Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @Göktuğ-Yılbaşı ben de aynı şeyi merak ediyorum.

• ABD Dışişleri Bakanı Rubio şöyle bir açıklama yapmış, ben artık neyi nasıl yorumlayacağımı şaşırdım. Bırakiyorum linki arkadaşlar

• @ucangeyik sizin deneyimleriniz merakla bekliyor olacağız

• Herkese iyi akşamlar, gün içerisinde telaşımdan dolayı çok bölük pörçük baktım ve buraya da önü arkası olmayan sorular bıraktım.

İşimden istifa ettim. ( zaten ay sonu ayrılacağımı bildirmiştim, bu durum gelişince konuştum ve bugün ayrıldım)

İki büyük köpeğimiz olduğu için hemen yarın ilk uçağa binemiyoruz onların bakımı için bazı planlamalar yapmamız gerekiyor ama yetiştirebilirsek pazar gününe bilet almaya karar verdik. Çok fazla şeyi olumsuz etkileyecek ama kafamızdaki düşünce şu, ben kalacağım eşim 1 hafta sonra dönecek. Ben de green cardlarımız elime ulaştığında buraya geleceğim ve kısa sürede toparlanıp kesin girişi yapacağız.

Artık uçağa ülkeye alınmama riskini alacağız galiba.

Ama aklımda bir soru var o da şu. Örneğin biz pazar günü bindik gittik, bizi ülkeye almadılar malum durumdan sonra. Biz geri döndükten birkaç hafta sonra bu süreç düzelir ( en azından mevcut talihliler veya vizesi basılanlar giriş yapabilecek ) denirse, bizim bu gidiş geliş ve ülkeye alınmayışımız neye sebep olur?

• @bkio eğer gidip abdye alınmazsanız ve pasaportunuzdaki vizeye iptal edildi tarzı bir şey basarlarsa bidaha girişinizde sıkıntı olur diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Yaheli verilen emeğin hiçbir değeri yok onlar için daha önce 2020de giriş yapamadığı için greencardını alamayanlarda emek vermişti

• halihazırda vizesini almış ama giriş yapmamış olanları etkileyeceğini sanmıyorum. onlar tarafından çok fazla bilgi eksikliği var. pandemide küresel ve ciddi boyutta bir salgın vardı. bu sefer vizesini almış olanları iptal etmesi için hukuken bir hakkı var mı?

• @tumra tesekkurler paylastiginiz icin. Burdan en fazla cikacak sey bir kac ay sureci durdurup tekrar devam ettirmek olur gibi geldi bana.

• Arkadaslar sadece ulkemiz özelinde degilde baska ulkelerden DV visa ile bugun elbet (hatta su saatte bile) giren vardir....acaba onlara ulasabilecegimiz bir platform varmidir? Belki biraz önce atiyorum Belcikalı biri DV vizesi ile girdi ve herhangi bir sorun ile karsilasmadi ise bu panik ile bilet alıp hareket etmemizi engelleyebilir....

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio Yeni başvurular durduruldu ama mevcut talihliler için alınmış bir karar yokken ülkeye alınmama korkusu neden?

Siz sadece yeşil kart basım sürecini başlatmak için giriş yapacaksınız. Bu yüzden de, yarın öbür gün süreci etkileyecek farklı bir karar çıkma ihtimaline karşı bir an önce giriş yapmanız tavsiye ediliyor.

Ortada mevcut talihliler veya vizesi basılmış kişiler için açıklanmış bir giriş yasağı ya da iptal kararı yokken, tamamen varsayımlar üzerinden korku üretmenin kimseye faydası yok.

Gidin ve kart basımını başlatın🍀

• Trump konuşma yaptı sadece gold carttan şimdiden iyi satış yaptığını söyledi başka da bişeye deyinmedi ne anlamamız gerek acaba

• Bu işin tadı kaçtı artık, bu kadarı fazla. Bir kişinin hatası yüzünden bu tarz bir karar mantıklı değil, bence işin bahanesi bu.

• @Serapp amacım asla insanları endişenlendirmek değil. Sadece, acele bir hareketin daha olumsuz sonuçları olabilir mi diye düşündüm. Tüm imkanlarımızı zorlayıp pazar günü gideceğiz muhtemelen, orada hem fikiriz.

Teşekkür ederim. Dilerim herkes sorunsuz giriş yapar.

• benim anlamadığım husus şu; askıya alma kararı belli ki plansız değil, madem duraklatılacaktı o zaman neden dv 2027 için ücret şartı yayınlandı, altyapı hazırlandı ve pasaport şartının gelme ihtimali değerlendirildi?

umarım en kısa sürede belirsizlikler ortadan kalkar, dv 2026 kazananları hakkını alırken dv 2027 için kısa süre sonra başvurular açılır.

• ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Brown Üniversitesi ve MIT saldırganının ABD’ye Diversity Visa (DV) ile girmiş olması sonrası DV (Green Card çekilişi) programının durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Rubio’ya göre programın askıya alınmasının nedeni, DV ile gelen herkesin tehlikeli olduğu düşüncesi değil. Asıl amaç, güvenlik inceleme (vetting) sürecinde bir zafiyet olup olmadığının tespit edilmesi.

Eğer mülakat aşamasında fark edilmesi gereken bir “kırmızı bayrak” gözden kaçtıysa, bu eksik giderilmeden programın yeniden başlatılmasının doğru olmayacağı vurgulanıyor. Bu nedenle DV dahil olmak üzere bazı programların, tespitler netleşene kadar geçici olarak askıya alınabileceği ifade etmiş.

Özetle:
    DV çekilişi iptal edilmediğini ve kongre kararı olmadan da iptal edilemeyeceğini; asıl amacın süreç, güvenlik ve uygunluk kriterlerinin gözden geçirilmesi nedeniyle askıya alındığını söylemiş.

Çok karanlık bir açıklama olmamış. Sis bulutunu biraz üflemiş sanki.

• ⭐⭐

@barisakkaya umarım öylede olur. Kazanıp çıkmaması umudumu kırmıyor nasip diyorum hayırlısı buymuş diyorum ama hiç başvuramamak işte bu moral bozucu

• Paylaştığım gönderi ile ilgili dışişleri bakanı Rubio’nun açıklamasını burdan dinleyebilirsiniz;

@barisakkaya, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Brown Üniversitesi ve MIT saldırganının ABD’ye Diversity Visa (DV) ile girmiş olması sonrası DV (Green Card çekilişi) programının durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Rubio’ya göre programın askıya alınmasının nedeni, DV ile gelen herkesin tehlikeli olduğu düşüncesi değil. Asıl amaç, güvenlik inceleme (vetting) sürecinde bir zafiyet olup olmadığının tespit edilmesi.

Eğer mülakat aşamasında fark edilmesi gereken bir “kırmızı bayrak” gözden kaçtıysa, bu eksik giderilmeden programın yeniden başlatılmasının doğru olmayacağı vurgulanıyor. Bu nedenle DV dahil olmak üzere bazı programların, tespitler netleşene kadar geçici olarak askıya alınabileceği ifade etmiş.

Özetle:
    DV çekilişi iptal edilmediğini ve kongre kararı olmadan da iptal edilemeyeceğini; asıl amacın süreç, güvenlik ve uygunluk kriterlerinin gözden geçirilmesi nedeniyle askıya alındığını söylemiş.

Çok karanlık bir açıklama olmamış. Sis bulutunu biraz üflemiş sanki.

• Elbette hiçbirimiz bu açıklamaların sonucunun nereye gideceğini bilemeyiz ama benim aklıma baskın iki seçenek getiriyor.

Birincisi, gerçekten süreçteki bazı durumları inceleyip belki bu seneyi pas geçip önümüzdeki yıl ekstra şartlarla (yasal olarak getirilen pasaport ve başvuru ücreti) tekrar başlamak.

İkinci olarak da, klasik hep konuşulan kanunu kararname ile iptal edemeyeceklerini bildikleri için bunun adını iptal değil askıya alma gibi bir kılıfla sürdürebildikleri kadar götürmek.

• @T-C-Kubilay-Dikici

Bana göre burada asıl hedef Green Card (DV) programını tamamen iptal etmek değil. Zaten bir süredir başvuru sürecine temsili bir ücret eklenmesi, pasaport şartı gibi adımların geleceği konuşuluyordu ve bu yönde çok sayıda paylaşım yapılmıştı.

Şu anda yapılmak istenen; süreci yeniden kurgularken başvuru sahipleri hakkında çok daha net ve detaylı profiller oluşturmak. Yani yalnızca kura sonucuna bakılan ve standart kriterlerle ilerleyen bir sistemden ziyade; başvuran kişinin kim olduğu, geçmişi, olası risk unsurları ve genel profili daha kapsamlı bir güvenlik soruşturması (vetting) sürecinden geçirilerek değerlendirilecek.

Bence özellikle seçildikten sonra yürütülen vize mülakatlarının bu anlamda yeterli sonuç üretmediği düşünülüyor. Bu nedenle güvenlik değerlendirmesinin yalnızca mülakat aşamasına bırakılmayıp, başvuru sürecinin daha erken safhalarına da yayılması muhtemel. Hatta öngörülmesi zor bazı ek güvenlik eleme mekanizmalarının da sürece dahil edilmesi şaşırtıcı olmaz.

Bu kapsamda hangi kriterlerin nasıl ele alınacağı, mülakat ve inceleme aşamalarında nelere odaklanılacağı netleştirildikten sonra programın yeniden açılması daha olası görünüyor. Kısacası mesele “kapatmak” değil, kontrolü sıkılaştırarak devam etmek.

Ancak bu kontrol mekanizmasının, Başkan Trump’ın süreci kendi siyasi yaklaşımına göre yönlendirebileceği bir alan yarattığını da göz ardı etmemek gerekiyor. En azından Trump görevde olduğu sürece, Green Card sürecinin daha seçici, daha zorlayıcı ve daha politik bir zeminde ilerlemesi şaşırtıcı olmaz. Nasıl bir yol izleneceğini ise zamanla, yaşayıp görerek anlayacağız.

• ⭐⭐⭐⭐

@eni-vici-vokke çünkü bu bahsettiklerinizi yapanlar 2 farklı bakanlık, hazırlıkları yapan dış işleri bakanlığı, askıya alınması talimatını USCIS e veren iç işleri bakanlığı, demekki bugüne kadar aralarında bir eşgüdüm yoktu zaten. Bundan sonra birlikte hareket etmek zorundalar artık, nitekim rubio detayları henüz konuşmadıklarını ancak interviewdaki red flag durumunu düzeltmeden sürecin başlamasının da doğru olmayacağını söylemiş.
    Temennileriniz için de inşallah diyelim.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 578
  • 14
  • 93
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |