USCIS, ilgili konuyla alakalı kararını verdiğini aşağıdaki resmi açıklaması ile duyurdu.
bu ne anlama geliyor peki?
USCIS'in süreçteki etkisi şu; DV çekilişinde vize almaya hak kazanan ve başvurusunu ABD içinde yaparak AOS süreci ile devam eden başvuru sahiplerinin işlemlerine USCIS bakıyor. çünkü abd içinde bir CP (consular processing) süreci bulunmuyor.
şu an USCIS resmi olarak dedi ki; ben artık bana verilen emir ile DV başvurularının işlemlerine bakmayacagim. bu da şu demek, DV2026'da AOS ile başvurusunu içeri atmış dosyaların abd içinden vize alma ihtimali neredeyse yok. çünkü AOS için tek yetkili kurum USCIS ve eğer onların süreçleri için hiçbir aksiyon almaz ise hiçbir dv dosyası AOS ile ilerleyemez.
yukarıda bir kaç tane dava / kazanılmış hak vb. yorum okudum.
arkadaşlar bakın;
abd başkanı'na dava açmış, bu davalara iki abd başkanı (trump, biden) sığdırmış, davayı kazanmış, sonrasında rezerv vize ettirmiş, üzerine 3 yıl bekledikten sonra üst mahkemeye gitmiş, peşine üst mahkemede bu kararı bozulup kazandığı davadan vizesini alamamış biri olarak şunu söylemek istiyorum ki; onlar size vize vermek istemez ise vermez.
dava, kazanılmış hak vs. konularına kafa yormayın. adamlar hem kanun yapıcı, hem kanun koyucu, hem de kanun uygulayıcı.
foruma girip okuyun, kaç davayı foruma aktardim;
• goodluck v biden DV2021
• goh v blinken DV2021
• uao v biden DV2022
• rosales v biden DV2021
buna benzer 4 dava daha var forumda, yazarken ben yoruldum.
bir tanesinde kimin yüzü gülmüş acaba. ceplerimizden çıkan dolarları saymıyorum bile. şimdi bir sürü avukat başlar mandamus davalarına.. 1000$ peşin, kalanı abd'ye girince kampanyaları ile. biz çoğuna villa yaptırdık bu davalarla san francisco'da, kanmayın. bu iş davaya kalırsa siz kaybedersiniz.
ez cümle, USCIS şu an AOS ile işlem yapmayacağım dv için dedi. asıl mesele DOS'un ne diyeceği, konsolosluklarin bu süreçte nasıl tepki vereceği.
bir ay önce bülten sonrası patır patır düşen mülakatlar, bu ay nasıl olacak bakıp görelim. malum bülten yayınlandı. şu an mülakat dağıtımı yapılmış olmalıydı DV2026'da.
herkes otursun karalar bağlasın demiyorum, asla. sadece bu adamın bizlere neler yaptığını ve neler yapabileceğini sizlere hatırlatıyorum, resmi / yaşanmış / belgeli kaynaklarla.
umudum zerre bişey olmaması.
ama olursa da, "bize bişey dememistin" demeyin diye söylüyorum bunları.
hepsi bu.