@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@faruknr içinizi rahatlatacak duymak istediğinizi söyleyeyim 3-5 gün hocam

Umarım daha kısa sürer
-
@Talha-Furkan umarim dediginiz gibi olur
yani last updated date bile degismedi. Bir maili acip bakmak ne kadar suruyor ki. En azindan bir emare olaydi mailin okunduguna dair ve belgenin dosyamiza eklendigine dair, bir nebze rahatlayacagiz -
@Talha-Furkan 29 Ağustos tekrar bir case last updated gerçekleşti. Sürekli update ama sonuç yok
bekleyip görelim bakalım -
@faruknr umarım hocam
mail atın belli periyotlarda. İşe yarar diye düşünüyorum. -
Bugün Tiflis'e ceac sisteminde cuma güncelleme olduğunu benden herhangi bir isteğiniz var mı diye attığım maile bu cevap geldi. Şimdi @gucarslan hocamın yazdığı bu başlığın ilk mesajını okuyup pasaport gönderme işlemini gerçekleştireceğim. Biraz stresli oldu ama umarım herkes sürecini sorunsuz atlatır.
"Dear Applicant,
We are writing to inform you that to proceed with your application, you are required to send your passports. Please send the document(s) through the VFS office by following the instructions available at www.ustraveldocs.com.
Kindly print this email as confirmation and present it at the VFS office when submitting the requested document.
For your convenience, please find the VFS office contact information below:
VFS Global, Taktakishvili Street No. 11, 0179, Tbilisi, Georgia" -
@gucarslan hocam Tiflis'e pasaport gönderim yönergesini okudum ancak geri bana nasıl göndereceklerini anlayamadım. Tiflis içi yada Azerbaycan gönderim seçenekleri var. Bu konu ile ilgili bilginiz var mı acaba
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Anlasilan B1/B2 den AP ye kalanlarda hic gelisme yok,
Yurtdisina tasindim ve telefon numarami guncellemek icin yeni sistemden yeni kontagimi gonderdim cevap olarak,Thank you for writing to the U.S. Visa Service Desk.
We understand that you would like to update the details on your profile.
Please be informed that we request you to submit your UID associated on your profile to further to assist. Kindly log in to this website https://www.ustraveldocs.com/tr/en/non-immigrant-visaWe are waiting for your response,
UID numarasi nedir ve nerden bulabilirim? Bilenler yazarsa sevinirim.
-
Bu ileti silindi! -
@sefa238 hocam merhaba www.usvisascheduling.com üzerinden üyelik oluşturun profile girin sağ üstte isminizin yanında parantez içinde uıd numarası.
-
Merhabalar, yaklaşık iki yıldır devam eden idari işlem sürecim 20 Ekim tarihinde sonuçlanmıştır. Bu uzun bekleyiş gerçekten insanı yoran bir süreçti. Bu süre zarfında tekrar görüşmeye çağrıldım ve bazı sorulara yeniden cevap vermem istendi.
Şu anda pasaportumu henüz teslim almadım, adrese gönderilmesini talep ettim. Ancak sistemde “onaylandı” olarak görünüyor.
Bu süreci halen bekleyen herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum. Benim idari işlemim de neredeyse iki yıl sonra nihayet sonuçlanmış bulunmakta. @gucarslan devamlı sorduğum sorulara sıkılmadan usanmadan cevap vermesinden dolayıda çok teşekkür ederim bu süreçte çok desteklerini gördüm. -
gucarslan
-
AP Süreci Sonrası Konsolosluğa Evrak Gönderimi Yapacak Arkadaşların Dikkatine!
mülakatlarınız sonrası karşılaşabileceğiniz bir süreç de biliyorsunuz ki AP süreci.
bu başlıkta, konuyla ilgili çokça detay ev çözümleri ile alakalı bilgi vermiştim.
ustraveldocuments sistemi sonrası konsolosluğa evrak gönderiminde de değişiklikler oldu.AP süreci yaşayıp, sonrasında evrak gönderimi yapacak arkadaşlarımızın; ilgili kayıt sonrası çıkan "Talep Edilen Belgelerin Sağlanması" başlıklı belgeyi çıkartıp doldurduktan sonra onu da ilgili evrak setine eklemesi gerekmektedir.
süreçle alakalı takıldığınız nokta olursa bana özelden ulaşın lütfen.
herkese sorunsuz, AP'siz mülakatlar.
-
gucarslan
-
@dilaraklnc1 bütün AP dosyaları zaten "refused olarak görünür.
pasaportunuzu istedilerde vizeniz onaylanmıştır, hayırlı olsun. -
Selamlar 2026 talıhlısı olup ap ye kalan henuz yok mu acaba? Yorumlarda goremedım
-
@Haksta-0 Birkaç kişi oldu, aşamalar başlığında veya mülakat deneyimlerinde olabilir detayları. Excelde de yazıyor olması lazım.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
ATS16
-
Selamlar arkadaşlar;
08.10.2025 tarihinde ailecek girdiğimiz B1/B2 vize mülakatımızdan AP kararı ile ayrıldık. Ankara'da 15 dakikaya yakın soru yağmuruna tutulduk. Verdiğimiz cevapların tamamı DS-160 formumuzla uyumlu, net ve belgelendirilebilir cevaplardı (bakmayacaklarını bildiğimiz halde yanımıza aldığımız dosyamızda tüm cevaplarımızın belgeleri mevcuttu) pasaportlarımızla birlikte elimize o meşhur sarı kağıt tutuşturuldu ve konsolosluktan ayrıldık.AP süreci devam eden bizimle benzer durumda olan arkadaşlardan, güncel durumları ile alakalı bilgi almak için bu başlık altına da bir mesaj bırakmak istedim.
Her dosya ve mülakat birbirinden çok farklı ve bağımsız, bunu çok iyi biliyorum ama ortalama bir AP süreci, güncel günümüz durumlarında ne kadar sürüyor olabilir? ve AP sonrası dönüşlerin ne kadarı olumlu, ne kadarı olumsuz sonuçlanıyor? fikir, destek ve önerilerinizi rica ediyorum.
-
@sefa238 Durum güncellemesi, 29 ocak tarihinde AP durumumun sona erdiği ve vize başvurumun red edildiği mailini aldım. Yaklaşık 2 yıllık başvuru sonrası en azından nihayete ermiş oldu.
Ek bilgi, 26 ocak tarihinde Amerika da yaşayan abim aracılığıyla yaşadığı bölgedeki senatör Andy Kim bürosuna AP durumumun bir an önce sonlandırılması için başvuruda bulumuştuk ve onlarda başvurumuzu kabul etmişlerdi. -
2024 ekimden beri AP deyim, 1 yıl dolduktan sonra avukatın yönlendirmesiyle mandamus davası açtım. Hükümet avukatı en az 2 yıllık beklemelerin normal olduğunu ve dosyayı hızlandırmayacaklarını söyledi, yani mandamus da bir işe yaramadı. Açmayı düşünenler için bilgilendirme olsun.
-
@venus369 hangi vize türünde olduğunu da yazabilir misiniz lütfen?
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k