IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Ekto-Oktan Yes 🙌 New adventures! I can’t wait to see what the new season brings to me and my family. Thank you so much for the good wishes. I appreciate you so much 🌸🌸🌸
-
@erncndr yanlis anlamadiysam kendinizin ABD vatandaslik sertifikasindan bahsediyorsunuz. Beyfendi boyle bir belgeye neden ihtiyac duysunlar, butun incelemeler bitti, ellerinde sizle ilgili fazlasi ile bilgi var. Ekranlarinda size dair butun verilere tek tusla ulasabiliyorlar. Birde cocugunuz var, mulakatiniz 1 dakikadan fazla surmez, sakin olun, cok az kalmis, allah buyuktur.
-
@uniquenessO; I wish you endless success in your new life, may everything be as you wish
-
@Bircan Mülakatta sorduklarını biliyorum orjinalini o yüzden sordum, daha önce vatandaşlık belgesinin kopyasıyla işlem yapan oldu mu merak ettim sadece
-
Selamlar, çarşamba günü sağlık randevumuz için Ankara’ya gittik. Google araştırmalarım sonucu unganlara en yakın otellerden birinde konakladık. Gecelik 5,000₺ gibi bir tutar ödedik. Otel ve unganlar arası 2 dakika bile denmeyecek bir mesafedeydi. Otobüsle gidecek arkadaşlarımız otagar içindeki çiçekçinin olduğu yerden çıkış yapıp ücretsiz merkeze giden servisleri kullanarak Kızılay meyanına kadar gidip, kalan mesafeyi taksiyle 130₺ gibi bir ücrete gidebilir veya otogardan 300-350₺ civarında bir taksi parasıyla ulaşabilirler.
Bizim randevumuz perşembe günüydü. Gittiğimizde yoğunluk vardı ama sıra hızlı ilerliyordu. Çalışanlar gerçekten çok ilgili ve güler yüzlüler. Türk aile ve yabancı sayısı yarı yarıya denecek düzeydeydi. Randevu saatinize göre pasaport teslimini yapıyorsunuz, o anda fotoğrafınız çekilip size bir belge imzalatılıyor. Doktor muayenesi sırasında fiziksel muayene edilip peş peşe sorular soruluyor. Doktor gerçekten çok hızlı nasıl olduğunu bile anlayamadan iki koluma da aşılar yapıldı. Herhangi bir acı veya yan etki hissetmedim. Bu arada önce kan tahliline bakılıp sonra aşı yapılıyor gibi bir durum söz konusu değil önce aşı oluyorsunuz. Yapılan işlemler kişinin yaş durumuna göre değişiyor. İstanbul’dan bir bayan gelmişti ondan kan tahlili almadılar neden diye sorduğunda yaşınızla alakalı dediler. Bayan orta yaşların üzerindeydi. Aşı ve muayene için kızımla birlikte 35,947₺ ödeme yaptık ve alt kata indik. Akciğer filmi ve kan tahlilleri için kızımdan ekstra idrar testi istediler. Bu işlemler için 7,037₺ ödedik. Saat 15:00’a kadar kesinlikle Ankara’dan ayrılmanızı istemiyorlar. Akciğer filminde bir sorun yaşanmasına karşın. Bir bayanın akciğerinde leke gördükleri için telefonla arayarak hemen gelmelerini istediler. Böyle bir durumla karşılaşıldığında 3 gün boyunca balgam testi vermenizi istiyorlar. Sonucu 2 ay sonra çıkıyormuş. Bayan testi veremedi çok zorlandı ama mecburen yapmanız gerekiyor tarzında cümleler kuruldu. Ben bu durumu daha önce duyduğum için gitmeden bir kaç ay önce göğüs hastalıkları merkezine gidip kızımla birlikte detaylı bir muayene olmuştuk o zaman sonuçlarımız temiz olmasına rağmen böyle bir olaya şahit olmak bile beni çok gerdi. Sonuçta corona geçirmiş biriydim. Saat 15:00’a kadar gerçekten çok stresli bir bekleyişti. Saat 16:00 civarında da Ankara’dan ayrıldık.
📌 Yapılan tahliller ve aşılar orijinal aşı kartına ve kişinin yaş durumuna göre değişiklik gösteriyor. Başka birine yapılan tahlil size yapılmıyor veya ona yapılan sizden istenmeye biliyor.
📌 Ödemeleri kredi veya banka kartı ile yapmak en pratik olanı, para üstü muhabbetiyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
📌Bizim gibi bavulunuz varsa otelinizden çıkış yaptığınızda otelin emanet odasına bırakıp işleriniz bittiğinde ordan teslim alabilirsiniz. Otelin bu kadar yakın konumda olması bizim için büyük avantajdı.
Umarım kimse ne akciğer röntgeninde ne de diğer yapılan işlemlerinden sorun yaşamadan bu süreci atlatır. Aklıma gelenler bunlar unuttuğum detaylar olursa hatırladıkça gönderiyi güncellerim. -
Merhaba, sanıyorum sırada Temmuz ve Ağustos var. Eşim de Ağustos sonu gibi Documentarily Qualified oldu. Umarım bekleyen herkese görüşme randevusu ve onaylar çıkar en kısa zamanda.
Görüşmeye giden arkadaşlara bir sorum olacak. Ben ABD'de yaşıyorum ve eşim Türkiye'de. Mart ayı gibi ABD içinde yeni adrese taşınacağım. Bu durumda eşim green kartının postalanacağı adresi konsoloslukta güncelleyebilecek mi? Formlarda şu anki adresim görünüyor green card için, ama green kart çıkarsa sorun olmazsa gönderileceği tarihte burada olmayacağız, green kartın postalanacağı adresi nasıl güncelleriz, bilgisi olan var mı acaba? -
@Yuri-Spaky Eşiniz abd geldiği zaman göçmenlik ofisi ile görüşerek adres guncellemenizi yapabilirsiniz.
-
@serdil inanın ben bu sorunları yaşamamak adına Ankara’yı sectim ve otobüse binip gidip pasaportları kendim teslim aldım 🙏aslında en doğrusu bu
-
Bu mülakata kaç adet fotoğraf baskı yapıp götürmeliyiz. Kimisi gerek yok diyor kimisi yanında bulunsun diyor. 300 fotoğraf yükledik uscise, kaç adet bastırıp götürsem yeterli sizce.
-
@burak2344 biz 50 tane bastırdık daha da inanmayacaklarsa kendileri bilirler. 200 tanesine 3-4 dk içinde bakmaları imkansız mülakat sırasında.
-
@yeşim-yıldırım nasıl bastırdınız acaba fotoğrafçıda büyük mü küçük mu boyutu nasıl
-
@Zeyno-0
Çok teşekkürler. Ben belki konsolosluktan değişir diye de düşünmüştüm, iyi ki sormuşum. USCIS bize en yakın Baltimore da var. Oraya gideriz. Sanıyorum online adres değiştirme yeri de varmış. İkisini de yaparız. Hatta eşim gelmeden adres belli olunca ben önceden, daha gelmeden bile adresi değiştirmeye çalışırım. Şimdi heyecanlandım ABD'ye geldiği zamanı düşününce. Son yılların en mutlu günü olacak bizler için. :) Size de herkese de mutlu ve güzel günler. -
@yeşim-yıldırım Lol 😆 of course they can’t check all at once but my advice to you is that upload lots of pictures and chats on your CEAC. I kept uploading every week and the officer asked for my chats and pictures but I gave him but he didn’t even check them. He just saw them and that was it and he approved me immediately. My case was updated on December 10 which means they might have checked most of the stuff I uploaded when my interview was getting closer. Because I kept checking and tracking our case, at that time, it says “Ready”
So in summary, try to uploads lots of pictures and chats and even call screenshots. It helps because they check them on their system and it even more easy to avoid lots of questions on your interview day.
-
@Zeyno-0 Bir de şimdi aklıma geldi. Belki bilmeyen birileri varsa benim de faydam dokunsun istedim. USPS için taşınacağınız zaman online form dolduruyorsunuz. Eski adresinize gelen bütün mailler otomatik olarak yeni adresinize de yönlendiriliyor. Bu tabii resmi işlemler için yeterli değil, USCIS için gene resmi adres değişikliği yapmak şart. Her mail USPS ile kesin yeni adrese yönleniyor diye yüzde yüz garanti yok, ama ek olarak yapıldığında faydalı oluyor. En son taşındığımda neredeyse yüzde yüze yakını yeni adresime geldi zarfta eski adresim yazdığı halde. Bu her eyalette var mı bilmiyorum. Maryland de var.
-
@burak2344 Use “INSHOT” application. Download it on your Apple Store. You’ll use the collage to mix your photos or screenshots together and print them but I will still say, uploading gives you more upper head and hands than printing them. However, still print little of them but the ones you uploaded would have been seen before your interview day. That worked for me and lots of people I know. On the day of your interview, they will just want to confirm everything you uploaded and everything about your case. That’s it!
-
@uniquenessO thank you very much
-
@kuzeymelissa evet imkan olsa gidip almak en doğrusu ama çalışıp uzak oturunca maalesef 😞
-
@burak2344 You’re Welcome
-
@uniquenessO First of all, congratulations. You continued to upload current documents to Ceac until the interview day, right?
-
@gokcesak Thanks so much. Oh Yes I did until 17th of December. I remember the chat I had with my husband through that week from how we planned my journey to Ankara and till I got to my hotel i screenshot and uploaded everything 😃😃. Infact my husband was begging that it is enough 🤣🤣I said no I will continue to upload.
My advise is that: you can take three screenshots every month : beginning, middle and end of that month so in total you can have three screenshots every month.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum