Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@eceslc Biz de bu durumu teyit etmek için mail attık, dönüş alamayınca 7/24 açık göründüğü için aradık ancak pazartesi aramamızı söylediler. Bugün dönüş olmazsa tekrar arayacağız. Buraya da yazarım netleştirebilirsek.
-
Merhaba, Uçuşunu Avrupa aktarmalı olan ve kedi köpek götüren var mı ? Biz Frankfurt aktarmalı uçacağız ve 2 kedi götüreceğiz. Aktarma sırasında ekstra herhangi bir evrak istenir mi acaba diye aklıma takıldı
yardımcı olursanız sevinirim. -
Arama butonundan anahtar kelimeler kullanarak gecmis deneyimlere ulasabilirsiniz.
Anahtar kelimeler: Frankfurt, kedi, aktarma
https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1533?_=1765288834990
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@nazlihande valla vize değil de ekstra evrak isteme hakları varmış.
Siz uçtunuz mu? -
@Megadeth Merhaba, umarım süreç sorunsuz bir şekilde ilerliyordur. Bizde 3 kedi ve 1 köpeğimiz ile ABD'ye gideceğiz. Birden fazla evcil hayvan götüren birileri var mıdır diye merak ediyordum. Gelişmelerden haberdar ederseniz çok seviniriz.
-
@Megadeth merhabalar, redervasyonunuzu onaylatıp AHIV kodunu alabildiniz mi THY’den?
-
Merhaba. İstanbul'dan Florida'ya kedimizi götürmek istiyoruz. Orlando yakınında yaşayacağız ancak mecbur miami'den direkt uçuşla getireceğiz. Hayvan taşıma şirketleri ile görüştüğümde Florida'nın çok sıkıntılı olduğu ve broker ile çalışmak gerektiğini yazdılar. Ben öyle bir bilgi bulamadım. Net bir bilgiye ulaşmak gerçekten zor. Burada bir çok mesajı okudum ama florida ile ilgili pek bir bilgi bulamadım.
-
Sizinle beraber yolculuk edecek evcil hayvaniniz sadece kedi ise, kediniz ile ABD'ye giris yaparken broker ile calismaniz gerektigini hangi is bilmez sirket yazdi acaba? Kedilerde resmi olarak gerekli gorulmez ise herhangi bir karantina sureci olmadigi icin broker ile calisilmiyor okudugum tum guncel tecrubelerde.
Resmi yonergeyi takip edebilir, gecmis sayfalara giderseniz bu konu basliginda herhangi bir broker ile calismaksizin kedileri ile seyahat eden/ulkeye giris yapan kisilerin cok guncel tecrubelerini okuyabilir, @bernat'in profilinden guncel deneyimlerine ulasabilirsiniz.
-
@ATS16 Merhaba. Yanıtınız için teşekkürler. Şirketle anlaşıldığında manifest kargo ile gönderiyorlarmış, o nedenle ihtiyaç olur yazmışlar. Florida özelinde özellikle. Nedense bu eyalette özellikle sıkıntı var diyorlar. Bu arada sadece bir kedimiz var ve simsiyah bir bombayımsı

Yanımda götürmeyi istiyorum ancak uçakta durma ihtimali hiç yok gibi. Evden çıkınca bile çok kötü oluyor. Kendim bagaj gibi aşağı versem küçük kafes olacak. Büyük ahşap kafes gibi şeylerde vermek istediğim için firmalarla anlaşmak istemiştim.
Araştırmaya devam ediyorum.
-
@eeken merhaba, kediniz özellikle dışarı çıktığında anksiyete yaşayan bir hayvansa, sizden ayrı olarak herhangi bir kargo şirketi ya da uçağın kargo bölümünde taşınmasını asla tavsiye etmem, hayvan için ekstra stresli ve tramvatik olacaktır. Onun için en sağlıklı çözüm uçakta sizinle birlikte gelmesi. Benim kedim de veteriner ziyaretleri de dahil olmak üzere son derece korkuları olan ve dışarı çıktığında aşırı gerilen ve ciddi kaygı sorunları yaşayan bir kedi idi. Fakat birlikte gecireceginiz uçak yolculuğu düşündüğünüzden daha rahat gececektir. Öncelikle dışarı cıktıgınız an itibariyle, kafesin üzerini nir örtü ile örtmenizi tavsiye ederim. Dışarıyı görmesini engellemniz tüm stresi minimuma indirgeyecek ve uçuş süresince sakin kalmasını ve miyavlamamasını sağlayacak. Uçuşun büyük bir kısmını uyuyarak gecirecek.
Bunun dışında daha önceki paylaşımlarımda organik sakinleştiriciler özelinde oldukça detaylı bir paylaşım yapmıştım. Onu okumanızı tavsiye ederim. Kendin bizzat tecrübe ettiğim, içeriginde anestezik hicbir kimyasal madde içermeyen, tamamen doğal ve hayvan sağlığına etki etmeyen, etkili seçenekler var. Onları kedinizin mevcut sağlık durumunu göz önünde bulundurarak ve mutlaka veterinerinize de danışarak kullanabilir ve yolculuğu minimum tramva ile atlatmasını sağlayabilirsiniz.
-
@bernat Açık konuşmak gerekirse veterinere veya bakıcısı olan ablamıza götürürken bile 10 dk içerisinde heyecandan ve korkudan her türlü tuvaletini yapıyor kutusuna
Ben de kendisinden daha fazla geriliyorum onu öyle mutsuz görünce. Aşırı kaygılı bir insan olduğum için çok korkuyorum yol boyunca böyle gergin olursa diye. Daha önce yarım saatin üstü bir yolculuk hiç yaşamadı bile diyebilirim. 9 yaşında olmasına rağmen 
Önceki mesajlarınızı okuyacağım mutkaka. Çok teşekkürler. -
@Edaeda Merhaba
Benimde bu gece belli oldu ve nerdeyse bir hafta sonra gideceğim ve biletimi almam gerekli. Acaba öğrenebildiniz mi? Hangi belgeleri hazırlayacağımı biliyorum ancak Frankfurt aktarma hakkında bilgim yok. Arama kısmına Frankfurt, kedi, aktarma yazdığımda da hiç bir şey çıkmadı.
Paylaşırsanız sevinirim herhalde yarına kadar vaktim var. Teşekkürler -
-
@eeken endişenizi anlıyorum. Benim kedim de benzer anksiyete sorununa sahip idi. Hatta kafesin içine koruyucu pet sermiştim fakat yolculuk süresince korkudan yine de altına kaçırdığı için birkaç kez pedini değiştirdim. Uçak içerisinde herhangi bir sorun çıkarmadı fakat onlar için rahatsız edici olan kısım yolculuk başlamadan öncesi oluyor zaten yani alanda, kalabalık içinde gecirdikleri bekleme süresi. Yanınıza birkaç adet ekstra pet, bolca havlu kagıt ve ıslak mendil bulundurun ve mutlaka ama mutlaka evden cıkacagınız an itibariyle kafesin üzerini örtüyle örtün ve arada kontrol etmek dışında açmayın. Ama yolculuk tahmin ettiginizden daha rahat gececek bundan eminim. Elbette dostunuz için en iyisini yine de siz bilirsiniz o nedenle karar sizin. Sadece bu sorunu yaşayan bir hayvanla yolculuk ettiğim için deneyimimi iletmek istedim. Kediler genel olarak mekanlarına baglı hayvanlar oldugu için bir çogumuz benzer sorunları ve endişeleri yola cıkmadan önce yasadık. Benim düşüncem yine de kendini en güvende ve rahat hissedecegi yolculugu sizinle birlikte yapacagı yönünde. Şimdiden bol şans. Sevgiler
-
@bernat Çok teşekkürler yardımlarınız için. Dediğiniz gibi planlama yapacağım. Umarım ben de buraya kendi çocuğumu taşıma tecrübemi yazabilirim gelecek ay

-
@ATS16 Teşekkürler
-
@ATS16 İstanbul'dan direkt uçuyoruz
-
@denisse merhaba, kusura bakmayın daha yeni gördüm.
Açıkcası işin ucu biraz açık... Aşağıda bırakacağım linkte "gelişigüzel kontrol" ibaresini kullanmışlar 🥲 bu açıklamadan nasıl bir sonuç çıkarmalıyız inanın bilmiyorum
Test çok uzun sürüyor
ve eğer kabul etmezlerse ne yaparız bilmiyorum.
bağlantı metni
Şimdi Frankfurt havaalanından bilgi almaya çalışıyorum. -
Merhaba arkadaşlar. Daha önceki araştırmalarım sonucunda California'ya kedi getirmek için titrasyon testine gerek olmadığını öğrenip yaptırma ihtiyacı hissetmemiştim. Fakat şu an California'dayım ve burda yine bu konuda kafam karıştı. Herkes yakın zamanda buraya kedi getiren kişilerden tam bilgiyi almam gerektiğini söylüyor. Birkaç ay sonra sadece kedimizi almaya Türkiye'ye gidip gelmeyi düşünüyoruz. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum
-
Hangi konuda aklınız karisti? @Flight101’in aşağıdaki yakın zamanlı deneyimi çok net detayları ile, arama butonundan da anahtar kelimeler kullanarak farklı deneyimlere de ulaşabilirsiniz. California veya Alaska fark etmez (Hawaii ve Guam Adası hariç), ABD genelinde tüm uluslararası varış havalimanları için kedi özelinde aynı kurallar geçerli.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
7
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum