DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@Göktuğ-Yılbaşı benim nisan ayinda aldigim bilet ve yarin icin aldigim biletler tamamen ayni fiyat bu arada, bir kontrol edin isterseniz.
-
Rubio canlı konuşuyor, umarım içimize su serper.
-
@proahmet, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@EzgiLera
Yani ben acele karar verip orda plan olmadan gidip hem masraf yapıp hemde plan olmadan rezil olma durumundan bahsettim elbette bu riski alıp gitmek isteyenlere lafımız yok. Ben biletimi 1 ay önce aldım şahsen daha olayların ne olduğu belli olmadan böyle bir risk alıp apar topar gitmek istemiyorum. Zaten trump böyle bir karar aldıysa halihazırda greencardı olanlarıda iptal eder isterse bu yüzden acele karar vermeden önce bu riskler değerlendirilmeli.yeşil kartları trump istesede iptal edemez diye biliyorum (%99.9) , iptal etme yetkisi hakim kararlarına bağlı değil mi? Mahkeme kararları harici kimsenin borusu ötemez
-
@proahmet, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@EzgiLera
Yani ben acele karar verip orda plan olmadan gidip hem masraf yapıp hemde plan olmadan rezil olma durumundan bahsettim elbette bu riski alıp gitmek isteyenlere lafımız yok. Ben biletimi 1 ay önce aldım şahsen daha olayların ne olduğu belli olmadan böyle bir risk alıp apar topar gitmek istemiyorum. Zaten trump böyle bir karar aldıysa halihazırda greencardı olanlarıda iptal eder isterse bu yüzden acele karar vermeden önce bu riskler değerlendirilmeli.ABD’de yaşamayı ve çalışmayı istemişsiniz ki çekilişe başvurmuşsunuz, şükür ne mutlu ki çok güzel bir CN ile kazanan olmuşsunuz, sonuçların açıklandığı tarih olan Mayıs 2025 tarihinden bu yana süreci takip etmişsiniz kendi kaynaklarınızdan ve forumdan, evraklarınızı eksiksiz hazırlamışsınız ailenizden ve kendi özel zamanınızdan harcayarak, sağlık kontrolüne gitmişsiniz masraf yapmışsınız, Ankara’nın Kasım ayı soğuğunda sıra beklemişsiniz mülakat için, biraz heyecan biraz stres yapmışsınız mülakat esnasında ama vizeniz sorunsuz AP işleme takılmaksızın veya sponsor bulmanıza gerek olmaksızın onaylanmış, değişen pasaport teslim sürecinde forumu okuyarak ve araştırarak pasaportunuzu teslim almışsınız, elinizde binlerce kişinin imrendiği ABD’de yasal olarak yaşamaya ve çalışmaya izin veren göçmen vizeniz hazır dururken çekilişe hiç başvurmamış bir kişi ile aynı statüdesiniz şu an ABD’ye ilk girişi yapmadığınız sürece ve tasarının yasalaşması için önününüzde hala zaman varken. Sadece bir defa giris & cikis yaparak yasal gocmen surecinizi baslatabilirsiniz, bir sifirdan her daima buyuktur en azindan giris tarihi ve saatinizdeki duzenlemelere gore yasal bir gocmen unvanini alabiliyorken.
Nasip bu işler, alın yazısında varsa olur, sizinde mutlaka kendinize göre ölçüp tarttığınız hususlar vardır. Sürecinizin gönlünüzce olması dileğiyle

-
Marco Rubio , Kristi Noem ile henüz konuşmadık ama soz konusu Portekizli adamın vize görüşmesinde neleri kacirdik bunu anlamamız lazım ki ayni hataları yapmayalım. Bu yüzden süreci duraklattigimizi düşünüyorum. Bu kisimlari netleştirdikten sonra surecin devam edeceğine inanıyorum ben dedi.
-
Rubio az önce açıklama yaptı. Henüz detayların konuşulmadığını söyledi.
-
@ucangeyik biraz az detay vermisim, karti alip cikmayi dusunuyorum yani

-
Marco rubionun konusmasina istinaden ; alınmıs vizelerde sorun olucakmis sizce
-
@ucangeyik evet aynen; mart ayı için daha önce kontrol ettiğimiz fiyatla, 25 aralık-10ocak arasına ist-houston için bilet bulabiliyoruz şuan, ama 1-2 gün oynatsak fiyat 2-3 katına çıkabiliyor, yani bilet fiyatlarına esnek bakmak lazım.
-
@Göktuğ-Yılbaşı ben de aynı şeyi merak ediyorum.
-
-
@ucangeyik sizin deneyimleriniz merakla bekliyor olacağız
-
Herkese iyi akşamlar, gün içerisinde telaşımdan dolayı çok bölük pörçük baktım ve buraya da önü arkası olmayan sorular bıraktım.
İşimden istifa ettim. ( zaten ay sonu ayrılacağımı bildirmiştim, bu durum gelişince konuştum ve bugün ayrıldım)
İki büyük köpeğimiz olduğu için hemen yarın ilk uçağa binemiyoruz onların bakımı için bazı planlamalar yapmamız gerekiyor ama yetiştirebilirsek pazar gününe bilet almaya karar verdik. Çok fazla şeyi olumsuz etkileyecek ama kafamızdaki düşünce şu, ben kalacağım eşim 1 hafta sonra dönecek. Ben de green cardlarımız elime ulaştığında buraya geleceğim ve kısa sürede toparlanıp kesin girişi yapacağız.
Artık uçağa ülkeye alınmama riskini alacağız galiba.
Ama aklımda bir soru var o da şu. Örneğin biz pazar günü bindik gittik, bizi ülkeye almadılar malum durumdan sonra. Biz geri döndükten birkaç hafta sonra bu süreç düzelir ( en azından mevcut talihliler veya vizesi basılanlar giriş yapabilecek ) denirse, bizim bu gidiş geliş ve ülkeye alınmayışımız neye sebep olur?
-
@bkio eğer gidip abdye alınmazsanız ve pasaportunuzdaki vizeye iptal edildi tarzı bir şey basarlarsa bidaha girişinizde sıkıntı olur diye düşünüyorum.
-
@Yaheli verilen emeğin hiçbir değeri yok onlar için daha önce 2020de giriş yapamadığı için greencardını alamayanlarda emek vermişti
-
halihazırda vizesini almış ama giriş yapmamış olanları etkileyeceğini sanmıyorum. onlar tarafından çok fazla bilgi eksikliği var. pandemide küresel ve ciddi boyutta bir salgın vardı. bu sefer vizesini almış olanları iptal etmesi için hukuken bir hakkı var mı?
-
@tumra tesekkurler paylastiginiz icin. Burdan en fazla cikacak sey bir kac ay sureci durdurup tekrar devam ettirmek olur gibi geldi bana.
-
Arkadaslar sadece ulkemiz özelinde degilde baska ulkelerden DV visa ile bugun elbet (hatta su saatte bile) giren vardir....acaba onlara ulasabilecegimiz bir platform varmidir? Belki biraz önce atiyorum Belcikalı biri DV vizesi ile girdi ve herhangi bir sorun ile karsilasmadi ise bu panik ile bilet alıp hareket etmemizi engelleyebilir....
-
@bkio Yeni başvurular durduruldu ama mevcut talihliler için alınmış bir karar yokken ülkeye alınmama korkusu neden?
Siz sadece yeşil kart basım sürecini başlatmak için giriş yapacaksınız. Bu yüzden de, yarın öbür gün süreci etkileyecek farklı bir karar çıkma ihtimaline karşı bir an önce giriş yapmanız tavsiye ediliyor.
Ortada mevcut talihliler veya vizesi basılmış kişiler için açıklanmış bir giriş yasağı ya da iptal kararı yokken, tamamen varsayımlar üzerinden korku üretmenin kimseye faydası yok.
Gidin ve kart basımını başlatın

-
Trump konuşma yaptı sadece gold carttan şimdiden iyi satış yaptığını söyledi başka da bişeye deyinmedi ne anlamamız gerek acaba
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum