Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

• @eeken endişenizi anlıyorum. Benim kedim de benzer anksiyete sorununa sahip idi. Hatta kafesin içine koruyucu pet sermiştim fakat yolculuk süresince korkudan yine de altına kaçırdığı için birkaç kez pedini değiştirdim. Uçak içerisinde herhangi bir sorun çıkarmadı fakat onlar için rahatsız edici olan kısım yolculuk başlamadan öncesi oluyor zaten yani alanda, kalabalık içinde gecirdikleri bekleme süresi. Yanınıza birkaç adet ekstra pet, bolca havlu kagıt ve ıslak mendil bulundurun ve mutlaka ama mutlaka evden cıkacagınız an itibariyle kafesin üzerini örtüyle örtün ve arada kontrol etmek dışında açmayın. Ama yolculuk tahmin ettiginizden daha rahat gececek bundan eminim. Elbette dostunuz için en iyisini yine de siz bilirsiniz o nedenle karar sizin. Sadece bu sorunu yaşayan bir hayvanla yolculuk ettiğim için deneyimimi iletmek istedim. Kediler genel olarak mekanlarına baglı hayvanlar oldugu için bir çogumuz benzer sorunları ve endişeleri yola cıkmadan önce yasadık. Benim düşüncem yine de kendini en güvende ve rahat hissedecegi yolculugu sizinle birlikte yapacagı yönünde. Şimdiden bol şans. Sevgiler

• @bernat Çok teşekkürler yardımlarınız için. Dediğiniz gibi planlama yapacağım. Umarım ben de buraya kendi çocuğumu taşıma tecrübemi yazabilirim gelecek ay 😊

• @ATS16 Teşekkürler

• @ATS16 İstanbul'dan direkt uçuyoruz

• @denisse merhaba, kusura bakmayın daha yeni gördüm.
    Açıkcası işin ucu biraz açık... Aşağıda bırakacağım linkte "gelişigüzel kontrol" ibaresini kullanmışlar 🥲 bu açıklamadan nasıl bir sonuç çıkarmalıyız inanın bilmiyorum 🤣 Test çok uzun sürüyor 😣 ve eğer kabul etmezlerse ne yaparız bilmiyorum.
    bağlantı metni
    Şimdi Frankfurt havaalanından bilgi almaya çalışıyorum.

• Merhaba arkadaşlar. Daha önceki araştırmalarım sonucunda California'ya kedi getirmek için titrasyon testine gerek olmadığını öğrenip yaptırma ihtiyacı hissetmemiştim. Fakat şu an California'dayım ve burda yine bu konuda kafam karıştı. Herkes yakın zamanda buraya kedi getiren kişilerden tam bilgiyi almam gerektiğini söylüyor. Birkaç ay sonra sadece kedimizi almaya Türkiye'ye gidip gelmeyi düşünüyoruz. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

• ⭐⭐⭐⭐

@efemu35

Hangi konuda aklınız karisti? @Flight101’in aşağıdaki yakın zamanlı deneyimi çok net detayları ile, arama butonundan da anahtar kelimeler kullanarak farklı deneyimlere de ulaşabilirsiniz. California veya Alaska fark etmez (Hawaii ve Guam Adası hariç), ABD genelinde tüm uluslararası varış havalimanları için kedi özelinde aynı kurallar geçerli.

https://yesilkartforum.com/forum/post/505645

• @efemu35, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba arkadaşlar. Daha önceki araştırmalarım sonucunda California'ya kedi getirmek için titrasyon testine gerek olmadığını öğrenip yaptırma ihtiyacı hissetmemiştim. Fakat şu an California'dayım ve burda yine bu konuda kafam karıştı. Herkes yakın zamanda buraya kedi getiren kişilerden tam bilgiyi almam gerektiğini söylüyor. Birkaç ay sonra sadece kedimizi almaya Türkiye'ye gidip gelmeyi düşünüyoruz. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Merhaba, kediler için ABD girişinde kuduz aşısı bile zorunlu değil ancak öneriyorlar, gün itibariyle eğer sağlıklı görünen bir kediniz varsa ve Hawaii hariç diğer eyaletlerden birine giriş yapacaksanız sorun yaşamayacaksınızdır. Lütfen Türkiye’nin kediler için koyduğu yurtdışı çıkış adımlarını (en az 30 gün önce yapılmış kuduz aşısı, chip uygulaması, yurtdışı çıkış izni vb.) il tarım müdürlüklerinden takip ededek prosedürünüzü tamamlayın. Kediler için ABD’ye girişle alakalı da CDC’nin aşağıdaki sitesinden güncel bilgileri alabilirsiniz. Kedinizle birlikte güzel uçuşlar dilerim.

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@efemu35

Hangi konuda aklınız karisti? @Flight101’in aşağıdaki yakın zamanlı deneyimi çok net detayları ile, arama butonundan da anahtar kelimeler kullanarak farklı deneyimlere de ulaşabilirsiniz. California veya Alaska fark etmez, ABD genelinde tüm varış havalimanları için kedi özelinde aynı kurallar geçerli.

https://yesilkartforum.com/forum/post/505645

Hawaii icin karantina uygulamasi var, California veya Alaska farketmez kismini guncellemeniz gerekebilir.

• @Edaeda
    Selamlar. Ben de geç girdim, yeni okudum mesajınızı. Hiç sorun değil. Biz aslında Cuma günü direkt THY ile gidiyorduk ancak hava koşullarından iptal oldu uçuşumuz. O günden beri İstanbul'da otelde konaklıyoruz. Kısmetse bu akşam artık uçuyoruz. Sİze kolaylıklar dilerim. Sağlıkla varın gideceğiniz yere kedinizle birlikte 🙂

• @efemu35 Merhaba daha geçen ay kedimle Los Angeles'a geldim. Titrasyon istemiyorlar sadece kuduz aşısına bakıyorlar o kadar. Kafanız hangi konuda karışıyor anlayamadım. Çipi takılıysa, kuduz aşısı en erken bir ay önce yapıldıysa, tarım ve orman bakanlığından da belgenizi son 48 saat içinde aldığınızda bir sorun kalmıyor. Sakin olun lütfen.

• THY petler konusunda çok ilgili ve yardımseverler. Bizim uçuşumuzda yanımız tamamen dolu olduğundan talep etmemize gerek kalmadan uçağa biner binmez bizi boş koltuklara kaydırıp çok yakından ilgilendiler. Kedim için minik hediyeler verip, altındaki pedi değiştirmemiz için WC yi bizim kullanabileceğimiz hale getirdiler. Çok minnettarız.

• @denisse umarım güzel geçer yolculuğunuz.
    Aktarmanız EU üzerinden mi olacak?

• Herkese merhaba
    Daha önce 7 ocakta dört küçük ırk köpeğimle Miami’ye uçacağımı belirtmiştim.Bazı arkadaşlar son durumu sormuş.Özel sebeplerden 7sinde köpeksiz gidiyorum Miami’ye.Kısa süre kalıp ocak sonu gibi onları Philadelphia’ya götüreceğim fakat thy air canada ile ortak uçuşla Toronto üzerinden PA’ya uçuyor.Bu uçuşta iki köpeğim kabinde benle ikisi de aşağıda uçacağı için aktarma düşüncesi beni korkuttu.Sanırım PA’ya en yakın olan NewYork JFK’ye uçacağız.JFK’ye köpek ile giren oldu mu?Süreci tamamlayınca müsait zamanında herbir aşamasını anlatacağım.Şimdilik sağlıcakla kalın

• Tekrardan merhaba
    Bir sorum daha olacaktı.Rabbies vaccination formunu ilçe tarıma ilk götürüşümüzde köpekleri götürmüyoruz değil mi?Uçuştan 48 saat öncekinde götürüyoruz ama ilk evrak için götürmüyorduk değil mi?

• @Edaeda Merhaba Eda hanım. 26 Aralık'ta İzmir'den İstanbul'a uçtuk. Aynı gün akşam Newark havaalanına uçağımız vardı ve iptal olduğunu öğrendimç İstanbul'a inince bir şok yaşadıktan sonra, THY kedimle beni güzel bir otele yerleştirdi ve ertesi gün için bir bilet verdiler. Ertesi gün otelden 16:00'da araçla aldılar fakat havaalanına gittiğimde 2.şoku yaşadım çünkü sanal bilet vermişler ve 29 Aralık'ta direk uçabileceğimizi söylediler. Ben yine aynı oteli rica ettim ve otele vardığımızda da aynı odayı. Şükür ki kedimin şansına aynı oda boştu ve biz 29'una kadar otelde kaldık. Ağırlama güzeldi. 29 Aralık akşam 19:30 uçağıyla Newark'a geldik. Uçakta iki kedi daha vardı ancak THY personeli kedi var diye özel olarak ilgilenmedi. Kedime uçak saatine 5 saat kala en son yemek yedirdim. Uçakta hiç su içmedi. Allahtan orta koltuk boştu çünkü bana dar geldi. Çantasıyla kucağıma alıp, fermuarı açıp, onu sevdim falan ama hava çyle kötüydü ki uçak çoğunlukla türbülansta geldi ve ben çok kötü oldum. Sonunda geldik. Kedim maşallah hiç ses çıkarmadı.
    Siz gelebildiniz mi?

• @Edaeda Ek olarak şunu söyleyebilirim. İzmir'de havaalanında görevli thy personelinin kuduz titrasyonu istenmediğinden haberi yoktu, bayağı araştırdı. İstanbul'da her seferinde G-19 bankosuna yönlendirildik ve her seferinde kontrol ettiler. Ancak New Jersey pasaport memuruna kedim var dedim göstedim ve hiç bir evrakına bakmadı. Çok kolay oldu girişimiz. Sizi merak ettim.

• @denisse gözünüz aydın😍 sağ salim gitmişsiniz.
    Biz Mart ayında İzmir-Frankfurt-St. Louis aktarmalı uçmak zorundayız. İstanbul aktarmalı uçuşlar en az 22 saat😌 bizim gideceğimiz destinasyon için ve 3 yaş altı çocuk ve iki kedi ile pek seçeneğimiz yok. Zaten bu titrasyon testi problemi EU aktarmalı uçuşlar için geçerli... Halihazırda Amerika zaten böyle bir talepte bulunmuyor. Biz risk alıp götüreceğiz kedilerimizi:(.. çünkü kedilerim engelli ve bakacak kimse yok Türkiye'de... Titrasyon testi yetişmiyor:(...
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yolunuz açık olsun 😇 ümit ediyorum hepimiz için güzel olacak her şey!

• @Edaeda @Edaeda Çok teşekkür ederim. Dilerim sizin için de her şey çok güzel olsun 👩❤💋👩 👩❤💋👩 👩❤💋👩 Sağlıcakla ve kolaylıkla varın. Sevgiler

Benzer Başlıklar

• 249
  • 3
  • 106
  • 13
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |