@Cipet 11 Aralık tarihine çektiğim görüşmemi bugün gerçekleştirmiş bulunuyorum.
İstanbul'daki konsolosluk 10:30 randevusuydu, girişte aşağıda herhangi bir sıra bulunmuyordu. Rahat bir şekilde giriş yapıp asansör ile yukarı çıktım. Daha önce parmak izi verdiğim için tekrar vermeme gerek olmadığını bu yüzden görüşme sırasına girmemi söylediler. Mulakatı yaptığım görevli gözlüklü genç bir memurdu.
Sorduğu sorular: Amerikaya seyahat amacınız nedir? Herhangi bir aile ferdi Amerika'da yaşıyor mu? Herhangi bir arkadaşın amerikada mı?
Sonrasında pasaportumdaki eylül ayında amerikaya gittiğim giriş damgasını gördü. Neden gittin diye sordu. Eşimle beraber seyahat gerçekleştirdim New York ve Maimi'de bulundum dedim.
Asıl takıldığı kısım burada başladı bence. Ne iş yaptığımı sordu; mesleğimi söyledim ama şuanda ara verdim dedim. Eşimin ne iş yaptığını ve ne kadar kazandığını sordu. bunlarıda açıkladım. Ama yüzünde herhangi bir tepki göremedim. 20 saniye boyunca ekrana birşeyler yazdı ve pasaportumun arasına beyaz bir kağıt koyup 2sini bana uzattı. bu sefer olmadı gibisinden birşeyler söyledi.
Kendim ingilizcem mükemmel olmadığı halde yinede mülakata ingilizce girmek istedim. Aslında bu bir hata olabilir. Birde işsiz başvurulara orada kalacak gözüyle bakıyorlar diye düşünüyorum.
Hazırladığım hiç bir evraka yine bakılmadı. Herhangi bir maddi durumum sorulmadı. Belkide siz atlayıp kendinizi anlatmanız mı gerekiyor kim bilir.
Umarım başka arkadaşlar rahat vize alabilir. Bol şanslar