it says “Ready”

    So in summary, try to uploads lots of pictures and chats and even call screenshots. It helps because they check them on their system and it even more easy to avoid lots of questions on your interview day.


  • @Zeyno-0 Bir de şimdi aklıma geldi. Belki bilmeyen birileri varsa benim de faydam dokunsun istedim. USPS için taşınacağınız zaman online form dolduruyorsunuz. Eski adresinize gelen bütün mailler otomatik olarak yeni adresinize de yönlendiriliyor. Bu tabii resmi işlemler için yeterli değil, USCIS için gene resmi adres değişikliği yapmak şart. Her mail USPS ile kesin yeni adrese yönleniyor diye yüzde yüz garanti yok, ama ek olarak yapıldığında faydalı oluyor. En son taşındığımda neredeyse yüzde yüze yakını yeni adresime geldi zarfta eski adresim yazdığı halde. Bu her eyalette var mı bilmiyorum. Maryland de var.


  • @burak2344 Use “INSHOT” application. Download it on your Apple Store. You’ll use the collage to mix your photos or screenshots together and print them but I will still say, uploading gives you more upper head and hands than printing them. However, still print little of them but the ones you uploaded would have been seen before your interview day. That worked for me and lots of people I know. On the day of your interview, they will just want to confirm everything you uploaded and everything about your case. That’s it!


  • @uniquenessO thank you very much


  • @kuzeymelissa evet imkan olsa gidip almak en doğrusu ama çalışıp uzak oturunca maalesef 😞


  • @burak2344 You’re Welcome


  • @uniquenessO First of all, congratulations. You continued to upload current documents to Ceac until the interview day, right?


  • @gokcesak Thanks so much. Oh Yes I did until 17th of December. I remember the chat I had with my husband through that week from how we planned my journey to Ankara and till I got to my hotel i screenshot and uploaded everything 😃😃. Infact my husband was begging that it is enough 🤣🤣I said no I will continue to upload.

    My advise is that: you can take three screenshots every month : beginning, middle and end of that month so in total you can have three screenshots every month.


  • @uniquenessO Yes, husbands are more relaxed about this. 😊I think it's great that women are more emotionally discerning in this regard. After getting my DQ, I will upload the relational evidence to CEAC as another file. I've been wondering about this for a long time, thank you. 🙏🏻😊


  • @gokcesak Oh Yeah! Men don’t really care about this I guess but I care so much 😁😁The pictures are just sitting pretty in my gallery. So I think they need to see our beautiful pictures to know our love life isn’t fake but real and amazing 🤩

    Please don’t be stingy with your upload 😃😃

    Upload until you’re tired

    It’s fun 🤩 to do.

    You’re welcome


  • @uniquenessO which documents did you bring with you when you had your interview? And which ones did they ask to see?


  • @burak2344 küçük boyut olarak bastırdık sonra normal fotoğraf albümüne koyduk


  • @yeşim-yıldırım teşekkürler bende 50 adet trendyoldan sipariş verdim fotoğrafları whatsaptan attım 350 tl ödeme yaptım kargo dahil. Çeşit çeşit fotoğraflarımızı seçtim. Nikah fotoğraflarına var yeter bu kadar sanırım


  • @gigi25 At my documents review

    They asked for birth certificate (original)police reports,
    My husband first marriage divorce decree, my passport photo, international passport and marriage certificate

    And when I was called for my interview they didn’t ask for anything but the officer asked if I have printed chats and pictures and I said Yes. I gave it to him and he just glance through and gave them back and after my interview, they gave me all the documents back and took my passport alone. I already posted how my interview went, you can check it out previously


  • @Yuri-Spaky Açıkçası ben USPS ve göçmenlik ofisine hic adres değişikliği talebinde bulunmadım, bu konu hakkında pek bir fikrim yok ama kolay bir işlem olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler gibi disardan gelenlere zor ama aslında sistemi anlamaya baslayinca işler çok daha hızlı ilerliyor. Esiniz ile birlikte baslayacaginiz yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    408k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum